Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4193

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7982
  • Gde živiš: Zagreb

Shinobi ::Zasto bi neko smatrao ishitrenom reakcijom Rusije moguce obaranje ukrajinske elektromreze u situaciji kada Evropi prijeti energetski kolaps. Tim prije jer je taj strateski cilj upravo legitimisan dizanjem u vazduh Kerckog mosta i Rusima je odvezao obje ruke.
Ako je to najbolji mogući potez u tom trenutku, onda nije ishitren.
Ako je samo drugi po redu po kvaliteti, onda je već ishitren.
Ja nisam taj koji to može kvalificirati.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1241

Далеко од тога да мислим да се нешто може променити преко ноћи, али ако оваква биографија у овој ситуацији не помогне... О Суровикину:
Citat:Постао је познат по својој "Сечи официра", када је, под његовом "гвозденом шаком", смењено око 300 генерала и високих официра након рата са Грузијом.

Познат је још и по својој изјави "Три милитанта за руског војника", коју је дао током командовања 42. моторизованом дивизијом у Чеченији. Касније је рекао да је то испунио.

У том периоду, руски официра су за либералне руске медији давали изјаве у којима су "Страхавали да би његове специфичне методе могле да се пренесу и на централни апарат руске војске".

То можда долази и због податка да је садашњи командант руске СВО довођен и пред војни суд због напада на немарне официре. И речима и физички.

2005. године је оптужен је да је немарног пуковника 34. моторизоване дивизије, којом је тада командовао, својим критикама довео до самоубиства које је извршио у штабу. Није доказано.

2004. године један потпуковник је Суровикина оптужио да га је претукао због личног незадовољства. Није доказано.

Суровикин је током борби у Авганистану и Чеченији више пута рањаван.

https://t.me/GeopolitikaNaoruzanje/4394

offline
  • Pridružio: 01 Jan 2012
  • Poruke: 1227

Nisam hteo da komentarišem ništa na ovu temu jer smatram da nisam kompetentan ali rećiću samo, da ne može se voditi specijalna operacija protiv neprijatelja koji vodi totalni rat.

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

Kako se ono kaže, osveta se servira hladna Smile. Krim i most su crvena linija za NATO, da ne bi zaboravili da je to deo Rusije. Za Ukrajinu je Krimski most legitiman cilj, ako rat potraje, biće još ovakvih napada. Ne vidim razlog da Rusija na ovo odgovori histerično, niti mislim da ovaj prekid saobraćaja može da ugrozi snabdevanje hersonskog mostobrana: realno, ovo će malo zagorčati život civilima, dok se most ne popravi.

Ako bude ruske ofanzive, ona će verovatno početi masovnim napadima na mostove koji su relevantni za planiranu operaciju, a to su svakako svi mostovi na Dnjepru, uključujući i one u Kijevu. Verovatno će biti i udara u cilju privremenog prekida elektrosnabdevanja, da šok bude veći. Zato se zadnjih meseci štede Iskanderi, Kalibri i drugo precizno oružje dugog dometa. Ne treba menjati planove za ofanzivu zbog napada na most.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Možeš ako je dosta slabiji i manji. Ali ovdje to nije slučaj.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1241

Званично:
Citat:
❗Министарство одбране Руске Федерације: Одлуком министра одбране генерал армије Сергеј Суровикин именован је за команданта Здружене групе снага у зони СМО

Треба напоменути да је први пут од почетка рата група руских трупа у Украјини имала једног команданта

https://t.me/intelslava/38609

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2621
  • Gde živiš: Beograd

nemezisx ::
их их их полако...од демилитаризације украјине ја видех цео НАТО се полако демилитаризује, деиндустријализује и девалутизује...мада видим цвета продаја ћебади у школама Wink Ziveli
И док се руских 10% милитаризује у украјини се само 10% немилитаризује остало све деде, деца, жене све полако почиње се обучава за фронт уз наравно доста и ''црних'' чистокрвних украинаца Mr. Green , па шта ћеш кад се дневно губе стотине возила и хиљаде војника који незнају ни де су дошли ни куд су пошли.. Crying or Very sad


Добро јбг, живиш у неком свом свету што се тиче дешавања на фронту Bebee Dol

Оно што ја видим је да самопрокламована друга војна сила на свету не успева да сачува бедну територијицу коју је на једвите јаде успела да заузме од једне Украјине, и трпи понижење за понижењем услед контраофанзива противника против ког има ваздушну надмоћ.

....................................................

А што се тиче недостатка одговора Кремља на овај напад на мост, заиста не видим шта је ту ново. Путин је сто пута доказао да је екстремно тром и неодлучан државник упркос том имиџу који је изградио. Уосталом, цело ово срање које се десило ове године, не би се ни десило да је био одлучнији у зиму 2013/2014.

Уз то, Путин је доста дуго радио на изградњи једног великог, готово мистичног блефа на који су пали не само Руси и Запад, него и он сам. Тај блеф је ове године начисто пукао, и он нема више чиме да прети Западу осим нуклеаркама, што га већ доводи отприлике на ниво севернокорејских Кимова.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2341

