Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1447

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

bez reči i komentara



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

(Novosti.rs)
18:02 - LUGANSK: UKRAJINCI KORISTE CIVILE KAO ŽIVI ŠTIT

U selu Novosvetlovka koji se nalazi kod Luganska ukrajinski vojnici naterali su ljude da odu u mesnu crkvu, oduzeli im mobilne telefone, a zatim ih zatvorili držeći ih na nišanu. Tada su počeli, kako kažu meštani koji su pobegli, da pucaju na položaje proruskih snaga iz tenka koji su smestili pored crkve.

Oni nisu birali koga će staviti kao živi štit, pa se među zatvorenima našlo, starih, dece, ali i invalida.

Stanovnici sela smatraju da je to urađeno namerno da bi proruske snage otvorile vatru na tenk i eventualno pogodile crkvu punu ljudi, kako bi mogli da ih okrive za ubistvo civila.



offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

20:14 - MUP UKRAJINE: BATALjON "DONBAS" BIĆE POPUNjEN I OPREMLjEN TEŠKOM TEHNIKOM
Ukrajinski bataljon "Donbas", koji je formirao ekstremni desničar Dmitrij Jaroš, biće posle nedavnih sukoba kod Ilovajska ukojima je pretrpeo velike gubitke popunjen novim ljudstvom i opremljen teškom tehnikom rekao je savetni ministra policije Ukrajine Anton Gerašćenko za ukrajinski tv kanal "1+1".

,,Na osnovu razgovora sa komandantom bataljona Sjemenom Semenčenkom i komandantom Nacionalne garde Stjepanom Poltorakom odlučili smo da bataljon 'Dombas' kompletno opremimo tehnikom sve do tenkova.''

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Galetej je izdao naredjenje za formiranje savremene verzije SMERŠ-a, koji će, kao specijalna jedinica biti pod njegovom komandom i raditi u jedinicama i komanda ukrofašista. Kao i uvek, naredba je doneta na vreme, posle samo četiri meseca rata, a o brojnom stanju, pravilima rada i ovlašćenjima novoformirane jedinice nema ni reči, što je i normalno.
http://rusplt.ru/news/glava-minoboronyi-ukrainyi-o.....88844.html

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

www.vineyardsaker.de
Luganski aerodrom oslobođen. Za vrijeme današnjih operacija su se u Eteru čuo Engleski Jezik. Pretpostavlja se plaćenici iz Poljske, Švedske i Baltičkih zemalja. Te Trupe su potisnuti sa Aerodroma.

Donjezki Aerodrom se cisti u punom smislu rjeci. Napunili su bunker vodom i izvadili štakore na površinu.
Kod povlačenja Trupa iz Lonaca je vise sela oslobođeno.
Kod Lutugina ima još par manjih grupica.
Jutros kad sam se digao nije Novorusija imala nijedan Aerodrom. Kad odem u krevet večeras imat ce 2.

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

ДНР 31 августа / Обстановка на позициях ополчения в Иловайске - Эксклюзив /

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Putin pobjesnio.
ANR osvojila Aerodrom Luhansk i Donjezk.
Sad mora da opet ide u Minsk i pregovara sa Potrosenkom o liferovanju humanitarne pomoći zračnim prometom.

offline
  • Pridružio: 23 Jan 2014
  • Poruke: 320

https://translate.google.si/

"31.08.14 20:58 Сводка армии Юго-Востока за 31 августа: противник отступает из ДНР, выбит из аэропорта Луганска".


U Lugansku so jedinice ukrajinske armije izgleda napravile proboj. Sa aerodroma. Ako je to istina, velik propust opoločenika.

offline
  • network admin trnutno
  • Pridružio: 16 Avg 2014
  • Poruke: 26
  • Gde živiš: U etru

fakti.org/globotpor/poljski-politicar-iz-li.....ao-beograd

strasno....

