Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1632

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6326

Шта говоре гробови руских војника
Гробница руског наредника Владимира Баракова указује на умешаност Москве на дешавања у Украјини, пише „Њујорк тајмс”


Сахране руских војника, који су наводно погинули у Украјини, безмало у тајности (Фото Ројтерс)
Наредник војске Руске Федерације (РФ) Владислав Бараков, припадник Шесте тенковске бригаде, није имао среће. Погинуо је 24. августа, у тренутку када је имао свега 21 годину. Како су пренели извештачи са терена, страдао је када је његов тенк разнет добро нациљаном гранатом противника.

Можда судбина наредника Баракова и не би толико привлачила пажњу, уосталом, рат је рат, да поменути није погинуо – у Украјини!

И то борећи се тамо на страни побуњеника као званични припадник војске РФ. Сахрањен је у једном руском сеоцету поред реке Оке. Његов гроб обележен је уобичајеним дрвеним крстом и фотографијом. У руској униформи. Како тврде саговорници дописника њујоршког дневника, сахране руских војника, који су поделили судбину Баракова, одвијају се ноћи или рано ујутру, безмало у тајности.

Како пише амерички „Њујорк тајмс”, то је само још један доказ да на југоистоку Украјине, коју од пролећа потреса грађански рат, не учествују само локални проруски становници и добровољци пристигли преко границе, већ и припадници званичних руских оружаних снага. А они су за свој наступ наредбу могли да добију само из – Москве.

У Кремљу су до сада одбијали оптужбе о учешћу у сукобу. Ипак, гроб Баракова као и још неки други који су такође пронађени показују да је истина мало другачија. Рат у Украјини, према свим анализама, постаје све бесмисленији. После пронацистичких демонстрација пролетос у Кијеву, обилато финансираних новцем из Вашингтона, потом насилног свргавања председника Виктора Јануковича и одлуке да се руском језику одузме статус званичног, ствари су кренуле од лошег ка горем.

Русија је вештим војним маневром анектирала полуострво Крим, а на југоистоку, у Донбасу, кренула је народна буна и захтев за аутономију. Када је проговорило оружје, било је већ јасно да Украјина више никада неће бити она земља коју је свет познавао колико прошле године.

Ко се све бори у Украјини, и на чијој страни, изгледа зависи само од тога шта јаве агенцијски дописници. А они не могу баш свуда да стигну. Како се показало, регуларна украјинска армија није довољно оспособљена да ствар приведе крају. Зато су јој из појединих земаља НАТО-а, а бивших совјетских република, упућени тенкови и слично тешко наоружање.

Ни Москва није седела скрштених руку. Пошто су се ратне операције одвијале уз непосредну границу са Русијом, прелазак руских добровољаца на украјинско ратиште постао је уобичајена појава. Очигледно, многи су схватили да стављање главе у торбу може у релативно кратком периоду да попуни њихове новчанике. За њима су, и поред демантија из Москве, кренуле и поједине јединице регуларне руске војске. Тиме је рат попримио шири – међународни карактер.

Можда је то, као и број погинулих од око 2.000, и условило да се у Минску одржи руско-украјински састанак, уз асистенцију ОЕБС-а, не би ли се договорило барем примирје. Успех је испао половичан. Примирје је потписано, рат је утихнуо. Али само делимично. Борбе у околини Доњецка, на пример, и дан данас се повремено воде са мањом или већом жестином.

Да је свима доста мрцварења у Украјини показали су за викенд и житељи Москве. Њих најмање 26.000 (према полицијским извештајима свега 5.000) прошетало је улицама и трговима престонице носећи заједнички руске и украјинске заставе и транспаренте са порукама: „Не рату!” и „Руси против рата!”. Како тврди дописник пољског дневника „Газета виборча”, заставе НАТО-а и украјинског „Десног сектора” нису нигде уочене. Учесници, опет, казују да је све личило на протесте против америчког рата у Вијетнаму седамдесетих година. На многим местима чула се и композиција „Замисли” (Imagine) Џона Ленона.

„Противимо се идиотском рату против братског народа”, пренео је лист изјаву једног од демонстраната.

У каква смо времена упали потврду је дала и иницијатива руског председника Владимира Путина да се технички омогући привремено искључивање руског интернета из светске мреже. Очигледно је да се данас ратови, осим на религиозним и политичким фронтовима, воде на много других начина, пре свега путем глобалних комуникација.

