Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1525

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 08 Jan 2012
  • Poruke: 25

Kako upravo javlja njemački n-tv: Breaking News

"Die Separatisten in der Ostukraine werfen den Regierungstruppen vor, die am Freitag ausgerufene Waffenruhe gebrochen zu haben. In den Außenbezirken von Donezk habe es Raketenbeschuss gegeben, sagt der Separatistenvertreter der selbsternannten Volksrepublik Donezk, Makowitsch, der Nachrichtenagentur AFP. Die Separatisten wollten ihren Kampf für die Unabhängigkeit der Ostukraine deshalb fortsetzen."

Prijevod (u grubo):
""Separatist", Novorusi optužuju Ukrajinsku vojsku da je prekršila primirje, jer je u petak raketnim bacačima gađala predgrađa Donjecka. Iz tih će razloga Novorusija nastaviti svoju borbu za oslobođenje svoje čitave teritorije."


Dugo je primirje i trajalo!



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 4923
  • Gde živiš: Novi Sad

cezar 35 ::




Беда, део друге чете, батаљона Ајдара је упала у заседу од стране стране руског спецназа Question
Сви су погинилу, цвет украјинства, цвет ајдара (ваљда се односи на најбоље из јединице). По информацији погинуо је Мељничук.
Јбг украјински шкрипи и набадам због руског па питање јел је добро преведено



offline
  • Pridružio: 30 Mar 2013
  • Poruke: 492

Ovaj Sirius pise takve .... ali dobro i onako se covek predstavlja koliko se ja secam kao filmski kriticar pa tako i posmatram svet oko sebe.

Pre neki dan gledam neku izgradnju u Sibiru i vidim Nemacku zastavu kako se viori i opet da ponovm dali ti shvatas da rusi i nemci imaju tesnju i kvalitetniju saradnju od nas i rusa?

offline
  • Pridružio: 07 Jun 2014
  • Poruke: 1275

Foto od GBR"Betmen" ,uništenje kolone bataljona "Ajdar" . FOTO +18
http://vk.com/gbr_bat_lnr?w=wall-73367195_258

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25670
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Gargantua ::Citat:

Sirus::

Управо тако. Ово је рат који је (технички) започео још 1849. године. Тада је промовисана доктрина Drang nach Osten . Та доктрина је материјализација раскола из 1054. године када су све папе од реда пред собом имале задатак да пређу реку Буг.
Погледајте само закључке са најновијег самита НАТО, не треба вам ништа друго.



Po mom mišljenju ovde je potrebna je ipak potrebna mala korekcija. Proces ratova je započeo sa Bonapartom i 1812 godinom a 1849 je praktično ozvaničena sa javnom dodelom zadatka onima koji su to trebali obaviti u nekom budućem periodu za oko 100 godina + - koja decenija. U krajnjoj liniji sa resursima koje je Bonaparta izgubio u Rusiji, a da nije krenuo na istok mogao je komotno vladati tadašnjom Evropom do do duboke starosti možda u istoriji zabeležen kao prvi neprikosnoveni Car vaskolike Evrope.
Ostalo potpisujem.
No ostaje ipak pitanje da li je germaska grupa zadužena i dalje za sprovođenje doktrine ili se traži pored anglosaksonske osovine nova biološki mlađa i snažnija Evropska udarna pesnica za novi prodor na Istok. U ostalom posmatrajmo puteve novca, pored Nemačke koja je još uvek neprikosnovena i finansijski jaka ali je u biološkom smislu "tanka" uzimam sebi za slobodu da u nekom narednom periodu "tipujem" na Poljsku. Katolički homogena, biološki još uvek mlada nacija sa privredom koja je u konstatnom usponu za razliku od dobrog dela tzv. "nove evrope" ika sve šanse da preuzme Nemačku ulogu. No ostavimo događajima koji dolaze u narednim decenijama da pokažu šta će se dešavati.

Ovo što sam napisao ipak zahteva srazmerno duži vremenski period od par decenija a svedoci smo da je prisutan fenomen ubzavanja događaja kao da se nekome vraški žuri da se stvari rešavaju najkasnije do kraja ove decenije a možda i u narednih par godina. No kako se kaže "ko žurio vrat slomio".


Хм...хвала за конструктиван прилог, но рекао бих да Наполеонов поход нема идеолошко-доктринарну везу са овим покретом. Наполеон је услед своје грандоманије посегао за Русијом, а његово наступање (макар и катастрофално) другима је послужио као идеја. ''Ауторство'' ове идеје је легендарно јер се приписује и Карлу Великом, али и Барбароси, па чак и Римљанима! Међутим, сама доктрина ''Продор на Исток'' је званично промовисана управо у Пољској! Настала је као реакција на пољски ''продор на запад'' у том тренутку, а онда је било лако довршити њену дефиницију. Ниси ти , наравно, случајно споменуо Пољску, а Шведска је у то време још увек гајила некакве амбиције да крене према Истоку. Највећи ''промотер'' тог покрета био је, наравно, Бизмарк...а Хитлер је на делу доказао (хтео-не-хтео) неизводљивост. Међутим, Евопљани се неће лако одрећи идеје да крену обрнутим путем кроз Врата народа, али то је нека друга прича.