Ovaj VVP filozof bi tacno mogao biti prvi ruski vodja da ne samo izgubi rat nego i razmontira drzavu. Dolazi u situaciju da pocnu da odbijaju njegova naredjenja a tu se kraj zna.
Mozda sam narikaca ali ja ne vidim vise ni Iskandere ni Kalibre po dubini, poceli su da bacaju ove mopede a i to prekasno. Ispucali su rakete na milion glupih ciljeva od toliko mostova i elektrana. Mjesec dana vozaju ove rezerviste a nigdje nijednog na frontu...Bice vozanje lijevo desno i aj kuci. Jos nije uradjena opsta mobilizacija na Krimu naprotiv prica se o sklanjanju civila u Rusiju...kao Martic 95.
Mnogo blefova je provaljeno...da je prvi dan operacije pao neki awacs zapad bi se jos uplasio i mozda ne bi se ni petljao. Sad da padne awacs ovi bi direkt spucali Kremlj. Okolo ide ozbiljna prica o preventivnom udaru na nuk. snage Rusije kao i prica o tome da po PS Putin moze da naredi lansiranje a da ostali odgovorni odbiju to...sto bi amerima bio signal da he gotov i da tada upada seal team6 da zavrsi stvar.
Da da znam da pricam gluposti ali taj narativ je bukvalno svuda u medijima. Do sad je bilo da je VVP Hitler a sad je meta za odstrel.
S obzirom na gomilu provaljenih blefova siguran sam da je Rusija bezbjedonosno suplja kao sito...aktivirani su spavaci i sve je moguce...

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2575

https://t.me/rybar/39927

Meni deluje da je ispod vode, sa strane je negde epicentar

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5389

Evo da i ja napišem koju, iako je ponekad bolje mudro šutiti nego se istrčavati u osfajd.
Tamo davno svjetska sila Amerika se uputila u Vijetnam iz ideoloških pobuda, znamo kako je završilo. Isto tako davno svjetska sila SSSR isto iz ideoloških pobuda se uputila u Afganistan i to isto znamo kako je završilo. Svjetska i ekonomska sila Amerika se bila uputila u Irak, čisti ekonomski rat. Rusija se uputila u Siriju također iz čiste ekonomije, neće tamo neki plin ići za Evropu pored nas. Onog dana kad procjene da više nema potrebe da tamo čuče, odoše oni u roku odmah. Rušenje diktatora Sadama i čuvanje Asada, baze vamo baze tamo, sve niškorist, samo se para gleda.
Onda je Amerika iz nekih možda vrijednostnih razloga krenila na Afganistan da ih privole na svoje vrijednosne poglede života, završilo je kako je završilo.

E sad je možda red na Rusiju da se zajebe pa da nekima uvode svoje vrijednost života.
Stalno se promatra samo jedna strana, Rusija ili kako je to postalo kolokvijalno, Putin. Najjači su naslovi, Putin će baciti atomsku bombu, valjda će je uzeti rukom i zafijatit.
Rusija jadna, glupa, siromašna, lopovi, nesposobnjakovići, kukavice, čemer, jad i sve kako ide dalje po spisku.

A šta je sa drugom stranom. Da li možda postoji mogućnost da je i druga strana, vojni i politički vrh zapada, sad također vrlo nervozan i pitaju se, šta čekaju više, što ne udare više.

Procjenjujem da bi Rusima dugoročno trebalo oko pola miliona uniformiranog ljudstva da rotacijom drže pod kontrolom Ukrajinu koja je i bit će konstantno anti. To bi bio samoubilački potez jer za to dugoročno nema takve ekonomske sile koja bi to izdržala. Aha…a zapad možda to jedva čeka. Samo ovi se nisu još upecali, pa je ribič možda sad već nervozan, stalno mjenja mamce, a ribe nikako na udicu.
Zamislite samo te win-win situacije za zapad, Rus se upeca i zaglibi u Ukrajini do daljnjeg. Zapad se rješi tog rasula od Ukrajine, neće joj biti više na sisi te sva eventualna obećanja o raznoraznim članstvima, NATO EU i ostalo, sad možete objesit mačku o rep.
Međutim ovi neupadaju u zamku, Ukrajina po svemu sudeći će stvarno završiti kao neka rasparčana rujina koju nitko više neće željeti na sisi.

Hm…sad će netko pomisliti, to je onda čisti poraz zapada, vode im vojsku, a ta vojska im neće pobjediti, pobjeda je valjda cijela teritorija Ukrajine (Krim i sve ostalo) pod Kijevom.
Ma to jednom rečenicom rješe, pokušali smo, nije uspijelo, ćao doviđenja. Puštanje niz vodu.

Zapadu ja vjerujem nije do rješenja Ukrajine tako što će si ovi osloboditi zemlju, otjerati ruse, već baš ono prvo, gurnut je Rusima takvu kakva je sada. To je win-win apsolutni.

Moje viđenje, možda grješim, ali je moje. Tako da eto ima različitih pogleda na ovaj zaista globalni sukob. Imanje ili neimanje uniformi, granata, pušaka zarđalih i tenkova pokvarenih je po meni skroz jedno banaliziranje. Rat se vodi na jednom skroz drugom nivou, gdje brigada manje više, regija i tamo neki grad ili gradić su skroz nebitni. Gadljivi ste na taj pojam, ali po meni stvarno je toku jedna šahovska igra gdje su živci dobrano nategnuti. Izjum, most, Herson, NE, Odesa, Kramatorsk, Lisičansk, Donjeck, Kijev…pioni i poneka izmjena topa, lovca ili konja

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 942 korisnika na forumu :: 54 registrovanih, 11 sakrivenih i 877 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Apok, babaroga, Bobrock1, Brana01, comi_pfc, darcaud, darkangel, deLacy, Denaya, Dimitrise93, djboj, DragoslavS, Georgius, gzoki, havoc995, helen1, ivan1973, ivicasimo, Karla, kokodakalo, krkalon, kunktator, kybonacci, Levi, marsovac 2, Mercury, mikrimaus, mile23, milenko crazy north, Milometer, MiroslavD, Mixelotti, mnn2, moldway, mrav pesadinac, nebkv, nemkea71, nikoladim, ObelixSRB, ostoja, Petarvu, raptorsi, RJ, ruma, Singidunumac, stegonosa, tubular, uruk, vathra, vlajkox, wizzardone, Zi0mek, |_MeD_|