Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1743

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@....

Sve cesci glasovi razuma iz EU.
Citat:Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak upozorio je da je Rusija suviše veliki globalni igrač da bi Evropska unija mogla da je ignoriše i da Evropa mora takođe da potraži gde je ona pogrešila u potezima prema Rusiji.
http://www.vestinet.rs/tema-dana/miroslav-lajcak-r.....e-ignorise



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

pein ::
bitka za punkt
http://www.youtube.com/watch?v=jsQdL4rwtc8

Neka me neko ispravi, moje laičko mišljenje je da je ovaj video očit primer zašto će Ukropi izgubiti rat.
Štaviše, u poslednjoj sekundi videa, konačno su ih našli, treba da koriguju 20 metara levo i nema više blokposta.



offline
  • Pridružio: 04 Okt 2013
  • Poruke: 359
  • Gde živiš: Smederevska Palanka

Slobodarko ::Wrangler ::Kakva će sad panika da zavlada u Moskvi... Very Happy
"Ukrajinci će napasti Rusiju"
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&....._id=919129


Ovo je genijalno jer svaki put kada zapad zakmeci " Rusija da pomeri svoju vojsku sa granice " Rusi fino treba da zavrte ovu izjavu kojom deputat drzavne dume i komandant rezimske paravojne jedinice preti napadom na Rusiju i da im zapuse usta . Ja sam vec odavno prestao da se pitam dal su ovi kreteni normalni jer to sta oni govore i rade kao da pitaju Putina " kako vam sto vise mozemo pomoci " . Ovaj komandir Azova je potpuni kreten , onaj teletabis iz Donbasa je skidanjem maske izazvao napad smeha kod protivnika i sprdnju zbog izgleda da su svi zaboravili da je dobio olovo u guzicu a komandir dal Dnjepar ili Aidar (sto je pred kamerama preko skajpa pricao sa Mozgovim ) je jadan svojom nebulozom ustvari pogodio u sustinu jer je prvo pricao klasicne price o divizijama VDV-a iz Rusije u Donbasu , hiljadama mrtvih vojnika RF i stotinama unistene tehnike RF pa kad ga je novinar pitao zasto Ukrajina nije u ratnom stanju sa RF on je opusteno odgovorio " da ih ne naljutimo pa da to shvate pogresno ". Mr. Green


Јел то овај клип? Питам да не гледам џабе сат времена Very Happy

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

cottus gobio ::pein ::
bitka za punkt
http://www.youtube.com/watch?v=jsQdL4rwtc8

Neka me neko ispravi, moje laičko mišljenje je da je ovaj video očit primer zašto će Ukropi izgubiti rat.
Štaviše, u poslednjoj sekundi videa, konačno su ih našli, treba da koriguju 20 metara levo i nema više blokposta.


Velika je daljina(na kojoj 20 m nije ništa)...
JA sam prvo uočio da su nezaštićeni ,na otvorenom ,manje više svi glavni akteri (ko glineni golubovi)..
Imaju sreće što partizani nemaju ništa od težeg naoružanja (sem bacača granata eventualno) kod sebe... svakako će biti zbrisani kad to bude trebalo da se desi...ovo je samo proveravanje borbene gotovosti neprijatelja..(tako mi izgleda)
Zar nismo apsolvirali da je LOŠ MORAL ono zbog čega ne mogu da dobiju ovaj rat ,kao i pogrešni ciljevi...loše vodje...

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

http://www.nspm.rs/hronika/petro-porosenko-ukrajin.....ajine.html
el grande pietro...

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Svaki pokušaj Ukra završava poklopljen sa preciznom artiljerijskom vatrom ,pošto se sutra očekuje masivniji napad izgleda da će snage Novorusije koristiti po prvi put avijaciju ?

https://www.youtube.com/watch?v=miGysn2Oh24#t=258

Koju avijaciju nemam pojma , ali tako kazu.

offline
  • Pridružio: 14 Dec 2010
  • Poruke: 1309

Lucije Kvint ::Kratak osvrt na rezultate izbora na Jugoistoku (http://www.electoralgeography.com/new/en/countries/u/ukraine/ukraine-legislative-election-2014.html):

Donjetska oblast: izlaznost 32%, 39% Opozicioni blok, 32% Majdanovci, ostalo rasuto
Luganska oblast: izlaznost 32%, 37% Opozicioni blok, 32% Majdanovci
Harkovska oblast: izlaznost 44%, 32% Opozicioni blok, 37% Majdanovci
Odeska oblast: izlaznost 38%, 18% Opozicioni blok, 42% Majdanovci
Dnjepropetrovska oblast: izlaznost 47%, 24% Opozicioni blok, 47% Majdanovci
Zaporoska oblast: izlaznost 46%, 22% Opozicioni blok, 41% Majdanovci
Nikolaivska oblast: izlaznost 42%, 16% Opozicioni blok, 50% Majdanovci
Hersonska oblast: izlaznost 40%, 10% Opozicioni blok, 54% Majdanovci
U Zakarpatju izlaznost 44% ali Opozicioni blok samo 2.5%

Van Jugoistoka i Zakarpatja, tipicna izlaznost oko 58%, Opozicioni blok oko 8%

U odnosu na predsednicke izbore, izlaznost na Jugoistoku je primetno manja (grubo, 42% u odnosu na 52%), sto je dobar znak.
Donjecka i Luganska oblast, izlaznost je data u odnosu na teritoriju koju kontrolise Ukrajina: izlaznost 32% i opet pobedio proruski Opozicioni blok. Dakle, i ovi izbori su pokazali da u te dve oblasti Ukrajina nema sta da trazi.
Slabe izlaznosti i solidni rezultati opozicije u ostalim oblastima Jugoistoka ostavljaju nadu za rusku opciju.


