Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1489

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • vrabac 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 30 Dec 2010
  • Poruke: 4963

МТ-12Р (2А29Р) «Рапира» с радиолокационным прицелом 1А31 «Рута»



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

[quote="Pera Ždera"]vasiljevic ::@rkekoke:

Najbitnije u tekstu je ono na kraju:

Citat:As the rift over Ukraine has widened, Russian officials have repeatedly said that they would accept the French government’s failure to deliver the ships, as long as it paid the penalty for breaking the contract, approximately equivalent to the cost of the ships.

Dakle, nije problem, neka Francuzima ta 2 broda, nek nama plate penale koji su vrednosti ta dva broda. Pošto Rusi nisu u napred platili brodove, verovatno samo deo, na kraju ima i da zarade. A Francuzi mogu da se hvale ad imaju najskuplja 2 desantna nosača helikoptera na svetu (dakle, cena plus cena penala ).


Могуће да су Французи већ пронашли евентуалног купца за та два Мистрала уместо Руса.

" ... тиражни јапански дневник Маињичи пише да би Јапан требало да откупи два војна брода класе "мистрал", које је Русија већ уплатила Француској, и на тај начин Паризу олакша тешку одлуку о раскидању уносног уговора са Русијом вредног 1,5 милијарди долара."

Šta će Japancima jedan Nosač Helihoptera građen za polarne uslove?
Nitko dosad nije pokazao interesovanja za ovaj brod. Problem je da jako malo ljudi zna šta se u ugovoru nalazi. Opće je poznato da su Rusi već platili 1,1 mlrd. Eura. Francuzi to moraju da vrate i Plate penale. Ali šta se u stručnim krugovima zna se da Ugovor obuhvaća 4 Nosača Helihoptera. 2 se grade u Francuskoj a 2 u Rusiji. Pitanje u kojoj mjeri je Prjenos Tehnologije došao?
Ruski Vojnici njih 400 su već Mjesec dana u Francuskoj i uče se rukovanju Tehnologijom. Siguran sam da malo tajni još ima taj Nosač Helihoptera.

Ali najvažnije u svemu je činjenica, da čitav Svjetski je gledao na ovaj Ugovor. I sad čitav Svjetski zna da Francuska nije pouzdan partner. Još par glasača za Front National i par novih nezaposlenih u Francuskoj.



online
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17651


Fmr. U.S. Ambassador: To Resolve Ukraine Crisis, Address Internal Divisions & Ru


РДГ Рязань Знаменитый командир подразделения разведчиков с позывным «Рязань» и его бойцы. Ополчение.

offline
  • Pridružio: 23 Jan 2014
  • Poruke: 320

rkekoke ::

Povukli su se zato što su razbijeni na svim frontovima,verovatno će jedno 2 nedelje da skupljaju nove ljude i tehniku za vežbe sa Nato-m (koje su dogovorene za period od 16-26 septembra) . U toku vežbi će se desiti provokacija koja će :

1.uvući nato u sukob u ukrajini ,potom i Rusiju ili
2. posle završenih vežbi sva oprema i verovatno deo ljudstva nato-a ostati u ukrajini(zvanično i nezvanično) i nastaviće se ofanziva na Donbas,jer što rat duže traje -Profit je veći .
*Stavke 1 i 2 su moje mišljenje i podležu svakoj kritici Very Happy


Moje mišljenje, je bilo i ostaje, da pobunjenici moraju naprijed, ako oče pobjedu. Nek mobiliziraju, pa da manje kvalitetne jedinice ostaju pozadini. To da Nato pravi viježbe sada je direktna provokacija. I podržka Ukrajini. Da nastavi sa ratom. Do poslednjog Ukrajinca. Postali su drzki, i podigli ulog prilično. Setimo se Gruzije, tamo su radije ostali u " pozadini."

Moje mišljenje ostaje, od početka, da je ovaj konflikt rešliv samo vojnim putom, to znači jedna strana mora "kapitulirati" . U vojnom smislu. Mislim da to znaju i opoločenici.

