Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2783

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

Sahrana Dremova.... čak je i titan Basurin bio ,ali ne vidjeh i Plotnickog ( ista stvar kao i na pokopu Mozgovoja ) ...
Normalno je da kad neprijateljski ´diverzanati ´ubiju kom- brig da njegov vrhovni komandant ne prisustvuje sahrani.
http://colonelcassad.livejournal.com/2525027.html#cutid1



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1056

vlad4 ::Miloje ::Moje misljenje je da su se rusi veoma zajebali jer su upravo napravili 40 miliona '' hrvata '' na svojoj granici koje ce sigurno biti pounijaceni i pokatolicneni u buducnosti. Pogotovu kad su videli da je Rusija spremna da spasava nekog tamo arapina Asada (ne ulazim u to sto je to Rusija uradila i da li je ispravno) a da nece da ratuje za sopstveni narod nego ih tera da se vrate pod okrilje svojih krvnika. Prodali su im ideju o Novorusiji da bi uzeli Krim a onda ih napustili i njima uvalili da ih 24/7 hunta bombarduje. Veoma sam razocaran u ovaj ruski potez.

па зашто би се русија борила за њих а они не желе да се боре за себе. не видим да је изашло макар 100.000 људи да одбрани легитимну власт против оних нациста са мајдана. довољно би било и да је било 20 000 и отерало нацизам из кијева. не треба због тога путин да шаље дивизије да крваре по украјини и изгедају као окупатори већ мора сачекати да се украјинци уморе од дивног живота у европском свету и да им дође из дупета у главу оно што су морали да схвате у феб. 2014. а то је да се тада догодио класичан фашистички латиноАМЕРИЧКИ пуч. то је као да ми молимо путина да ослободи србију.
ако ће се сви украјинци конвертовати кроз америчку-хилерјугенд пропаганду у нове руске хрвате онда они такви и не требају руској империји. боље да знаш са ким имаш посла на својој гранци него да у држави имаш неког ко ће ти забити нож у леђа нпр 1936, 1941, 1991... империја се гради вековима, а разгради у једној петолетки или перестројки. и ја сам се надао да ће до марта 2014. главни град јужне руске војне области постати кијев али сам убрзо научио пар цака из геополитике.

Da Rusija sebi dozvoli da na granici od 1000km ima neprijateljsku državu od skoro 50 miliona stanovnika???



offline
  • Pridružio: 16 Jun 2010
  • Poruke: 3152
  • Gde živiš: bela crkva banat

милоје, не знам отукд ти идеја да су из кремља продали идеју новорусије кад је путин лепо позивао да не излазе на референдум. то се изгледа заборавило.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Да би руска интервенција у Украјини имала успеха потребно је да се народ Украјине освести.У супротном свака интервенција би изгледала као окупација.
А најбољи начин да се људи освесте јесте и најболнији.Да осете благодети демократије и америчког сна на својој кожи.
5 Октобар се никада не би десио да је наш народ био освешћен.
Русија не може бити побеђена ако се руски народ освести.А мислим да руске институције раде на томе.
Када се консолидују и освесте у потпуности онда ће доћи на ред Украјина.И онда ће се она ослободити.
Потом ће на ред доћи Балкан.Па на крају и читава Европа.
То је један дуг и болан процес.
Путинове говоре треба детаљно анализирати.У последњем говору је пoзвао на отпор манипулисању људским умовима и душама.
То што је изјавио улива велику наду!

