Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1514

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

vathra ::Citat:Poroshenko live on CNN:

1. Broad decentralization
2. Special status for Donetsk and Lugansk
3. Economic freedom
4. Cultural freedom

Изгледа да Доњецк и Луганск остају у својим границама.
Украјинске снаге ће се вероватно повући, оне којима је блокиран пут без оружја.
Ако је ово тачно, то би значило да нема потребе за борбама које су тренутно само локалног значаја.

Ако неко буде мислио да може да добије више (а тешко да може било ко), видећемо беспотребан наставак рата.


Moskva će uzeti koliko joj treba, na ovaj ili onaj način..."šut se sa rogatim ne bode", stara narodna...

moja procjena je da hoće kopnenu vezu sa Krimom a možda čak i povezivanje sa Transnistrijom



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32537

glupi poljaci
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/С&.....1084;.html
napuštena oprema ukro vojske
http://www.youtube.com/watch?v=htJYHMfqWVU
На периферији Доњецка од јутра артиљеријски напади - Јаки артиљеријски напади се од самог јутра чују на периферији Доњецка. Борбе између Народне војске и кијевских снага су трајале и цело претходно вече.
Припадници Народне војске су данас нападали на доњецки аеродром, где се и даље налазе блокиране кијевске снаге. Они су одговарали паљбом по стамбеним кварталима. Један цивил је погинуо. Гранате су пале на једну школу и зграду новог планетаријума.
Стање на ратишту - У ноћи на 5. септембар ситуација није значајно промењена. Кијевске снаге су наставиле са повлачењем са својих ранијих позиција.
На правцу Доњецка кијевске снаге су вршиле прегруписавање.
Као резултат успешних акција Народна војска је близини места Красни Деркул десетковала колону кијевских снага која је превозила муницију. Уништен је оклопни транспортер, два камиона муниције и три моторна возила. Убијено је и рањено до 20 војника кијевских снага, један је заробљен.
На Луганском правцу кијевске снаге су наставиле са повлачењем на запад (област Дебаљчево) и на северозапад (област Новојдар).
Као резултат акције Народне војске кијевске снаге су избачене из места Фашјејевка. Уништено је неколико минобацача, оклопни транспортер и оклопно возило "Урал". Убијено је и рањено до 15 војника.
Предузимане су и мере на локацији и ликвидацији извиђачке групе кијевских снага у области Цветни Пески, Светлое и Лиман.
Артиљерија Народне војске је у области Васиљевке и Счастја уништила два БТР-а, као и пет јединица моторних возила. Губици у људству су до 20 погинулих и рањених.
На правцу Мариупоља кијевске снаге су се фокусирале на јачање своје одбране, повећање броја контролних пунктова и упоришта у северо-источном и северним предграђима Мариупоља.
Укупни губици кијевских снага за ноћ су неколико минобацача, четири оклопна транспортера, дванаест моторних возила и складиште са горивом. Заплењен је минобацач и ауто. Погинуло је и рањено више од 50 војника кијевских снага.Тројица су заробљена.
Циљ Народне војске - ослободити Мариупољ - Народна војска је у активној фази операције ослобађања Мариупоља. У циљу тога концентрисано је пет хиљада војника и 70 јединица различитих оклопних возила и неколико батерија вишецевних ракетних бацача. Народна војска је у овом подручју надмоћнија са тешким наоружањем, посебно са тенковима. Предност у пешадији је око 2-2.5 хиљаде војника. Дакле, у светлу могућег прекида ватре 5. септембра постоји могућност да ће Народна војска данас ући град у Мариупољ.
Данас су губитке претрпеле обе стране. Народна војска је изгубила 3 цистерне са горивом, 3 камиона и до 15 људи. Кијевске снаге су изгубиле неколико оклопних возила и до 30 војника. Прави напад Народне војске зависии од тога да ли ће се чекати ноћ, а постоји и могућност политичког решења. Међу кијевским снагама влада низак морал јер су у претходном периоду претрпели тешке губитке и под великим су притиском.
Кијев, ДНР и ЛНР потписали протокол о прекиду ватре - Представници Кијева, Луганске и Доњецке Народне Републике су у Минску потписали протокол о прекиду ватре на истоку Украјине од 18.00. То су саопштиле власти Доњецке Народне Републике.
Оклопна возила Народне војске ушла у Матриупољ - Група од неколико оклопних транспортера Народне војске је ушла у Мариупољ, саопштено је штабу Народне војске.
"Наша група је ушла у рејон Талаковке и Сартана. То је источно од насеља Восточни, где се воде борбе, тако да је група била у стању да слободно уђе у град", - стоји у саопштењу. Такође, Народна војска је успела да истера кијевске снаге са источног дела, са подручја пиваре и леве обале. Сада се борбе настављају.



offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

A03-D ::RiV ::Kako je ljigav ovaj novinar sa ljigavim pitanjima, za koju sluzbu li radi i ko je pustio da vredja ovaj narod... Nekoliko njgovih clipopva sam odgelado i svi sa bezobraznom arogancijom ...

