Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4159

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7983
  • Gde živiš: Zagreb

Rusi su već pokazali da znaju kako se mijenja teritorija za vrijeme.
I koliko god je površno operacija Barbarossa izgledala kao panični bezglavi bijeg, istovremeno su se ispod površine odvijali drugi procesi koji su kasnije doveli do pobjede.

Zanimljivo je da SA i UAE, veliki američki saveznici, u ovom trenutku staju uz Ruse i izglasavaju smanjenje proizvodnje što će vrtoglavo podići cijene, direktno Amerikancima prst u oko. Da li se iko hvata za tonućeg?

Da Mohammad Bin Salman čita ovaj forum, nikad se to ne bi usudio, nego bi se držao skuta gazde.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6927

Napisano: 06 Okt 2022 14:34

Taj ekonomski rat bi se vodio sve i da je Putin već ušao u Kijev i raspalio roštilj sa društvom. Da je mogao, brže bi završio vojni deo. A ta obećanja para i naoružanja sa zapada su to, obećanja koja će se ispunjavati nekom dinamikom koja može i da se prekine ako baš zapne.
Suprotno bi značilo da je neko svesno žrtvovao velike delove vojske i civila i pride dozvolio protivniku da se bolje naoruža i obuči da bi mu još bolje ubijao vojnike i proganjao civile...
Ovo su velike promene u svetu koje nisu nešto ni dirigovane ni vođene jer i ovi što su sve pokrenuli se koprcaju da prežive jer ne znaju šta ih snašlo... A onda svako tu traži svoj interes.

Dopuna: 06 Okt 2022 14:36

@slonic_tonic
Radili su to Arapi sa naftom i pre 40 godina. Pa bilo po SFRJ ono par-nepar i ostale narodne igre.

online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7983
  • Gde živiš: Zagreb

stegonosa ::
Radili su to Arapi sa naftom i pre 40 godina. Pa bilo po SFRJ ono par-nepar i ostale narodne igre.

e pa sad smo dočekali da te igre igraju i na Zapadu.
parnim danima grijemo, neparnim ne grijemo 😁

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

Da li je moguće da ćete ponovo o tome?
Nisu ozbiljna vojska?
Rusi?
Kako vam više ne dosadi?
Kad vam to ja kažem onda...
Razumem da neko navede par stvari ali to u jednoj rečenici dobačeno kao iz ležećeg položaja sa susednog stola u kafani. Zašto?

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 614

slonic_tonic ::Rusi su već pokazali da znaju kako se mijenja teritorija za vrijeme.
I koliko god je površno operacija Barbarossa izgledala kao panični bezglavi bijeg, istovremeno su se ispod površine odvijali drugi procesi koji su kasnije doveli do pobjede.

Zanimljivo je da SA i UAE, veliki američki saveznici, u ovom trenutku staju uz Ruse i izglasavaju smanjenje proizvodnje što će vrtoglavo podići cijene, direktno Amerikancima prst u oko. Da li se iko hvata za tonućeg?

Da Mohammad Bin Salman čita ovaj forum, nikad se to ne bi usudio, nego bi se držao skuta gazde.

A pošto nesreća nikad ne dolazi sama pojavio se i novi problem s malezijskim plinovodom.

offline
  • Luka 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Mar 2011
  • Poruke: 3070

Sim.a ::Kad vam to ja kažem onda...
Izgleda da su stvarno zadnja vremena došla Confused

P.S. od svih neverovatnih stvari ove godine, najluđe mi je što Arapi uvoze naftu od Rusije. Kontam sistem, ali ipak Laughing

offline
  • Pridružio: 01 Okt 2022
  • Poruke: 38

I dalje ne razumijem odakle ukrima toliko snaga na raspolaganju, pa ne mozes ofanzive ovih razmjera voditi bez deset ili petnaest hiljada ljudi, oni napadaju na cijelom frontu, a cijelo vrijeme nas uvjeravaju, mislim ruska strana, da su ukrajinske snage unistene ovdje i ondje, da imaju stotine mrtvih... cak se barata i onom cifrom koju su ukrajinski generali iznijeli, da ukri imaju 100 hiljada mrtvih najmanje... ja razumijem da ukri imaju stotine hiljada mobilizovanih, ali ti "teritorijalci" ili bolje receno cuvari linija oni ne mogu vrsiti ofanzivne akcije jer za to nisu sposobni. Dakle koliko ukri imaju ofanzivnih elitnih jedinica, stice se dojam da ih imaju na bacanje. Ili ipak nisu tacne vijesti o velikim gubicima u ruskom artiljeriljanju i bombardovanju sa neba.