У свему томе, судбина руског тенкисте наредника Владислава Баракова делује, нажалост, помало старомодно. Али за њега је, како каже „Њујорк тајмс”, ионако све окончано.

Слободан Самарџија
објављено: 23.09.2014.

Ne bih da komentarišem tekst Mr. Green



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Interesantni članak u expresszeitung.ch
Novinar tvrdi da Asocirung Ugovor je ustvari Ugovor koji kaže; mi vas nećemo u Evropi.
Osim GB Poljske i Baltičkih zemalja Evropski Političari bi najradije da in Ukrajina ni u predsobi nečeka.
Ukrajina ima još novca za sljedeća 3 mjeseca. EU čeka sa novim Kreditima do poslje izbora. Putin je izrazija spremnost ispuniti Dogovor od prije i Ukrajini dati Kredit od 15 milijardi ali uvjet će biti nova Vlada i njena pozicija prema Rusiji. Clanak se bavi onim šta se iza zavjese dogadja.



offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

У Русији су почеле јесење кише, барем кажу, по околини Москве. Уосталом, то се може видети на прогнози времена...
Прошлу ноћ је, кажу, обележио први мраз у руини...

У главу ударани геније који глуми градоначелника главног им града је рекао да се, ако се то жели, хладна вода мора загрејати, да би се добила топла. А у кијеву су увели рестрикцију струје, топле воде. Хаваријска, за сада, због "нарушеног баланса производње и потрошње"
http://112.ua/kiev/kievoblenergo-nachinaet-avariyn.....19269.html

Мрак се спушта у руину, и у граду Суми је уведена кијевска мода - неки делови града су без струје...
http://yurasumy.livejournal.com/
Сада ће се видети ко је добар домаћин у руини. Пошто славу не славе, погледај му у двориште - колико је дрва припремио.

Још гори мрак, сауронског типа, је када се одбија истина да су људи изгинули, да се тела предају породицама, да их барем достојно сахране и тугују.
Претходних неколико дана је било неколико "мањих" али зато тајних сахрана по десетак до двадесет тела у већини градова који се граниче са такозваном "зоном АТО". Увек се ради о борцима који нису идентификовани. И воде се као "нестали без вести". Укровласти нису схватили чињеницу да истина увек исплива...

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Deutschland Wirtschafts Nachrichten ( Njemačke privedne vijesti)
Invesore vorbereiten sich auf Staatspleite vor. Prevod; Investori se spremaju za Državni Bankrot u Ukrajini.
Državne Obaveznice Ukrajine se trguju po najnižoj cijeni od Maja. Kredit od MMF nema smisla jer je Ekonomija pala 2014 za 10 posto.
Vjerovatno će Evropski Poreznici biti prinudjeni jedan dio izgubljenog novca da Plate.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

Izdajnik ::Interesantni članak u expresszeitung.ch
Novinar tvrdi da Asocirung Ugovor je ustvari Ugovor koji kaže; mi vas nećemo u Evropi.
Osim GB Poljske i Baltičkih zemalja Evropski Političari bi najradije da in Ukrajina ni u predsobi nečeka.
Ukrajina ima još novca za sljedeća 3 mjeseca. EU čeka sa novim Kreditima do poslje izbora. Putin je izrazija spremnost ispuniti Dogovor od prije i Ukrajini dati Kredit od 15 milijardi ali uvjet će biti nova Vlada i njena pozicija prema Rusiji. Clanak se bavi onim šta se iza zavjese dogadja.

Pročitao...pogodi čovjek sve ,nego kolega taj express ima neke " čudne " tekstove o Americi,Škotskoj,pa i ovaj o Ukrajini,aj se ti odmakni od ekrana kad čitaš,da nebi iz ekrana izletio Tomahawk jer se sumnja da u kući imaš oružje za masovno uništenje Laughing

offline
  • Cigi  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Jan 2011
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: Novo mesto

Na osnovi pp sa izdajnik-om sam si uzeo nešto vremena i na brzinu pregledao sporazum.
Da, nema nikakvih rokova u vezi bilo šta političkog.
Ali ima drugih stvari.
Citat:ARTICLE 7
Foreign and security policy
1. The Parties shall intensify their dialogue and cooperation and promote gradual convergence in the area of foreign and security policy, including the Common Security and Defence Policy (CSDP), and shall address in particular issues of conflict prevention and crisis management, regional stability, disarmament, non-proliferation, arms control and arms export control as well as enhanced mutually-beneficial dialogue in the field of space. Cooperation will be based on common values and mutual interests, and shall aim at increasing policy convergence and effectiveness, and promoting joint policy planning. To this end, the Parties shall make use of bilateral, international and regional fora.


