Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1537

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

O kojem Kijevu mi sanjamo?
Ovi nam jučer uzeli Telmanovo i Sjevernodonjezk kod Debaljceva doveli kolone Tenkova. Gubimo mjesta skoro bez borbe jer imamo premalo ljudi. Ja se bojim da neiskrvarimo na Maripolju, a međuvremenu Hunta na drugim Frontovima napravi katastrofu. Imam veći strah danas nego prije Mjesec dana. Molim vas da budemo objektivni umjesto Euforični.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

http://fakti.org/globotpor/alter-america/stejt-dep.....-meri-harf

Присуство НАТО војника у Украјини није провокација.
Присуство Руских војника на својој страни границе је провокација



offline
  • Pridružio: 11 Sep 2011
  • Poruke: 82

Aftermath of Ambush on Ukrainian Forces: Russian Roulette (Dispatch 75)




Under Fire with the Azov Battalion: Russian Roulette (Dispatch 76)

offline
  • Pridružio: 18 Avg 2009
  • Poruke: 1124
  • Gde živiš: Gde je krunisano 7 srpskih kraljeva

cezar 35 ::@Dekulica....
Citat:Sve je to fino sto si napisao ,ali postoji jedna stvar koja se u zvotu zove "DOSTA JE BILO" to je za Amerikance bila Kubanska kriza ,kada su im Rusi stavili noz pod grlo za njih je to bio put bez povratka i opcija je bila da Rusi idu sa Kube ili izbija 3 Svij Rat .
Upravo je danas takva situacijua ,sa obrnutim ulogama ,Poraz Rusije u Ukraini za Ruse ne dolazi u obzir "ZA RUSIJU ZEMLjE IZA VOLGE VISE NEMA"Boez obzira kakve god sankcije , bez obzira na 3 SVij Rat Banda iz Kijeva mora biti protjerna ili pobijena a Ukrajina pod Ruskom šapom ... tačka

Sasvim tacno, s opaskom da je danas, kao odrednica vremena, preuranjeno i da ce obracun postati stvarnost kad preds. Putin iscrpi sve druge metode borbe. Ovo nije samo njegova borba. Ovo je sukob civilizacija i on, u sirem smislu, ne deluje sam vec sa saveznicima, pre sveka sa BRIKS-om.

Mislim da je u temi linkovan clanak Dusana Prorokovica, ili nekog drugog uglednog analiticara, u kojem se nedvosmisleno kaze da je ukrajinska kriza stigla preuranjeno u odnosu na spremnost Rusije da otvoreno udje u sukob. Rusija je ovo ocekivala tek za 1,5-2 godine, al' je prihvatila borbu i "mekim" metodama, korak po korak pokusava izvuci maksimum i nastale situacije, ali i dozira oruzani sukob taman toliko da Novorusija opstane kao drzavotvorna jedinica buduce Ukrajine preko koje bi ostvarivala svoje politicke ciljeve u Ukrajini (oni su nam poznati)
Dal' cemo gledati masovno prolivanje krvi ne zavisi od Putina, vec od Zapada.
Znajuci njihove imperijalisticke ambicije, ogromnu zelju za dominacijom i metode kojim ostvaruju svoje bolesne zelje, mislim da je sukob sirih razmera neizbezan, al' ce Putin odrediti vreme.
Ne verujem u sukob sirih razmera.Do iduce godine amerika se povlaci iz Ukrajine.Cilj je Evropa a ne Rusija.Samo rat odrzava Ameriku prisutnom u Evropi.Pogadjajte gde je sledeci posto ovaj u Ukrajini je prevelik zalogaj.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

A sto se tice mira i sankcija tu smo tek na pocetku price.

Tamo je teska krv pala,velika armija porazena i treba ocekivati da kriza ekonomije urazumi Kijev,a oni ce uvek biti za mir kad su pred porazom,a u suprotnom ce traziti da neprijatelj polozi oruzje.

