Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4675

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Boter 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 31 Avg 2014
  • Poruke: 360

DrugiREI ::Prije ce biti da problem nije u kvalitetu nego kvantitetu , zasto gledamo 70-80 udara kada se Rusi "naljute" i onda zatisje ? Zasto nemamo svaki dan 100ak udara krstarecim i balistickim raketama ?

Ne znam dali se primjecuje ali ocito je da se "stedi" na iskenderima,krstarecim,kinzalima itd. Takodje mislim da je to jedan od glavnih razloga zasto su Rusi se probudili sto se tice dronova napokon , mada opet to je trebalo davno da bude na nivou..


Зашто само 100? Зашто не 300? Дај појасни бесвега.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Nov 2022
  • Poruke: 365

Dobro pitanje , zasto ne i 300 ? Jesi li druga sila na svijetu ? Jel branis svoju sferu uticaja ? Jel imas kapacitet da izguras u namjeri ?

Ili da se mozda podsjetimo Iraka i Americkog ravnanja istog na drugoj strani svijeta od njih kada su za dvije sedmice skrhali komplet drzavu - kao sto se to ocekuje od jedne supersile.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8370
  • Gde živiš: pecina stroga

nemkea71 ::+ Текст на руском о буџету и о будућности намјенске индустрије.


Mislim da nisi dobro razumio. Tekst je o prelasku namjenske na ratnu proizvpodnju, a na osnovu "instrukcije" predsjednika (VVP) od 10. novembra

Citat:Правительству предлагается до 14 ноября «завершить определение целевого задания по обеспечению в ходе проведения СВО потребностей Вооруженных сил» и других силовых структур, а также определить сроки выполнения задания. Вместе с Минобороны кабмин обязан установить обратную связь военных с промышленностью и закупить столько техники и снаряжения, сколько нужно для обеспечения «реальных потребностей» войск на фронте. Уже 11 ноября Белый дом должен представить предложения по обеспечению контроля за расходованием средств на эти нужды.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

Запорошки правац
стање од 20.00 часова 13.11.2022

Команда уједињене групе трупа „Дњепар“ припрема се за зимски период непријатељстава и јача своје предње позиције пред могућу офанзиву на секторима Ореховски и Гуљајпољски.

▪Јединицама 9. пука специјалних снага Националне гарде Украјине на линији Новоандрејевка-Шчербаки распоређени су минобацачи и гранате ЕМ-120.

▪Неколико посада 44. артиљеријске бригаде пребачено је у 9. пук у Каменском, а у зону одговорности формације НГУ стигао је маневарски главни обавештајни одсек Украјине.

▪ Рад комисије генерала Оружаних снага Украјине забележен је у области Чаривни. Одмах након посете одржани су састанци у штабу батаљона 65. бригаде Оружаних снага Украјине у вези са даљим дејствима на правцу у зимском периоду.

Обученије јединице 65. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине замениле су 75. батаљон 102. бригаде трупа. Тактичко камуфлирање положаја и минирање прилаза њима врши се на предњим упоришту.

▪У другом ешалону, у рејону Омелника, формира се комбинована резерва ОГВ Дњепар, у чијем саставу је и 16. батаљон 58. омпбр Оружаних снага Украјине, који броји 271 особу.

🔻Повлачење руских трупа из Херсона створило је прилику за Оружане снаге Украјине да распореде раније везане резерве у другим правцима. Од свих могућих опција, најважније за Оружане снаге Украјине, и са војног и са политичког становишта, су Старобелскоје и Запорожје.

Заузимање Мелитопоља и приступ Бердјанску је стварно опкољавање Оружаних снага РФ на левој обали Дњепра и приступ Криму, као и даљи ударац у бок Доњецке групе. Вероватно ћемо овде у блиској будућности видети значајан део „херсонских“ формација Оружаних снага Украјине.


Херсонски правац
стање до краја 13.11.2022

Украјинске формације настављају да стичу упориште на позицијама које су раније напустиле руске војне снаге.

🔻У Приморском сектору, 2. и 4. батаљон 28. Омбре Оружаних снага Украјине пребачени су у Чернобајевку, посаде 208. ракетне бригаде за зенитно ваздухопловство и 406. ваздухопловне бригаде у рејон Томине Балке. и Станислава, и ватрене групе МАНПАДС-а на Белозерку и Камишани.

▪Командант комбиноване групације трупа „Херсон“, генерал-мајор Ковалчук, посетио је Херсон након што су украјинске формације успоставиле контролу над њим.

Заједно са њим, стигли су и запослени у 83 ЦИПСО-а да спроводе пропаганду у позадини повлачења Оружаних снага РФ, као и новинари разних западних медија из САД, Велике Британије, Пољске и Румуније.

🔻У сектору Берислав, јединице 17. бригаде, 46. и 80. одреда, 60. бригаде и 9. комбинованог батаљона Оружаних снага Украјине прегруписале су се дуж Дњепра, заузимајући положаје од Берислава до Херсона на десној обали реке. .

▪На супротној обали доушници и проукрајински оријентисани грађани Херсонске области прате кретање руске војске у Корсунци, Новој Каховки, Северној Камјанки, Каиру, Горностајевки, Заводовки, Великој Лепетихи, Заповитном, Тавријску, Шотовки, Ивановки, Широки, Скадовск, Алешки.

