Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1345

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 19 Dec 2010
  • Poruke: 298



Uništena tri raketna bacača "Grad"

Kakvo nepoznavanje vojne doktrine...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25611
  • Gde živiš: I ja se pitam...

cottus gobio ::Citat:23.08.14. 17-45. Сообщение от журналистов.

"Ополчение ведёт бои в районе Новоазовска и в поселке Седово.
Ведется обстрел в с. Холодном и Обрыв. В Мариуполе открывают бомбоубежища.
Ночью вёлся обстрел территории, прилегающей к КПП Новоазовск и в 11.30 возобновился вновь."

Citat:Both sides report fighting in #Novoazovsk, far south&behind #Ukraine army front.
Pukla Saur Mogila, otvorio se put na Mariopolj.
Razvaljuj !!!


Ето како је хуманитарна помоћ била делотворна...Wink

ПС
Не могу да одолим, а да се не подсетим старог вица из времена Хладног рата: ''Драга мама, радим у фабрици дечјих колица и играчака, али како год да их склопим, на крају испадне тенк''. Mr. Green

Крај ОТ.



offline
  • Pridružio: 07 Jun 2014
  • Poruke: 1275

Uništena kolona ukrajinskih "gradova" :
http://youtu.be/MulITJmXReQ
Uništen kamp Ukrajinske vojske kod KPP "Krasni Oktabr" :
https://www.youtube.com/watch?v=hUuEb05Y-WY
Ulične borbe u Ilovajsku:
http://youtu.be/g_AFVMPfR-Q

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

zaratusta ::Navodno na samom jugu kod Sedove i Novoazovska borbe. Ima li netko neke kvalitetne informacije. Kako je moguće otvoriti front dolje ??

Nije to front. "Rabotaju" izvidjacko-diverzantske grupe u pozadini.

A evo od Plohog soldata, donekle u vezi sa tim.
Citat:Обстановка «ухудшается» с каждым днем - до моря уже недалеко, а о катерах я своевременно и не подумал, да и роту морского спецназа не сформировал. Да и от парочки подводных лодок не отказался бы. В голове перемешались служба и быт - разведчиков нужно одеть к холодам, технику отремонтировать......Не успеваю ничего, все на бегу. А ведь предупреждали умные люди, что бегущий генерал в мирное время вызывает смех, а в военное - панику Smile
"Situacija se pogorsava svaki dan- do mora nije daleko, a o camcima nisam mislio na vreme, a i cetu pomorskog specnaza nisam formirao. A i nekoliko podmornica ne bi smetalo. Smile
U glavi se pomesala sluzba i zivot- izvidjace je nuzno obuci za hladno vreme koje dolazi, tehniku remontovati... Ne uspevam nista, sve u trku. A mudri ljudi su upozoravali, da trceci general u mirno vreme izaziva smeh, a u ratno - paniku Very Happy"

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

Ево "правде"...ево "истине"...
Меркел: Признање поновног уједињења Крима са РФ може бити опасно за целу Европу
Крим се одвојио од Украјине и нарушио територијални интегритет земље. Кад би међународна заједница признала ту чињеницу, онда би то био опасни преседан за сву Европу.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_08_23/Merkel-Priz.....ropu-3771/

РФ захтева отворену истрагу о паду малезијског Боинга на истоку Украјине и инсистира на редовним извештајима, изјавио је дипломатски извор у Москви.
Извор је саопштио да САД, Британци и Аусталијанци, који су покушавали да свале одговорност на Русију и снаге самоодбране – ћуте. 17. јула је у паду авиона погинуло 298 људи.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_08_23/Moskva-zaht.....jine-3984/


Вашингтон захтева да се конвој врати, прети Москви новим санкцијама
Велика Британија улазак конвоја без одобрења Украјине назвала „провокацијом” која ће додатно погоршати односе између Русије и ЕУ, Меркелова оценила да може уследити ново погоршање ситуације у региону
http://fakti.org/globotpor/vasington-zahteva-da-se.....sankcijama

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Evo i lifenews javlja da je UKR armija u rasulu kod Saur Mogila i da odstupa :

http://lifenews.ru/news/138843

" Posli su u akciju da ociste Donbas do 24. Avgusta i dana nezavisnosti i parade u Kijevu a sada razbijeni se povlace sa Saur Mogile i Ilovaska pa se sutra u Donjecku slavi dan nezavisnosti Ukrajine od naroda Donbasa "