Kako ce VVP da se izbori sa jastrebovima iz majmuske admiistracije gledacemo godinama ovde je posle mnogo godina receno otvoreno ko je kome neprijatelj..

Svakako Rusi imaju priliku da pokazu da su dobri privrednici a sada za razliku od nekih drugih vremena imaju kapital.

Rusija je brojcano mala zemlja sa strasnim potencijalom pa neka se pokazu.
Planeta je ogromna i ne zavisi nista od ludaka iz EU i SAD

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Ja se bojim da niti Rusija niti Novorusija imaju neki izbor. Novorussia imaju samo mogućnost branit svoje kuće od Fasista sa Zapada i sanjati svoju Državu.
Rusima ta Država nebi nikako odgovarala, jer bi morali uložiti Milijarde u obnovu i modernizaciju. Infrastruktura je uništena, a Industrija koju Donbas ima je zastarjela i treba modernizaciju. Novorussia nema kapaciteta sama stati na noge. Nemoze se od preko noći izgraditi socijalni sistem. Šta je sa penzijama, skolstvom, zdravstvom...? Treba jedna nova Valuta. S čim će ta Valuta biti pokrivena? To bi ustvari bio Papir koji bi se tiskao. Znaci njima bi Rusi trebali pomoć?
Ali time bi Rusija za sljedece Generacije izgubila utjecaj na Ukrajinu. Zato pokušava Putin da zadrži Status Quo, ali to nije vise moguće. Sa jednom Novorussiom u današnjim granicama bi Rusi izgubili i Chrakow, Zaprozje i Odesu o kojima mnogi od nas sanja.
Nažalost, ako Rusija se koncentrise samo na ovaj sukob i nepoduzima nikakva ofenzivni dejstva će svake godine Ukrajina biti sve jača a Novorussia sve slabija. Triba pod hitno započeti sa nemirima u ostalim Provincijama. Transkarpatija bi bila najlakše za dignut na noge. A time bi Evropi bilo jasno da Problem je Ukrajina a ne Rusko miješanje. Chrakow i Zaprozje je pod velikoj kontrollom i tu zasada neće biti nemira. Istomtako treba na financijskom Tržištu napast Euro. Treba veliki broj Euroobaveznica izbaciti na tržište pogotovo sada kad se Leitzins (neznamo riječ na našem) spuštena na niži nivou. To bi još vise poljuljala Euro, a Euro se nemoze da spasi samo sa Evropskim novcem. Upravo su Kinezi i Rusi pre par godina spasili Eurozonu sa kupovinom Euroobaveznica. Bilo bi pitanje dana kad Merkel zamoli Putina da in par Obaveznica kupi. Čitava Evropa nema šta da radi nego da se bavi Ukrajinom. Putin bi trebao da in da druge Probleme. Isporuku Plina trebaju i jedni i drugi. Tu nebitrebalo da se mjesa nitko. Ali po Plinskom Ugovoru su odredjene zemlje OBAVEZNE da kupe određenu količinu plina. Prošle zime to nije uspjela ni Njemačka niti Madjarska i po ugovoru bi trebali da sada Plate kaznu. To znade malo gradjana Evrope.nazalost svi ti Ugovori su pre dugo vremena sklopljeni i vaze za još dugo vremena. Evropu nikako nebi odgovaralo te Ugovore ponovo dogovarat i zato će pokušati da ih dugo održavaju.

online
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

Nece se Rusi drzati ovog sporazuma kao "pijan plota". Umeju i oni da budu "kreativni" u tumacenju potpisanog. Setimo se sporazuma koji je potpisao Lavrov u aprilu: napustanje administrativnih zdanja od strane demonstranata se, po njegovom tumacenju primene, pre svega odnosilo na majdanovce i zgrade u Kijevu, zgrade u Donbasu su u drugom planu...

