Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1536

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 08 Feb 2010
  • Poruke: 266

cezar 35 ::@Rota9....
Citat:Treba stisnuti zube i reci DOSTA JE BILO!!!
Kad dominiraju emocije, svi smo mi radikalni i razum nam potamni....nestane
Putin je pustio suzu na intoniranju ruske himne sto dovoljno govori o njegovom dozivljaju bratskog krvoprolica, al' je zadrzao razum. Pokusava drugim metodama (buntom Ukrajinaca) srusiti ratobornu vlast u Kijevu. Kad padne vlast, rat prestaje. Jezgro novoruske drzavnosti je obezbedio, a za dalje krvoprolice uvek ima vremena ako mu ovaj potez bude u sahu. Jedno je sigurno....kad se ne puca i ne gine, nema bratske krvi, narod se nece baviti ratom, vec zivotnim pitanjima, a kijevska vlast nema ni jedan razuman ni praktican odgovor na milion zivotno vaznih pitanja. Kad vlast ne zna, ili nece da odgovori na goruca zivotna pitanja, sledi Majdan2...bio je vec u najavi nekoliko puta. Ne zaboravi, Ukrajina je dovoljno ustalasana i previse emotivno nabijena za radikalne promene. Tu silnu emotivnu energiju naroda treba usmeriti na pravi cilj (vlast), a Putin to upravo radi.
Tako ja gledam na napore Putina da postigne geopoliticki cilj i sacuva sto vise zivota Novorusa i brace Ukrajinaca.
Naravno, ovi iz Galicije nisu deo Putinovog pozitivnog razmisljanja i s njima ce se morati obracunati ili Ukrajinci, ili Novorusi. Ako na tom planu nesto zapne, uradice to Rusi na ovaj, ili onaj nacin.


Sve je to fino sto si napisao ,ali postoji jedna stvar koja se u zvotu zove "DOSTA JE BILO" to je za Amerikance bila Kubanska kriza ,kada su im Rusi stavili noz pod grlo za njih je to bio put bez povratka i opcija je bila da Rusi idu sa Kube ili izbija 3 Svij Rat .
Upravo je danas takva situacijua ,sa obrnutim ulogama ,Poraz Rusije u Ukraini za Ruse ne dolazi u obzir "ZA RUSIJU ZEMLjE IZA VOLGE VISE NEMA"Boez obzira kakve god sankcije , bez obzira na 3 SVij Rat Banda iz Kijeva mora biti protjerna ili pobijena a Ukrajina pod Ruskom šapom ... tačka



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Dadan79 ::У разговору са познаницима из Доњецка, стекао сам утисак да сви они ово примирје доживљавају као издају. У тренутку када је снага и морал бораца био на врхунцу, Русија је све стопирала. Постоје разне верзије зашто али горчину народ не може да сакрије. Истичу да је ово прилика Укрима да се прегрупишу и наоружају и да поново нападну исток. Не знам за вас али ја дијелим њихово мишљење.

„Ko na brdu ak' i malo stoji,
Više vidi no onaj pod brdom.“

Neslaganje, uz dužno poštovanje.



offline
  • jazbar 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2009
  • Poruke: 16069
  • Gde živiš: Lublana

Dadan79 ::У разговору са познаницима из Доњецка, стекао сам утисак да сви они ово примирје доживљавају као издају. У тренутку када је снага и морал бораца био на врхунцу, Русија је све стопирала. Постоје разне верзије зашто али горчину народ не може да сакрије. Истичу да је ово прилика Укрима да се прегрупишу и наоружају и да поново нападну исток. Не знам за вас али ја дијелим њихово мишљење.
Imam utisak da je i opolčencima trebao predah. Verovatno se ćeka da se osposobi tehnika zaplenjena od Ukro vojske i da se popune sa municijom koja verovatno večinom stiže iz Rusije i sakuplja se iz raznoraznih našuštenih skladišta i ono što je zaplenjene. Nisu opolčenci išli na vodu i oni imaju logistićke probleme i takođe su gubili tehniku.

Verovatno su zaključili da Ukro vojska ni nema mnogo opreme za popunjivanje pa bi predah strateški više pasao opolčencima. Imam utisak da se sprema druga faza oslobađanja teritorija ili ćak udari preko granica Luganske i Donjcke oblasti da bi se uspostavila bezbedna tampon zona. Ako parafraziram kreće se na Kiev.

