Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4206

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 13 Mar 2022
  • Poruke: 288

dragon986 ::Ono što je meni sumnjivo jeste da je bio kamion natovaren eksplozivom. Teško da su UKR samoubice, a da će neko do drugih da se ubije na takav način zbog UKR ito vrlo teško. I onda sam uzeo snimak i krenuo da ga delim na frejmove:






I onda na prvom frejmu se jasno vidi prvi bljesak eksplozije kako krece sa dna kamere, i da je šleper tu i da od njega nije krenula eksplozija. Vec sa strane želežničke kompozicije. Znači verovatnije je da ako nije pogodak rakete da se eksplozija desila na želežničkoj kompoziciji, ili možda sinhrono ispod mosta.
E sada ima boljih stručnjaka iz te sfere pa da potvrde ili opovrgnu moju sumnju na eksploziju kamiona na mostu.


Kvotovao sam ovaj post od danas kod mene izuzetno postovanog kolege, jer je to pravi primer kritickog uma, ali i, po meni, nacina na koji bi ovaj forum trebali da funkcionise. Dok je ceo forum vrsio detaljne analize kako je doslo do napada kamionom bombasem, samo zato jer je nekakav ruski komitet to saopstio kolega se bacio na istrazivanje i vec tad izneo tezu da je do napada doslo ispod mosta.
Generalno je u poslednje vreme kvalitet rasprave izuzeto opao jer se polazi od toga da Rusi znaju, imaju sa cim, ali jelte iz nekih humanih pobuda nece, nemaju dovoljno vojske jer 700 000 je 50 000 i slicno.
Rusija ratuje kako i koliko moze i sa cim ima. Problem za Rusiju je sto je to istorijska velesila, sa grandioznom prosloscu i to ponekad uspava, natera na gordost.
Mislim da mi sa ovih prostora ne mozemo da pojmimo njihov nacin razmisljanja, jer nemamo ni teritorijalnu ni populacionu grandioznost ni pribliznih razmera.
Nadam se da necu otici u off sto cu vam prepricati pricu jednom mog prijatelja Kineza, koju je on ucio u skoli. Tacnije nije je ucio vec su mu pricali ucitelji. Po toj prici Kina je toliko mnogoljudna zemlja da oni mogu unistiti USA tako sto bi celokupna populacija u isto vreme skocila sa stolice i na taj nacin izazvala cunami koji bi unistio USA. Da stvar bude gora on je bio ubedjen da je to tako.
Imamo i mi sa ovih prostora razne zablude tipa nebeski narod, ali nikad tako grandiozne.
Mislim da je Ruse njihova istorijska velicina uspavala i dovela u sadasnju situaciju.
Nije Krimski most nikakva tragedija, ali najvisi drzavni zvanicnici su pretili da je to crvena linija.
Ocigledno je da nalogodavci akcije prizeljkuju odmazdu, iz kojih razloga ne znam i da je ovo provokacija koja ima za cilj da istu izazove. Problem je u tome da ako Rusi istu izvrse rade upravo ono sto neprijatelj zeli, a sa druge strane ako je ne izvrse, zbog ranijih upozorenja najvisih drzavnika pokazuju izuzetnu slabost i to po ko zna koji put.
Nemojmo biti naivni i misliti da se na sve to ne gleda kao na slabost i da to nema efekta.
Kazahstan se polako distancira, razni sitni neprijatelji odavno laju poput pudlica i pozivaju pit bulove da krenu na Ruskog Medveda.
Ako je ovo zaista sahovska partija Kremlj mora opreznije da povlaci poteze.
Mislim da se mora pre svega uvesti celicna disciplina u svojim redovima i iz tog razloga ovaj napad iskoristiti da se proglasi ratno stanje, pre svega da bi se suspendovali mirnodopski zakoni i uveli ratni. Nisam siguran, ali mislim da je u Rusiji zabranjena smrtna kazna, jer je ista bila clanica Saveta Evrope. U ovom momentu smrtna kazna je Rusiji neophodna, kao i vojni sudovi. Rat je tek poceo.
Takodje ovde se olako preslo preko Erdoganove izjave da ce Putin ici na brz zavrsetak sukoba u Ukrajini. To je izjava od pre 10-tak dana.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25670
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Shinobi ::Navodno slavlje u britanskim pabovima na vijest o rusenju Kerckog mosta.Ako nije za temu,metla.

https://twitter.com/Mirolju72330356/status/1578796.....g&s=19


Да ли је неко од тзв. ''западних медија'' приметио да није реч о рушењу, већ о оштећењу, односно диверзији? Ако није, требало би подсетити да је преко њега кренуо друмски и железнички саобраћај.
ПС
Да ли још увек неко схвата озбиљно Твитер, неке Телеграме и саопштења, ''процене'' и ''пророчанства'' из Велике Британије или Пентагона?

