Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4198

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 25 Avg 2011
  • Poruke: 295

Previše je nepoznanica u igri da bi se moglo sa sigurnošću reći kako će ovaj rat da se odvija do kraja. Nemci su u 1. Sv. ratu verovali da su na jednu veliku ofanzivu do pobede, kad odjednom staviše potpis na svoj poraz.

Ako se sve karte stave na slom Zapada umesto na nadmoć Rusije, bojim se da to neće tako ići.
Težnja ka uništenju Rusije nije od juče, taj Zapad odnosno njegova elita kontinuirano radi na slomu Rusije i istovremeno preuzimanju celokupne zapadne ekonomije. Samo 2 investiciona fonda već imaju toliko akcija u raznim podređenim kompanijama da direktno ili indirektno već imaju pod svojom šapom 30% ili više kapitala na Zapadu, a do kraja decenije to će ići i na preko 50%.
Predsednici i premijeri se menjaju, cilj ostaje uvek isti.
Slom Zapada bi značio krah tih elita, a da li ovde neko veruje da će na Zapadu doći i do preraspodele bogatstva? Ja ne. Može da im se desi poneki Tramp ili Orban, ali na dugi rok to je ništa, jer elite ostaju neokrnjene. Jedina preraspodela bogatstva je ona koja se sad već dešava, od siromašnih i srednje klase ka bogatim. Nećete imati ništa i bićete srećni, tako nekako rekoše u Davosu.

Rusi sad sprovode mobilizaciju, rekao bih ako se do januara situacija na frontu ne promeni, tj. Rusi ne preuzmu inicijativu, onda nema mnogo mesta za nade u neku igru koju ne razumemo, nego su stvari baš onakve kakvima ih sad vidimo.

P.S. ovi dronovi sa Alija i slični sa tako velikim dometom, u budućnosti bi mogli neki teroristi da upute stotinama kilometara daleko, pravo na neku bolnicu, školu, stadion, manifestaciju, i mislim da nije pitanje da li će već kad će.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7863
  • Gde živiš: Zagreb

Insan ::Recimo da se ovaj napad dogodio prije 22.02. razumio bih "smusenost" Rusije

u čemu vidiš smušenost Rusije?
Ja vidim baš suprotno, već se radi inspekcija i pripreme za popravak, a organizira se trajektni prijevoz.

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2599
  • Gde živiš: Beograd

Frunze ::
Mене ништа не буни. Не знам одакле теби тај матерински инстинкт да треба да нам црташ твоје виђење ситуације и представљаш је као чињеницу коју сви требамо да узимамо здраво за готово.


Зато што ти и још неки форумаши (којих је полако све мање са таквим ставовима јер људи почињу да схватају шта се дешава), константном менталном гимнастиком дајете оправдање свему живом што Руси раде, упркос томе што чињенично стање упорно доказује супротно већ 7 месеци. Сви овде нагађамо, наравно, као што смо нагађали и у Сирији, на основу чињеница, претпоставки и тако даље. Али овде једна страна упорно лаже себе 7 месеци и помера своје црвене линије исто као што ови у Кремљу раде, док је друга страна релативно консистентна (чак рецимо, свако моје песимистично предвиђање које није било тачно, није било тачно јер се уместо тога десило нешто пет пута горе нешто сам предвиђао...а ја сам овде кобојаги песимиста).

''Не знамо шта Руси хоће, ко каже да је то био план'' итд итд итд. У праву си, не знамо шта хоће. Али очигледно не знају ни Руси.

offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1575

^^^
Slonic -tonic
Vidim smusenost Rusa u odsustvu odgovora/odmazde za ovaj napad.

I da svi ovdje pricaju kako Rusi popravljaju most i da ce proraditi za dan /dva ili nedelju/dvije a niko o tome da moze biti ponovo pogodjen, vise puta kao onaj u Hersonu?

Odletio voz sa gorivom kod Ilovska
https://twitter.com/Tendar/status/1578663007546023.....nSrHEMB3YQ

Oblikuju Ukri front, izgleda da ce udariti ponovo.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3043

Insan ::Recimo da se ovaj napad dogodio prije 22.02. razumio bih "smusenost" Rusije, naravno isla bi istraga da se utvrdi ko je odgovoran, neko saopstenje za javnost, pa tek onda eventualni odgovor/odmazda/osveta.

Koliko se mjeseci u nazad se govori i najavljuje napad na Krimski most?

Rusi su u ratu (ma koji eufemizam Rusi za isti koristili), ukoliko su ozbiljna zemlja, oni su davno vec trebali da imaju spreman plan, kome i na koji nacin odgovoriti ukoliko dodje do napada na Kercki/Krimski/Putinov most.


Pa imaju plan, odma su pokrenili krivičnu prijavu prema nepoznatom počinitelju. Mr. Green

Ok, šalu na stranu.

Biče odmazde, jer mora biti, inače sutra ide i druga traka Kerčkog mosta i onda još dalje. Moglo bi da krene još danas u noč, jer armija uvjek ima mete, koje "su na razpolaganju" odnosno u nacrtu uništavanja. Samo se strrpite. Biče svašta.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3043

https://mobile.twitter.com/WarInUkraineYet/status/1578752211223400450

GP":Prvi automobili ponovno se kreću Kerčkim mostom, idući od Krima prema Rusiji.

Možete vidjeti kako su spaljena željeznička kolica još uvijek tamo, s lijeve strane."

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7863
  • Gde živiš: Zagreb

koliko vidim, radi se o samo 1-2 vagona, dakle ostale su odvukli svake na svoju stranu.
Dakle, pruga ili nije uopće oštećena, ili će se popraviti za par sati.

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1955
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Gledam ovu sliku (maloprije naišao na istu)



Kada je eksplozija raskinula premosnu konstrukciju i kada je ova pala u more, doslovno ju je na osloncu izbacila iz ležišta - nosača (bijela ploča sa ležištem, ankerirana u stub). Večina oštećenja koja se vide iz ovog kuta su uslijed naknadnog savijanja konstrukcije i klizanja sa stuba (eksplozija bi raskinula instalacije, njihove kanalice i zaštite te bi vjerojatno bilo sve spaljeno sa crnim tragovima).

Govorim na osnovu slike i kuta. Ne znači da sam u pravu jer ne vidimo sve.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Па наводно возови ће моћи да прелазе од 20:00 вечерас.

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 719
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

Ako železnički most proradi večeras i ako nema većih oštećenja strukture. Nije strašno. Druga drumska ćuprija će biti opravljena, prva je već puštena u rad.

Obraz će da se crveni malo, a ukri će da se pitaju hoće li i gde biti odmazde.

Rat se nastavlja, ovo je samo epizoda.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1275 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 8 sakrivenih i 1228 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, bagor10, bigfoot, CikaKURE, debeli, Dimitrise93, Dorcolac, draganl, Georgius, hooraay, ikan, ILGromovnik, kikisp, kuntalo, Leonov, lord sir giga, Marko Marković, Mcdado, mercedesamg, Mi lao shu, milenko crazy north, milimoj, Milometer, milos.cbr, Mixelotti, nikola990, pein, repac, S2M, Skywhaler, Sumadija34, suton, t84dar, Toper, Trpe Grozni, voja64, zlaya011, Zoca