Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1541

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6233

Slobodarko ::Parada Kazacke Pravoslavne nacionalne garde :



Ostatak slika : https://vk.com/kazak_nac_guard?z=photo-72300801_338210957%2Fwall-72300801_2133

Fino su se skupili a sigurno nisu napustali pozicije od Prvomajska do Luganska da bi ucestvovali na paradi nego je to skupljeno od onih u pozadini


^
Сегодня 7.09.2014 года прошел торжественный смотр войск Казачьей Национальной Гвардии Всевеликого Войска Донского. Православные воины, отличившиеся в тяжелых боях с врагом, были поощрены наградами. Бала продемонстрирована военная техника, отобранная в боях у укроповских войск и работающей теперь на дело освобождения Донбасса. Вскоре мы одержим окончательную победу над фашизмом и Киевской хунтой.

Ipak su to vojnici koji su se istakli u borbama i za to su odlikovani....



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Jan 2014
  • Poruke: 320

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/493474/Pet-zemalja-N.....u-Ukrajinu

"Ukrajina je tokom samita NATO u Velsu postigla sporazum sa pet država članica Alijanse o dostavljanju oružja i upućivanju vojnih savetnika, rekao je danas savetnik ukrajinskog predsednika Petra Porošenka Jurij Lucenko."

To znači, da če se rat nastaviti. Ali sada možda čemo videti, da če i Rusija izporučiti oružje Novorusiji. Otvoreno. Kao Nato Ukrajini.



offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 713

Verski identitet
Колико милиона верника припада којој православној цркви у Украјини је врло релативна цифра. Ту Википедија нема неким независним извором поткрепљене податке.
Према ономе што сам ја видео у Харкову, бар 40 % становништва уопште не прима свештеника у кућу, нити их свештеник сахрањује, а остали су за УПЦ у оквиру Московске патријаршије. Расколиника тј. верника УПЦ тзв. Кијевске патријаршије тамо има врло мало и то у неким селима. Стање је кажу слично у већем делу области које су "виђене" за Новорусију.
Раније сам објавио клип са youtube на коме се виде неки цивили фашисти који страшно вређају свештеника УПЦ МП у околини Фастова, 70-80 км на југо-запад од Кијева. Већ током тзв. "Мајдана" су неки покушали да силом отму Кијево-печорску Лавру од монаха Московске патријаршије. Тзв. патријарх "кијевски" је скоро лично вређао председника суседне земље. "Хришћански".

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6233



Наша ячейка партизан из Запорожья разгромили колонну артиллерии карателей.

В ночь на 7 сентября колонна украинской артиллерии вышла из Запорожья и направилась в сторону осаждённого Мариуполя.
Пользуясь тем, что Мариуполь с северо-запада блокирован лишь фрагментарно, украинские войска имеют возможность посылать туда подкрепления. Подкрепление также перевозится морем, чему Черноморский флот РФ никак не препятствует.

Колонна состояла из 18 грузовиков КрАЗ-6322, каждый из которых тянул на буксире по 152-миллиметровому орудию, а также шести установок Бастіон-01, являющихся украинским вариантом Града, смонтированном на КрАЗовском шасси, и трёх КрАЗов с боеприпасами для Градов. Кстати говоря, двигатели для КрАЗов продолжает поставлять в Кременчуг Ярославский моторный завод, а эти автомобили имеют не только народнохозяйственное применение. Кроме того, ярославскими двигунами комплектуются сейчас и бронетранспортёры KRAZ-ASV.

Судя по опознавательным знакам и регистрационным номерам, машины принадлежали 26-й отдельной артиллерийской бригаде полковника Малиновского (в/ч А3091), дислоцированной в Бердичеве.
Однако на подъезде к Розовке колонна была атакована запорожскими партизанами.Все грузовики были уничтожены. С пушек были сняты замки и подорваны стволы. Бастионы же и боеприпасы к ним партизаны забрали с собой – в ближайшее время они найдут достойное применение.

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Znači kreću ponovo , mali odmor je prošao .
Kom opanci kom obojci.

Od zaustavljanja rata nema ništa: Ukrajinska vojska provalila u zonu odbrane Donjecka

http://www.vestinet.rs/tema-dana/od-zaustavljenog-.....e-donjecka

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Otvoreno, zasto sluzi primirje.



