Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1534

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

Rota 9 ::cezar 35 ::Rota 9 ::Putin opet igra sah...
Sa zivim ljudima kao pijunima.
Opet isto sranje ko na Balkanu.

Председник Русије Владимир Путин је разговарао с украјинским колегом Петром Порошенком о корацима који су неопходни да се успостави стално примирје на истоку Украјине, јавила је прес служба Кремља

У телефонском разговору Путин и Порошенко су истакли да се стране у целини придржавају договора о примирју. Председници су нагласили да ситуацију мора да прате посматрачи Организације за европску безбедност и сарадњу.
Путин и Порошенко су такође разговарали о испоруци хуманитарне помоћи на исток Украјине.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_09_06/Putin-i-Por.....jini-1805/

U medjuvrmenu se opet puca sirom fronta........

Pesimizam i ogorcenje je cesto vidjano u ovoj temi kad su postupci preds. Putina u pitanju i uvek su bili neopravdani.
Jeste, on igra suptilnu igru, sah, sa jakim neprijateljem kojim je okruzen sa svih strana. Polje, za nas nevidljive borbe, je ogromno i Putin vuce strateske poteze koji su cesto nerazumljivi, jer nemamo pravi uvid u sustinu i velicinu ove igre, a zrtve figura su uobicajene.
Verujte mi na rec, Putin je velemajstor ove igre i Novorusiju ce biti mat Zapadu u smislu da Ukrajina postane Nato clanica. To je cilj Putina....sve ostalo je irelevantno.
Ako ne verujete meni, verovacete vremenu ispred nas Wink

PS
Na Balkanu su napdnuti mali Srbi, dzomba na putu prema Rusiji. Srbi su pruzili velicanstven, istorijski, otpor. Zamislite otpor Rusije Cool


Ameri ne bi nikad zrtvovali pola godine i 11 miliona svojih na teritoriji koja se sa njima granici i nekoliko HILJADA mrtvih... Zgromili bi sve pre dorucka i za rucak pricali vec o nekim drugim temama.
U tome je razlika, jebes ovaj sah i rusku doktrinu: ajmo prvo da malo izginemo ko uvek u istoriji, pa necemo posle imati grizu savesti, kad im udjemo u prestonicu i polomimo im zene.
Druga su ovo vremena. Treba stisnuti zube i reci DOSTA JE BILO!!!

U pravu ste obojica,ALI KAKO BITI PAMETAN SAD?
Da li ići starom linijom (ruskom školom "prvo se branim ,pa te prebijem ko mačku") ili odmah krenuti na prvu.
Mislim da je vera ta koja nas uči ovom prvom. jeste izginuće i izginuli su mnogi ali na kraju i to je neki zalog za budućnost. Da budem grub "kredit".
Nešto zbog čega imaš alibi da tu teritoriju zoveš svojom...
Sve to ima svoje.
Ne svidja se nikome što prvo mora da dodje do uništenja imovine i ljudskih života ali očigledno da to mora da se plati na taj način.
I da se razumemo ,nije Rusija u poziciji USA još uvek , i pitanje je kad će biti.Rusija još uvek nema toliko jakih saveznika koji će da skoče bez razmišljanja.
Sloveni su druga filosofija...jednostavno je tako još uvek...a mislim da će tako i ostati dok je pravoslavlja..



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 06 Nov 2011
  • Poruke: 607

Бар једна лепа вест из Украјине што се тиче овог примирја, надам се да ће потрајати што дуже и да ће успети да се договоре о свим проблемима које имају и да се рат заврши.
Ја сам проруски човек и волео би да је Украјина руски савезник и да је ушла у ЕАУ али у овом сукобу не могу да навијам ни за Русе ни за Украјинце.
Овде многи заборављају да нам је Украјина пријатељска држава па и братска, да су скоро сви или већина Украјинаца православци, нису признали Косово и још су и Словени као и ми па ми није јасно како овде неки могу да навијају да овај братоубилачки рат потраје и да се настави са убијањем и Украјинаца и Руса.
И Руси и Украјинци су наши и по мени је буквално сулудо да ми Срби навијамо да се Украјина као држава уништи.
Овај рат је исто као кад би ми и црногорци ратовали једни против других што је за мене незамисливо.
Што се тиче разних наци организација у Украјини на које се овде многи позивају... па могло би се и у Србији од Срба направити пар разних батаљона нациста.
ДНР и ЛНР су послали поруку да се морају поштовати и права Руса и Кијев од сада мора уважавати ту чињеницу и то сада треба искористити за децентрализацију и осигурање права Руса и такође завршити рат.