Super presek, baš sam ovako nešto tražio na netu, i nikako i naravno eto na mycity Smile

Fini rezultat za Ruse. Praktično i u oblastima gde su evroatlantski fanatici imali 50%, obzirom da je izlaznost manja od 50 % imaju maks 25% glasačkog tela uz sebe. U uslovima propagande protiv svega ruskog, dobar rezultat za Kremlj koji govori o potrebama efikasnijeg politčkog i propagandog delovanja u ovim oblastima. Takođe oslikava stanje Ukrajine, gde je prosečan Ukrajinac odbija da glasa i učestvuje u izbronom procesu iako su je retko kada bilo bitnije dorediti kurs zemlje. Kao i obično, slika apatije običnog naroda u sukobima slonova gde trava strada.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32319

Нови контигент руске помоћи стигао у Украјину
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/С&.....1091;.html
dragan mača opolčenci imaju zarobljen jedan su 25 i znam da je bio negde snimak sa nekoliko klipnih trenažnih aviona sad dal je upitanju bio jakovljev ili iljušin neznam

offline
  • Pridružio: 22 Avg 2014
  • Poruke: 99

Boter ::sta cu kad ih volim ::Jedno pitanje, ako mi neko moze odgovoriti, interesuje me sta je sa momcima iz Motoroline brigade, konkretno Mjasa ili Masa ne znam tacno kako mu je nadimak, to je onaj momak iz Donjecka sto ih je dobro zezao u Ilovajsku i gdje je onaj mali sto je bio ranjen na aerodromu bila je jedna slika iz bolnice ranjen je bio u ruku, njih dvojica su u Ilovajsku non stop bila zajedno, sta je sa njima? Nadam se da je sve ok jer ih odavno nisam vidio na snimcima!? Hvala!

Масја је рањен и слабо покреће руку што значи да ће рехабилитација дуже да траје; Шустри је лакше рањен у руку приликом напада на доњецки аеродром...

Hvala na odgovoru! Inace, mislim da je super sto su se izbori odrzali i sto su ih Rusi priznali, ovo je jos samo jedan korak u ostvarivanju konacnog cilja. Rusi nikada nece napustiti Novorusiju, ali treba biti strpljiv do ostvarenja konacnog cilja, nije lako Putinu i ruskoj Vladi, ne treba ih osudjivati. Sto se tice ratnih dejstava, mislim da nasi ne bi smjeli napadati, pogotovo mislim na nedavnu izjavu Mazgavoja, o potrebi zauzimanja Odese, jer mi nemamo potencijal za to i ako bi i ostvarili nesto ne vjerujem da bi zadrzali ipak ukropa ima vise u svakom obliku, treba cekati, ukropi moraju napasti ili ce izbiti revolucija kod njih, a kad napadnu tada ih dotuci i otjerati ih do Kijeva, i opet sacekati dok se oni obracunaju izmedju sebe, i kad se i to zavri razmisliti o uzimanju Kijeva, mada po mom misljenju za to nema potrebe. u svakom slucaju vrijeme radi za nas, samo treba biti strpljiv i treba pomoci stanovnistvu donbasa da prezimi ovu zimu, da ne oskudijevaju u ogrevu hrani i losoj infrastrukturi.
Pozdrav

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

@ _Hoplit_

On je tu izjavu dao na konferenciji za stampu svog bataljona u vreme kada su u Kijevu demonstrirali pripadnici Aidara i Azova i trazili ratno stanje a u svakom slucaju hvala za klip jer sam ja gledao onaj kada u Kijevu sedi u studiju njih 10-tak ukljucujuci i neku zenu koja sve vreme Porosenka and co naziva huntom a sa druge strane skajpa Mozgov i jos 10-tak opolocenaca. Na ovom klipu koji si postavio taj je predzadnji od novinara ili drugi sa leva na desno.
P.S. Tih dana je i Porosenko pojasnio sta znaci to " Rusija moze pogresno protumaciti ako Kijev uvede ratno stanje " jer oni nemaju zakonska prava da uvedu ratno stanje protiv gradjana koje smatraju za svoje nego moraju definisati stranog neprijatelja pa bi to znacilo da objavljuju rat Rusiji sto je u njihovom slucaju ravno samoubistvu. To im je jedna od mudrijih odluka ali je smesno da vesti pocinju sa tzv agresijom iz Rusije i hordama Putinove vojske pa da se nakon toga brinu kako bi Rusija protumacila uvodjenje ratnog stanja.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1023 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 6 sakrivenih i 972 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., AleksSE, Asparagus, Battlehammer, bokisha253, Boris BM, Cassius Clay, cvrle312, danilopu, dijica, Dimitrije Paunovic, Dorcolac, FOX, Frunze, Georgius, hyla, ivan1973, Ivica1102, janbo, Kubovac, KUZMAR, Leonov, Lieutenant, ljuba, lord sir giga, mercedesamg, MikeHammer, milos.cbr, milutin134, Misirac, nebidrag, nebkv, opt1, Outis, pein, procesor, raptorsi, sevenino, stegonosa, taz1cl, Trpe Grozni, Vatreni Zmaj, wolf431, yrraf, Zerajic