Citat:Defence Agency (EDA) shall establish close contacts to discuss military capability improvement, including technological issues.
ARTICLE 11
Non-proliferation of weapons of mass destruction
1. The Parties consider that the proliferation of weapons of mass destruction, related materials and their means of delivery, to both state and non-state actors, represents one of the most serious threats to international stability and security. The Parties therefore agree to cooperate and to contribute to countering the proliferation of weapons of mass destruction, related materials and their means of delivery through full compliance with, and national implementation of, their existing obligations under international disarmament and non-proliferation treaties and agreements and other relevant international obligations. The Parties agree that this provision constitutes an essential element of this Agreement.
2. The Parties furthermore agree to cooperate and to contribute to countering the proliferation of weapons of mass destruction, related materials and their means of delivery by:
(a) taking steps to sign, ratify or accede to, as appropriate, and fully implement all other relevant international instruments; EU/UA/en 20

To znači nema više posla sa Rusima i Kinezima. I jednima i drugima su dali embargo na vojnu tehnologiju i sve što uz to ide. GUZ - Glavom U Zid
Motika.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

komkom ::Izdajnik ::Interesantni članak u expresszeitung.ch
Novinar tvrdi da Asocirung Ugovor je ustvari Ugovor koji kaže; mi vas nećemo u Evropi.
Osim GB Poljske i Baltičkih zemalja Evropski Političari bi najradije da in Ukrajina ni u predsobi nečeka.
Ukrajina ima još novca za sljedeća 3 mjeseca. EU čeka sa novim Kreditima do poslje izbora. Putin je izrazija spremnost ispuniti Dogovor od prije i Ukrajini dati Kredit od 15 milijardi ali uvjet će biti nova Vlada i njena pozicija prema Rusiji. Clanak se bavi onim šta se iza zavjese dogadja.

Pročitao...pogodi čovjek sve ,nego kolega taj express ima neke " čudne " tekstove o Americi,Škotskoj,pa i ovaj o Ukrajini,aj se ti odmakni od ekrana kad čitaš,da nebi iz ekrana izletio Tomahawk jer se sumnja da u kući imaš oružje za masovno uništenje Laughing


To je moj posao. Citati i pratiti sve strane. Ti bi se iznenadio koje svinjarije ja čitam iz USA. Pratim i Ukriform. Za to moraš da imaš živce Ko čelik.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Upravo na vineyardsaker.de
Zašto ANR nemoze osvojiti Aerodrom. Za sve one koji neznaju njemački. Aerodrom je tako građen da je sve duplo. Hrane i vode imaju dovoljno. Tvrdi beton. Sa GRADom ga samo češljaju. ANR nema ništa u svom naoružanju šta bi moglo pomoć. Jedan juriš nadolazi u obzir. U rudnicima ima dovoljno exploziva ali žele Aerodrom poslje oslobođenja da koriste.
U mrežama od jučer informacije o borbama oko Avdeevka. Ukrajinci misle da ANR otuda hoće uzet Aerodrom.
Aerodrom brane profi. I zato se pokušava pregovorima.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

I ja sam cuo da Rusi celu noc ukopavaju vojnike ali da oklopne brigade cuvaju groblja pa jos ne moze da se pridje tamo i slika bar neki grob. A i kod nas u Srbiji se svuda na seotskim grobljima nocu ukopavaju dobrovoljci koji su poginuli napadajuci nevini ukrajinski narod.

offline
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25501

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 868 korisnika na forumu :: 53 registrovanih, 8 sakrivenih i 807 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Aleksandar Tomić, aleksmajstor, Bane san, Battlehammer, Bobrock1, Bubimir, chichabg, cuculo, DejanSt, DonRumataEstorski, dragoljub11987, Frunze, goxin, Hans Gajger, ILGromovnik, Istman, ivan1973, kybonacci, laurusri, Leonov, Lutvo_Redzepagic, madza, mercedesamg, Metanoja, Mi lao shu, milenko crazy north, milutin134, Nemanja.M, oldtimer, opt1, Parker, Petarvu, proka89, Raso75, Rogan33, samoborac, sasa87, shone34, SlaKoj, Srle993, Toper, vathra, Vlad000, vladaa012, vladetije, vlajkox, W123, x9, zeo, ZetaMan, šumar bk2