offline
  • Pridružio: 06 Feb 2012
  • Poruke: 351

ruso ::Idioti..kakvo primirije tko je to potipisao. Je li Putin naredio ili je samovolja Novorusije. Putin je naredio o da itekako. Jer da je htio da pusti da padne Novorusija nebi upumpao ljude i tehniku u zadnji momenat. Ali mozda je sve dio taktike. Sad je Novorusija jaca nego ikad i moze da se uspjesnije bori protiv fasista i armije a cilj ovog rata je da baci Ukrajinu na noge. Mozda ali opet kazem mozda je sve ovo da bi se sukob sto duze produzio kako god to cudno izgledalo. Rusija ipak zeli citavu Ukrajinu pod njenim patronatom. Jos jedna ovakva masivna bitka koja ce trajati mjesec dana bacit ce Ukrajinu na koljena a zima ce je dotuci tada ce pristati na neke mnogo zanimljivije mirovne sporazume a rezim ce se sam urusiti u svem tom pritisku da obezbjedi mirnu zimu za 40 miliona ljudi i normalan zivot. E sada nas ocekuje jos jedna masivna bitka koja nece biti kao ove prije jer sad Novorusija ide frontalno na fasiste i armiju. Ako se sve desi po mom scenariju a to ukljucuje obnavljanje svi ratnik dejstava na podruciju istocne Ukrajine sa obije strane imat cemo preslikan scenario. Samo sto ovaj put cilj za Armiju Novorusjije ce biti i Slavjansk i Mrijupolj. Svasta ja napisah dal je bajka ili realana prica nek vrijeme pokaze.

A možda je poenta bila da se izbjegne novi krug sankcija od strane EU i da se evropske države još dodatno podijele oko tog pitanja. Rusiji treba još par godina kako bi modernizovala kompletnu armiju i ojačala svoju globalnu poziciju u Carinskoj Uniji i van nje a poslije toga će vjerovatno biti sve manje spremna na ustupke. Za sada će pokušati da balansiraju,koliko to bude moguće i pridržavaće se primirja,(što ne znači da će sjediti i nijemo posmatrati ako stvari krenu nizbrdo za Novorusiju) pa ako ukrajinci odluče da se pregrupišu,naoružaju i ponovo krenu na istok više ni CNN neće moći prikriti da su odgovorni za dalju eskalaciju i nastavak sukoba,a to bi onda Evropi i Njemačkoj ostavilo nekakav manevarski prostor.
Ako zaista dođe do prekida primirja i ako ukrajinci dozvole da ih SAD opet gurnu u krvoproliće mislim da će onda Rusija da se uključi snažnije i aktivnije (a bogami i otvorenije) nego do sada i da će ovaj sukob onda prevazići nivo koji je do sada imao. Ići će se na definitivnu pobjedu jedne od strana.

Moskva iskreno pokušava da održi dobre odnose sa EU i izbjegne dalju eskalaciju sankcija,ali ne sa EU kao produženom rukom SAD,već onom EU koja će prije svega gledati svoje interese jer je to saradnja koja je potrebna za budućnost i Rusije i EU,i to je za sada otežavajuća okolnost zbog koje Rusija mora balansirati i odmjereno djelovati,ali će Evropa morati sama da presiječe neke stvari i oslobodi se statusa američke baze za napredovanje na istok. Nema u tome nikakve izdaje,ni ruskih ni novoruskih nacionalnih interesa,naprotiv. Moskva jednostavno gleda malo dalje od današnjeg i sutrašnjeg dana.

Šta god i kako god da bude,ja sam ubijeđen da Novorusija neće pasti. Rusiji je potrebna ili Ukrajina ili Novorusija inače će na dugo vremena ostati odsječena od Evrope,a time bi se ostvarile projekcije SAD o Rusiji kao regionalnoj sili. Evropa i Rusija su potrebne jedna drugoj. Evropi sirovine a Rusiji lako dostupna i pouzdana tehnologija kako bi se modernizovala.