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Izdajnik ::WS2 ::Izdajnik ::www.vineyardsaker.de
Lutigno još nije oslobođeno. Hunta se drži na periferiji.
U Luhansku problemi sa Milicijama koji se jako loše integriraju u nove Vojne strukture. U sljedećih danima razgovor sa šefovima milicija.
U Donjezku Front relativno stabilan. Obruč kod Djakova miran. Obruč kod Amrowsijevka veliki gubici Hunte. Danas bi trebali koridori da se naprave. ( drugi izvori govore o 500 mrtvih posto je ANR pucala na ranjenika i vojnike koji su se predali).
Južni Front miran.

el moze da postavis te druge izvore, ova je vest jako interesantna, I vazna, pa ako moze da podrzis tvoj komentar , da su opolcenici ubijali ranjenike ? unapred zahvaljujem I cekam na izvor ove tvrdnje.


Informacija je sa Twittera. Stavi pojam Ilovaisk 500 i imaš vise zapisa o tome. U toku današnjeg dana se ta informacija nije potvrdila. Na Profilu od ovog tipa imaš je
Olexander scherba @olex-scherba


Kakvo crno streljanje ranjenika i zarobljenika ?

Opolocenci su pokazali ogromnu milost fasistima ( a nisu trebali nikako ) i fino su im objasnili da spuste oruzije , predaju neostecenu tehniku i da ce tako dobiti koridor do svojih . Hunta je nafilovala BTR/BMP-ove svojom vojskom medju kojima ima vise ranjenih nego zdravih i posla " u koridor " nadajuci se da ce opolocenci prevideti to sto izlaze sa oruzijem i tehnikom. Kad su opolocenci provalili da se ovi sabiraju u kolone da podju tehnikom " u koridor" onda su ponovo vrlo jasno stavili do znanja kao i sto su pustili u sve medije " izlazak sa borbenom tehnikom i oruzijem je nemoguc i ako podju tako onda cemo ih unistiti". Fasisti su naravno posli i naravno da su unisteni sa punim pravom.
Da li je moguce da postoji neki kreten u Kijevu ko je pomislio " posli smo na Iljovask , ratovali i rusili grad par dana i sada kad smo okruzeni i pred unistenjem mora se proglasiti mir , puj pike ne vazi i mi izlazimo sa opremom da sutra probamo ponovo da napadnemo ".

I onaj koridor do svojih uz predaju naoruzanja i opreme je milost koju fasisti ne zasluzuju ni pod razno a pokusaj izlaska sa tehnikom i pri tom cmizdrenje sto opolocenci unistavaju kolone i oklop u kom su "ranjenici" je totalno gubljenje dodira sa realnoscu. Inace oni pate od te bolesti i Porosenko je video mir tako sto ce se druga strana razuruzati i predati , danas govori o miru pod uslovom da UKR kontrolise granicu sa Rusijom ( pre ce opolocenci stici u Harkov i Zaprozje nego hunta do granice ) ... Tako da njihova virtuelna realnost i normalno rezonovanje ne mogu u istu recenicu i zato je njima budjenje iz te realnosti jako bolno pa ih snimaju kako urlaju i placu pred kamerom kad vide kako stvari realno stoje.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 955 korisnika na forumu :: 59 registrovanih, 10 sakrivenih i 886 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, amstel, aramis s, arsa, Atomski čoban, bankulen, bestguarder, Bojadin Strumski, bojankrstc, bojcistv, Boris90, BORUTUS, bufanje, celik, dane007, djboj, Doca, Dorcolac, dule10savic, FileFinder, JimmyNapoli, Joco Skljoco, kolle.the.kid, kovac9mm, kunktator, kybonacci, laki_bb, Litostroton, ljubacv, macak44, mercedesamg, Mercury, mikrimaus, MiroslavD, moldway, nebkv, nemkea71, ObelixSRB, pein, Petarvu, procesor, RJ, shaja1, Shinobi, slonic_tonic, sombrero, sovanova95, SR-3m, StepskiVuk, Vatreni Zmaj, vladaa012, vlajkox, voja64, VojvodaMisic, Zimbabwe, |_MeD_|, 79693