Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1717

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

dejoglina ::Slobodarko ::Sim.a ::Ruski vojnik ima pravo da uzme slobodne dane i da ih provede na nekom ratištu? Samo na jednom.
http://www.dw.de/majke-ruskih-vojnika-moskvi-ne-veruju/av-18007344


DW ? Sta je sledece , glas amerike i USAID "nezavisni" mediji ! Pa isti ti Nemci su pravili reportazu iz Ilovajska zajedno sa dobrotvorima i oslobodiocima iz rezimskog bataljona Donbas .

Janecuk je uspeo da zbuni cak i lojalnu novinarku rezimske TV :

Janecuk : Grejanje cemo pustiti kada u stanovima bude -8
Novinarka : Vi mislite kada u stanovima bude +8
Janecuk : Ne nego kada termometar uvece pokaze - 8
Mr. Green

Došla demokratija mora da se štedi!!!!! GUZ - Glavom U Zid


Citava poenta ove idiotske izjave Janecuka nije u tome sto on govori da ce pustiti grejanje na -8 nego lakoca kojom se oni gadjaju glupostima jer je u radiijatorima voda koja mrzne na toj temperaturi i radijatori pucaju. Sve zakone su pogazili samo su im ostali jos zakoni fizike ali izgleda da njima ni to nije problem. Kako on kaze da ce ukljuciti grejanje kada temperatura predvece bude -8 onda u praksi to znaci da ako je npr par dana ranije tamperatura u 18-19h ( sto je predvece ) bila -5 ili -6 da je u 4 ujutru bila - 15 ! Fino su to upakovali u prave politicke recenice pa i to "predvece" pokazuje u kakvom su ocaju.Po komentarima ispod snimke se da zakljuciti da je temperatura u stanovima u Kijevu vec oko nule a kad obicni ljudi pocnu da mrznu u stanovima tu nema vise nikakvog patriotizma nego rade kuka i motika. Meni odmah pada na pamet diverzija iz otpisanih kada boje sitne komade plasticnog eksploziva u crno i ubacuju medju ugalj pa kad Nemci zaloze kotlovi lete u zrak jer opstanak ovog rezima bukvalno zavisi od nekolko takvih komadica i par unistenih kotlova ili da neko unisti par trafo stanica u Kijevu.
Doterali su onoliku Ukrajinu do toga da se moze urusiti ako se npr dva alkosa ispisaju po dve trafo stanice u Kijevu u Decembru ili voz sa ugljem iskoci iz sina zbog nezgode u Decembru ili da ih potera maler pa da imaju nezgode u termoelektranama kakve su uobicajne na pocetku sezone i zato svi normalni imaju mogucnost da se pokriju gasom,mazutom,strujom,ugljem a ukr moze samo da moli Boga da ih cuva od nezgoda/diverzija.

Gasprom kaze " ako imaju para dobice gas " : http://rusvesna.su/news/1413976724

A pacovi se spremaju da napuste brod pa Kolomojski prica kako uvazava DNR " vasu kucu koju ste pokazali da necete dati nikome " i kako je spreman da sponzorise DNR



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Feb 2010
  • Poruke: 266

SAA fan ::Trebali su očistiti te u polukruženju, to je isto kao šta smo mi zaglibili u Bosni sa Bihaćem i Goraždem pa smo zbog toga i završili kako smo završili. Nadajmo se da su Novorusijci pripremali obranu za vreme ovog primirja i da ih je Rusija opremila i da im daje obavještajne podatke o ukrajinskim planovima i kretanjima njihove vojske.

Ne znam kako mozes uporedjivati situaciju u Bihackom dzepu i Gorazdanskom kotlu ,sa situacijom u Ukrajini ? Zapad je mogao da intervenise u Bosni i radi sto mu je volja ,a glede Novorusije moze samo da svira protesne note horu sa sa svojim podguznim muvama iz NATO -a
Ako ti mislis da je drugacije ,slobodno me ispravi ...
Za ocekivat je jos jednu avanturu urkowermachta u Dombasu , mislim da to ekipa u Moskvi zeljno iscekuje ,samo im treba izgovor da bandu u Kijevu razmažu kao go.no...



offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Slobodarko Arrow
Citat:Citava poenta ove idiotske izjave Janecuka nije u tome sto on govori da ce pustiti grejanje na -8 nego lakoca kojom se oni gadjaju glupostima jer je u radiijatorima voda koja mrzne na toj temperaturi i radijatori pucaju.

Neće voda u radijatorima da zamrzne, ipak treba za to mnooogo niža temperatura. Radi se o temperaturi vazduha. Barem, u interesu ukrajinaca po Kijevu, predpostavljam.

Jacenjuk je svojim dosadašnjim izjavam dokazao da je budala. Kretenizam ostalih koji vladaju ukroruinom ostaje. A zašto i ne bi sebi dozvolili da budu kreteni?
Opozicije nema, kako nacionalno orijentisane, tako i politički kontraorijentisane, niko im nije utvrdjivao psihofizičko zdravlje pre stupanja na dužnost - valjda im u ustavu piše da mogu da budu blesavi koliko god hoće, imaju podršku finansijske oligarhije, zašto se ne bi ponašali kao da im je sve dozvoljeno? Uostalom, kod njih je sada predizborna kampanja....

Nas bi trebalo da zainteresuje gomilanje vojnih jedinica na ili u blizini linije fronta. Imam utisak da i jedni i drugi čekaju rezultate izbora. Pa da se do'vate k'o besni psi. Za vrat, pa ko koga udavi.