Lagano vec i zapad kapira da je UKR armija pukla ko balon pa "strucnjaci" koji su izvestavali sa Balkana , Bliskog istoka i Afrike a sada trce po Ukrajini pisu u vezi Saur Mogile danas da separatisti dobijaju rat zarobljenom tehnikom i zbog mnogo bolje taktike :

https://twitter.com/OyvindHSeim/status/503182189027422209

offline
  • medicina
  • Pridružio: 29 Dec 2010
  • Poruke: 1709
  • Gde živiš: Srbija, Levač

Citat:Сама Меркелова је нагласила да је Порошенку рекла да истоку Украјине потребан мир и да је статус руског језика „проблем идентитета”. Па додала да за Порошенка нису проблем ни статус руског ни идентитет оних који говоре руски, па подвукла: „Прво треба успоставити мир. А за то је неопходно затварање државне границе – како кроз њу не пролазило оружје. Територијална целовитост и процват Украјине важан су циљ наше политике”.

Подвукавши да је Немачка добро научила своју историју и да више не жели да ствара никакве проблеме у Европи, истакла је:

„Оно што се у Немачкој подразумева под федерацијом, у Украјини се назива децентрализацијом. То жели и председник Порошенко. То је важан корак да би рускојезично становништво могло да осети своју припадност Украјини”.

Једнаку пажњу изазвале су у Кијеву ове њене речи: „Признање присаједињења Крима Русији могло би да буде опасно за Европу. То је нарушило територијалну целовитост Европе. Ако то признамо – тада се такве ствари могу догађати у целој Европи. У свакој европској земљи могу да буду оспорене одређене области, а то ће довести у питање мирни суживот у Европи. Зато је важно да међународна заједница призна границе које су успостављене после Другог светског рата”.


Ako uzmemo primer Kosmeta i povučemo paralele, ovo je licemerje i cinizam koji prevazilazi i Čerčilove i Hitlerovane izjave. Sve me ovo podseća na Badinterovu komisiju koja je 'lepo' priznala granice SFRJ (spoljne) pa će izgleda tako biti obrazovana neka nova komisija za pomenutu decentralizaciju (federalizaciju) Ukrajine zbog problema Krima i istoka. Stvarno, kod ovih Nemaca ništa novo, od kad su se ujedinili ne menjaju spoljnu politiku i poglede na Evropska pitanja. Shocked

offline
  • Pridružio: 01 Maj 2013
  • Poruke: 105

aaaaaauuuuuuuuu ovi ih rasturase kakva e to vojska ,sramota su za celi slovenski rod sad ima nesto beter od africke vojske zove se ukrainska armija ili sta je to vec

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

Sirius ::
ПС
Не могу да одолим, а да се не подсетим старог вица из времена Хладног рата: ''Драга мама, радим у фабрици дечјих колица и играчака, али како год да их склопим, на крају испадне тенк''. :>

Крај ОТ.

Odoh i ja OT:
Zar vic nije išao 1999 kada su teroristi bombardoval fabriku "Sloboda":
Dolazi Čačanin u robnu kuću da kupi usisivač, a trgovac ga pita :"Pa zar dosad nisi mogao naći neki u "Slobodi" ? A ovaj kaže "Pa iznosio sam deo po deo, ali kako god sklopim ispadne mitraljez".
kraj OT.

Povodom četnika i slike, ne ulazeći u ideološka opredeljenja, danas su momci izvukli telo komandanta Maksa i kroz obruč ga iz Metalista vratili u Lugans i dostojno sahranili. Vidjao sam ja i drugačije slučajeve nekih tamo godina s kraja XX veka.

offline
  • Pridružio: 23 Jan 2014
  • Poruke: 320

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_6768

"Под упорным натиском сил ополчения фашисты начали отвод своих подразделений с позиций в районе населенных пунктов Торез и Снежное (ДНР)."

Kod Toreza i Snježnog izgleda počela bežanija ukrajinske vojske.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1352 korisnika na forumu :: 25 registrovanih, 4 sakrivenih i 1323 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksandarbl, Alibaba1981, aramis s, bojcistv, Boris BM, CikaKURE, cvrle312, djboj, Dorcolac, ds69, Fabius, galijot, Istman, jackreacher011011, janbo, Luka Blažević, Mi lao shu, milimoj, novator, Outis, sevenino, shaja1, t84dar, Trpe Grozni, Vlada1389