Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1363

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • jazbar 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2009
  • Poruke: 16059
  • Gde živiš: Lublana

I opolčenci shvataju važnosto obale i mora, bolje od naših slovenskih politićara. Predviđao sam uspešnu odbranu opolčenca ali ova akcija prodora ka moru tome se nisam nadao ni u snu. Malo nas je pisalo da mogu opolčenci uspešno voditi rat. Još pre pet, šest dana bilo je tu na forumu mnogo pesimizma u vezi toga kakav će biti rezultat.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1472
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Unistene ose i uragan i navodno je bataljon donbas neutralisan





Ostaci 28 brigade iz odese







Artiljerija

Navodno je nastala bjezanija iz mariplja
http://rykov.ru/1169



offline
  • Pridružio: 05 Jul 2006
  • Poruke: 376

Slobodarko ::
Ovaj Turcinov je u citavom rezimu ubedljivo najveci fasista !
Raspada im se front a on vice " nema mira dok ne ocistim istok " , nema gasa i treba da zacvile Rusima da im prodaju gas za zimu a on vice " okupator koji hoce da stvori imperiju" , neki dan je napisao tviteru " bolje da vojnici brane polozaje do poslednjeg i casno izginu nego sto pri povratku sa fronta pricaju gluposti " pa su ga napali da je on prvi svog sina sklonio , pa kad je postao samozvanii V.D. Janukovica onda je prvo rekao da ukidanje Ruskog mora biti zakon br 1 u novoj skupstini a ne br 2 ili 22 " . Pa je onda sazvao glasanje da zabrane KP UKR i urlao u mikrofon dok je teklo glasanje " ne zaboravite glad 40-tih " .
Kako se ne nadje neko normalnan u armiji pa da useta u Kijev , strelja ovaj olos , uvede ratno stanje i vojnu vlast i fino sedne da se dogovori sa istokom o federalizaciji i Ruskom jeziku ali sa Donbasom u UKR. Ova garnitura Porazenko-Turcinov i Janjecuk zna da je sada svaki mir njima kraj karijere jer bi ih u zap Ukrajini u par god razapeli zbog besmislenog rata , ogromnih zrtvi i nikakvih rezultata pa oni sad vuku UKR sve dublje i cekaju neko cudo da se dogodi.


Smile

offline
  • Dekii 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 22 Avg 2014
  • Poruke: 21

deri3891 ::@ Dekii

Ima li ikakvih indicija ili nagovještaja među opolčencima,da li oni planiraju,ukoliko im to mogućnosti dozvole,da izađu na granice Luganjske i Donjecke oblasti ili će preći Dnjepar?


Druze to su pitanja od strateski vaznog znacaja.
Na koja se nedaju odgvori po forumima izvini ali nemogu ti reci.
Medjutim sada je valjda svima jasno da je armija Novorusije ozbiljna vojna formacija, i da na njenom celu sede pametni ljudi,koji su svesni svojih resursa i mogucnosti i prema tome odredjuju buduce ciljeve.
Zamolio bih vas nesto kao srbin srbe, sakupite neku pomoc u vidu medicinskih sredtsva ,posaljite DHLom do Rostova.
meni licno bi to mnogo znacilo da se javno pokaze da je nas narod uz ruski narod kad je tesko.
Oni su prvi stali maksimlano kad su bile poplave, doduse iz Rusije ali i u Novorusiji su nasa vraca

offline
  • Pridružio: 25 Avg 2014
  • Poruke: 3

jazbar ::I opolčenci shvataju važnosto obale i mora, bolje od naših slovenskih politićara. Predviđao sam uspešnu odbranu opolčenca ali ova akcija prodora ka moru tome se nisam nadao ni u snu. Malo nas je pisalo da mogu opolčenci uspešno voditi rat. Još pre pet, šest dana bilo je tu na forumu mnogo pesimizma u vezi toga kakav će biti rezultat.

Još uvijek nemaju uporište na obali. Nije jasno radi li se o ofenzivi prema Novoazovsku ili je to prepad u neprijateljskoj pozadini s ciljem odvlačenja kijevskih snaga prema jugu, dalje od Amvrosivke koja je primarni cilj armije DNR na južnom frontu.

offline
  • Pridružio: 29 Feb 2012
  • Poruke: 349

Osvrnuo bih se na neke stvari koje su se provlacile forumom preko vikenda:


Sto se Nemacke tice, izjava Merkelove o 'dugom i strpljivom vracanju Krima' je klasicna diplomatska demagogija koja se koristi u politici. To je kao kad bih ja rekao ''potrebno mi je vreme i strpljenje da bi mi se razvila krila kako bih leteo''. Postoje indicije da Merkelova, ali Nemacki biznis zele sto brze smirivanje situacije, ali je situacija jako neugodna buduci da njihova drzava nije sasvim nezavisna.