Tako i sad, osecam da Rusi u vezi raspustanja nelegalnih jedinica pre svega misle na "karatelne" bataljone i nacionalnu gardu. Ume i ruska diplomatija da bude cinicna, mozda ne bas koliko zapadna. Nece njih Kucmin i Zaharcenkov potpis spreciti da deluju u pravcu ostvarivanja zacrtanih ciljeva, ako postoji prilika.

offline
  • Pridružio: 07 Jun 2014
  • Poruke: 1275

lolovoz ::Aftermath of Ambush on Ukrainian Forces: Russian Roulette (Dispatch 75)



Na ovom snimku se pojavljuje opolčenac pod nadimkom "Ris",za njega se govorilo da je nestao .
http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_16878

offline
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1599
  • Gde živiš: na zalasku sunca

cezar 35 ::@Rota9....
Citat:Treba stisnuti zube i reci DOSTA JE BILO!!!
Kad dominiraju emocije, svi smo mi radikalni i razum nam potamni....nestane
Putin je pustio suzu na intoniranju ruske himne sto dovoljno govori o njegovom dozivljaju bratskog krvoprolica, al' je zadrzao razum. Pokusava drugim metodama (buntom Ukrajinaca) srusiti ratobornu vlast u Kijevu. Kad padne vlast, rat prestaje. Jezgro novoruske drzavnosti je obezbedio, a za dalje krvoprolice uvek ima vremena ako mu ovaj potez bude u sahu. Jedno je sigurno....kad se ne puca i ne gine, nema bratske krvi, narod se nece baviti ratom, vec zivotnim pitanjima, a kijevska vlast nema ni jedan razuman ni praktican odgovor na milion zivotno vaznih pitanja. Kad vlast ne zna, ili nece da odgovori na goruca zivotna pitanja, sledi Majdan2...bio je vec u najavi nekoliko puta. Ne zaboravi, Ukrajina je dovoljno ustalasana i previse emotivno nabijena za radikalne promene. Tu silnu emotivnu energiju naroda treba usmeriti na pravi cilj (vlast), a Putin to upravo radi.
Tako ja gledam na napore Putina da postigne geopoliticki cilj i sacuva sto vise zivota Novorusa i brace Ukrajinaca.
Naravno, ovi iz Galicije nisu deo Putinovog pozitivnog razmisljanja i s njima ce se morati obracunati ili Ukrajinci, ili Novorusi. Ako na tom planu nesto zapne, uradice to Rusi na ovaj, ili onaj nacin.


U sustini se slazem sa svime sto si napisao ali me brine jedna stvar u celoj prici.Sta ako se rat zavrsi a na vlasti ostane ista garnitura ili njima slicni?Svi problemi ce nesumljivo ispliivati na povrsinu ali se postavlja pitanje koga ce narod u Ukrajini smatrati odgovornim za iste.
Hocu reci da je velika verovatnoca da ce bas ti ekonomski problemi jos vise udaljiti Ukrajinu od Rusije.
Mi razmisljamo sta bi bilo logicno i ispravno ali stvari retko kad idu putem logike,pogledajmo Srbiju...

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2013
  • Poruke: 94

Izdajnik

Hoce druze.
Urajina ce biti sve jaca i jaca .

Mislim da si se preopteretio ovom temom i da gubis realan pogled na situaciju,a i mnogo si zabrinut a ne znas koliki je budzetski deficit kod nas..
Ti bi trebao biti jedan od vise forumasa koji bi hitno trebali VVP da posavetuju.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 853 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 7 sakrivenih i 811 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, Andrija357, Apok, Atomski čoban, babaroga, BlekMen, bojanM84, Bubimir, ccoogg123, cinoeye, darios, Denaya, Frunze, Georgius, h8propaganda, Još malo pa deda, kunktator, Lubica, Lucije Kvint, MilosKop, nemkea71, NoOneEver Dreams, Pakito93, pein, pera12345, RJ, Rogan33, royst33, shone34, sokars, Steeeefan, suton, t84dar, yrraf, |_MeD_|