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1623

@Slonic Tonic, Insan
Ne treba Rusija da udari direktno po Amerikancima (mada bi izuzetak napravio što se NATO dronova blizu granice tiče jer ne bi bilo pogoršanja tenzija, a strategijski efekat bi bio velik )
Govorimo o NE ignorisanju direktnih napada na rusku opremu i infrastrukturu, prekoračenje jasno izrečenih i logičnih crvenih linija od strane predsednika Rusije, i naravno brzu i odlučnu odbranu svoje vojske na terenu od strane VKS kojim upravljaju viši rukovodioci.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7957
  • Gde živiš: Zagreb

Insan ::
Na silu se uzvraca silom, ne ekonomijom.

da ali ne znači da moraju odgovoriti u roku od dva sata.
Amerikanci su u Afganistanu čekali mjesec dana pa tek onda "odgovorili" za blizance invazijom.

ja sam i uvjeren da će Rusi na ovo i vojno odgovoriti, samo taj odgovor će glavne krivce zaboljeti ni 1 promil koliko ovi ekonomski udari. Ali napravit će to, reda radi, slažem se.

offline
  • Pridružio: 18 Apr 2022
  • Poruke: 121

Slonic Tonic je odlicno opisao kako ameri gledaju na rat (slovenske svinje se ubijaju medjusobno) i jedini nacin da dobiju po usima, ujedno i onaj koji ih naj vise boli je finansijski koji ruje odlicno rade. Cesto gubimo celokupnu sliku konflikta pa se fokusiramo samo na neki segment, zato nam promakne ono drugo. Umesto da ruje mlate mucenike ukre koji su obicne sluge, oni udaraju amere po cevanicama jer ako krenu da biju amere u glavu, zavrsili smo svi. Izazvu li krizu i unutrasnje konflikte u ameriki oni vise nece moci da vrsljaju po svetu, bice zarobljeni u svom blatu. Koliko se secam svi smo se slozili da je ekonimski rat onaj glavni. To da ruje ne mogu da olupaju Ukrainu delije smesno. Do sad su mogli mostove da im olupaju, ali nisu. Po meni su trebali, sebi bi olaksali, a usput mogu i sa amerima da vode ekonimski rat, ko im brani, ali neka rade kako hoce. Uglavnom Slonic nas je lepo podsetio na taj drugi rekao bih i vazniji segment rata.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7957
  • Gde živiš: Zagreb

babaroga ::Gerasimov (tacnije ni jedan oficir) nema pravo na ostavku
ali može je zatražiti i nadati se da će mu biti odobrena

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1623

Citat:

-- ShurikSST :Na jednu stranu Rusi su glupi jer imaju gubitke i "poklapanje kolona" a Ukrajinci su genijalci jer imaju moral, incijativu i grabe teritoriju?

Da li se ovo mora crtati?


-- Milos1977: "Spominjes kolone prema Kijevu sada.., pa ni Dejan Beric izgleda da nije obavesten da su bile danima jer je covek do guse bio u akciji daleko od TV-a, ali je i sam rekao nedavno da i 10 puta manje (parafraziram) kolone nemaju nikakvog smisla, i da su samoubistvo.

-- ShurikSST": Dakle ruske kolone su samoubistvo a ukrajinske su inicijativa? Ja sam lepo razumeo ovo?


Niko dugim kolonama blizu fronta nije zauzeo ništa, nego je izgubio i ljudstvo/tehniku i vreme. Teritorija se zauzima dobro organizovanim napadima. Razlika je sto Ukrajna sada vraca tu teritoriju pet puta brze nego sto su je Rusi osvojili. Da li to treba da se crta?



ShurikSST :: Jel to vojska kojoj plan propadne treba da sta radi? Je li propao afganistancki plan neke druge vojske? Zakljucak? Je li propao plan o zauzimanju Hersona od Ukrajinaca? I sta, rat se nastavlja, pokusavaju se drugi planovi. OK idemo dalje. Jesu Ukrajinci imali plan da zadrze Mariupolj? Da li se nesto desilo oko toga ili treba svo da se obese po tvojim merilima? Sta hoces osim da histerises?