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@Dekulica....
Citat:Sve je to fino sto si napisao ,ali postoji jedna stvar koja se u zvotu zove "DOSTA JE BILO" to je za Amerikance bila Kubanska kriza ,kada su im Rusi stavili noz pod grlo za njih je to bio put bez povratka i opcija je bila da Rusi idu sa Kube ili izbija 3 Svij Rat .
Upravo je danas takva situacijua ,sa obrnutim ulogama ,Poraz Rusije u Ukraini za Ruse ne dolazi u obzir "ZA RUSIJU ZEMLjE IZA VOLGE VISE NEMA"Boez obzira kakve god sankcije , bez obzira na 3 SVij Rat Banda iz Kijeva mora biti protjerna ili pobijena a Ukrajina pod Ruskom šapom ... tačka

Sasvim tacno, s opaskom da je danas, kao odrednica vremena, preuranjeno i da ce obracun postati stvarnost kad preds. Putin iscrpi sve druge metode borbe. Ovo nije samo njegova borba. Ovo je sukob civilizacija i on, u sirem smislu, ne deluje sam vec sa saveznicima, pre sveka sa BRIKS-om.

Mislim da je u temi linkovan clanak Dusana Prorokovica, ili nekog drugog uglednog analiticara, u kojem se nedvosmisleno kaze da je ukrajinska kriza stigla preuranjeno u odnosu na spremnost Rusije da otvoreno udje u sukob. Rusija je ovo ocekivala tek za 1,5-2 godine, al' je prihvatila borbu i "mekim" metodama, korak po korak pokusava izvuci maksimum i nastale situacije, ali i dozira oruzani sukob taman toliko da Novorusija opstane kao drzavotvorna jedinica buduce Ukrajine preko koje bi ostvarivala svoje politicke ciljeve u Ukrajini (oni su nam poznati)
Dal' cemo gledati masovno prolivanje krvi ne zavisi od Putina, vec od Zapada.
Znajuci njihove imperijalisticke ambicije, ogromnu zelju za dominacijom i metode kojim ostvaruju svoje bolesne zelje, mislim da je sukob sirih razmera neizbezan, al' ce Putin odrediti vreme.

offline
  • Pridružio: 21 Jan 2012
  • Poruke: 92

Protokol




offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1091

Mirovni plan, skinuo sa RT-a.





Mnoge tačke mogu da se interpretiraju na više načina, u slučaju stvarnih pregovora oko toga bilo bi mnogo natezanja.
Tačka 10., povlačenje nelegalnih jedinica i naoružanja, pitanje je šta se pod tim podrazumeva.
Mogu biti samo dobrovoljci iz drugih zemalja, a može biti i kompletna ANR, u šta čisto sumnjam.
Mada je verovatno već mrtav Sporazum s obzirom da pršti na sve strane.
Neka logika mi nameće da su Novorusi(i Putin naravno) svesno potpisali ovo jer su znali da primirje ne može da potraje al eto, Putin ispadne mirotvorac(zapadni mediji to priznaju) i da Novorusi hoće da pregovaraju, al ne vredi...

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

За добро јутро једна лепа песма и видео, надам се да није било до сада.

Песня посвящена всем добровольцев Новороссий

https://www.youtube.com/watch?v=-QOp-EA4vnA

Слобода увек има своју цену и зато нека је вечни помен погинулим у одбрани слободе човека од повампирене машинерије фашизма
https://www.youtube.com/watch?v=91UTm9FQjHw

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2013
  • Poruke: 94

Vladimir Petrovic 3 ::Vidim da se par dana koliko sam bio na poslu Katarina proglasila glavnim krivcem za rat i da su drzani casovi istorije.
Naravno da to nisam citao nego samo letimico pregledao.
Slicno kao sto je YAK-130 odlucivao sudbinu rata u Siriji.

Zvonicni svi tvrde da je primirje a ne zvanicno grmi svuda.

Danima je Mariupolje bio okruzen sad se vidi da je opkoljen ali sa istoka i da hunta dovlaci pojacanja.
Mnogo forumasa iznosi razne tviterske price kako se vojska povukla te napusitla grad ,a zato vreme vruhnska i profi armija Novorusije tapka u mestu i koristi mnogo artiljerije i slabo napreduje.

Mozda bi Dekii koji ne moze da slika Donjeck jer moze za to krivicno da odgovara zna da su Ukri dobro naoruzani u Mariupolju i da se smanjuju kazani sto svi tviterasi iz Rostova mogu da se zakunu mogao da nam snimi zvuk primirja ako i to nije opasno ili se mozda ne cuje u Rostovu.

