Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1240

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5373

Gledam ovaj video što postavi kolega VJ, a bilo ih je i prije sličnih...
Ma šta hoću reći...teren za ratovanje u kontekstu sukoba kakav je sad je vrlo nezahvalan i za one koji kao napadaju i za one koji se kao brane.
U situacijama kad se vodi ''prava'' bitka pravih vojnih formacija ovakvi tereni se čiste ko bez jeb...
Ovo je i dalje samo čisto napucavanje...ko nekidan onaj snimak one tri haubice 122mm...ajd slažem se da postoje neke razlike u procedurama od vojske do vojske, al brate mili šta ono bi. I tako iz dana u dan.
Tako da hoću reći, sve ovo je samo jedna obična igranka običnih političkih diletanata koji vuku konce negdje izdaleka...a jadan narod, naš narod i sa jedne i da druge strane krvari!!!! A konce vuku na obje strane...to neka svima bude jasno!
Kažem to ovako jer malo mi se već gadi čitati komentare nekih pojedinaca koji očito uživaju u krvi...gadilo mi se i na temi Sirije, Iraka ili Nedođije al ovdje posebno.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1096
  • Gde živiš: Banja Luka

sezan ::Stignu i spotove da snime... Cool
Опасные - Новороссия


Ljubav Novorusa prema majci Rusiji je ogromna što potvrđuje i ovaj spot.
Putine ako ih ostaviš na cijedilu iz bilo kojeg razloga crko dabogda. Smile



offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1096
  • Gde živiš: Banja Luka

Sirius :: дубоко сам згађен над лоше прикривеном отимачком политиком тзв. западне демократије.

Čitav svijet zna (oni koji imaju nešto u glavi) da su MH17 oborili Ukri uz nagovor i blagoslov SAD, Kijevska hunta nosi obilježja Hitlerovih nacista i još se i hvale kako su im ti isti nacisti uzor, Ukro političari otvoreno govore kako bi naj radije (da je imaju) bacili nuklearnu bombu na Moskvu, SAD i EU bez ikakvog opipljivog dokaza o umiješanosti Rusije u konflikt u Ukrajini uvode toj istoj Rusiji sankcije, otvoreno podržavaju huntu u rušenju gradova i ubijanju civila čak šta više svijedoci smo da ih i naoružavaju i šalju im svoje instruktore, izbjeglice iz Donbasa cinično nazivaju turistima koji ne biježe od granata već idu baki u posjetu... Čini mi se da zapadnjaci ništa i ne kriju već batinom i pritiscima primoravaju sve ostale zemlje da ih podrže u njihovom bezumlju i da su već sad krenuli otvoreno na Rusiju ne birajući sredstva i ne krijući to.
Ali sam isto tako ubijeđen da će ih ta njihova arogancija i bahatost odvući u propast.
Živi bili pa vidjeli.

offline
  • Pridružio: 28 Jul 2014
  • Poruke: 207

Ruski pobunjenici pucaju po Ukrajinskim snagama negdje na graničnom prijelazu blizu Luganska.

offline
  • Pridružio: 03 Maj 2014
  • Poruke: 103

ria.ru/world/20140811/1019634840.html?utm_s.....n_partners

Кијев поново покушава да добије гас, без плаћања заосталих дугова. Наравно, уз помоћ европских ''партнера'', тј виртуелном продајом некој ЕУ држави. Заменик генералног директора за гасне пројекте националног фонда за енергетску безбедност Алексеј Гривач, каже да су мале шансе да се пристане на ову опцију, али не искључије привремену употребу ове транзитне шеме, ако Русија добије европске гаранције за изградњу ''Јужног тока''

offline
  • Pridružio: 17 Jul 2008
  • Poruke: 10

ZvonimirST ::Ruski pobunjenici pucaju po Ukrajinskim snagama negdje na graničnom prijelazu blizu Luganska.



Немогуће да ниси видео да је то било још 02.06.2014.!!!!!Дакле пре скоро месец и по дана!

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

ПУРГИН: Снаге кијевске хунте не успевају да опколе Доњецк
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/purgin-s.....le-donjeck

Припадници украјинског гарнизона на луганском аеродрому пробили се из обруча
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/pripadni.....-iz-obruca

Кијевска хунта ће оно што вози 280 „камаза“ контролисати - пет дана
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/kijevska.....i-pet-dana

Војни врх Доњецке Републике демантовао да је Игор Стрелков рањен
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/vojni-vr.....kov-ranjen

offline
  • Pridružio: 29 Jul 2010
  • Poruke: 86
  • Gde živiš: Niš



Ево карте из проруских извора која представља приближно стање на фронту у Новорусији. Ситуација делује критично по проруске снаге које су у протеклих месец дана изгубиле много територије и сада се налазе под притиском са три стране (западне према Доњецку, северне из правца Делбацева и јужне према Красном Лучу). Иако се гарнизон Оружаних снага Новорусије још увек држи у Красном Лучу, делује као да је питање времена када ће посустати што би довело до пресецања путних комуникација између Доњецка и Луганска. Оно што је у одређеној мери предност проруских снага јесте чињеница да су до сада имале далеко мање губитке од украјинских снага, па су у стању да пружају жилав отпор у урбаним срединама. Но и упркос најжилавијем отпору и спретном командовању руководства Оружаних снага Новорусије, вишеструка бројчана надмоћ украјинских снага представља јак адут на страни Кијева. Важно је још истаћи и то да ова и све остале карте које представљају стање у Украјини стварају илузију о јасним и компактним линијама фронта, док у реалности највећи део украјинског ратишта представља ничија земља у којој обе стране држе само стратешки и тактички важна места као што су градови, путеви, мостови, топографски објекти попут брда, итд.

