Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4164

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2101

procesor ::Ova Ceburaska je bas stroj

https://youtu.be/3YKa_f15u0Y


Sta su bjese radili ...kratili cevke od uragana?

Davno je to bilo kada je raketas sa pukovnikom napisao par recenica...naravno ovo bez rusa sami u radionici nisu mogli ni u ludilu.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1460

bladesu ::Ovo sto je kacio Srle993 kao potencijalana (i vrlo verovatna) desavanja na Zaporoskom delu fronta ce mozda biti najveca bitka do sada i mnogo opasna za Ruse ako ne odbrane to.
Kaze i Vladimir Rogov da su Ukri tamo skoncentrisali do sada najvece snage.Napad sa tri strane jeste ambiciozan sa Ukro strane ali ne i nemoguc.Mnogo me taj pravac brine i nadam se da su se Rusi ukopali dobro na tom pravcu.


Pisano je ovde o važnosti tog južnog fronta, posebno za Ruse. Sve mi se čini da će južni front u skorijoj budućnosti odrediti dalju sudbinu sukoba. Kuva se tu nešto opasno ali sa obe strane. Dešavanja na Krivoroškom delu zapadnog fronta možemo posmatrati kao pripremu dešavanja na južnom frontu. Linije dodira su znatno skraćene. Takođe i gore na severoistoku su linije skraćene skoro za 2/3.

Mislim da će biti neko iznenađenje sa Ruske strane tamo gde ga nismo očekivali.

offline
  • Webb 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Mar 2006
  • Poruke: 675

ruso ::Nije bas ni lako izaci na kraj sa tim prodorima lakih oklopnjaka. Koliko sam zakljucio ukri osmatraju teren i izmedju polozaja koje drze rusi pokusavaju da se provuku u pozadinu. Cilj im je uglavnom neka pozicija gdje mogu da pronadju zaklon kao sto je suma, nasip itd. Onda pjesadija napusta vozila i rasporedjuje se.

Treba imati u pozadini spremne rezerve. Na primjer VRS je imala rezervu u pozadini u vidu interventih vodova pa cak i bataljona. Zadatak pomenutih je bio da u slucaju gubitka neke pozicije (objekta, rova, strateske kote) brzo izvedu protivnapad i povrate izgubljenu poziciju prije nego sto se neprijatelj konsoliduje odnosno dovede pojacanje i dodatno se utvrdi.



Treba samo imati mine ali rusima ocigledno nije palo napamet da ce mozda u nekom trenutku da se brane pa ni mina ni rovova ni pozadinke jednice nigde..

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

Из нашег рата. Циго на положају. Пита чиме пуцају по њима. Један му одговара протуавионским топом(ПАТ). Па, што гађају по нама, нисмо ми авиони, закључује мудро циго.

Неко је овде споменуо да треба Калибрима(или нечим сличним) по украјинској војсци. Зар нема нешто адекватније по живој сили од крстареће ракете? Шта је са руским хеликоптерима, авионима? Силна украјинска војска се гомила на Запорожју. Колико сутра креће офанзива. Ако се ништа не предузме значи да Герасимов не чита коментаре на овом сајту.

offline
  • sap 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 08 Sep 2010
  • Poruke: 601

Судећи по каменом лицу Герасимова све иде по плану.Притисак 120/60,број откуцаја 60

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Ruso
Ма Русима фале људи. Да Руси имају довољно људи не би се Украјинци возикали уопште.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19154

Koridor ::@bojank
Hmm ja kao da sam citao negdje da su Ose spremne za penziju (bar za Ruse)

Jesu bile, i nisu ih koristili u pocetku, ali ocigledno je trebalo krpiti rupe (zbog sirine fronta jelte) u sistemu PVO pa su ih dovukli negde ako se dobro secam u maju.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

kunktator ::VladaNS1978 ::Da sam na mestu Rusa, mobilisane bih poslao da ojačaju odbranu, i čekao da se Zapadni truli sistem uruši.
Ne. To nije linearan proces.
Ekonomski rat, kao i ovaj "pravi", veoma zavisi od trenutka kad se šta radi. Možemo se zapitati koliko je za zapad zgodno ili nezgodno što su baš sad, pred najavljenu krizu, morali da ispovrte stotinak MLRD na pomoć Ukrajini, što u parama što u opremi? Koliko im je zgodno ili nezgodno da baš sada povećavaju vojne budžete? Pa čak i ako se vojna industrija razmaše, kakav će biti efekat uskraćivanja jeftinog novca "običnoj" privredi zarad trpanja u namensku industriju?
Ali nadati se da će tek tako propasti - naivno je.

Ima li koga da prati berze? Mogao bi da napravi neku korelaciju sa događajima na terenu (ne mislim na cenu nafte i gasa). Ili je još rano?



Druže, i bez rata u Ukrajini zapad je svakako čekala ekonomska kriza uslovljena nenormalnim štampanjem para bez pokrića, prevelikim čak i za standarde zapadnih bankarskih kartela. Dakle, nakon svih onih "kovid stimulusa" inflacija je bila neizbežna.
Sa početkom rata u Ukrajini je postalo jasno da sledi recesija.
A sada, kada je postalo jasno da zemlje koje imaju energente i prirodna bogatstva rade usklađeno, čak prkoseći direktivama nadobudnih amera, mišljenja sam da je teška recesija zapravo najpozitivniji ishod koji im se može desiti, a da ni depresija nije nemoguća.

