Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1597

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Cezar 35 @

A sta je sa podmornicama koje se setaju pored Floride?

Jel se one ne broje u nuklearni odgovor?

Ja mislim da ovde nije rec uopste o vojnim pitanjima i da ona nisu nesto relevantna.
Rusi su uzeli deo Ukrajine i ona ne moze uci u NATO kao ni Gruzija i tu su sve price o nuklernom stitu u Ukraijini zavrsene.

Pitanje je u rastucoj vojnoj moci Rusiji i vrlo agresivnoj politici koja naizgled daje drugaciji utisak jer je politika VVP realana i legalna bez mnogo bezocnih lazi.

Ali ruski uticaj se stalno siri i njihova vojna industrija sve vise briljira na svetskoj sceni.

Oni imaju dobre odnose sa J AMerikom a SAD sve losije i losije.

Pokusaj rusenja Sirije nije uspeo i tamo SAD nece imati nikakv uticaj ali su zato izgubili Egipat ,a grubim krsenjem svih medjunarodnih normi su Libiju unistili ali nabili sebi novu temu gde ih Lavrov samara kad mu se prohte.
Rekao je neki dan "nemojte braniti Ukrajinu kao Libiju".

A zanimljiva je izjava nekog naseg dobrovoljca da je svaki drugi zarobljeni Ukrajinac Rus.
Secem sad geopolitiku jednim licnim utiskom koji me pritiska danas i razmisljanju o jadnoj sudbini nase ukrainske brace



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336


Miting u Kišinjevu, podrška carinskoj a ne evropskoj uniji.
E sad ako je ovako u glavnom gradu Moldavije gde je Rusa možda četvrtina, onda ne treba da čudi što smo pre mesec dana gledali kako Ukri kopaju rovove na gradici sa Pridnjestrovljem. Interesantan je momenat ovog mitinga u Moldaviji, uvek neki pešak preti da će stići do kraja table i postati lovac (kraljica je valjda iskoračana na Krimu)



offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Danko SVIK VRS ::Nije ovo treći svetski rat, već vraćanje na period od 1970 do 1985. godine. Jednostavno SAD moraju da imaju dostojnog protivnika kako bi mogle da funkcionišu.
Neće biti sloma ni SAD ni Rusije, već EU. Sama EU ne odgovara SAD naročito pošto se počela okretati ka Rusiji.
Jednom rečju "Hladni rat" je bio zamurznut, ali su ga SAD ponovo odmrzle. I nikada SAD nisu bile saveznik Rusiji, one su Rusiju videle kao suparničku stranu.
Sankcije neće biti povučene već će privredna razmena biti vraćena na period postojanja SSSR-a, stom razlikom što će proizvode iz EU zameniti Ruski (domaći) i proizvodi zemalja poput Turske, Kine, Južne Amerike.
Jednostavno imamo NATO i sad možemo slobodno da gledamo nastajanje novog vojno-političkog saveza koji će da stoji nasuprot njega.

Ovde neće biti pobednika, jer će SAD i Rusija da profitiraju, SAD će da se reše ekonomske pretnje koja se zove EU, a Rusija će da smanji svoju zavisnost od EU i počeće da ulaže u svoju industriju i poljoprivredu.
HLADNI RAT je ponovo aktiviran.


Infantilan upis i još infantilniji zaključak. SAD već imaju narušen kredibilitet na Bliskom istoku, najomraženija su nacija na planeti koju četvrtina čovječanstva vidi kao najveću opasnost po svjetski mir (Galupovo istraživanje za 2014 godinu).



Ograničavanje SAD na BI i na istoku Evrope sa sve evidentnijim trendom dedolarizacije su udarci koji potkopavaju temelje nacije koja se decenijama ponaša kao planetarni parazit. EU će trpiti posljedice svoje vazalne politike, ali u ovom konfliktu između najznačajnijih globalnih aktera, neće biti nerješenog rezultata.

RF, sasvim izvjesno, neće biti gubitnik.

offline
  • Pridružio: 12 Avg 2014
  • Poruke: 234

Snajper radi u Slavjansku.
http://ukraina.ru/news/20140915/1010482875.html
Znam da je o tome ovde bilo reci al momak je postao ozbiljan igrac za svaki respekt!
Ubio je "samo trojicu"... ali je ranio vise desetina vojnika!
Kad malo bolje razmislim, on kao snajperista moze da bira gde ce da puca.
Pa dolazim do zakljucka da namerno puni Ukro bolnice!
Oficire verovatno salje na onaj svet, a vojsku ranjava...

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Generalni rpoblem Ukrajine je sto ona ne vredi ni cvonjak.

Industrija je u Donbasu i ona je ruinirana,a zapadni deo su tajkuni otkupili i to je samo zitnica.
Zito ne donosi nikakv profit osim za tajkune koji poseduju kilometre oranica,a Evropa ima dovoljno hrane.
Rusija ce da pogura malo svoj agrar a delom ce da se preorjentisu na nove dobavljace.
Brzo ce te videti da ce Srbija da uvozi jabuke jer je vec sav rod na putu ka Rusiji.