Cela situacija na ratistu jako smrdi jer uz svo postovanju prema ANR, jako mi je cudna ta klanica. Spomenuta je medicinska pomoc, Deki je rekao sto je rekao pa otud sledi da se neko svesno obracunava sa ukrajinskom vojskom terajuci je u bezumni rat sa ANR.

offline
  • Pridružio: 27 Apr 2010
  • Poruke: 90

Horvatovich ::jazbar ::I opolčenci shvataju važnosto obale i mora, bolje od naših slovenskih politićara. Predviđao sam uspešnu odbranu opolčenca ali ova akcija prodora ka moru tome se nisam nadao ni u snu. Malo nas je pisalo da mogu opolčenci uspešno voditi rat. Još pre pet, šest dana bilo je tu na forumu mnogo pesimizma u vezi toga kakav će biti rezultat.

Još uvijek nemaju uporište na obali. Nije jasno radi li se o ofenzivi prema Novoazovsku ili je to prepad u neprijateljskoj pozadini s ciljem odvlačenja kijevskih snaga prema jugu, dalje od Amvrosivke koja je primarni cilj armije DNR na južnom frontu.


Mislim da se radi o tome da je ANR-u najsigurnije i najefikasnije ratovati blizu ruske granice... Novoazovsk je u tom smislu laksa meta od povratka u Slavjansk. O tom potom...

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@...
Citat:Još uvijek nemaju uporište na obali. Nije jasno radi li se o ofenzivi prema Novoazovsku ili je to prepad u neprijateljskoj pozadini s ciljem odvlačenja kijevskih snaga prema jugu, dalje od Amvrosivke koja je primarni cilj armije DNR na južnom frontu.
Ovo je zanimljivo pitanje.
Sad kad su kola Kijeva krenula niz brdo, a kocnicar se nije ukrcao, kako ce se ponasati prorusi u oblastima Odese i Harkova.
Ako bi sad vezali na sebe deo ukrajinske vojske u rasulu, Kijev bi i na duzi period izgubio izglede da oporavi vojsku, dooruza i zauzme jugoistok zemlje, a loptica bi bila bacena u americko dvoriste. Ameri bi morali povuci neke ociglednije poteze u spasavanju Kijeva.

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

cezar 35 ::

Sad kad su kola Kijeva krenula niz brdo, a kocnicar se nije ukrcao, kako ce se ponasati prorusi u oblastima Odese i Harkova.

Pa čini mi se da je u Harkovu već pre novih "kotlova" bilo krenulo, samo se kalkulisalo sa prilivom infomacija. Par dana pre kontra-ofanzive su napadali kolone sa GRADovima, skladišta municije i kolonu cisterni sa naftom za Amvrosijevku. A tek sinoć se posle 2 nedelje u vestima pojavljuje ime Strelkov.

offline
  • Pridružio: 25 Avg 2014
  • Poruke: 3

Malo histerije iz ukrajinskih medija

Kažu da se jutros "ruska armija" probila kroz granicu sjevernije Novoazovska između sela Šerbak i Markino. Spominju se tenkovi, BTR-ovi i artiljerija. Ukrajinski vojnik-pograničnik: "Mi- pješadija, a protiv nas tenkovi, BTR-ovi i artiljerija". Ovo o ruskoj armiji je klasična pripovjest za konzumente ukrajinskih medija, no da se probilo neko pojačanje preko granice je moguce, iako prije da su to snage koje su se prije par dana probile sa sjevera.

Poveznica

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 970 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 9 sakrivenih i 914 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Petar, A.R.Chafee.Jr., AF-1, airsuba, babaroga, bojank, Boris BM, ccoogg123, FileFinder, FOX, Georgius, HogarStrashni, hooraay, HrcAk47, ILGromovnik, Ilija Cvorovic, JOntra, Krvava Devetka, Kvazar, kybonacci, ladro, Lieutenant, lord sir giga, Luka Blažević, MB120mm, milanovic, milenko crazy north, Milos ZA, Milos82, MilosKop, Misirac, nemkea71, nick79, nuke92, pein, pera bager, procesor, raptorsi, Ripanjac, sovanova95, Srle993, stegonosa, Stoilkovic, tubular, VitezKoja, vukovi, |_MeD_|