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2007
  • Poruke: 1090
  • Gde živiš: Republika Srpska,Banja Luka

Постоји реална могућност да се ове јединице што се пробијају са Луганског аеродрома сусретну са руском хуманитарном колоном.

offline
  • Pridružio: 28 Jul 2014
  • Poruke: 207

Izdajnik ::Pitanje za vojne Experte?
Ako Rusi umasirati u Ukrajinu vjerovatno će ući sa Tenkovima i jakom zračnom podrškom.
Pitanje je, kako stoji Ukrajina sa PVO. Svuda čitam da imaju određenu količinu S300 i Buk. Dali bi to bila opasnost za Ruse?


Ukrajina je dobro pomrežena jakom PZO mrežom i radarima. Možda im operativnost nije 100%, ali nije ni zanemariva. Mogu biti problem svakoj avijaciji na svijetu. Jedna mala SRJ je uspijela NATO-u sa KUB-om, Strelom i NEVOM-om kakve takve probleme da napravi, jedni pobunjenici na istoku Ukrajine su puno letjelica Ukrajinske vojske srušili, ne treba gajiti iluzije da Ukrajina na isti i puno žešći način ne bi mogla odgovoriti na zračne prijetnje iz Rusije. Ta država s vojnog aspekta nije malo mače. Ipak je velika, teritorijalno je veća od Francuske i tamo živi 45 miljuna stanovnika. Danas se države muče sa malim separatističkim i terorističkim pokretima u borbenim djelovanjima, kamoli ne sa ogromnom i vojno jakom Ukrajinom.

Ukrajina je država koja ima sustave kao što je S-300 , Tunguska, veliku količinu strela i igla, različite cijevne PZO sustave, BUK, OSU, ima i desetine solidnih nadzvučnih lovaca kao što je mig-29 i su-27 koje su od početka sukoba počeli intenzivno dovoditi u borbeno stanje i remontiraju svu tu tehniku zbog čega su i povećali izdatke za vojsku + u sve to uračunaj da je to velika teritorija.

Ja smatram da je Rusija mogla , da bi već odavno intervenirala u Ukrajini, ali im se ne isplati. Prvo i prvo bili bi označeni kao agresor što bi ih mnogo koštalo, zapad bi ih onda totalno izolirao i ispali bi glavni svjetski negativci u stranicama moderne povijesti. Drugo, oni bi tu morali računat na velike vojne gubitke i veliku ekonomsku štetu u borbi protiv same Ukrajine. Treće, tu dolazi i do buđenja naroda. Ukrajinski narod koji je sada dosta neutralan po pitanju rata na istoku i koji sve to ne podržava baš mnogo bi mogao promijeniti mišljenje uvidi li da kreće Ruska invazija. Moral Ukrajinaca bi se tada sigurno povećao, jer nije isto kad ti nekog tamo napadaš ko čini većinu na toj teritoriji i ima veći moral da se brani nego ti koji ga napadaš, i nije isto kad si ti u situaciju da si napadnut i da braniš svoju zemlju. To su jako bitne stavke svakog rata.

Nema sumnje da je Rusija jača vojna sila od Ukrajine i da bi je dugoročno mogla porazit i okupirat. Pitanje je samo pod koju cijenu, i jesu li Rusi zbog Ukrajine spremnit platiti tako visoku cijenu i to nako što je Rusija konačno nakon duže stagnacije i loših 90-tih krenula putem rasta, razvoja, modernizacije, jačanja ekonomije. Trebaj li im sada tisuće mrtvih sanduka stizat u Rusiju, desetine srušenih skupih letjelica itd. A to bi se sve desilo. Ukrajina je ekonomski siromašna država, ali to nije vojni patuljak. To je vojno poprilično jaka država koja i dalje ima na tisuće tenkova, bpv-ova, solidnu avijaciju, jak PZO i općenito ogromne količine naoružanja, najveće rezerve i višak naoružanja u Europi ima upravo Ukrajina. Imaju municije da ratuju još 1000 godina.

Sve to Rusija zna i nisu ludi da idu u takav rat protiv ne baš slabog, a ujedno i bratskog naroda.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1345 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 3 sakrivenih i 1296 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, ajo baba, Alibaba1981, Andrija357, Areal84, bagor10, Brana01, bufanje, darkangel, DPera, draganl, drimer, FileFinder, gasha, ikan, jackreacher011011, janbo, Karla, kikisp, Krvava Devetka, kuntalo, kybonacci, ljuba, Mcdado, mercedesamg, Milos ZA, milutin134, mocnijogurt, naki011, nemkea71, nextyamb, panzerwaffe, pein, raptorsi, Romibrat, skvara, Srle993, suton, Toper, Trpe Grozni, Vlada78, wolf431, YugoSlav, zbazin, zlaya011, Zoca