Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4195

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Uz dužno poštovanje svim članovima koji pokušavaju da racionalizuju Rusku pasivnost, mogu reći da bi to imalo smisla da i Putin i Medvedev kao i ostatak Kremlja nisu poslednjih 8 meseci povlačili i insistirali na crvenim linijama koje NATO i Ukrajinski nacisti gaze po želji.

Da su kojim slučajem ćutali i rekli, rat je i sve je legitimni cilj, onda bih i razumeo.
Ali u situaciji kada se civili u Hersonu, a sada i civili u Krimu moraju prevoziti baržama preko crvenih linija Kremlja više ne mogu da progutam priču nekog 3D šaha i masterplana.
Hajde što ne mogu ja iz Srbije, nego što više ne može ni Ruska populacija što se lako da videti po komentarima na telegram grupama.

Juče je na Harkov sudeći po snimcima, palo barem 4 Iskandera. Dakle, preciznih raketa imaju, ali njihovo korišćenje je upitno. Uostalom koliko sam shvatio Šahid 136 se sklapa od delova sa Ali Expresa i mogu da ga štancaju praktično za džabe. Pa pošalji 20 komada na most u Zaporožju.


Teoretičari zavere bi rekli da Kremlj vodi ovaj rat kao da želi da ga izgubi i da se desi rasparčavanje Rusije kako bi Zapadni robovlasnici dobiili novi region koji mogu ekonomski da cede.

Više ne verujem Kremlju, kao što sve manje veruje narod, a na kraju će i vojska dići ruke.
Političari te gurnu u klinč sa Ukrajinom koja na krilima NATO roka aperkate za sve pare, a Kremlj se igra "kamen, papir, makaze"

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Citat:Zelenski sa druge strane ima prostora za ples sa djavolom.

Најгоре по оног који плеше је кад се заврши музика за плес Cool

Citat:Не разумем вас који позивате на рушење мостова на Дњепру. Рушење мостова на Дњепру би значило да су Руси одустали од западне обале Дњепра заувек.

Како ми да знамо да они имају планове за западну страну Дњепра? У оној декларацији за СВО нигде се то не помиње.

Citat:Hajde što ne mogu ja iz Srbije, nego što više ne može ni Ruska populacija što se lako da videti po komentarima na telegram grupama.

Не разумеју ни Кадиров ни Пригожин..

Citat:Uz dužno poštovanje svim članovima koji pokušavaju da racionalizuju Rusku pasivnost, mogu reći da bi to imalo smisla da i Putin i Medvedev kao i ostatak Kremlja nisu poslednjih 8 meseci povlačili i insistirali na crvenim linijama koje NATO i Ukrajinski nacisti gaze po želji.

Апсолутно тачно.

offline
  • mnn2 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 05 Avg 2006
  • Poruke: 322
  • Gde živiš: tamoDaleko

RiV ::
Zvanicno kule bliznakinje i dan danas je srusio Kerozin iz aviona koji se zapalio i temperaturom istopio celicne stubove koji nose zgrade.
Inzenjer donese debelu citabu u Studio i pokaze da se taj celik topi tek na oko 4000 a da kerozin na oko 1100 stepeni..?

Uf. Sedi. Jedan iz Protivpožarne zaštite. Čelična konstrukcija se ruši već na nekih 400-500 stepeni. Pre će se srušiti metalna konstukcija nego drvena.

offline
  • Orc 
  • Građanin
  • Pridružio: 29 Jun 2022
  • Poruke: 212

@Frunze pa jel trebaju Rusi da dodju do tih mostova da bih ukri u povlacenju svejedno unistili. Ili objasnjenje zasto ne unistavaju elektrane, pa kako ce onda da isporuce struju oslobodjenim teritorijama.
Jednostavno kontra argument ce uvek da se nadje za bilo koju situaciju.
Problem kod Rusa je sto su povukli dosta "crvenih linija" koje su ukri svaki put presli. Ja samatram da i sada nece biti reakcije jer jednostavno ne smeju da reaguju. Ako krenu po mostovima i infrastrukturi eto ukrima preko noci ATACMS pa ce da ih poklapaju po Krimu i po dubini dan noc.
Ovo ce da se proguta kao i sve do sad.
Jednostavno ovolika vojna pasivnost ne odgovara ni jednoj vojnoj doktrini niti taktici.
Zamislite da je Kuba poklopila neki most na Floridi?
Vec bi sada bili 20 000 milja pod morem.
Idemo dalje.

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2009
  • Poruke: 3523

flash12 ::

Добро јбг, живиш у неком свом свету што се тиче дешавања на фронту Bebee Dol

Оно што ја видим је да самопрокламована друга војна сила на свету не успева да сачува бедну територијицу коју је на једвите јаде успела да заузме од једне Украјине, и трпи понижење за понижењем услед контраофанзива противника против ког има ваздушну надмоћ.



