Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4192

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • raykan 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 15 Feb 2016
  • Poruke: 624

Očigledno je što užireni ruski političari ne udaraju po centrima odlučivanja i infrastrukturi- da ne bi i oni sami i ruska infrastruktura bili meta. Čisto čuvanje guzice.

Sami sebi su odmogli gazeći sopstvene crvene linije. Da su ih ispoštovali ranije,do ovoga ne bi došlo. Sad moraju da se kače direkt sa amerima,i da dejstvu po njihovoj infrastrukturi u kao odgovor da bi ih shvatili ozbiljno. Sad im se smeju

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Jun 2009
  • Poruke: 3523

flash12 ::

Па оно, од оног циља ''демилитаризације Украјине'', дођосмо у ствари до постепене демилитаризације Русије огромним војним губицима и понижењем на фронту, и милитаризације Украјине кроз огромну западну војну помоћ Laughing


их их их полако...од демилитаризације украјине ја видех цео НАТО се полако демилитаризује, деиндустријализује и девалутизује...мада видим цвета продаја ћебади у школама Wink Ziveli
И док се руских 10% милитаризује у украјини се само 10% немилитаризује остало све деде, деца, жене све полако почиње се обучава за фронт уз наравно доста и ''црних'' чистокрвних украинаца Mr. Green , па шта ћеш кад се дневно губе стотине возила и хиљаде војника који незнају ни де су дошли ни куд су пошли.. Crying or Very sad

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7957
  • Gde živiš: Zagreb

Kao prvo, sasvim sam siguran Ukrajinci ni u snu ne bi poduzeli ovakav korak bez konzultacije s NATO. A 99% sam siguran da je NATO puno više u tome od pukog odobrenja, najvjerojatnije su osmislili i organizirali sve, a Ukrajinci samo odradili.

Šta to znači? Znači da NATO želi ishitrenu i žestoku reakciju Rusije (Amerika bi - i obično uvijek i jest tako reagirala).
Šta to znači? Znači da su procijenili da su Rusi na putu da provedu svoje strateške ciljeve i da ovi više nemaju načina da to spriječe, pa povećavaju uloge u nadi da će Rusi u ishitrenoj i emotivnoj reakciji možda napraviti neku grešku u koracima.

Zato se nemojte čuditi, a ni sekirati ako izostane spektakularna reakcija Rusije.

Pobjeđuješ na maratonu i vodiš minutu pred drugoplasiranim i onda ti neko iz publike podmetne nogu. Razbijen se dižeš, provjeravaš kosti, sve su na broju, onda je najgluplje da loviš majmuna da mu razbiješ nos. Nego ga ni ne pogledaš i trčiš za pobjedu.

I nemojte komadić mosta koji se popravi za mjesec dana poistovjećivati sa propašću slobodnog svijeta.

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Citat:"Доста смо се смејали сенилном Бајдену и наркоману Зеленском. Време је да престанемо са смехом, јер је непријатељ показао да може да нас повреди веома јако и веома болно. Морамо да се уозбиљимо и покренемо све своје снаге - одмах. Иза сенилног Џоа и марионете Зеленског стоји гвоздена и неумољива сила НАТО-а и Запада. Наш непријатељ је моћан, у његовим венама теку векови колонијалне крви и челичног империјализма. Ову борбу не можемо да добијемо никако осим ватром и крвљу."

-Александар Дугин

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

О узроку експлозије на Кримском мосту: анализа материјала са места терористичког напада

Званична истрага о терористичком нападу на мост преко Керчког мореуза је већ почела: први резултати ће вероватно бити објављени ускоро. У међувремену смо анализирали податке из отворених извора и покушали да сугеришемо шта је могло бити узрок онога што се догодило.

▪Судећи по снимку (хттпс://т.ме/рибар/39913), експлозија је била веома снажна. Неко је чак сугерисао да је оно што се догодило ваздушни напад. Међутим, стубови спољне расвете не само да нису савијени, већ нису ни спаљени. Камере на њима су такође нетакнуте. Све ово изгледа крајње некарактеристично за наводни ракетни напад.

▪На кадру се види путнички аутомобил који напушта облак експлозије (хттпс://т.ме/рибар/39913): не само да га није бацила експлозија, већ је чак остао у покрету. Нема ни трагова распршивања ударних елемената, који са такве удаљености не би оставили живо место на машинама. Цистерне на железничком мосту су оштећене, али нису ни скоро смрскане.

▪На фотографији (хттпс://т.ме/рибар/39909) је један распон који је пао у Керчки мореуз, на коме нема кратера. Али цеви са кабловима који пролазе дуж бочних површина изгледају откинуте и као да су исечене.

