Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1636

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7953
  • Gde živiš: Zagreb



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6271

ART610 ::purke62 ::@ART610
Zanimljiv stil komunikacije sa sagovornicima, naročito za jednog "Viteza Templara". Omalovažiš sagovornika, zalepiš mu etiketu i gotova stvar, čista pobeda ko suza. Svaka čast "Viteže".
Izložio si svoj "rezime krize", izneo si svoje teze. Čovek se očito ne slaže sa tvojim tezama i izneo svoje teze a to se ne zove svađa, već polemika. Polemiše sa tvojim tezama i stavovima i ne pominje tvoju uzvišenu ličnost. Čemu tako niski udarci "Viteže", zar je to viteški ?
Ni ja se ne slažem sa većinom teza koje si izneo i verovatno bih ignorisao tvoje "pisanije", kao što to inače redovno radim ali ovog puta sam morao da reagujem, jer vređaš sagovornike a to nije lepo. Osvrnuću se samo na jedan deo tvoje treće teze, koji smatram totalnom neistinom, da ne upotrebim neku grublju kvalifikaciju:
"....Javlja se problem što većina svijeta smatra da je Krim privremeno okupiran i da će ga RF morati vratiti Ukrajini, ..."
Većina sveta,... u kom smislu i kog sveta? Daj neki egzaktan podatak o toj "većini sveta", jer ovako je ova tvoja teza samo obična politikantska floskula i ništa više. Ako misliš "većina tvog sveta", e onda je to OK, potpuno si u pravu.



Vi ocito uzivate u provokacijama ljudi koji ne djele misljenje sa vama, na svaki nacin zelite da nametnete svoje stavove drugima. Ocito ima jedna grupa na forumu koja lajkuje jedna drugoj i onda ako neko iznse soje misljenje vi se udruzite protiv njega. Tako da mislim da je naj bolje ne iznositi svoje mišljenje.
A vi mi samo odovorite koje su to zemlje podzale aneksiju Krima i priznale Krim kao sastavni dio Rusije. Da nije možda podržala Srbija? Kada ste se bas toga uhvatili.
A vrijeme ce pokazati ciji su stavovi bili ispravni i procjene.


Kolega,ovo nije Facebook.Post se nekome može svidjeti,a da se ne slaže sa mišljenjem.
Dali će neko priznati vraćanje,ponavljam,vraćanje Krima u sastav RF,to u opšte nije bitno.Pa ambasador Kirbi kaže da USA nikad nisu priznavale SSSR sa 15 Republika u svom sastavu nego 12,bez pribaltičkih,pa se nešto ne sijećam da je to u prošlosti bio problem.
Ja neću biti advokat nikome,ali mislim da je Zixo izneo suprotno mišljenje i to je to.Zašto etiketa???Eto ni ja se u dobrom dijelu ne slažem sa tvojim mišljenjem,ali neću da elaboriram jer bi nas to,očito,odvelo u prepirku,a bogami onda bi usljedile banane od modera,a to baš ne bih volio Very Happy .
Zato kolega,samo opušteno,Budi....Oportunizam (lat.: opportunus = povoljno, odgovarajuće) označava prilagodbu na odgovarajuću specifičnu situaciju ili lokaciju. Oportuno ponašanje nije uvijek u skladu s vlastitim principima, ali je korisno u pogledu na probitačnost, na korištenje prednosti, pogotovo u političkom i društvenom kontekstu.



offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Izdajnik ::http://www.zdf.de/ZDFmediathek#/beitrag/video/2241768/Die-Anstalt-vom-23-September-2014

Za sve koji njemački znaju. Show počinje oko 44 minute.


Вероватно доста људи разуме Немачки, али има сигурно и доста нас, који не разумемо.
Добро би било, да нам макар у неколико кратких реченица објасниш суштину. Хвала лепо

offline
  • Pridružio: 12 Avg 2014
  • Poruke: 234



Samo jedan pokazatelj kakvo vreme dolazi u Novorusiju. Ako se ovo dogadja na asfaltu, sta ce biti po njivama koje Ukri obozavaju kad beze iz kotlova...

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

Ополченцы корректируют минометный огонь с помощью беспилотника

offline
  • Pridružio: 12 Avg 2014
  • Poruke: 234

Auuu...
Obama smestio Rusiju na sednici Ujedinjenih nacija izmedju Ebole i Dzihadista Islamske Drzave...
Kakav samar Putinu i Rusiji na sred sednice generalne skupstine UNa... Neverujem!
Vreme je za kontra sankcije! ... i zeleno svetlo...da se krene prema zapadu Ukrajine.

Izvor? Link?