Vidi problem je tvoj je moj. Vojska kojoj "propadne neki plan X" treba da kolektivno skoci u najblizi bunar je tvoje misljenje ne moje. OK, onda pozovi svaku vojsku kojoj je propao plan de im se general javno obesi u glavnom gradu i na TV. Daj nam listu generala i vojskovodja koji bi u roku odmah trebalo da se javno obese."


Opet Crno Beli svet? Pa tako mozemo samo da budemo obojica banovani.

Ti govoris o bacanju u bnunar a ja o brzom slanju ozbilne pomoci svojima na frontu u slucaju greske, i odgovoru na direktne prelaze preko "crvene linije" izrečene lično od strane predsednika. Dokaz da ti ne pisem bezveze.



ShurikSST ::
"Bla bla bla... Ja ne branim Ruse od "kritike" nego od histericnih izliva. Problem je tvoj sto to izjednacavas."


Ko histerise se necemo sloziti ovde.
Na istoj smo strani ocigledno, sa drugacijom perspektivom. Ajde da ne budemo banovani bar ovaj put.

offline
  • Pridružio: 13 Mar 2022
  • Poruke: 288

slonic_tonic ::Insan ::
Na silu se uzvraca silom, ne ekonomijom.

da ali ne znači da moraju odgovoriti u roku od dva sata.
Amerikanci su u Afganistanu čekali mjesec dana pa tek onda "odgovorili" za blizance invazijom.

ja sam i uvjeren da će Rusi na ovo i vojno odgovoriti, samo taj odgovor će glavne krivce zaboljeti ni 1 promil koliko ovi ekonomski udari. Ali napravit će to, reda radi, slažem se.

Cekaj zar je moguce da ti misis da je Afganistan na bilo koji nacin kriv za blizance.
Ako su hteli da odgovore za blizance logicnije bi bilo da su napali Saudijsku Arabiju, a ne Afganistan

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2331
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

slonic_tonic ::+ sila
da ali ne znači da moraju odgovoriti u roku od dva sata.


Управо. За многе се време завршава оног тренутка када кликну ентер да пошаљу поруку на овој теми.

Неке ствари се дешавају, иде мобилизација, именован је нови главнокомандујући СВО. Не треба заборавити да РФ до овог тренутка није именовала никога за главнокомандујућег СВО (пустите незваничне прозападне полуинформације). Нико није смењен са те позиције да би неко други био постављен. Ако Русија нешто припрема, а припрема, која би поента била да сад из одмазде изврше неке нападе, који не би били део неке шире стратегије? Осим можда што ће Путину рејтинг порасти са 81 на 82%, никакве.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5459

Sirius ::
ПС
Да ли још увек неко схвата озбиљно Твитер, неке Телеграме и саопштења, ''процене'' и ''пророчанства'' из Велике Британије или Пентагона?


Dosta materijala iz ratnih zona gledamo upravo na Tviteru i Telegramu. Zamisli da smo osuđeni samo na RT npr? Na Tviteru ima svega, lošeg i dobrog, pravog i lažnog.
Bilo je svakakvih gluposti te umro Šojgu, te infarkt, te ovo te ono. Te priče o nestanku municije, hrane i ostalog. Međutim ovo sam provjerio i stvarno je taj Telegram kanal napisao to. Kanal je proruski i prenosi ruske snimke i slike. Ne znam da li kanal ima veze sa Vagnerom, ali po sjećanju mislim da ima. Da li je u Rusiji baš 100% stabilna situacija među tim glavešinama? Neki dan Kadirov optužuje generala i Prigožin je nekog optuživao, a i uhapšen je njegov čovjek. Vjerovatno ima još ljudi sa vrha kojima se ne sviđa Putinov pristup i koji nisu zadovoljni kako ovo ide.
Informacija o ostavkama Šojgua i Gerasimova ne mora biti tačna, moguće da neko piše i plasira ono što želi da se desi, ali eto prenio sam je.
Jesi ti prije mjesec dana napisao da je neki tvoj ruski prijatelj rekao nešto "od sad sa Ukrajincima ide drugačije"? Da vidimo onda da li će večeras ići drugačije pošto su do sad oćutali ćuške.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 766 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 3 sakrivenih i 756 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, Dorcolac, goxin, Lazarus, Milometer, mnn2, Shilok