Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4676

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 23 Avg 2022
  • Poruke: 201

mirbat ::ruso ::Ukrajinci ce sigurno da udare iz pravca Orehova i Galipolja to uopste ne treba dovoditi u pitanje.

Nagradno pitanje je da li su rusi uspjeli da skoro godinu dana iskopaju rov dubolji od pojasa, i da li su uspjeli da postave koje minsko polje. U Harkovu npr nisu uspjeli da se nakane. Ako i ovdje nisu, onda cemo gledati ukro armiju u Melitopolju i Berdjansku.


Istog sam mišljenja. To je logičan slijed događaja. Pritisak na pravcu prema Melitopolju i Berdjansku kao i južnom obalom Dnjepra prema Vasilivki i dalje prema Energodaru.


Ne izgleda kao logican slijed dogadjaja. Nato ofanziva je zustavljena, svi frontovi su prilicno stabilni izuzev Donbasa gdje Wagner nesto pokusava (traljavo). Pokusaji ofanziva na Herson ukri su zestoko platili a taj dio im je sad poklonjen. Dobro ce razmiliti prije nego sto krenu.

Ceka se sljedeci potez Suvorikina.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Реално Украјинци ће након руског повлачења моћи да пребаце снаге са Херсонског правца на друге делове фронта. Али ваљда су Руси оспособили ове мобилисане војнике? Званично у питању је бројка од 300 хиљада војника. Па ваљда их има довољно да се бране? Руси су се одлично бранили код Херсона. Са доста мање војника су нанели озбиљне губитке. Већ је два месеца прошло од почетка мобилизације. Обука у нашој војсци је накнада трајала 5 месеци. Колико им треба да већ обучене војнике доведу на задовољавајући ниво?
Ја не очекујем неку украјинску офанзиву ове године. Ако се деси бићу стварно изненађен.

offline
  • Webb 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Mar 2006
  • Poruke: 677

VladaNS1978 ::

Na Irak su Ameri 2003. ispalili ukupno 802 krstareće rakete, a u operativnoj istoriji od 1991. do danas su na ciljeve ispalili nešto preko 1800.
Na nas su potrošili 218 komada za 78 dana rata.
Rusi su do sada na Ukrajinu ispalili 4000+ Iskandera, Kalibara, X 101...
Dakle da bi zadovoljili tvoju meru Rusi su do sada trebali da ispale za 263 dana rata između 26300 i 78900 Kalibara.
ČESTITAM!!! Zagrljaj

Forum je definitivno zreo za katanac Bebee Dol


Odakle ova informacija za 218 ? Posto je samo 24 i 25 marta palo 100 komada ?

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Nixon
У питању је сарказам. Човек је написао да Руси не могу да направе ракету са већим дометом јер их ограничава споразум са Американцима. А Иранце то не ограничава. Зато су неке иранске ракете занимљиве Русима.

online
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2268

Napisano: 13 Nov 2022 21:38

pein ::Ukri su ubili onog odbeglog Wagnerovca.

zasto bi?
snimali su intervjue sa njim, medijski gledano bio im je odlican za podhebavanje rusa, kako hoce da se pridruzi njima i ratuje protiv rusa. bas sam stavio interju sa njim nedavno na ovaj forum.

mada, kako citam po reditu, ukri su ga i zahebali, izgleda da je razmenjen sad nedavno (sigurno ima negde evidencija razmenjenih, to bi barem moglo da se proveri).

Dopuna: 13 Nov 2022 21:41

lud snimak napada ukra na ruske polozaje, jurnjava, pucnjava pa bezanija na sve strane.

https://www.reddit.com/r/UkraineWarVideoReport/com.....;context=3

offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

Skakac7 ::Nixon
У питању је сарказам.

A jbg,nisam citao onaj kilometarski sadrzaj iz linka pa sam se napalio samo na obzervaciju. Mr. Green

offline
  • Pridružio: 11 Nov 2022
  • Poruke: 365

Usput - zar nije sporazum o zabrani proizvodnje IRBMa ponisten od Rusije - a odmah nakon toga se i Amerika povukla iz istog i to upravo koliko se sjecam Kinzhal je bio okidac za povlacenje ?

online
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2268

predmet spora je bio iskander, po amerima, jedna od verzija ima mnogo veci domet od one sto rusi kazu.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Webb ::

Odakle ova informacija za 218 ? Posto je samo 24 i 25 marta palo 100 komada ?


"Death by Moderation: The U.S. Military's Quest for Useable Weapons"
David A. Koplow




offline
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1919
  • Gde živiš: Republika Srpska

Tvrtko I ::

Ne izgleda kao logican slijed dogadjaja. Nato ofanziva je zustavljena, svi frontovi su prilicno stabilni izuzev Donbasa gdje Wagner nesto pokusava (traljavo). Pokusaji ofanziva na Herson ukri su zestoko platili a taj dio im je sad poklonjen. Dobro ce razmiliti prije nego sto krenu.

Ceka se sljedeci potez Suvorikina.


Nisam siguran da mi posmatramo isti front, generalno isti rat u ovoj fazi.

Mozemo mi negirati stvarnost koliko god hocemo, izmisljati i zamisljati tajne ruske taktike itd. Kao sto ima popularna izreka u kosarci da lopta nikad ne laze tako ni linija fronta ne laze a ona se pomjera na stetu Rusije.

Ukro armija posle mjesec i po dana ofanzive nije planirala da stane sa pritiskom, bas suprotno imali su plan da obnove napadna dejstva duz Hersonskog fronta i da steknu novi momentum probojem linije na vise mjesta. Sada su oslobodili znacajne snage sa Hersonskog fronta i mogu da ih prerasporede na druge pravce. O placanju preskupe cijene za ukro armiju ne treba ni pricati. Ginu kao marva i ne brinu puno za to nego idu naprijed. Sa njihove strane je igra all in i ja za to imam odredjeni respekt. Ukro armija se pokazala kao fleksibilna vojna sila koja je u rat usla sa jednom pristupom, prilagodila se na frontovski rat i sad izvodi kontraofanzive. Umjesto njih, rusi su ti koji imaju logisticke probleme.

Opet ponavljam, Hersonski mostobran nije imao nikakvu perspektivu u pogledu dalje ruske ofanzive, prema tome izgubio je bilo kakav strateski znacaj. Kao sto je sjeverni front izgubio smisao kada je zakljuceno da sanse za zauzimanje ili opkoljavanje Kieva vise ne postoje. U oba slucaja su snage povucene kao rezonska odluka. Naravno, odluke o povlacenju su posljedice strateskih neuspjeha, namjerno necu upotrijebiti teze rijeci da ne potezem praznu diskusiju i opet neko izmisljanje definicija i teorija o tajnim taktikama.

Sve je ovo kupovina vremena, neizbjezno se izbjeci ne moze. Sve ce se opet svesti na jedan konto i podvuce se linija. Dal ce to biti na Zaporozju ili na nekom drugom frontu, ove ili sledece godine to je tesko previdjeti. Prvenstveno zbog toga jer jos nisu donesene odredjene odluke na zapadu koje se ticu sudbine Ukrajine u blizoj buducnosti. Odnosno dal ce se sjesti za pregovaracki sto preko zime. Vaga se i promislja...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 906 korisnika na forumu :: 21 registrovanih, 2 sakrivenih i 883 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., alkatraz080, cenejac111, Fabius, ladro, laki_bb, loon123, Marko Marković, marsovac 2, Mixelotti, mnn2, mrav pesadinac, raketaš, repac, solic, stegonosa, uruk, wolverined4, wulfy, yufighter, zdrebac