Ako si mislio na "Vice News" i njihovog reportera Simon Ostrovsky u potpunosti se slazem sa tobom. Lik neverovatno iritira samom svojom pojavom, a da ne govorim o njegovom anti-ruskim komentarima.

Da li neko zna nesto o njemu? Ko je on; Ukrajinac, Rus, Poljak? Na internetu nema mnogo o njemu, samo da je novinar Vice News-a. Tecno govori ruski. Tecno govori i engleski, mada mu se moze primetiti da mu nije mateljnji jezik (mada se lik polomi da se proda da je anglosakson).


Unuk UKR naciste ( SS galicija , bandera fasizam ) koji je nakon rata pacovskim kanalima usao u USA gde je bio prvi u nekom udruzenju banderovaca koji su se borili protiv " SSSR okupacije " i navodno je organizovao mrezu ljudi u zap . UKR koji su skupljali informacije za USA.
Na nekom od blogova tipa Cassad ili glas Sevastopolja je bio tekst o njemu sa iseckom umrlice iz USA novina gde se njegova majka sa porodicom cituljom oprostila od matorog fasiste .
Ober olos koji bas trazi da pri prvoj poseti Novorusiji "zaluta" u minsko polje ili da pogine u "nasumicnom" artiljerijskom granatiranju ili od "zalutalog" metka Ziveli

Onaj Franko Amerikanac iz bataljona Donbas je bio prvi koji je dosao iz USA zbog kucnog vaspitanja i fasistickog dede ( ubijen je ko pas u iljovasku ) a ovaj je jos gori jer se shatro predstavlja kao neutralan novinar . Naravno , on je intervjuisao tog nesrecnog Franka i prikazao ga kao dobricu i humanitarca kroz pricu " ja vragolan i moj deda " i " zli SSSR vs patriota koji je emigrirao u zemlju hrabrih i slobodnih " . Cak je pisao kako je bio jako tuzan i nesrecan kad je Franko ubijen

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

shadower78 ::


Tačno su mislili o svemu:
kao primirje, a onda kad opletu, imaju pokriće: "Mačka se zaigrala i slučajno povukla obarač"
Very Happy

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

ЕК признала да је Барозо некоректно повезао са Путином „заузимање Кијева“
ПЕСКОВ: ТУМАЧЕЊЕ БРИСЕЛА ЈЕ ДОВОЉНО
- НЕЋЕМО ОБЈАВЉИВАТИ СТЕНОГРАМ РАЗГОВОРА
http://fakti.org/globotpor/ek-priznala-da-je-baroz.....nje-kijeva

Одреди Новоросије ушли у Мариупољ, наредба - заузети бар већи део града до краја дана
ВЕЋ КОНТРОЛИШУ ДЕО ДРУГОГ ПО ВЕЛИЧИНИ И ЗНАЧАЈУ ГРАДА ДНР
- УКРАЈИНЦИ ОДСТУПИЛИ ДУБЉЕ У ГРАД
Један одред ДНР извео је лажни напад на насеље Сартана и део града Восточниј који је већ под његовом контролом
За то време је други одред ушао у Мариупољ главном саобраћајницом и том приликом уништио утврђени украјински положај који су бранили припадници батаљона „Азов“ који користи модификовану нацистичку симболику
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/odredi-n.....kraja-dana

ПЛОТЊИЦКИЈ: Потписали смо прекид ватре, али се ЛНР и ДНР отцепљују од Украјине
ЈАЦЕЊУК ТРАЖИ ДА СЕ МИР НЕ УСПОСТАВЉА ПРЕМА ПЛАНУ ВЛАДИМИРА ПУТИНА
Премијер у влади кијевске хунте затражио да мировни план има три обавезне тачке: прекид ватре, повлачење руске армије и обнављање контроле над државном границом Украјине

* Власти ЛНР и ДНР представиле су свој мировни план који, поред прекида ватре, предвиђа и забрану летова украјинске војне авијације изнад територије Новоросије. Предвиђа такође: размештање посматрача ОЕБС у „зони конфликта“ која би била подељена у пет сектора, а у сваком од њих би било до 40 посматрача ОЕБС. Плус: још 3-4 стационарна послатрачка пункта и 2-3 мобиле групе.