Eto,to je neko moje skromno i laičko mišljenje pa vidjećemo Ziveli

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@Rota9....
Citat:Treba stisnuti zube i reci DOSTA JE BILO!!!
Kad dominiraju emocije, svi smo mi radikalni i razum nam potamni....nestane
Putin je pustio suzu na intoniranju ruske himne sto dovoljno govori o njegovom dozivljaju bratskog krvoprolica, al' je zadrzao razum. Pokusava drugim metodama (buntom Ukrajinaca) srusiti ratobornu vlast u Kijevu. Kad padne vlast, rat prestaje. Jezgro novoruske drzavnosti je obezbedio, a za dalje krvoprolice uvek ima vremena ako mu ovaj potez bude u sahu. Jedno je sigurno....kad se ne puca i ne gine, nema bratske krvi, narod se nece baviti ratom, vec zivotnim pitanjima, a kijevska vlast nema ni jedan razuman ni praktican odgovor na milion zivotno vaznih pitanja. Kad vlast ne zna, ili nece da odgovori na goruca zivotna pitanja, sledi Majdan2...bio je vec u najavi nekoliko puta. Ne zaboravi, Ukrajina je dovoljno ustalasana i previse emotivno nabijena za radikalne promene. Tu silnu emotivnu energiju naroda treba usmeriti na pravi cilj (vlast), a Putin to upravo radi.
Tako ja gledam na napore Putina da postigne geopoliticki cilj i sacuva sto vise zivota Novorusa i brace Ukrajinaca.
Naravno, ovi iz Galicije nisu deo Putinovog pozitivnog razmisljanja i s njima ce se morati obracunati ili Ukrajinci, ili Novorusi. Ako na tom planu nesto zapne, uradice to Rusi na ovaj, ili onaj nacin.

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

Rota 9 ::
Svaka cast Lukasenku (lici mi u celoj ovoj stvari na Mila Djukanovica, ima da nas izda 100%),!


ne treba nikoga osuđivati prije nego što uradi nešto, eh da je nama ovamo Lukašenko a ne ova lopina i kokošar Sad

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1474
  • Gde živiš: Iznad zvijezda













offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

Sima zna ::Бар једна лепа вест из Украјине што се тиче овог примирја, надам се да ће потрајати што дуже и да ће успети да се договоре о свим проблемима које имају и да се рат заврши.
Ја сам проруски човек и волео би да је Украјина руски савезник и да је ушла у ЕАУ али у овом сукобу не могу да навијам ни за Русе ни за Украјинце.
Овде многи заборављају да нам је Украјина пријатељска држава па и братска, да су скоро сви или већина Украјинаца православци, нису признали Косово и још су и Словени као и ми па ми није јасно како овде неки могу да навијају да овај братоубилачки рат потраје и да се настави са убијањем и Украјинаца и Руса.
И Руси и Украјинци су наши и по мени је буквално сулудо да ми Срби навијамо да се Украјина као држава уништи.
Овај рат је исто као кад би ми и црногорци ратовали једни против других што је за мене незамисливо.
Што се тиче разних наци организација у Украјини на које се овде многи позивају... па могло би се и у Србији од Срба направити пар разних батаљона нациста.
ДНР и ЛНР су послали поруку да се морају поштовати и права Руса и Кијев од сада мора уважавати ту чињеницу и то сада треба искористити за децентрализацију и осигурање права Руса и такође завршити рат.


E bravo Simo svaka ti dala! Laughing
Pa zar misliš da to ne znamo? To je svima jasno i malo kome upitno.
Pitanje je kada će se ukrajinski Rusi i ostali Ukrajinci (čije babe nisu u Rusiji) na zapadu probuditi i povešati ovu marvu na vlasti ,to je jedino pitanje...

offline
  • Pridružio: 27 Sep 2013
  • Poruke: 199

Rota 9 ::
Ameri ne bi nikad zrtvovali pola godine i 11 miliona svojih na teritoriji koja se sa njima granici i nekoliko HILJADA mrtvih... Zgromili bi sve pre dorucka i za rucak pricali vec o nekim drugim temama.
U tome je razlika, jebes ovaj sah i rusku doktrinu: ajmo prvo da malo izginemo ko uvek u istoriji, pa necemo posle imati grizu savesti, kad im udjemo u prestonicu i polomimo im zene.
Druga su ovo vremena. Treba stisnuti zube i reci DOSTA JE BILO!!!


Nemoj da gledaš stvari sa emotivne strane.
Nabijeni emocijama posle 11. Septembra Ameri su krenuli u "osvetničke" ratove. Neću da ulazim u pozadinu tog događaja, jer to nije ni važno u ovom slučaju - bitna je politička klima u to doba. Džabe žrtvovali živote hiljade vojnika i desetine hiljada ranjenih u Afganistanu i Iraku i spiskali preko 3000 milijardi dolarčića i postigli, na kraju, čudo neviđeno. Još uvek se priča o tim temama i pričaće se, iako je bio pre više od decenije već čuveni "Mission Accomplished". Čim odu iz Afganistana, eto Talibana nazad. Irak je u super stanju takođe i biće takav još dugo. Da ne pričamo o Libiji i Siriji.