Drugo poluvreme.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

СТРЕЛКОВ: Кијев одлучио да ризикује и да покуша блиц-криг против Доњецка


ЦИЉ ЈЕ ЗАУЗЕТИ ДОЊЕЦК ИЛИ БАР НЕКИ ЊЕГОВ ДЕО ПРЕ НЕГО
ШТО РУКОВОДСТВО РУСИЈЕ ДОНЕСЕ ОДЛУКУ ДА СЕ УМЕША
Бивши министар одбране ДНР упозорио да су две украјинске ударне формације, са видљивом офанзивном конфигурацијом, усмерене према главном гаду ДНР са северозапада и југозапада
Трећа је, према његовим речима, сконцентрисана код Дебаљцева и може ударити на Шахтојрск или још више у дубину - на Красниј Луч и Антрацит да би преко најмање брањених територија избила на границу са Русијом и тако над њом одмах преузела контролу. А Доњецку и Луганску Републику лишила сваког снабдевања

БИВШИ министар одбране Доњецке Републике Игор Стрелков упозорио је да је Кијев одлучио да нанасе муњевити удар по Новоросији, а да потом - објави примирје.

„Непрекидно ми стижу подаци о припреми те офанзиве на Доњецк Оружаних снага Украјине и банди из такозване „националне гарде“. Противник је у последње време нагло активирао акривност својих извиђачких група, као и дејства своје артиљерије по позицијама народних устаника, стамбеним квартовима и индустријским предузћима“ - нагласио је Стрелков у видео-обраћању Новоросији.

Упозорио је да су две украјинске ударне формације, са видљивом офанзивном конфигурацијом, усмерене према главном гаду ДНР са северозапада и југозапада. Трећа је, према његовим речима, сконцентрисана код Дебаљцева и може ударити на Шахтојрск или још више у дубину - на Красниј Луч и Антрацит да би преко најмање брањених територија избила на границу са Русијом и тако над њом одмах преузела контролу. А Доњецку и Луганску Републику лишила сваког снабдевања.

„Напад који Кијев спрема може бити само муњевит и одлучан, односно срачунат на брзи резултат, јер би у супротном изгубио сваки смисао. Украјинци одлично схватају да ће - ако им операција прошлајфује - биће велика вероватноћа мешања Русије“ - уверен је Стрелков.

Па наставио: „Заузети Доњецк или бар неки његов део пре него што руководство Русије донесе одлуку да се умеша - то је амбиција Кијева. Јер, после тога ће моћи да објави једнострани прекид ватре, да се обраћа САД и Европи и да се куне у приврженост решавању конфликта мирним средствима“.

„Једноставно, Кијев је одлучио да ризикује - да муњевито удари и да се одмах објави да је за мир, али тада већ под новим и својим условима. Јер, без Доњецка - или са главним градом ДНР подељеним линијом фронта - ни о каквом суверенитету Новоросије неће моћи више да се говори“ - подвукао је Стрелков и позвао Москву да не губи будност поводом ових планова Кијева.

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

Javljanje Strelkova o pripremi ukro sve-ili-ništa ofanzive na Donjeck:

Saopštenje štaba DNR o navlačenju tehnike na goru Karačun odakle mogu GRAD-om i URAGAN-om pokrivati ofanzivu na Donjeck.
http://novorossiya.moy.su/news/22_10_14_soobshheni.....10-22-4013
Ko god šta mislio o stepskom sokolu ja nemam bolji komentar:
http://vineyardsaker.blogspot.com/2014/10/ukraine-mini-sitrep-very-ominous.html
Citat:But Strelkov is right, if the Ukie break through the Novorussian lines, then Russia will have to intervene.
Ako Ukri probiju linije Novorusije, Rusija mora intervenisati.

offline
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25477

Ukrouniji gas nije nužan..

Proizveli su najsavremeniji hiper sonični šporet na gume...

offline
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25477

Sirotica iz Ukrounije mora da se potuca za siću da zaradi za leba negde po belom svetu a taj zanat je apsolvirala...Majdan im nije pomogao ni za leba da se nađe..

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Petljate previse oko grejanja.

Jacenjuk se zbunio .

Kad je u stanu -8 napolju je -30

U Rumunije za vreme Causeskua se grejanje palilo na 8 c

Gleadli smo i ranije njegove izjave koje su konfuzne. Covek je zadojen zlom i pokusava da nadje resenje i naravno da je rezultat katastrofa u najavi.

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

kairos ::Egzekucija civila, bataljon Donbas.

ht
tp://vk.com/video4544907_170280945?list=2783955d9aac3f3261

Da ponovimo snimak.
ovaj link više ne radi.

UA govt "Donbas" battalion executes unarmed men in civil clothes.


Crying or Very sad

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

DA očekuju veliki napad.
Drugi put u dva dana Givi kaže "ako poginem,ima ko da me zameni..."
Ne svidjaju mi se te slutnje, ali vidi se da očekuju veliki napad i da su potpuno svesbi situacije..

Givi's sitrep on Donetsk airport in report for ICorpus

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1078 korisnika na forumu :: 51 registrovanih, 10 sakrivenih i 1017 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Atomski čoban, babaroga, Bobrock1, bojank, BraneS, cavatina, Denaya, Dimitrije Paunovic, Dimitrise93, doklevise, DonRumataEstorski, Dorcolac, dragoljub11987, FOX, Frunze, Gargantua, goxin, Grah0, ivica976, Koridor, kunktator, Leonov, MaksicZoran, Metanoja, milenko crazy north, mkukoleca, MrNo, naki011, Nemanja.M, nuke92, operniki, Panter, panzerwaffe, Parker, pein, procesor, raptorsi, RJ, sasa76, slonic_tonic, Smiljke, solic, Srle993, stegonosa, Sumadija34, Tvrtko I, VP6919, YugoSlav, zodiac94, 125