Na američkom berzanskom indeksu koji obuhvata 500 velikih preduzeća S&P 500, i samim tim je zbog broja firmi i najbolji pokazatelj trenutne ekonomije, se aktivirao signal koji trgovci zovu "kiss of death". Da ne smaram sa tehnikalijama, navešću par istorijskih primera kada se taj isti signal aktivirao.
Krah 2008, Dotcom krah 2000, recesija 1973-75 i naravno velika depresija 1929-32

Recesija sedamdesetih donekle liči na trenutnu - Nikson odvaja dolar od bilo kakvog pokrića zlatom, Arapi smanjuju proizvodnju nafte ( samo 5% manjka nafte na tržištu je napravilo kolaps ) ali su i tada okolnosti bile neuporedivo bolje nego sada.
Ono što izdvaja ovu krizu jeste da nema niti jedan pozitivan aspekt za koji bi se šefovi centralnih banaka mogli uhvatiti.
Sve zemlje "zapadnog bloka" su:

1 Prezadužene, ali zaista nenormalno prezadužene
2 U trenutnu krizu ulaze sa inflacijom koja je nezabeležena u novijoj istoriji
3 Imaju nedovoljno energenata ( SAD su do određene mere izuzetak, ali nisu spašene )
4 Demografski pred kolapsom
Treba dodati da je dobar deo zemalja u EU neto uvoznici hrane.
Gde god da se okrenu su naje.ali

Ako povećaju referentnu kamatnu stopu, davaće bogatstvo na servisiranje sopstvenih dugova i otići će u bankrot.
Primera radi kada je inflacija u SAD sedamdesetih dostigla 14% ( po tadašnjem računanju onflacije, sadašnja bi u SAD bila oko 20% ) digli su referentnu kamatnu stopu na 20%.
Ej, pa zamisli da moraš da daješ na stambeni kredit preko 20%?!? I to u uslovima smanjenja zaposlenosti i sve manje kupovne moći. Verovatno bi 80% ljudi u kreditima završilo na ulici. Dakle socijalni kolaps.
Ako budu radili što rade poslednjih 50 godina, a to je da roknu novi stimulus i naštampaju još para, sledi im scenario Srbija 1993.
Da probaju da idu na varijantu kontinualnog manjeg pada standarda i da očekuju da će im nadolazeće generacije isplatiti dugove, tek to ne pije vodu, zato što iz godine u godinu imaju sve više penzionera a sve manje mladih. U japanu ima daleko više staraca od 65+ godina nego mlađih od 15.

U Evropi se samo čeka da li će pre bankrotirati Credit Suisse, Deutsche Bank ili UBS.
A zima i prava agonija još nije ni počela.

Sve u svemu, moja procena je da berze u Evropi verovatno čeka scenario iz Velike Depresije, a Ameriku možda jača varijanta sedamdesetih.
I da ne mislite da se radujem, obzirom da smo i mi na istom brodu.

offline
  • raykan 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 15 Feb 2016
  • Poruke: 624

Ja se radujem, jer bez takvog loma nikad ne bi doslo do nase slobode-jos pre 10 godina sam zakljucio da drugog puta nema sem tog i da ce do ovog kad tad doci. Doslo bi i da nisu stampali novac zbog kovida, samo par godina kasnije. A sto duze bi uspevali da odloze taj momenat, on bi bio gori i pad bi bio veci.
E sad, sto mora malo da se istrpi, necemo umreti od gladi, te nije smak sveta.

p.s. Nadam se da bi enjglezi mogli prvi pod led, situacija im je bas losa. Bila bi to poetska pravda

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

Нешто се дешава преко баре. Илон Маск,за кога неки тврде да је маскирани руски спавач, закавгао са Украјинцима. Њујорк Тајмс оптужио исте за ликвидацију Дарије Дугине. Да не буде забуне, да не би ишла прича како се Трамп преко Њујорк Тајмса одужује Русији за помоћ на претпрошлим изборима, треба напоменути да дотичниТајмс не мирише Трампа. Товаре му пореске преваре и сличне несташлуке. Елем, изгледа да се Американци домунђавају нешто с Русима око Украјине. А разлог нагле промене курса америчке спољне политике лежи у неорјентисаном Бајдену, који је негде затурио кључ од нуклеарног коферчета и не може никако да га нађе. Према непотврђеним информацијама, кључ му је упао у ВЦ шољу и тако је кључ за коначни обрачун са Русима завршио у канализацији. Неки аналитичари сматрају да ће ово убрзати крај свих војних операција, укључујући и операцију катаракте код Зеленског(да коначно прогледа), у Украјини. С тим у вези, замолио бих модераторе да ми врате обрисане поруке, јер жели да дочекам крај рата као угледни грађанин.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 519 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 0 sakrivenih i 512 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, goxin, Kibice, milenko crazy north, opt1, S-lash, zlaya011