Ukrajinska armija trenutno u potpunom razsulu. Neče bit nikakve ofanzive u skorije vrijeme. Ostane 500 Nato vojnika u Ukrajini ili ne ostaju.

offline
  • Pridružio: 12 Avg 2014
  • Poruke: 234

[quote="rkekoke"]vasiljevic ::@rkekoke:


Povukli su se zato što su razbijeni na svim frontovima,verovatno će jedno 2 nedelje da skupljaju nove ljude i tehniku za vežbe sa Nato-m (koje su dogovorene za period od 16-26 septembra) . U toku vežbi će se desiti provokacija koja će :
1.uvući nato u sukob u ukrajini ,potom i Rusiju ili
2. posle završenih vežbi sva oprema i verovatno deo ljudstva nato-a ostati u ukrajini(zvanično i nezvanično) i nastaviće se ofanziva na Donbas,jer što rat duže traje -Profit je veći .
*Stavke 1 i 2 su moje mišljenje i podležu svakoj kritici Very Happy


Stavke 1 & 2 su ok, NEMA POTREBE ZA BILO KAKVU KRITIKU.
Mislim da ce doci do najgoreg moguceg scenarija.
NATO ce biti uvucen u otvoreni sukob sa Novorusijim za vreme ovih vezbi,
doci ce do nekog incidenta, namestenog i vesto isceniranog.
U ovome ratu se ruse putnicki avioni, a kamoli nesto drugo...
Verovatno ce neke Nato trupe biti poklopljene gradom ili nesto slicno.
Nemam pojima koje zemlje salju topovsko meso na ovu "vezbu",
al da ce neko tu biti zrtvovan u to sam 200% siguran!

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Iako je Turcinov najveca dileja u tom rezimu i najveci fasista , ima i Janecuk svoje momente " Putin trazi prekid vatre da spasi opolocence" i nema mira dok postoje Opolocenci i neizbezna Ruska armija Mr. Green


https://vk.com/voice_donetsk?w=wall-68383587_174407

Ova situacija u knjigama treba da se pokazuje kao primjer zasto vojska u nastupanju ne treba da pristane na nekakvo primirje tipa status quo nego jedino moze razgovarati o pounom povlacenju vojske iz Donbasa. Ne da opolocence ne treba spasavati nekakvim primirjem nego im tako nesto moze samo biti klip u tockove jer napreduju a neprijatelj je u rasulu i panici. Ali dobro , zasto bi Janecuk lomio mozak na tako nesto , ipak je on premijer GUZ - Glavom U Zid

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Ipak je, što se tiče "Mistrala" reč o zamrzavanju isporuke, a ne potpunom otkazivanju. Naime, u predsedničkoj palati francuske su objasnili šta su mislili - isporuka prvog broda "Sevastopolj" je odložena za novembar mesec.
http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1418813

Ne verujem da bi i Japan, koga je neko pomenuo kao potencijalnog kupca, pristao na cenu, kao i što nisam siguran da li bi Japan to smeo da nabavi, s obzirom na ofanzivnu namenu takvog broda. A oni, kao, ne smeju da imaju ofanzivno oružje.

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

Изгледа да је хунта поново заузела Пантелејмоновку... и запретила да одсече Горловку...

offline
  • medicina
  • Pridružio: 29 Dec 2010
  • Poruke: 1709
  • Gde živiš: Srbija, Levač

Francuski Reno je takođe najavio ogromna ulaganja u pogone Avtovaza... Tako d au igri nisu samo Mistrali, nego i Lada tj Volga... jedno bez drugog ne može. A Msitrali svakako povećavaju borbenu gotovost ruske vojske i to direktno. Ali indirektno to čine i ulaganja u auto industriju pa i sam južni tok, tj jačanja energetskg sektora.

Ako zavode sankcije, zavešće ih i u vojsci energetici industriji i sportu, dakle ići će se do kraja, ili će ta dva Mistrala tiho doploviti u Crno more jer je ugovor svetinja u kapitalizmu. Mr. Green nazad nema

online
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1597
  • Gde živiš: na zalasku sunca

Румунија, зелено светло НАТО авионима


Румунске власти дале су НАТО-у зелено светло да у тој земљи смести своје борбене авионе, због погоршања кризе у суседној Украјини, саопштио је румунски председник Трајан Басеску.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/С&.....1072;.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1341 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 6 sakrivenih i 1280 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Acivi, amaterSRB, aramis s, babaroga, Bobrock1, bojankrstc, Botovac, Brana01, Bubimir, cifra, comi_pfc, danilopu, dankisha, darcaud, DENIRO, Dimitrise93, Djokkinen, Doca, dule10savic, Georgius, HogarStrashni, hyla, Ivan001, kalens021, kjkszpj, krkalon, kunktator, kybonacci, laurusri, Luka Blažević, milanovic, milutin134, Miroljub1979, Mixelotti, mrvica78, nenooo, opt1, Panonsky, panzerwaffe, pristinski korpus, proka89, raptorsi, sap, sickmouse, slonic_tonic, Smajser, Smd, Sumadija34, suton, taz1cl, uruk, vathra, Vladko, vukovi