Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1836

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@Cranium...
Citat:Једно је непристрасност, а сасвим друга ствар је подсвесно, добро организовано манипулисање емоцијама људи који имају другачија схватања од већине и обитавају на овом форуму (поготово део популације који је окренут ка Русији и/или учествовао у сукобима на простору бивше СФРЈ, да не кажем "патриотски блок), помоћу алата који су просек што се тиче медијске манипулације.

Opet cu da intervenisem na ovaj nacin kako temu ne bih uskratio za tvoj post, iako idemo u off, jer tema nije @Izdajnik, vec Ukrajina sa svim implikacijama na savremeni svet.
Prebrojavati krvna zrnca forumasa i suditi ko je izdajnik, a ko patriota nikome nije zabranjeno u intimnoj sferi, al' javno to iznositi i suditi o coveku bez suda i dokaza, za sada mogu samo Ameri Smile
Da se razumemo. Forum je javna rec i svako onaj ko postuje Pravilnik i kodeks ovog foruma ima pravo na tu rec bez obzira sta neko intimno misli o nekome.
Na kraju da te utesim Smile
Urednistvo foruma je veoma iskusno u proceni provokatora, manipulatora,
onih koji bi da naruse ugled foruma i uvrede inteligenciju urednistva. Od takvih se branimo efikasno i nikad im ovaj forum nece biti platforma za sirenje lazi, poluistina, ili ideja koje nisu prihvatljive za srpski nacionalni interes.
Dokaz za to su bar 10-tak "virtuelnih zrtava" samo u ovoj temi.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Izlozba ukroruinskog propagandnog plakata, otvorena ovih dana
http://mikle1.livejournal.com/4782035.html



offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

dobri covek ::Izlozba ukroruinskog propagandnog plakata, otvorena ovih dana
http://mikle1.livejournal.com/4782035.html

Ipak imaju obzira ...
Ugradili su deo sebe (Porosenko) u Novorusiju Smile



A kako drugacije da reagijem na ove nacisticke poruke? Bebee Dol

offline
  • Pridružio: 29 Sep 2006
  • Poruke: 421

mi kada vi organizovali neku ovakvu izlozbu (sve i da imamo takve plakate) odmah bi bila hitna sednica UE, EK, OPEKa, G20, G5, P3 i P5 i popili bi sankcije za narednih 5000000 godina, a u ukroruini je to umetnost

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 718

Данас на страницама РИА новости као прва вест се налази да залихе угља на неколико Термоелектрана у Украјини не прелазе потреба за више од четири дана!
"Запасы угля на складах ТЭС составляют 1,346 миллиона тонн. За первые сутки декабря со складов выработано 30,8 тысячи тонн угля. Особенно напряженное состояние топливного обеспечения сложилось на Змиевской (Харьковская область), Углегорской (Донецкая область), Луганской, Приднепровской (Днепропетровская область), Криворожской ТЭС (Днепропетровская область), где запасы угля обеспечат работу до четырех суток"

"Залихе угља у складиштима Термоелетрана чине 1,346 милиона тона. За прве дане децембра са складишта је искоришћено 30,8 хиљада тона угља. Посебно тешко стање око обезбеђења горива је код Змијевске (Харковска област), Угљегорске (Доњецка област, Дебаљцевски џеп), Луганске (вероватно Счастје), Придњепровске (Дњепропетровска област) и Криворожске (Дњепропетровска област) термоелектране, где су резерве угља довољне за рад до 4 дана".

"Укрэнерго" отмечает, что объединенная энергосистема (ОЭС) Украины продолжает работать в сложных условиях, вызванных дефицитом угля, разрушением электрических сетей и транспортной инфраструктуры в результате боев в Донецкой и Луганской областях, высокой аварийностью энергоблоков электростанций. Украина испытывает дефицит угля из-за разрушений шахт в Донбассе и была вынуждена его экспортировать из ЮАР, однако из-за проверок правоохранителями закупки угля из этой страны остановлены, Киев надеется в ближайшее время получить уголь из РФ.

"Укренерго" (државна Електрокомпанија, њихов ЕПС) изјављује да обједињени електросистем Украјине продужава рад у сложеним условима, изазаваним дефицитом угља, разрушеношћу електромреже и транспортне инфраструктуре због борби у Доњецкој и Луганској области као и високом нивоу хаварија енергетских блокова електрана. Украјина осећа дефицит угља због разрушености копова и рудника у Донбасу и била је принуђена да га кулпује из Јужне Африке. Свеједно због провера истражитеља, куповине угља из те земље су прекинуте, а Кијев се нада да ће у кратком року добити угаљ из Русије.

Сообщается, что в аварийных ремонтах при этом находятся 22 блока тепловых (ТЭС) и атомных (АЭС) электростанций (около 30% имеющегося оборудования) с суммарной мощностью 5930 МВт. При этом потребление электроэнергии по областям значительно превышает установленные лимиты электропотребления.

Саопштава се да се на хаваријским ремонтима налази 22 блока термоелектрана и нуклеарних електрана (око 30 % свега имајуће технике) са сумарном снагом 5930 МВт. При томе потребе за електроенергијом по областима значајно превазилазе прописана ограничења електропотреба.