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

dobri covek ::stalker ::jazbar ::
Britanci ni nemaju vlastite spoljne politike oni izvršavaju politiku SAD i ubiru geopolitićke ostatke koje im prepuštaju Amerikanci.

Пре бих рекао да је обрнута ситуација,да је то око Енглеског вазалства у односу на САД само добра "оптичка" варка. Wink
Мени лично је незамисливо да Обама "Африка" нешто "наређује" КРАЉИЦИ... Cool
Али у сваком случају то не мења суштину,чисто мало запажање са моје стране. Very Happy


Jedno je šta je tebi nezamislivo.

U pravu si da majmunoliki čovek iz bele kuće ne može da naredjuje kraljici e2r. Zato što je njoj zabranjeno da se bavi politikom, još od vremena njenog praprapra dede kome je zbog politike i političarenja odsečena glava. Jadni dedica Čarli ...

A i e2r se ne bavi politikom. Ona jednom u četiri godine primi pobednika na izborima, dodeli mu mandat da vlada zemljom i vodi politiku, a dalje se ne bavi time. Pametno. Žena od korena, dostojanstvena, vodi računa o sebi i porodici i neće da se prlja politikom.

A to, da kameron ili neki od njegovih prethodnika govori majmunolikom šta treba da radi, to su oni medjusobno rešili negde još početkom devetnaestog veka, 1815 godine, čini mi se.
Zvuči lepo, jer kameron i društvo ipak imaju malo kvalitetnije obrazovanje od majmunolikog... ali nije i realno bez obzira na lepotu.


Мислим да су КРАЉИЦИНЕ(и остале клике) ингеренције много веће него што је званична верзија...
Ипак "њу" не обавезује никакав закон колико се сећам,него "традиција"...
Када би загребали мало дубље,свашта би нашли "незваничног" сигуран сам! Wink

offline
  • Pridružio: 12 Avg 2014
  • Poruke: 234

Rota 9 ::Auuu...
Obama smestio Rusiju na sednici Ujedinjenih nacija izmedju Ebole i Dzihadista Islamske Drzave...
Kakav samar Putinu i Rusiji na sred sednice generalne skupstine UNa... Neverujem!
Vreme je za kontra sankcije! ... i zeleno svetlo...da se krene prema zapadu Ukrajine.

Izvor? Link?


Fakti.org

http://www.fakti.rs/globotpor/obama-glavne-svetske.....ska-drzava

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6271

Citat:A upravo danas je EU tužila Gazprom za monopolsko formiranje cijena plina i traže kaznu koja može dostići 13.6 milijardi eura. Sud je u Ženevi i šta mislite kako će presuditi?

A ko je suprotna strana,tj.ko još isporučuje plin i da je po tom osnovu ugroženo njegovo poslovanje pa da tuži konkurenciju za monopol?
Šta,jel` treba da dijeli za džabe?
I kome će da plati Gazprom tu kaznu?

offline
  • Pridružio: 05 Nov 2012
  • Poruke: 622

kakvi komentari ne mogu da verujem,sad ce rusija propadna zato sto su im uveli sankcije na banke,ali zato ce te banke na zapadu da profitiraju zato sto su izgubili trziste od nekoliko stotina milijardi potencijalnih kredita,a rusi glupi nece raditi na tome da apsorbovaju te gubitke iz unutrasnjeg i spoljnjih izvora.kina se sa rusijom granici vec 300 godina i sigurno ne zeli da na svom severu stvori drzavu koja ima najvise nuklearnog naoruzanja,a klizi u totalnu izolaciju.ukrajina ce samo jos vise nazadovati,a i dalje ce biti zavisna od ruskog trzista i energenata.
obama je ovim danasnjim govorom tako uplasio svet kao nikad do sada,45 minuta on je pretio celom svetu da ako se neigra po njihovim pravilima postaju legalna meta.
tacno im pada uticaj kad su morali da idu u un da bi opravdali svoje poteze,pre 10 godina bilo ih briga da to urade bilo gde

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 960 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 8 sakrivenih i 907 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Petar, A.R.Chafee.Jr., Atomski čoban, babaroga, BlekMen, Bluper, Boris90, Brana01, Bubimir, dane007, Dannyboy, dekan.m, Dimitrise93, djboj, Djokislav, doktor123, Dorcolac, dzoni19, Fog of War, havoc995, ikan, ILGromovnik, Istman, ivan1973, JOntra, Karla, kobaja77, Kubovac, mercedesamg, Mercury, Metanoja, milenko crazy north, MILICAT, mrav pesadinac, Nemanja.M, nemkea71, panzerwaffe, ruma, Srki94, Tvrtko I, vathra, Vatreni Zmaj, vobo, voja64, |_MeD_|