Ko ce da ulaze tolike milijarde u drzavu koja je tezak bolesnik?

Pa EU sigurno nece . EU ima samo jednu dilemu u pogledu ove krize a to je kako da gas ide neprekidno i ne ugrozava njihovu industriju.

Rusija ima mogucnosti i bila je spremna da pomogne ali su ovi nelegitimni potezi narusili stabilne odnose sa zapadaom i sada gledamo ovaj suludi bratoubilacki rat.

A sto se tice ISIL-a to Iran drzi pod kontrolom, njihov i interes Rusije je potpuni identican i ISIL polako gubi pozicije a i teritoriju. Tu NATO koalicija nece uraditi nista bitno.

offline
  • mickie 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 21 Jan 2012
  • Poruke: 532

Leonardo ::cezar 35 ::@Vladimir Petrovic 3....
Citat:To za SAD je bas tako ali Rusija je mala zemlja po stanovnistvu a velika po bogatstvu i teritoriji i nema problema koje ne mogu lako da rese jer imaju Kinu ,Indiju,Iran i jos mnogo velikih zemalja kao Egipat npr sa kojima mogu da rade a i sa Juznom Amerikom citavom. Plus neke azijske zemlje i to je vise nego dovoljno za Rusiju koja nema problem sa nezaposlenima niti sa energijom.
Slazemo se sem u jednom. Rusija ima veliki problem ako Ukrajinu ne stavi pod svoju kontrolu u bilo kom obliku.
Pitanje Ukrajine je, pre svega, rusko bezbednosno pitanje. Svi vojni analiticari (koje sam citao) smatraju da je Ukrajina "meko tkivo" Rusije i u vojno strateskom smislu Rusija postaje jako ranjiva bez kontrole tog dela Evrope.
Evo kako je ranjiva:
Ako bi SAD kontrolisale Ukrajinu, otvara se mogucnost za instaliranje "raketnog stita", sto je u stvari ofanzivno oruzje Nato-a na nekoliko stotina kilometara od Moskve. Ako tome dodamo mogucnost da Moskva bude u dometu taktickih nuklearnih projektila, strateska nuklearna ravnoteza postaje nevazna, jer joj je vreme za odgovor po vitalnim ciljevima u SAD svedeno na nulu.
Do sada se Rusija uspesno branila od porobljavanja bas strateskom nuklearnom ravnotezom i stoga mislim da je Ukrajina za nju od zivotne vaznosti bez obzira koliko ce je to kostati u materijalnom smislu i vojnom smislu.
Rusija bez bezbednosne kontrole nad Ukrajinom nece postojati u ovom obliku, a da se smatra super silom bilo bi smesno.

Svi pratimo razvoj krize i vidimo da se dogadjaji (globalno) prilicno povoljno odvijaju po Rusiju, a jos drzi potpuno sakrivene karte. Jos kalkulise, i rekao bih, igra suptilnu igru oko Evrope, jer je svesna da se mora braniti daleko od svojih granica.

Interese Amerike i Rusije nije teško predvideti. Jedni traže novo tržište i slabljenje odnosa između Rusije i EU, dok je Rusiji važno očuvanje njima vitalnih za vojnu industriju fabrika koje su smeštene u Donbasu (makar u narednih 5 godina). Račun će da plati 'magarac' u ovoj celoj priči. Evo, protiv ISIS-a nije napravljena koalicija SAD + NATO + EU, već će se umesto sa EU dogovarati sa Rusijom.

Putin je svestan realne situacije i opšte klime u Ukrajini. Mogao bi im naneti mnogo veću štetu kad bi hteo. Postoji način da se izazove bankrot ukoliko bi tražili svoj novac nazad. Kako vidim opštu klimu i stanje ne deluje mi kao da žele celu Ukrajinu u ovom trenutku. Krim je vraćen majci Rusiji i ono za šta se bore je Donbas. Dalje od toga teško. Time će se Rusija dovesti u teži strategijski položaj, ali izgleda da je to neophodna cena koja se mora platiti dok se neki ne opamete.

Kad je reč o scenariju 'sudnji dan' nisam siguran pod kojim okolnostima bi moglo da dođe do njega. Postoje druge zemlje koje su ili će biti naoružani nuklearni oružijem. Time bi se trajno promeni način ratovanja u svetu i verovatno bi to bio kraj ove civilizacije. Uostalom, njima (NATO) je danas, zbog svesnosti (informisanosti) koja je stvorena među običnim svetom putem internera, gotovo nemoguće da pošalju nekoliko brigada na istok Ukrajine u sam konflikt. Da je kojim slučajem način informisanja na nivou iz 1914, već danas bi nekoliko zemalja skupa poslalo 10 do 15 hiljada vojnika pošto bi lako manipulisali masama.