"Для покрытия суточных графиков нагрузки привлечена вся имеющаяся генерирующая мощность. Однако дефицит мощности в ОЭС Украины составляет 3000-3500 МВт. Применение 1-2 декабря 2014 года аварийных графиков отключения позволило частично стабилизировать суточную ситуацию и предупредить технологические нарушения в энергосистеме Украины", — сообщает компания.

"Због покривања дневних оптерећења прикупљена је сва имајућа генераторска снага. Свеједно дефицит снаге у електро-енергетском сектору Украјине чини 3000-3500 Мбт. Примењена 1-2 децембра 2014. године хаваријска искључења су дозволила делимичну стабилизацију и предупредила технолошке поремећаје у енергосистему Украјине" - саопштава компанија.

Гас за грејање ће изгледа плаћати Велики Брат, али угаљ је следећи проблем. Нема га. Значи редукције ел. енергије. Зима је по њиховим схватањима тек почела (на истоку се традиционално 1. децембра прихвата као почетак зиме).

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

Izdajnik ::Cranium ::Izdajnik ::Kijev je pristao na Primirje za Donjezk. Izgleda da su naši i Ukrajinci pretrpjeli velike gubitke i sada se dogovovorilo prikupljanje ranjenih i poginulih.
Ovaj Aerodrom nam može slomit kičmu.
Izvor wwww.zeit.de


Поздрав.

Већ сам послао пар постова (који нису одобрени) као коментар на твоје писаније овде на форуму... Пробаћу опет, надам се да ће ми овог пута поћи за руком... Тај став који износиш овде и то што покушаваш ти//вам неће проћи.

Ја бих те замолио да се суздржаваш од овог јадног вида емотивне манипулације и да се сконцентришеш на тему Smile
Хвала!


Naravno od sada samo pišem o našem pohodu na Kijev. Naše Trupe već prišle Dnjepr. U Mariupolju narod slavi ANR. U kome ti filmu živiš?
Ukrajinci su se oporavili od prvog soka. Imaju sve veću podršku za ATO u narodu. 36% ih je za ATO u Augustu ih je bilo 12%. Nebjeze, nedezertiraju drže položaje iako su u nezavidnoj poziciji kao kod Bloka 31 i na Aerodromu. Čitao sam jučer Interwieu sa jednim koji se vratija iz Debeltseva. Kaže drži se kao braća. Ovaj rat je i njih promijenio.
Ovaj rat je vojno u Pat Poziciji. Sad je pitanje Ko ce ekonomski da izdrži. Novorusiju nema mogucnosti da nahrani svoj narod u ovim granicama i topovima na periferiji gradova. Ukrajina ima vladu koja nema pojma o ekonomiji. Obje strane su ovisne o pomoći izvana. Tko ce vise odriješit Kesu? Rusi ili Evropljani taj dobiva ovaj rat. Vazno je sve vijesti imat. Ne samo pozitivne. I naši junaci ginu.

Mene najviše (jedino) iritira ovo upadljivo "naši su" ,"mi smo " " evo naši su ".."naši " ovo, "naši" ono ...ALI i to je lična stvar i ko koga lično smatra "svojim"...apsolutno lična "stvar"...
To što se rukovodiš samo nemačkim i ukrajinskim izvorima ,takodje je lični izbor ali i kao takav imaš mesta ovde ,po meni , i imaš svoju specifičnu "težinu"...
To šta mene iritira ,ne znači ništa ,već je bitna poenta i na kraju realna slika situacije na terenu..

offline
  • dok80 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 28 Mar 2009
  • Poruke: 10

Nuklearna nesreca u Ukrajini! Sad ce opet Rusi biti krivi!

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7966
  • Gde živiš: Zagreb

dok80 ::Nuklearna nesreca u Ukrajini! Sad ce opet Rusi biti krivi!
radi se o manjem tehnikčkom kvaru i nesreća ovdje nije prikladna riječ

offline
  • Pridružio: 15 Nov 2014
  • Poruke: 103

ds69 ::Данас на страницама РИА......................................

Ovo je jako vazno kao i desavanja na samom frontu. Mekana moc koju Moskva moze da upotrebi da se Kijev baci na kolena je jednako bitna kao i desavanja na vojnom planu. Ne treba poceniti napore Vasintona da sukob bude sto duzi. Dali ja treba da imam losu savest sto tako razmisljam a u isto vreme Kijev sa svojim saveznicima ne razmislja o svom stanovnistvu. Ne, Ukrajina kao drzava je izabrala svoj put u svetu onakakom kakav je. Svetu kome druga strana svoje interese vidi u svakom cosku planete. Daje sebi za pravo da stiti svoje interese izazivanjem ratova ili direktnim ucestvovanjem u njima.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32530

još nam samo fali 1 černobil
Украјина, инцидент у нуклеарки
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/С&.....1080;.html
dokumentarac
https://www.youtube.com/watch?list=UU25hKtkh-Jrqsa7q7XU-Npw&v=2MjGvUdN6kE
zarobljeni ukro snajperista
https://www.youtube.com/watch?v=e5Eb9cOLILk&list=UUoU5NCwW3qZEWh_8c6ACcjg

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 875 korisnika na forumu :: 15 registrovanih, 1 sakriven i 859 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., alkatraz080, babaroga, Bubimir, ladro, marsovac 2, nebkv, Oscar, raketaš, repac, solic, stegonosa, suton, Vatreni Zmaj, yufighter