Већ прежвакано сто пута...овде има два света...не бих ишао даље од чињенице да је неко изгубио 20% територије и још ће и да тај исти нема контраофанзиву већ је бацио све што има на фронт...па ако убоде нешто убо је...притом један користи 10% један само 10% некористи...све су чињенице прежвакане сто пута...није ми јасно што неки опет улазе у петљу понављањем истог...неће ваша страна победити демагогијом...све се урушава пред очима света и непостојаћа демократија и непостојће слободно тржиште и непостојаћа слобода говора и непостојеће право својине сви постулати на којима као живи ваш драги запад... Ziveli

offline
  • 187 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 02 Feb 2017
  • Poruke: 2105

Drug pukovnik ::@187
Šta bi ti rekao, koja bi raketa mogla biti u pitanju?
Meni ništa iz ovoga ne pada na pamet osim da je možda nešto teže u pitanju
Tek iz toga bi se moglo dalje u analize

AKo moram da nagadjam rekao bih Buk.
Zbog jacine detonacije i same putanje rakete koju vidimo jasno zbog gasova tiopujem na Buk ,nekako mi ne lici na S300 ,o prenosivim sistemma nema ni govora jer raketa je poveca i dugo leti pod ostrim uglom.Snimak je ocajan ,ima nekih bagova,kada je raketa sustigla cilj detonacija se pokazala skroz desno a ne gdje se raketa nalazila i detonirala u tom trenutku.
Ponovaljam sumnjam da je S familija jer za taj sistem treba dobro da se pripremi polozaj i to posle bude kao fudbalski teren a ja to nisam vidio jos sa pocetka operacije ,rusi su im to nalupali i nisam siguran da ce se ukriajinci drznuti a niti su glupi da to rade u dometu ruske avijacije i blizini fronta gdje ce ih odmah nahvatati.Tako da Buk mi je jedino logicno a opet ko zna sta su ukrajinci radili zadnjih 8 godina..mozda su uspjeli da barem do nivoa testiranja izguraju svoje projekte,ne bi me inenadilo jer vidimo da nisu sjedeli skrstenih ruku ,naprotiv.
Uzdravlje Ziveli

offline
  • Pridružio: 27 Sep 2018
  • Poruke: 111

atacms će doći u ukro ruke pa makar rusi nijedan metak više ne ispalili... zapravo ne da će doći nego mislim da je već došao i da će za koji dan početi raditi

a ne tako davno se ovdje zazivalo da se turcima održi vojna lekcija Very Happy

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2009
  • Poruke: 3523

mnn2 ::RiV ::
Zvanicno kule bliznakinje i dan danas je srusio Kerozin iz aviona koji se zapalio i temperaturom istopio celicne stubove koji nose zgrade.
Inzenjer donese debelu citabu u Studio i pokaze da se taj celik topi tek na oko 4000 a da kerozin na oko 1100 stepeni..?

Uf. Sedi. Jedan iz Protivpožarne zaštite. Čelična konstrukcija se ruši već na nekih 400-500 stepeni. Pre će se srušiti metalna konstukcija nego drvena.


Апсолутно, не идите људи из крајности у крајност и разне теорије завера...само јер не волите јдну страну...разумно посматрајте све, а не острашћено.
Код конструкције има свашта...па на различитим температурама има различита носивост, па ширење, па заптивци, па остали материјали који се нађу па почну да горе...итд...

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2335
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Buda Baba ::

Како ми да знамо да они имају планове за западну страну Дњепра? У оној декларацији за СВО нигде се то не помиње.


Јесте, рећи ће ти Руси у декларацији "имамо планове за западну страну Дњепра". Да нећеш можда и оперативне планове у декларацију да убаце? Laughing

Треба мало мућнути главом и читати шта Кунктатор, Бабарога, Денаја и други пишу овде. Шта ће који ђаво Русима Херсонски мостобран ако не планирају ништа на западној страни Дњепра?

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2614
  • Gde živiš: Beograd

Frunze ::
Шта ће који ђаво Русима Херсонски мостобран ако не планирају ништа на западној страни Дњепра?


Мостобран је остатак пропалог плана. Или си заборавио да су успели пролетос да дођу све до Вознесењска северно од Николаева, скоро пола пута до Придњестровља. Очигледно је да је тај правац имао за циљ да се повеже са Придњестровљем, одсече Одесу од Украјине а тиме Украјину од мора. План се распао кад Николаев није брзо пао и кад су руске колоне биле масакриране по селима и путевима између Николаева и Вознесенска. После тога, напустили су цео тај фронт и стабилизовали су се у Херсону.

Тако да, да, мостобран је настао јер су Руси планирали даље напредовање на Запад. Али тај план је пропао још пролетос. Руси не успевају да се одбране на 10км од сопствене границе, тако да је свака идеја даљег напредовања западно од Дњепра у домену научне фантастике.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 964 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 9 sakrivenih i 915 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aramis s, bestguarder, bladesu, bojcistv, bokisha253, bozomotika, Centauro, darkangel, dejoglina, Djokislav, DPera, Excalibur13, gomago, Jahorina, kikisp, Kubovac, kunktator, Metanoja, mgolub, Mi lao shu, mikrimaus, Misha V, nemkea71, ObelixSRB, repac, Rogan33, royst33, SlaKoj, slonic_tonic, sombrero, Srki94, Srle993, stegonosa, tubular, Vatreni Zmaj, Volkhov-M, VP6919, W123, yufighter