Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4161

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

slonic_tonic ::Rusi su već pokazali da znaju kako se mijenja teritorija za vrijeme.
I koliko god je površno operacija Barbarossa izgledala kao panični bezglavi bijeg, istovremeno su se ispod površine odvijali drugi procesi koji su kasnije doveli do pobjede.

Zanimljivo je da SA i UAE, veliki američki saveznici, u ovom trenutku staju uz Ruse i izglasavaju smanjenje proizvodnje što će vrtoglavo podići cijene, direktno Amerikancima prst u oko. Da li se iko hvata za tonućeg?

Da Mohammad Bin Salman čita ovaj forum, nikad se to ne bi usudio, nego bi se držao skuta gazde.


Izvinite da li su to SA i UAE nezavisne države ili ne? Problem je kod većine da kada SA i generalno saveznici SAD urade nešto što SAD traži od njih nazivamo ih satrapima, slugama itd i da im SAD vode politiku. A onda kada te iste zemlje urade nešto protiv volje SAD odmah kreće potop i prelazak na stranu protivnika SAD. SAD ima političku moć al ne tako kako vi zamisljate da oni dođu lupe o sto i rade sve kako oni kažu. Totalno banalizovanje politike.
U skladu sa tim, ako pratite vesti sa tržišta znate da je SA samo u AVG povećala proizvodnju na 11 miliona barela najviše od 2020. I sada mora i ona da kompenzuje, pošto znate i ona živi od prodaje sirovina. Totalno nerealan pogled.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 798
  • Gde živiš: RS/BiH

Ova Ceburaska je bas stroj

https://youtu.be/3YKa_f15u0Y

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7985
  • Gde živiš: Zagreb

ccoogg123 ::Ukri dobivaju još 200 MaxxPro, vidio šef da brzi prodori funkcioniraju...

https://defence-blog.com/ukraine-to-receive-200-maxxpro-mine-resistant-vehicles/

ili nemaju ništa drugo da daju...

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 670
  • Gde živiš: United Kingdom

Nesto mi nije jasno ovo sporo “temeljno” napredovanje Ukrajinskih snaga- naime nakon Ukrajinskog uspeha kod Dudcana, Ruske snage su odlucile da se povuku, skrate linije odbrane , a Ukrajinske snage su isli napred vrlo, vrlo polako, vrseci detaljno ciscenje, slicno je bilo i u Severnom Lugansku,
no zar ne bi bilo logicnije da su nastavili da “pritiscu” Ruske snage, tj nisu im trebali dozvoliti da “dodju do vazduha”.
U cemu je ovde stvar?

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 798
  • Gde živiš: RS/BiH

@Krvava Devetka

Mozda te Ukro snage ipak nisu tako mocne kako se predstavljaju na Twiteru i Tik Tok-u.

Rusi se rekao bih planski povlace ,kupuju vrijeme

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Frunze ::
1. Границе држава на Јандекс картама су постојале од 2014. до 2022, тако да то никакве везе са Кримом нема. Склоњене су тек након почетка СВО.


Ima veze sa dodatnim sankcijama koje su uvedene 2022.


Frunze ::2. Русија овим припајањем није дефинисала границе области - то се нигде не наводи, ни у једном документу. Коментари неких званичника сугеришу и ово и оно - неки кажу да су Запорожска и Херсонска област припојене у границама где је фунцкионисала ВГА у време припајања, а други да су припојене у границама целих области. Мислим да су намерно то тако оставили нерешено, до завршетка рата. Такође, мислим да циљ није да се стане на овим областима, већ да се цела Новорусија врати у састав Русије.

Mislim stvarno. Da li ti mislis da Rusija pripaja tamo neke nedefinisane oblasti?

Citat:МОСКВА, 3 октября. /ТАСС/. Запорожская область входит в состав РФ в своих административных границах, а Херсонская область - с двумя районами Николаевской области, в которых проходил референдум. Об этом журналистам в понедельник заявил глава комитета Госдумы по государственному строительству и законодательству Павел Крашенинников, которого президент России Владимир Путин назначил своим официальным представителям при рассмотрении в нижней палате проектов федеральных конституционных законов о новых территориях.
https://tass.ru/politika/15938903?

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1310

Ситуација у правцу Соледара
у 18.00 часова 06.10.2022

У овом тренутку групација Оружаних снага Украјине на правцу Бахмут (Артемовск) има, према различитим изворима, од 30 до 40 хиљада људи. Укључује јединице 55. бригаде, 93. бригаде, 128. бригаде, као и милитанте батаљона Аидар.

▪Током офанзиве са стране Николајевке, Други одреди ПМЦ Вагнер заузели су упориште Оружаних снага Украјине на раскрсници јужно од Отрадовке и наставили кретање ка Курдјумовки. Сама Отрадовка је такође потпуно дошла под контролу Вагнерита.

▪Извештаји о ослобађању Зајцева јужно од Бахмута показали су се преурањеним. Већи део села контролишу јединице Вагнеровог ПМЦ-а, међутим, јединице Оружаних снага Украјине задржавају присуство у западном делу села, где се воде жестоке борбе. Напредовање напредујућих снага успорава сложена минска ситуација.

▪Вагнеровци су ослободили и село Веселу Долину, настављајући кретање ка Иванграду.

▪У Бахмуту, јединице Вагнер ПМЦ успеле су да прошире контролну зону дуж аутопута и уђу на територију индустријске зоне дуж Улице Патриса Лумумбе, као и да заузму Асфалтну фабрику на југоистоку града.

▪Информација о масовном повлачењу Оружаних снага Украјине у правцу Бахмута још није тачна. Бројчано надмоћније украјинске јединице пружају жесток отпор напредујућим снагама Вагнеровог ПМЦ-а.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2586

Shahedi nad Odesom opet, 3 srusena navodno, a neki su i pogodili:

https://liveuamap.com/en/2022/6-october-3-shahed-d.....over-odesa
https://liveuamap.com/en/2022/6-october-explosions-reported-in-odesa-

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2341

"što je najvažnije, Rusija ima modernije sustave protuzračne obrane (Buk i Osa), kao i raketne sustave Msta, koji omogućuju gađanje neprijateljskih dronova i njihovih kontrolnih stanica."

Ko je ovaj Babic? Jesam ja prespavao da MSTA sada je "raketni sustav"? Smile

Koja je razlika izmedju ruskih i jermenskih Osa jer su potonje razvaljene od strane TB a ruske su kao pencilin za iste?

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Интересантно.

Власник групације "Вагнер" Пригожин:

„Желео бих да напоменем да ја и Кадиров припадамо партији „Рат до краја по сваку цену, да не срамотимо Велику Русију. „За разлику од многих других представника партије“, демагози и говорници на меким софама. Дођите на прву линију фронта и дајте своје коментаре у рововима са митраљезом у руци. Са задовољством ћемо вас саслушати“.

За сада се ова формација Вагнер добро показала на бојним пољима. Врло су успешни и у Централној Африци.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1383 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 7 sakrivenih i 1337 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Apok, Bobrock1, Brana01, BRATORIII, Bubimir, cavatina, Djokkinen, DonRumataEstorski, Excalibur13, FileFinder, flash12, frenki1986, gmlale, goxin, Insan, Istman, kolle.the.kid, krkalon, Kubovac, kunktator, Mi lao shu, Mikulino, milenko crazy north, mnn2, pein, raptorsi, raso7, Raso75, samsung, Smajser, StepskiVuk, suton, Trpe Grozni, vathra, voja64, wolf431, žeks62, 79693