Kako je Danko već napisao, naveću cenu će platiti EU. Ukrajini će trebati milijarde kako bi pregurala naredne mesece. Verovatno će se EU 'prevarantski ugurati' da servisira i dugove Ukrajine za gas prema Gaspromu. Poverenje je trajno narušeno i Rusi će ovo dobro upamtiti. Iskoristiće neke druge zemlje da se uguraju. Tu je veoma opasna Kina koja može ponuditi i kvalitetnije proizvode ukoliko je potrebno, preko podrazumeva se legalno stečenih licenci.

U Donbasu nema nista sto treba ruskoj vojnoj industriji. Bitne stvari su u Zaporozju, Dnjepropetrovsku, Harkovu, Nikolajevu. Putin hoce celu Ukrajnu, donbas je samo etapa.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Izgleda da je ANR zarobio T72 izgrađen za zapadne standarde. Slika i članak na www.vineyardsaker.de
Dokaz da Evropa naoružava Huntu.

offline
  • Pridružio: 04 Avg 2014
  • Poruke: 2

Pratim ovaj forum pa me zanima vase misljenje.Naj novija vest je da je na donjecki aerodrom stiglo pojacanje ukajincima.ODAKLE JE STIGLO AKO SU OPKOLJENI OD STRANE OPLOCENIKA.
Drugo pitanje kako sad na naj novijim kartama mauripolj nije opkoljen a do pre nedelju dana dok nije stigao porosenko u posetu na mapama je bio opkoljen.

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1474
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Osce pod ukrajinskom vatrom,.ima neka mapa konflikta
http://www.nytimes.com/2014/09/16/world/europe/ukr.....v=top-news
Donetsk 36 sati 40 mrtvih
https://www.youtube.com/watch?v=PFr94LwGeBw
Donetsk vozilo 93 brigade

Lugansk pod azroflotom ukr vozila

Nacisti podrska isisu protiv rusije

Amerikanci u ukrajini










offline
  • Pridružio: 29 Jun 2009
  • Poruke: 3523

cezar 35 ::@Vladimir Petrovic 3....
Citat:To za SAD je bas tako ali Rusija je mala zemlja po stanovnistvu a velika po bogatstvu i teritoriji i nema problema koje ne mogu lako da rese jer imaju Kinu ,Indiju,Iran i jos mnogo velikih zemalja kao Egipat npr sa kojima mogu da rade a i sa Juznom Amerikom citavom. Plus neke azijske zemlje i to je vise nego dovoljno za Rusiju koja nema problem sa nezaposlenima niti sa energijom.
Slazemo se sem u jednom. Rusija ima veliki problem ako Ukrajinu ne stavi pod svoju kontrolu u bilo kom obliku.
Pitanje Ukrajine je, pre svega, rusko bezbednosno pitanje. Svi vojni analiticari (koje sam citao) smatraju da je Ukrajina "meko tkivo" Rusije i u vojno strateskom smislu Rusija postaje jako ranjiva bez kontrole tog dela Evrope.
Evo kako je ranjiva:
Ako bi SAD kontrolisale Ukrajinu, otvara se mogucnost za instaliranje "raketnog stita", sto je u stvari ofanzivno oruzje Nato-a na nekoliko stotina kilometara od Moskve. Ako tome dodamo mogucnost da Moskva bude u dometu taktickih nuklearnih projektila, strateska nuklearna ravnoteza postaje nevazna, jer joj je vreme za odgovor po vitalnim ciljevima u SAD svedeno na nulu.
Do sada se Rusija uspesno branila od porobljavanja bas strateskom nuklearnom ravnotezom i stoga mislim da je Ukrajina za nju od zivotne vaznosti bez obzira koliko ce je to kostati u materijalnom i vojnom smislu.
Rusija bez bezbednosne kontrole nad Ukrajinom nece postojati u ovom obliku, a da se smatra super silom bilo bi smesno.

Svi pratimo razvoj krize i vidimo da se dogadjaji (globalno) prilicno povoljno odvijaju po Rusiju, a jos drzi potpuno sakrivene karte. Jos kalkulise, i rekao bih, igra suptilnu igru oko Evrope, jer je svesna da se mora braniti daleko od svojih granica.


За америку ракете угавном иди преко арктика,а и команда им није у москви Wink тако да за сад ''сатану'' и ''тополу'' нико неможе да заустави...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 837 korisnika na forumu :: 33 registrovanih, 5 sakrivenih i 799 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Battlehammer, Belac91, bojank, Boris90, DonRumataEstorski, DPera, dragoljub11987, esx66, ivan1973, Jahorina, JOntra, laurusri, Leonov, Lucije Kvint, MB120mm, mercedesamg, milutin134, mrav pesadinac, nebojsag, Nemanja.M, nemkea71, nesa1962, nikoladim, NikolaGTR, nuke92, pein, Romibrat, simazr, vathra, vlajkox