*Председник парламента Новоросије, Олег Царјов, нагласио је да се ЛНР и ДНР надају да Кијев неће примирје искористити за прегруписање снага и довлачење појачања за наставак рата. На једно Порошенково примирје смо већ пристали и добили – губитак Славјанска и опкољавање Луганска“

* Украјину, као и досад, представља њен бивши председник леонид Кучма, ДНР – премијер Александар Захарченко, вицепремијер Андреј Пургин и министар државне безбедности леонид баранов, ЛНР – премијер Игор Плотњицкиј, Русију – амбасадор у Кијеву – Михаил Зурабов, а ОЕБС – Хајди Талијавини
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/plotnjic.....d-ukrajine

Почео је дуги период конфронтације Москве и Вашингтона
АМЕРИКАНЦИ СУ ПРЕШЛИ НА ПОЛИТИКУ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈЕ КЉУЧНИХ РЕГИОНА СВЕТА
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/poceo-je.....vasingtona

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1097
  • Gde živiš: Banja Luka

Одреди Новоросије ушли у Мариупољ, наредба - заузети бар већи део града до краја дана
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/odredi-n.....kraja-dana

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1097
  • Gde živiš: Banja Luka

Ipak su ovi Evropljani samo obične džukele koje podviju rep čim neko zagalami na njih...
ЕК признала да је Барозо некоректно повезао са Путином „заузимање Кијева“
http://fakti.org/globotpor/ek-priznala-da-je-baroz.....nje-kijeva

offline
  • Pridružio: 17 Avg 2012
  • Poruke: 1261
  • Gde živiš: Šid, Srbija

offline
  • Pridružio: 21 Avg 2014
  • Poruke: 32

Slobodarko ::A03-D ::RiV ::Kako je ljigav ovaj novinar sa ljigavim pitanjima, za koju sluzbu li radi i ko je pustio da vredja ovaj narod... Nekoliko njgovih clipopva sam odgelado i svi sa bezobraznom arogancijom ...

Ako si mislio na "Vice News" i njihovog reportera Simon Ostrovsky u potpunosti se slazem sa tobom. Lik neverovatno iritira samom svojom pojavom, a da ne govorim o njegovom anti-ruskim komentarima.

Da li neko zna nesto o njemu? Ko je on; Ukrajinac, Rus, Poljak? Na internetu nema mnogo o njemu, samo da je novinar Vice News-a. Tecno govori ruski. Tecno govori i engleski, mada mu se moze primetiti da mu nije mateljnji jezik (mada se lik polomi da se proda da je anglosakson).


Unuk UKR naciste ( SS galicija , bandera fasizam ) koji je nakon rata pacovskim kanalima usao u USA gde je bio prvi u nekom udruzenju banderovaca koji su se borili protiv " SSSR okupacije " i navodno je organizovao mrezu ljudi u zap . UKR koji su skupljali informacije za USA.
Na nekom od blogova tipa Cassad ili glas Sevastopolja je bio tekst o njemu sa iseckom umrlice iz USA novina gde se njegova majka sa porodicom cituljom oprostila od matorog fasiste .
Ober olos koji bas trazi da pri prvoj poseti Novorusiji "zaluta" u minsko polje ili da pogine u "nasumicnom" artiljerijskom granatiranju ili od "zalutalog" metka Ziveli

Onaj Franko Amerikanac iz bataljona Donbas je bio prvi koji je dosao iz USA zbog kucnog vaspitanja i fasistickog dede ( ubijen je ko pas u iljovasku ) a ovaj je jos gori jer se shatro predstavlja kao neutralan novinar . Naravno , on je intervjuisao tog nesrecnog Franka i prikazao ga kao dobricu i humanitarca kroz pricu " ja vragolan i moj deda " i " zli SSSR vs patriota koji je emigrirao u zemlju hrabrih i slobodnih " . Cak je pisao kako je bio jako tuzan i nesrecan kad je Franko ubijen


Nisam znao za takvo njegovo poreklo, delovalo mi je da je jevrejin a negde sam procitao da ima neku konekciju sa Kolomojskim. Mislio sam da je od tog tajkuna narucen i placen da se predstavi kao nezavisni novinar a da u stvari lagano vuce na stranu Ukrajine. Inace, kamera i video materijali koji je postavio su odlicnog kvaliteta. Nisam video nista slicno na internetu kada se radi o zbivanjima u Ukrajini a evo vec je 74 nastavak objavljen a svi po 10-15min.
Na pocetku rata bio je pritvoren od strane vec zaboravljenog Ponomareva pod optuzbom da je agent CIA. Nakon osvajanja Slavjanska od strane ukrajinaca snimio je i video o tome kako su ga zatvorili, gde su ga drzali itd.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 838 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 6 sakrivenih i 784 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: babaroga, BraneS, Caruga5, ccoogg123, dane007, DonRumataEstorski, Duh sa sekirom, Georgius, hyla, Ivica1102, ivica976, jackreacher011011, Joja, jukeboxer, Karla, krkalon, Kubovac, Leonov, lucko1, Luka Blažević, Marko Marković, Metanoja, milenko crazy north, Mixelotti, mnn2, moldway, MrNo, nemkea71, nenad81, Oscar, pein, robert1979, Smiljke, sokars, sokojet, Srki94, vathra, Vatreni Zmaj, VJ, vlad4, voja64, VP6919, vukdra, vukovi, W123, wizzardone, yrraf, zillbg