Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4697

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 15 Avg 2021
  • Poruke: 31

zlaya011 ::Imali su Rusi gubitke nije da nisu. Prosto zbog cinjenice da rata bez krvi i gubitaka ne biva. Pravo pitanje bi bilo sa tim svojim gubitcima koliko su Ukra demilitarizovali.
Demilitarizacija Ukrajine je prvi i javno objavljeni ratni cilj Rusije a ne teritorije. Kad demilitarizacija dostigne odredjeni nivo uzet ce Rusi UA teritorije koliko misle da im treba i bez borbe.


Ukrajinci imaju sigurno 60-70 hiljada mrtvih, doda li se tome još 20-30 hiljada mrtvih plaćenika od Amerike i Evrope, sigurno da imaju najmanje 100 hiljada mrtvih.
onih 400 snajperista koji se obučavaju u Španiji ne može nadoknaditi ogromne gubitke koje UA vojska trpi svaki dan na frontu.
sad je pravi momenat da Rusi pošalju onih milion i po vojnika koje su mobilisali proteklih 2 meseca i da skrše ukrajinske naciste do kraja. treba ih stisnuti dok su opušteni u Hersonu

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

@horasani,bojim se da nema ni priblizno 1.5 milion Rusa mobilisanih,a kako se vec otvoreno suska,ovde se ozbiljno pregovara da se rat zamrzne sto mi se ni malo ne svidja. Nadam sed da gesim i da su samo prazne price.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8376
  • Gde živiš: pecina stroga

Ukro gubici kod Pavlovke po Konasenkovu

Citat:Colonelcassad
Потери ВСУ в боях за Павловку по официальным данным МО РФ:

Пехота - 1400 человек
Бронетехника - 12 танков, 27 БМП, 30 прочих ББМ и тачанок
Артиллерия - 6 гаубиц (из них 2 M777)
Авиация - 2 штурмовика Су-25 и 1 вертолет Ми-8
БПЛА - 28 штук различных типов


https://t.me/anna_news/42816

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1235

horasani ::doda li se tome još 20-30 hiljada mrtvih plaćenika od Amerike i Evrope
Да ли се у ово убрајају и запослени у био лабараторији испод Азовстаља, или ипак постоји засебна категорија цивилног плаћеничког сектора? Ухватиће се људи за неку такву ситницу и онда ће оспорити целу бројку због мизерне глупости... Laughing

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

⚡ Русија ће наставити да остварује своје циљеве у Украјини кроз специјалну војну операцију, пошто Кијев не жели преговоре — Песков
https://t.me/SrbijaRusija/10073

⚡Из говора Зеленског на Г20 – закључак:

Он не слуша никакве савете Запада о преговорима са Руском Федерацијом.
Његова реторика је била русофобична, агресивна – Сергеј Лавров
https://t.me/SrbijaRusija/10071

Русија ће испунити све задатке операције(daj Boze), упркос војној помоћи Запада Кијеву, рекао је Патрушев.
https://t.me/anna_news/42818

Уништење украјинске БМП у Доњецкој Народној Републици

Мета је погођена у Огледном рејону вођеном муницијом Краснопољ.
https://t.me/anna_news/42812

offline
  • Pridružio: 01 Avg 2012
  • Poruke: 396

Kako stvari stoje ovde se već pripremaju mirovni pregovori. Da li prekid vatre na određeno vreme ili ipak nešto trajnije videćemo. Čim dolaze takvi signali iz više izvora, možemo verovati da je iza kulisa politika još aktivnija. Očigledno je da i jednima i drugima treba predah, samo kome bi to više odgovaralo na duže staze ne znam. Stvarno je više nezahvalno bilo šta prognozirati u ovom ratu. Pitanje je i koliko struja je tu umešano i sa jedne i sa druge strane. Možda bi Zelenski sutra blanko pristao na mir ali ga pritiska vojska ili možda čak neki centar moći sa strane. Ja uopšte ne verujem da je Zapad toliko jedinstven koliko se prikazuje. Ko zna ko tu ima kakve interese. Opet, treba pripremiti i javno mnjenje. Rusi ne mogu ispuniti sve zacrtane ciljeve SVO, Ukri će teško do Krima. Mnogo ljudi je stradalo, mnogo nesreće, mnogo gubitaka. Treba to opravdati pred narodom.

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1785

horasani ::
Ukrajinci imaju sigurno 60-70 hiljada mrtvih, doda li se tome još 20-30 hiljada mrtvih plaćenika od Amerike i Evrope


Да су сви страни плаћеници погинули и опет се родили, и опет погинули у Украини, и тако 4 пута - опет их не би било 30 хиљада.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

Запорошки правац
стање од 12.00 часова 15.11.2022

На запорошком правцу појачана је активност извиђања дуж линије фронта, као и позади руских трупа, уз помоћ беспилотних летелица и доушника из редова проукрајинских грађана.

Мештани су ширили информације о припреми офанзиве Оружаних снага Украјине на Мелитопољ из Орехова и Васиљевку из Каменског.

▪Јединице 65. бригаде Оружаних снага Украјине смештене су у стамбеним зградама у насељима Новоалександровка, Староукраинка, Зализничное и Верхња Терса.

▪Командант 65. бригаде, пуковник Краветс, прегледа предње положаје и упоришта формације на линији Белогорје-Зализнично и њихову спремност за могућу офанзиву.

▪У Орехову, у бази 65. бригаде иу Шчербаку, где је распоређен 197. батаљон трупа, распоређени су положаји маневарских група електронске обавештајне службе Оружаних снага Украјине.

▪У наредним данима очекује се долазак шест јединица одбране ратишта и неколико артиљеријских дивизиона 17. одреда Оружаних снага Украјине са правца Херсона на сектор Ореховски.



Офанзива у Доњецком правцу
стање од 13.00 часова 15.11.2022

🔻Под Доњецком, ОТЦ „Доњецк“ Оружаних снага Украјине настоји да задржи утврђени појас Авдијевке пребацујући појачања у борбена подручја и опремајући додатна утврђења.

▪Борци орба „Спарта“ и 1. словенске бригаде, уз подршку 238. артиљеријске бригаде, настављају са чишћењем северне периферије Опитног. Украјинска ракетна и самоходна артиљерија гађају периферију Искусног.

▪ Борбе се настављају и у области Водјана и Невелског. ДРГ 56. бригаде Оружаних снага Украјине покушао је да пробије напредујуће формације руских трупа у Первомајском. Након што је изгубила десет рањених људи, група се повукла.

▪За ротацију људства и евакуацију рањених, 80 мобилисаних људи пребачено је на правац Нетаилово-Первомајскоје. У рејон Водјане стигли су одреди маринаца 36. корпуса маринаца Оружаних снага Украјине.

Са херсонског правца, у циљу јачања гарнизона Оружаних снага Украјине на прелазу Невелскоје – Первомајскоје – Водјаноје, почело је пребацивање 137. батаљона 35. бригаде маринаца.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

О примирју се све више говори, али на западу.
Питање је да ли Руси желе примирје?

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8376
  • Gde živiš: pecina stroga

Ne govori se o primirju. Primirje nije kraj rata.

Govori se o pregovorima. Nisam siguran da ce Rusi stati bez potpisa na konacnom mirovnom sporazumu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 692 korisnika na forumu :: 12 registrovanih, 3 sakrivenih i 677 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, ALBION101, bobomicek, esx66, havoc995, Kruger, minmatar34957, mrav pesadinac, nick79, suton, VP6919, 125