🔻По завршетку мера прегруписавања и филтрације међу становницима Херсонске области, са великим степеном вероватноће, значајан део јединица ће бити прераспоређен у друге области.

Становници дела Херсонске области под контролом Украјине пријављују формирање ударне групе за напад на Мелитопољ. Тренутно се састоји од осам консолидованих батаљонских тактичких група.

Управо запорошки правац након заузимања Херсона постаје краткорочно од највеће важности за украјинско руководство.

Заузимање Запорошке нуклеарне електране, пресецање копненог пута за снабдевање Крима, блокирање груписања руских оружаних снага на левој обали Дњепра, враћање контроле над делом Азовског мора и вероватан удар на бок руске војске у Доњецку су оно што ће Оружане снаге Украјине циљати.

А ослобођени ресурси из Херсона су велика помоћ за постизање овог циља.



O svemu ovom smo i pricali,oslobodice se mnogo Ukro vojske i rasporediti na drugi deo fronta.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

@Nixon
Poveži cijelu poruku.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

DrugiREI ::Dobro pitanje , zasto ne i 300 ? Jesi li druga sila na svijetu ? Jel branis svoju sferu uticaja ? Jel imas kapacitet da izguras u namjeri ?

Ili da se mozda podsjetimo Iraka i Americkog ravnanja istog na drugoj strani svijeta od njih kada su za dvije sedmice skrhali komplet drzavu - kao sto se to ocekuje od jedne supersile.


Na Irak su Ameri 2003. ispalili ukupno 802 krstareće rakete, a u operativnoj istoriji od 1991. do danas su na ciljeve ispalili nešto preko 1800.
Na nas su potrošili 218 komada za 78 dana rata.
Rusi su do sada na Ukrajinu ispalili 4000+ Iskandera, Kalibara, X 101...
Dakle da bi zadovoljili tvoju meru Rusi su do sada trebali da ispale za 263 dana rata između 26300 i 78900 Kalibara.
ČESTITAM!!! Zagrljaj

Forum je definitivno zreo za katanac Bebee Dol

offline
  • Pridružio: 11 Nov 2022
  • Poruke: 365

Ne da su zadovoljili moju namjeru nebi trebalo da bude SVO od 7 dana pa danas koliko mjeseci kasnije rikverc kroz Herson a to je kao dobro je "napredovanje u nazad" je veoma dobro proslo.

Na Irak je ispaljeno toliko krstarecih koliko je bilo neophodno jer su avioni obavili 95% posla. Da kojim slucajem nisu mogli nemam sumnje da ih udarali raketama koliko god treba. Da se mozda podsjetimo skorijih desavanja u Siriji kada su onaj aerodrom pogodili sa 50ak krstarecih u roku od pola sata ??

offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

danijell ::Poveži cijelu poruku.
Zato se i zove "rocket science".
Sve zavisi od raketnog motora i potrosnje goriva kao i dometa.
Sto manje goriva,veca je udarna glava i obrnuto.
Mogu oni napraviti da iskander leti 2000 kilometara i kad padne da pukne kao petarda ili nikako da ne eksplodira,ali sta imas od toga.
Svrha rakete je da donese sto vecu razarajucu moc.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32322

Ukri su ubili onog odbeglog Wagnerovca.

offline
  • Pridružio: 27 Mar 2022
  • Poruke: 106

Vezano za Američku ekonomiju ... Šta vam vrijedi što kačite cifre o tome koliko je amerika potrošila novca? Amerika u svom vlasništvu ima štampariju dolara kojeg je uz pomoć svoje sile nametnula kao sredstvo plaćanja u cijelom svijetu. Koliko joj treba dolara toliko će ga i otštampati ... Amerika će kao sila biti uzdrmana onog trenutka kada se uzdrma dolar. U tom pravcu je krenula Rusija i Kina ali da li će uspjeti u svojj namjeri otom potom što bi rekli.

Apropo priče o ruskoj "nezainteresovanosti" za teritoriju i ruskom fokusu na uništavanje žive sile ... Stalno mi se mota po glavi logika da je živa sila povezana sa teritorijom. Što manjom teritorijom Ukrajina raspolaže manje će imati Nato "mesa" za guranje rata ...
Lako je biti general poslje bitke ali evo da je Rus od starta bio fokusiran na teritoriju i da je do sada uzeo čitave oblasti: Odesa, Mikolajev, Dnjepar, Harkov + ove 4 oblasti mi bi sada pričali o kapitaulaciji Ukrajine.
A da ne govorimo o tome da je Rus sa ovih teritorija mogao crpiti ljudstvo za sebe. Moral Ukrajine bio bi na nuli a Rusima na maksimumu što nije mala stvar u ratu ...

Mnogo nelogičnosti u ovom ratu ali šta je tu je ...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1095 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 6 sakrivenih i 1054 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, 9k38, antonije64, Apok, Asparagus, Brana01, Bubili, darkangel, dragoljub11987, dushan, janbo, Karla, Krvava Devetka, Kubovac, kybonacci, Leonov, ljuba, manda87, marsovac 2, mercedesamg, mikrimaus, milimoj, milos.cbr, Nemanja.M, oldtimer, opt1, ruma, sap, Singidunumac, Sir Budimir, Srle993, Trpe Grozni, vathra, Vlada78, VP6919