У сваком случај, хвала за пажњу коју си посветио мом кратком тексту.

offline
  • Pridružio: 07 Jul 2014
  • Poruke: 276

izvestaj sa krima, vredi pogledati iako je verovatno malo "obojen"

http://www.dw.de/eu-pro%C5%A1iruje-sankcije-protiv.....5-xml-mrss

offline
  • Pridružio: 01 Jul 2014
  • Poruke: 306

SAA fan ::Pera Ždera ::" BIA sačekala četnike iz Ukrajine
Grupa dobrovoljaca Četničkog pokreta koja je ratovala na strani pobunjeničkih snaga u Ukrajini, vratila se u noći između četvrtka i petka u Srbiju, a odmah na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu sačekali su ih pripadnici Bezbednosno-informativne agencije."

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/431358/BIA-sacekala-cetnike-iz-Ukrajine


Sad smo odjednom i mi poceli zvati nase vojnike cetnicima. Valjda je to moderno pokupljeno od brace hrvata i muslimana.


Da...i ja to gledam kako. Ktome još neko spominje da se bore na ANTI fašističkoj strani Very Happy popcorn parodija

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2012
  • Poruke: 19

Malo teksta iz pera Tima Džude o katastrofalnim gubicima ukro vojske. Sve govori jedna rečenica u kojoj kaže: veličinu razaranja koju je doživela ukrajinska vojska morate videti, kako bi poverovali u nju!
nybooks.com/blogs/nyrblog/2014/sep/05/ukraine-catastrophic-defeat/

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25670
  • Gde živiš: I ja se pitam...

gold_digger ::Ovaj Sirius pise takve izmisljotine da tome nema kraja.

Pre neki dan gledam neku izgradnju u Sibiru i vidim Nemacku zastavu koja se viori i opet da ponovm dali ti shvatas da rusi i nemci imaju tesnju i kvalitetniju saradnju od nas i rusa?


Прими изразе мога најискренијег саучешћа за дубину твога незнања и површности. И ''Форд'' је имао фабрике у Стаљиновом СССР.

ПС
У Русији сам службено у просеку двапут годишње па се извештавам директно како у Русији стоје ствари. Сад видим да си дотеривао свој текст. О мојим квалификацијама се довољно зна, па се не бих овде понављао.

Крај ОТ.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32523

deo iz teksta koji je jedan od članova postavio
Neizvesna sudbina dvojice Albanaca
Kako "Vesti" saznaju, dvojica Albanaca i jedan Hrvat koji su se borili na strani ukrajinskih snaga su nestali. Naime, njih su pre dve nedelje zarobile snage Novorusije i njihova sudbina je za sada neizvesna, odnosno ne može da se utvrde gde ih pobunjenici drže zarobljene i da li su još živi.
Немирно примирје - Упркос проглашењу прекида ватре, борбе су се наставиле. Ноћ и јутро су обележили бројни окршаји, као и напади на насеља - првенствено на Горловку и Макјејевку.
Треба напоменути да обе стране немају потпуну контролу над мањим делом оружаних снага - неки батаљони кијевских снага су спонзорисани од олигарха и често делују самостално, а у Народној војсци такве одреде називају "Дивља самоодбрана" која не поштује централну команду и ратује сама за себе.
Због тога није изненађујуће што се у Минску договорило примирје, а сукоби настављени у неким деловима ратишта.
Кијевске снаге посебно и не крију да је ово пауза у борбама, јер користе примирје и за фокусирање на напоре за наставак непријатељстава. Вероватно ће се до краја недеље сазнати да ли ће примирје завладати или ће се грађански рат наставити како би се све решило силом.
Акција ослобађања Мариупоља јуче увече је заустављена, а што је очигледно последица политичких преговора, а не војне нужде, јер су трупе Народне војске полако и сигурно ишле напред, а борбе се водиле у предграђима.
Саопштење из штаба Народне војске - Према поузданим обавештајним подацима Народне војске, руководство "антитерористичке операције" не слаже са одлуком Порошенка о примирју.
Током проглашеног примирја кијевске снаге планирају низ провокација са вишецевним бацачима ракета "Смерч", који стално мењају своје ватрене положаје. Претпоставља се да ће циљеви ових система бити позиције Народне војске која је добила наређење да обустави бојева дејства.
ВБР "Смерч" је оружје које се користи на већим даљинама, а може се користити по било којим циљевима. Максимални домет је 120 км, а минимални 20 км. Ракете овог система су способне да униште лако оклопну технику и живу силу у радијусу до 672 000 квадратних метара.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1139 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 8 sakrivenih i 1091 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Bobrock1, bokisha253, Boris BM, cavatina, cenejac111, dmdr, dushan, Još malo pa deda, Kibice, Kubovac, maiden6657, Mi lao shu, mikrimaus, milanovic, Millennium, milutin134, mnn2, moldway, muaddib, Nemanja.M, ObelixSRB, panzerwaffe, pein, pera bager, Petarvu, raptorsi, RJ, Sale.S, Srki94, Srle993, stankolich, stegonosa, Toper, Tvrtko I, virked, Vlada78, x9, ZetaMan, zillbg