Da je zaista ubijeno 100 hiljada ukra, pa ne bi oni mogli ovako napdati na sve strane, pa jos pocvetom ljeta govorilo se da ne smiju izaci na otvoreno ratiste, da ce ih Rusi umlatiti artiljerijom, avijacijom, raketa, a sad evo pocetkom jeseni niti se skrivaju, niti se plase, udaraju gdje pozele.

Ili ovo grupisanje, oni se neometano grupisu i pripremaju za ofanzivu, cak je tragikomicno da ruski izvori govore o tome, kako dolaze ukrajinske kolone tu i tamo, pa gdje je ta avijacija da ih poklopi. Ako znas da se grupisu na tacki A, pa gdje je avijacija da ih bar malo potprasi.
I ne samo to, da se neometano pripremaju za napad, nego se pripremaju danima a onda kad napadnu, kao na Limanu recimo, odjednom saznas da grad brane male snage, beznacajne, koje ostanu u okruzenju i onda se panicno povlace ostavljajuci opremu.

Niti se ukopavaju, niti stavljaju minska polja, jbt kad je padao Lisicansk ja sam mislio da se ukrajinska bjezanija nece zaustaviti minimalo do Kramatorksa, a ispostavilo se da rusi nisu bili u stanju uzeti ni taj Sivers ni Soledra, tamo zaglavili vec preko dva mjeseca ni mkkac naprijed. Cak ima i povlacenja, strateski bitna Bilogorivka je izgubljena, odatle do Lisicanska prepisaj hoda.

Ukri se ukopaju za jednu noc, rusi se niti ne ukopavaju. A nemaju dovoljno ljudstva... jako jako cudno ponasanje ruske vojske, ja sam uvjeren da je ruska vojska po opremljenosti sila ali operativni dio posla je uzasan, amaterski, za zatvora.
No gdje su im ti sistemi za elektronsko ometanje neprijatelja, nesto se govorilo da je aktivirano ali da je to aktivirano ne bi ukri mogli ovako jurisati na sve strane. Jel se to cuva ili sta se radi, tacno stices dojam da neko na ruskoj strani zeli izgubiti rat. Prosto ne mogu vjerovati da rade takve amaterske greske, cuj ne ukopavaju se, a ocekuju napad i ofanzivu. To ni africka plemena ne rade tako.

Inace dobre vijesti iz Bahmuta, jos jedno selo zauzeto, ali grad i dalje nedostizan. Jos od pocetka avgusta bar tri ili cetiri puta je isla vijest da Wagner ulazi u Bahmut sa istoka ulicom Patrisa Lumumbe, vec sam i napamet naucio, za sada cini se samo propaganda.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1310

Ovo sto je kacio Srle993 kao potencijalana (i vrlo verovatna) desavanja na Zaporoskom delu fronta ce mozda biti najveca bitka do sada i mnogo opasna za Ruse ako ne odbrane to.
Kaze i Vladimir Rogov da su Ukri tamo skoncentrisali do sada najvece snage.Napad sa tri strane jeste ambiciozan sa Ukro strane ali ne i nemoguc.Mnogo me taj pravac brine i nadam se da su se Rusi ukopali dobro na tom pravcu.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

bladesu

Ваљда ће да користе и авијацију до максимума.

offline
  • Pridružio: 01 Okt 2022
  • Poruke: 38

Rusi vise nemaju gdje nazad, a bez ozbiljnih posljedica.

Bilo kakav prodor ukra na zaporoskom pravcu, moze znaciti ugrozu cijele operacije, ako probiju prema Melitopolju i Berdjansku odsijecaju Krim od matice, ostaje onaj most ali sa svim sto im USA daje i sto ce im dati oni taj most uniste, bio bi ugrozen i Mariupolj, logikom stvari HErson ostaje na vjetrometini, sve skupa bi bila katastrofa.

To se ne smije dogoditi. Osim ako neko sa ruske strane ne planira rat voditi na vratima Rostova. Prije par mjeseci smijao sam se Girkinu, ali sada njegove rijeci sve zlokobnije zvuce, mislim na one njegove slutnje da bi ukri mogli do Rostova i Krasnodara ako ruska komanda nastavi sa praksom nedovoljne popunjenosti ljudstvom.

Nadam se ipak da je to nemoguce, i dalje.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1124 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 6 sakrivenih i 1075 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, amaterSRB, babaroga, bokisha253, Boris Bosiljčić, Buzdovan, Denaya, djboj, DPera, dulleo, FOX, goxin, Hamannche, hologram, Karla, kjkszpj, laurusri, Lieutenant, mercedesamg, Mi lao shu, milenko crazy north, mrav pesadinac, Oscar, procesor, rasok, Ripanjac, RJ, rodoljub, royst33, ruma, sasa87, Sirius, Sićko, slonic_tonic, Srle993, ss10, theNedjeljko, Valter071, vaso1, Vlad000, YU-UKI, šumar bk2