U svakom slucaju sam ponosan na tog Srbina iz Francuske koji je instruktor i na Dekija koji je istinski strateg Novoruske vojske koja je Muhama ubila 1500 Ukra, 300 zarobila za 2 sata.

I jos da dodam da VVP stvarno diletantski vodi Rusiju i da bi trebao hitno da uzme neke forumase za savetnike jer oni bolje znaju sta treba da radi kao Predsednik Rusije.


Obrati paznju na slovo "N" .Lose te slusa na tastaturi.

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@.....

Mirovni protokol se pojavio bez pecata, pa su ga Novorusi nocac pecatili u Marijupolju Mr. Green



offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Sima je procitao nesto malo ali nedovoljno i treba jos mnogo da uci u zivotu.

Nasa braca su Hrvati i Bosnjaci na zalost pa i Albanci imaju jako slicnu genetiku tek Makedonci imaju 95 % nasih gena.

Podeljeni po crkvama su podeljeni po svemu pa cu ubaciti citat koji pokazuje sustinu i zid izmedju nase brace..

Verski identitet

On zapravo stvara srž ukrajinskih podela i nereća. Važno je napomenuti da je na teritoriji Ukrajine nastala Rusija, pod imenom Kijevska Rus, a njen knez Vladimir je primio pravoslavno hrišćanstvo što je zatim postala okosnica ruskog identiteta.Tek vekovima kasnije, sedište Rusije se seli u Novogorod, pa u Moskvu, pa u Sankt Petersburg, te ponovo u Moskvu. Pravoslavlje je dakle, duboko ukorenjeno u Ukrajini već hiljadu godina. Tokom vekova, kroz osvajanja Mongola, katoličke Poljske, Litvanije i Švedske, te kasnije Austrije, jedan deo Ukrajinaca je bio izvan granica Carske Rusije. Radi se, naravno o krajnjem zapadu zemlje.

Posledično, jedan broj Ukrajinaca je bio prinuđen da prihvati uniju sa Papom u Rimu, te je stvorena tzv. Grkokatolička ili Unijatska Crkva, koja ima pravoslavne obrede, a priznaje Papu kao vrhovnog poglavara svih hrišćana. Među Ukrajincima pravih rimokatolika nema. To je jedna od zabluda. E, sada na jedan mali trenutak treba među ovim Unijatima razlikovati dve grupe; manju koja sebe naziva Rusinima ili Rutenima, koji žive u karpatskim oblastima, a ima ih i kod nas u Vojvodini, te mnogo većeg broja koji se smatraju Ukrajincima. Ovi drugi žive u čitavoj Galiciji sa sedištem u Lavovu, inače centrom ukrajinskog nacionalizma. Sveukupno, ovih grkokatolika među ukrajincima ima svega oko 4 miliona ili oko 8%.

Kada je stvar među pravoslavnim stanovništvom, situacija je daleko zamršenija. No da za sada govorimo samo o onom delu stanovništva koje sebe smatra Ukrajincima. Među njima ima tri skupine:

Prva skupina predstavlja vernike Ukrajinske pravoslavne crkve koja je deo Moskvovske patrijaršije (dakle Ruske Pravoslavne Crkve). Ova crkva je najstarija i poseduje većinu verskih objekata u zemlji i to širom zemlje. To je jedina priznata pravoslavna crkva. NJenih vernika ima oko 9 miliona,samo među Ukrajincima. Bogoslužbeni jezik je ruski i staroslovenski.

Drugu grupu predstavlja nepriznata Ukrajinska Pravoslavna crkva Kijevske Patrijaršije, nastala 1995. nakon raspada SSSR-a i proglašenja nezavisnosti Ukrajine. Ona ima oko 17 miliona vernika uglavnom u Zapadnom i centralnom delu zemlje. Bogoslužbeni jezik je Ukrajinski.

Treći deo predstavlja Autokefalna Ukrajinska Pravoslavna Crkva na zapadu zemlje, takođe nepriznata, nastala kao odgovor na komunističku revoluciju 1919. Njenih je vernika oko 4 miliona.

Ovde je naravno, bitno spomenuti i oko 9 miliona etničkih Rusa koji su svi vernici Moskovske patrijaršije.

Manji deo Ukrajinskog stanovništav su jeverejske, rimokatoličke (Poljaci) i protestantske (Slovaci i Mađari) religije. Postoji i manji broj muslimana.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 782 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 1 sakriven i 774 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: goxin, MilosKop, Nemanja.M, nemkea71, simazr, wizzardone, yrraf