Који се закључци могу извући?

🔻Природа оштећења, одсуство трагова ударних елемената и кратера омогућавају да се практично одбаци верзија доласка ракете. Погодак дроном је потпуно невероватан због мале бојеве главе.

🔻Вероватнија је детонација пуњења постављених одоздо: ово објашњава тенкове, аутомобиле и стубове расвете који су остали готово неоштећени. Подаци из отворених извора нам не дозвољавају да поуздано кажемо да ли је реч о диверзантима или поморским дроновама.

🔻Детонација камиона заробљеног мина такође изгледа као могућност. Кумулативно пуњење је могло да се угради у камион и обложи унутар приколице тако да би усмерени млаз буквално пресекао носећу конструкцију. Ово објашњава и варнице ухваћене у оквиру и савијену челичну греду.

Да би се прецизније утврдили узроци експлозије, потребни су додатни објективни докази са места експлозије.

Али једно је сигурно: украјинска држава са својим органима за спровођење закона и цивилним структурама стоји иза терористичког напада, уништавања руске инфраструктуре и смрти цивила.
https://t.me/rybar/39925

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 646

Zasto bi neko smatrao ishitrenom reakcijom Rusije moguce obaranje ukrajinske elektromreze u situaciji kada Evropi prijeti energetski kolaps. Tim prije jer je taj strateski cilj upravo legitimisan dizanjem u vazduh Kerckog mosta i Rusima je odvezao obje ruke.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 707
  • Gde živiš: Beograd

Samo da recipročan odgovor ne bude gađanje zgrada duhova po Kijevu, npr predsedništva i tako. Mislim, moraju da smisle nešto dosta bolnije.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

На железничком делу Кримског моста већ ради ремонтно-рестаураторски воз, који санира штету од јутарњег терористичког напада.

Планирано је да први возови буду послати на полуострво данас (хттпс://т.ме/рибар/39926).

УПД. Како нам кажу стручњаци, мостом се креће мобилна дијагностичка лабораторија која проверава стање колосека.
@рибар

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

skonic_tonic
Prijatelju razumem tvoj optimizam ali u svakij državi postije strateški subjekti a u ovom slučaju je Krimski most rusiji.
Rusija je u ovoj akciji krenula samouverena i čvrsto i izazvala komešanje u celome svetu. Sada nakon osam meseci i oni koji su vagali na kojoj če strani okrenuće se zapadu. Mišljenja sammda bi Prištinski nekadašnji korpus zgazio Ukrajince na bilo kojoj tački okršaja za razliku od Rusa koji ne samo da nemaju ,,muda" već su pokazali ne samo nepoznavanje taktiku ratovanja već i kukavičluk u donošenju odlučujućih poteza.
Ej bre nas su tukli svim i svačim, dok smo se ujedno klli sa arnutina. Jedan vod vojnika nam je držao Paštrik bez ikakvih rotacija smena i ono što je fascinantno je da su vojnici bez oficira branili počožaje. A ovo što Rusi rade je amaterizam čisti. Pored onolike tehnike koju poseduju oni se još uvek igraju tak-tak.

online
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1304

@Slonić, isto sam i ja razmišljao. Kao prvo, nema šanse da su Ukrajinci ovo sami odradili. Jednostavno nema.

Kao drugo, Ruse se od početka pokušava uvući u totalni rat. Zašto? Pa eu beskičmenjaci govore da se ovo može samo na bojnom polju završiti. Nitko, ali baš nitko, osim eventualno Rusa ne pokušava deeskakirati, upravo suprotno. Pa vide to i Rusi, nisu ni oni vesla sisali. Tako da vjerojatno i zato kalkuliraju. Ni ja ne vjerujem da će biti nekakvog ishitrenog odgovora, naravno možda sam u krivu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1129 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 3 sakrivenih i 1077 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, amaterSRB, AMCXXL, Andrija357, Bobrock1, Boris BM, Boris90, ccoogg123, cenejac111, Centauro, comi_pfc, dankisha, Denaya, djboj, dmdr, doktor1964, DragoslavS, Džordžino, FileFinder, Još malo pa deda, kobaja77, Kubovac, ladro, maiden6657, mercedesamg, Metanoja, mikki jons, milanovic, Millennium, miodrag, Miškić, moldway, nuke92, panzerwaffe, pavlo, powSrb, procesor, repac, saputnik plavetnila, ss10, stagezin, Stanlio, Tvrtko I, Vlada78, vladulns, x9, yagosh, 1107