Da razmenimo zarobljenike, popunimo redove, naoruzamo se, pregrupisemo i ponovo napadamo.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32323

axaxaxax vuku haubicu Very Happy
http://www.youtube.com/watch?v=k5mL71RmLiM
17.00 - Захваљујући Протоколу из Минска појавила се реална могућност да почне процес политичког дијалога у Украјини, изјавила је представница ОЕБС-а за Украјину Хајди Таљавини, јавља Итартас.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Koliko ja ovo sve razumjem, jos cemo izgubit ovaj rat. U Ponedeljak ce donjet EU odluku od Sankcijama. Do tada nesmu Prorusi ni da se mrdnu. Do tada dovlace Ukrajinci Vojsku na polozaje. Pojacanje u Maripolje je doslo (toliko o tvrdnji Maripolje je opkoljeno i nase Trupe su u Zaporozju).
Kolone Tenkova je u Debljacevo i vjerovatno ce pokusat na prvi znak odsjec Gorlovku. Nase snage su u Maripolju (6500 vojnika) i uziva u ljepom vremenu dok na domacem Terenu ce nas Hunta pitat gdje da nas probije. Aerodrom u Donjezku nije osvojen, Telmonovo palo bez buke, odsjecaju nas od Donjezka a mi ni da mrdnemo. Dzepove nismo unistili pa niti onaj kod Djakova.
a mi sanjamo o Kijevu. Sljedeca sedmica ce biti bolna.

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

Javio se i Strelkov:
Po mim mišljenju najbitnija rečenica, u zaključku (6):
"Ja sam ZLOPAMTILO." (ja sam zao i imam dobro pamćenje)
ruski original sa VK:
https://vk.com/wall-57424472_16925
http://www.twitlonger.com/show/n_1s8meba
engleski prevod Bazova:
http://wintersodom.tumblr.com/post/96874520792/str.....-forum-and

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7050

ds69 ::Mogu se samo složiti sa 2. pretpostavkom jer ruska zastava u Sevastopolju, i ruska ili novoruska u Donjecku nemaju neko veće, i za budućnost bitnije značenje ako je u Harkovu ukrajinska (NATO na granici Rusije PRIJE ILI KASNIJE).
Мировне конференције са главним актерима сукоба и обавезујућим решењима није одржана. Кад ће, не зна се. Слободни избори ће вероватно бити део неких решења. Још је могуће да и Харков буде део Новорусије, као и Одеса нпр. Ко погледа карте избора у последњих 9 година у Украјини видеће врло-врло јасну границу између области у којима је побеђивала Партија региона и оних у којима је побеђивала Баткившћина и крајињих западних у којима је увек побеђивао Тјагнибок и његови националисти. Постоје мале енклаве на северу Житомирске и истоку Сумске области за Партију региона и север Херсонске области за Баткившћину. Али то много не мења ствари. Неки нови слободни избори, за разлику од оних мајских 2014-те, би опет показати сличну вољу грађана. Мислим да би и слободни избори донели Новорусију у смислу међународно признате територије са неким конфедералним везама са Украјином. Али није лако створити услове за слободне изборе.
Можда ће ипак Армија Новорусије морати бити гарант слободе у свакој области на коју претендује.


Da. I Harkov spada u minimum čitave ove rabote. Harkov pa i Odesa uvezali bi Jugoistok čak i bez obzira na rusku granicu. Porošenku bi se sada i isplatilo da pregovara sa ovakvom Novorusijom koja se trenutno zasniva samo na Donbasu i da samom Donbasu da neke ustupke. Varljive i vremenski ograničene naravno. Sa Harkovom i Odesom, Donbas bio već bio taj zamišljeni Jugoistok koji bi mogao izjednačen sa zapadom Ukrajine da utiče na odluke koje bi se donosile u Kijevu na nivou čitave države. I bio bi prevelik za eventualne smutljive radnje ili neki pokušaj obračuna poput upada Gruzina u Južnu Osetiju.
Treba zaboraviti na neke nove izbore, partije, raspoloženje ovog ili onog stanovništva već se treba ukliniti na većem dijelu desne obale Dnjepra i odatle lomiti ukrajinski pravac NATO pakta koji se prvenstveno oslanja na papirologiju kijevskih marioneta.
Naravno, ako Donbas radi jedna vojska, za Harkov i Odesu trebaju još dvije. Kad bi u ovom trenutku "vojske" dojahale i istovremeno zametnule boj bio bi to kraj za svekolike oružane snage hunte možda i za Huntu lično. Prostor "pregovorima" i denatoizaciji Ukrajine bio bi otvoren.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1061 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 4 sakrivenih i 1025 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., airsuba, bojank, BORUTUS, Botovac, bufanje, ccoogg123, Darkhunter, DonRumataEstorski, draganl, draggan, dragoljub11987, gorican, HogarStrashni, HrcAk47, Ivica1102, ivica976, kikisp, Kubovac, Magistar78, milenko crazy north, nemkea71, nenooo, Outis, Panonsky, pein, Romibrat, Shinobi, sickmouse, slonic_tonic, vaso1, Webb