Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1344

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2826
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

danijell ::Misli da ako kojim slučajem Porošenko postigne neki dogovr sa Putinom, da će ovi po inerciji kritikovati Rusiju kako smije bez dogovora sa EU da zaustavi rat u Ukrajini... I naravno, Porošenko bi postao Potrošenko.
Ja sam nekoliko stranica unazad napisao,da zapad ako zeli moze momentalno da prekine rat,ali to njima nije u cilju....



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

upitnik ::Nepotvrđena vijest koja kola netom: Saur Mogila je ponovo u rukama Novorusa:

Citat:BREAKING UNCONFIRMED REPORTS #SaurMogila has been captured by the #NAF. #Ukraine troops in full blown retreat. #cdnpoli

izvor



Opolocenci su definitivno preuzeli inicijativu na svim frontovima jer su prvo ocistili Iljovask i potukli one najokorelije fasiste koje rezim ima ,pa ocistili Jasonvatu, pa ocistili Miusinsk, pa ocistili glavni put Donjeck-Krasni Luc-Rusija, pa su probili jos jedan koridor od Donjecka ka Rusiji preko prelaza Marinovka , pa su neki dan okruzili huntu na Saur Mogilu i ako je ovo tacno onda su ocistili i vrh, pa su juzno od Luganska razbili huntu na tri grupe koje su okruzene svaka posebno kod sela Bile , u Luginu i oko Aerodroma i Novosvetlovki , pa su vise Luganska presekli na pola put Novoaidar-Scasno a ispod ostavili huntu bez snadbevanja , pa Kozaci Pavla Drenova ( vuce na ime nekog cetnickog vojvode ) i brigada Mozgova posli od Sela Sabovka koje je uz Lugansk pa prosli i ocistili 60 km uz Silverski Don , oslobodili nekoliko gradica ( i Slavoserbsk ) , presli Silverski Don i stigli do gradova Severodnjeck i Lisicansk koji nisu uopste mali i beznacajni nego zajedno imaju kao npr Novi Sad.
Ukrima ako se raspadne front u Donbasu onda vise nema nikog da zaustavi opolocence do Harkova gore i do obala Djepra na zapad
I dalje prikupljaju trofeje oko Ilovaska :

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_13231

IZ pravca Sahtjorska,toreza,Sneznog skupljaju spaljenu tehniku i odvlace za Donjeck za pripremu parade

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_13239



offline
  • Pridružio: 21 Feb 2009
  • Poruke: 238

Kakav je ovo klin od Debaljceva ka ždanovki?Stoji tu od jutros,da ne pokušavaju da odseku Gorlovku?

online
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2743

С моря и суши атакованы пограничные посты и позиции Нацгвардии у поселков Седово-Обрыв-Холодное. обстреливаются КПП «Новоазовск» и посты оккупантов у Тельманово

Izgleda da se otvara novi front. Sada ANR (Armija Novorusije) ima i mornaricu.

offline
  • Pridružio: 11 Jul 2014
  • Poruke: 22

Navodno na samom jugu kod Sedove i Novoazovska borbe. Ima li netko neke kvalitetne informacije. Kako je moguće otvoriti front dolje ??

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

Citat:23.08.14. 17-45. Сообщение от журналистов.

"Ополчение ведёт бои в районе Новоазовска и в поселке Седово.
Ведется обстрел в с. Холодном и Обрыв. В Мариуполе открывают бомбоубежища.
Ночью вёлся обстрел территории, прилегающей к КПП Новоазовск и в 11.30 возобновился вновь."

Citat:Both sides report fighting in #Novoazovsk, far south&behind #Ukraine army front.
Pukla Saur Mogila, otvorio se put na Mariopolj.
Razvaljuj !!!

offline
  • Pridružio: 05 Nov 2012
  • Poruke: 622

ljudi sta je ovo ,kako krenuli nasi oni ce do ponedeljka biti ponovo u slavjansku i marijopolju

offline
  • WS2 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 01 Okt 2012
  • Poruke: 4076

Nemacka uloga u gradjanskom ratu u Ukraini je nerealna i nema tezinu: nemci i Merkelova, jednostavno nemaju kredit da predlazu prestrojavanje jedne zemlje ( federalizacija). Ruska Federacija i Nemacka nisu na istom spratu u globalnu sliku - neko je zahebo nemce da glume ludilo i predlazu spasonosna resenja, a na mala vrata proguraju neke njihove ili gazdine ideje.
Njihova politicka moc nema nikakav uticaj na Putina, jer , i sami su samo pudlica u rukama Amerike. Jos uvek nose teret koji su nabacili jos od ww2- a proslo je samo dvadesetak godina od kada je SSSR dobrovoljno napustio istocnu nemacku.
Sve dok se onolike 9-majske parade organizuju u Moskvi, da se svet POTSETI ko je ko u svetu i ko je pobednik da slavi - a ko ima pravo da suti i sedi, rusi ce itekako imati svoje mesto u savetu bezbednosti UN i na svetsku scenu. U prvi red, naravno. A nemci, u vojnopoliticku lozu, nemaju mesto u prvom redu.
Nemci su najaktivniji po pitanju Ukraine, a Merkelova zove Putina kolko svi EU lideri sa sve Obamu na celo. Treba da shvate da su jos "mali" za velike igre i velike odluke, a posebno u ovaj slucaj , kada vidimo nacisticke simbole, ideologiju i njihove idiotske izrode u Ukrainu, a ta filosofija nije sa marsa pala, odmah se diretno veze sa nemcima, ma koliko god oni raskrstili sa nacizmom . Mislim da su i nemci shvatili koliki su trag ostavili jos od ww2 u narode koje su hteli da izbrisu sa planete: opolcenici ratuju revnosno kao da je Fon Paulusova armada u povlacenju a ne ova jadna ukrainska vojska.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2013
  • Poruke: 1097

Lucije Kvint ::Milan A. Nikolic ::10:45 "Federalizacija jedini spas za UKR"
Berlin -- Teritorijalni integritet Ukrajine jedino je moguće sačuvati federalizacijom, izjavio je nemački ministar ekonomije i zamenik kancelara Zigmar Gabrijel.
...ukoliko se nešto ponudi regionima gde većinu populacije čine Rusi...

Lukav Svaba. Posle Krima, Rusi ne cine vecinu ni u jednom regionu. Rat u Donbasu se ne vodi za prava Rusa u Ukrajini vec za otklanjanje posledica antiruskog puca, bar na teritorijama gde prorusko stanovnistvo cini vecinu.
Jeste svaba lukav ali nije lukaviji od Putina ,nemoj zaboraviti da je on sluzio bas u istocnoj nemackoj u KGB-u pa ih cita ko otvorenu knjigu. Wink

offline
  • Pridružio: 15 Sep 2009
  • Poruke: 392

Ilovaisk:Ulicne borbe.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1312 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 7 sakrivenih i 1265 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Ageofloneliness, babaroga, bagor10, bigfoot, Dimitrise93, Dorcolac, draganca, draganl, Georgius, ikan, ILGromovnik, kikisp, kovinacc, kuntalo, Leonov, lord sir giga, LUDI, M1los, Marko Marković, Mcdado, Mi lao shu, milimoj, Milos ZA, milos.cbr, Mixelotti, nikola990, pein, repac, S2M, sasa87, shone34, Skywhaler, suton, t84dar, Toper, Vlada78, YugoSlav, zlaya011, Zoca