Nije dovoljno da se grune sa vojskom i obori spomenik Sadamu ili osvoji Kabul. Kakav je plan za dan posle? Valja li on išta? Koje su posledice? Koja je cena? Šta je manje zlo?

Da ne bude ono - za ručak su pričali o drugim temama, a onda im presela večera.

offline
  • Pridružio: 12 Avg 2014
  • Poruke: 234

Sima zna ::Бар једна лепа вест из Украјине што се тиче овог примирја, надам се да ће потрајати што дуже и да ће успети да се договоре о свим проблемима које имају и да се рат заврши.
Ја сам проруски човек и волео би да је Украјина руски савезник и да је ушла у ЕАУ али у овом сукобу не могу да навијам ни за Русе ни за Украјинце.
Овде многи заборављају да нам је Украјина пријатељска држава па и братска, да су скоро сви или већина Украјинаца православци, нису признали Косово и још су и Словени као и ми па ми није јасно како овде неки могу да навијају да овај братоубилачки рат потраје и да се настави са убијањем и Украјинаца и Руса.
И Руси и Украјинци су наши и по мени је буквално сулудо да ми Срби навијамо да се Украјина као држава уништи.
Овај рат је исто као кад би ми и црногорци ратовали једни против других што је за мене незамисливо.
Што се тиче разних наци организација у Украјини на које се овде многи позивају... па могло би се и у Србији од Срба направити пар разних батаљона нациста.
ДНР и ЛНР су послали поруку да се морају поштовати и права Руса и Кијев од сада мора уважавати ту чињеницу и то сада треба искористити за децентрализацију и осигурање права Руса и такође завршити рат.


Simo ... Od pocetka pa do kraja gresis...
Primirja nije ni bilo, nemoj da ides na B92 i RTS dodjes onda ovde, pa lupas.
Hvala im za Kosovo, al ce da ga priznaju sada kad su Nacisti na vlasti,
evo samo sto nisu priznali USA njima komanduje ako nisi primetio?
Mozda ih je ranije grizla savest jer su znali kako su dobili Ruski Krim.
Da je bratoubilacki rat to si jeino u pravu.
Ukrajina treba da se unisti jer je proizvod komunizma,
veliki delovi Rusije oduzimani su i davani Ukrima.
Sto Hrvati nevrate Baranju vojvodini, Tito im dao! Komunista!
Sta je Makedonija do komunisticka tvorevina, pa to i Grci pricaju!
Naci bataljon u Srbiji? Simo opet gledas B92...

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Vidim da se par dana koliko sam bio na poslu Katarina proglasila glavnim krivcem za rat i da su drzani casovi istorije.
Naravno da to nisam citao nego samo letimico pregledao.
Slicno kao sto je YAK-130 odlucivao sudbinu rata u Siriji.

Zvonicni svi tvrde da je primirje a ne zvanicno grmi svuda.

Danima je Mariupolje bio okruzen sad se vidi da je opkolje ali sa istoka i da hunta dovlaci pojacanja.
Mogo forumasa izosi razne tviterske price kako se vojska povukla te napusitla grad ,a zato vreme vruhnska i profi armija Novorusije tapka u mestu i koristi mnogo artiljerije i slabo napreduje.

Mozda bi Dekii koji ne moze da slika Donjeck jer moze za to krivicno da odgovara zna da su Ukri dobro naoruzani u Mariupolju i da se smanjuju kazani sto svi tviterasi iz Rostova mogu da se zakunu mogao da nam snimi zvuk primirja ako i to nije opasno ili se mozda ne cuje u Rostovu.

U svakom slucaju sam ponosan na tog Srbina iz Francuske koji je instruktor i na Dekija koji je istinski strateg Novoruske vojske koja je Muhama ubila 1500 Ukra, 300 zarobila za 2 sata.

I jos da dodam da VVP stvarno diletantski vodi Rusiju i da bi trebao hitno da uzme neke forumase za savetnike jer oni bolje znaju sta treba da radi kao Predsednik Rusije.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1373 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 7 sakrivenih i 1326 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Ageofloneliness, Boris BM, Brana01, CikaKURE, darkangel, draganca, Dukelander, dzoni19, Excalibur13, Georgius, gmlale, hyla, janbo, Kibice, kolle.the.kid, ladro, Lošmi, Luka Blažević, marsovac 2, Mcdado, mercedesamg, Metanoja, milimoj, Milometer, Misirac, Mixelotti, Nemanja.M, raptorsi, Smajser, Srle993, Stanlio, stegonosa, Toper, Vlada1389, vladulns, voja64, yrraf, zbazin, zlaya011