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 713

Инцидент у Врховној Ради (рада на украјинском значи савет) је био само увертира у нова слична догађања међу разним чиновницима владајуће коалиције у Украјини. Данас, 15. децембра 2015. године је одржана седница Националног савета реформи Украјине на ком је дошло до новог сукоба, овај пут Авакова и Крољика против Саакашвилија. Наиме Саакашвили је оптужио Авакова за корупционе шеме везане за одеску луку, а овај га је полио водом. Потом је премијер Сења Крољик рекао грузину да је обичан глумац на гостовању и да се "чисти" из Украјине. Председничка администрација, као организатор скупа је одбила да публикује инцидент, који је сниман, да се као не "срамоти" (на руском је срамота позор, осрамотити је опозорити) земља. После је Порошенко стао у заштиту свог губернатора Одесе, оптужујући своје коалиционе партнере за ксенофобију.
Као последица распада ратне коалиције ће највероватније на пролеће или најкасније у јуну бити одржани нови парламентарни избори. После тих избора број посланика Народног фронта ће бити сведен на њих пар, који можда прођу у једномандатним окрузима, док пропорционална листа не може добити више од 1 %, или у мандатима ништа јер неће прећи цензус.
Одлазак са власти премијера (Крољик), министра унутрашњих послова (Аваков) и секретара Савета безбедности (Турчинов) ће се повољно одразити на могућност спровођења Минских споразума.
Данашњи трочасовни преговори у Кремљу између председника РФ и државног секретара САД исто тако могу да донесу неке новости око Украјине, или бар да потврде примирје у Украјини, које опет никако не одговара екстремним националистима у Украјини, који не могу да замисле живот без провоцирања Русије и рата.
Џо Бајден им је пре неки дан рекао да је корупција ужасна као и у врема Јануковича и да треба да федерализују земљу по угледу на нпр. САД. Неки су га пречули.

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 994

Samo da vas potsetim da vec 15god sanjamo americki san i ne vidim da se budimo cak naprotiv narod nam upada u komatozno stanje svesti.
Onolikoj drzavi kao sto je Ukrajna trebace jedno 215god dok se ne probude kako vi kazete.
Drugari moji lepo bi bilo da ste u pravu ali jako sumnjam.
Rusija na zalost osim tenkovima i cizmom ne zna i nema druge "alate" da udje u bilo koju drugu zemlju pa sad gde ih kako docekaju.
Dok su vec ovi drugi sa zapada maheri za te stvari da te osvoje a da narod brine ko je koga i ko ciju zenu po komsiluku.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Krusarac ::Samo da vas potsetim da vec 15god sanjamo americki san i ne vidim da se budimo cak naprotiv narod nam upada u komatozno stanje svesti.
Onolikoj drzavi kao sto je Ukrajna trebace jedno 215god dok se ne probude kako vi kazete.
Drugari moji lepo bi bilo da ste u pravu ali jako sumnjam.
Rusija na zalost osim tenkovima i cizmom ne zna i nema druge "alate" da udje u bilo koju drugu zemlju pa sad gde ih kako docekaju.
Dok su vec ovi drugi sa zapada maheri za te stvari da te osvoje a da narod brine ko je koga i ko ciju zenu po komsiluku.


Историјско време се све више убрзава.
Немој да мислиш да се наш народ не освешћује.Освешћује се итекако.
Али је још увек под јаком стегом окупатора.Суштина јесте у томе да народ више не верује у ту лаж о ЕУ демократији идр...Он тешко живи и у некој летаргији је.Па шта мислите зашто је Путин толико популаран код нас?И не само код нас него и шире.
Народ мора да прогледа.А то ће се десити.Историјско време је убрзано.
Дакле када крушка буде зрела сама ће пасти.

Разумеш шта желим да кажем?
Западна плутократија нема више лажи којима може да завара људе.Они имају инструменте да уплаше људе.Али то је нешто друго.Немогу га више лагати и приводити душе.
Могу да примењују силу у физичком смислу.А када примене силу осуђени су на пораз и пропаст.
А господарити окупираним простором изискује огромну енергију.И на крају окупатор мора бити поражен.И опет напомињем историјско време је убрзано!

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32323

Боевики Киева обстреляли северную окраину Горловки
http://rusvesna.su/news/1450204643
ВСУ обстреляли прифронтовую зону на севере Донецка
http://rusvesna.su/news/1450204516

offline
  • vlad4 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 23 Maj 2015
  • Poruke: 429

одговор за panzerwaffe
то се никада неће десити. колега маркони је то сумирао у моје име. процес освешћивања долази изнутра. колега потенцира да је тај процес дуг, без жеље да идем у офф али нпр код нас тај процес траје 15 година и још увек није завршен. да ли ти колега panzerwaffe верујеш да је нпр србија добила нешто отварањем неког поглавља бр 856 или успостављањем још боље сарадње са терористичком орагнизацијом која се данас зове "косовске власти" ? макар гледао 12 сати фарму и 12 сати пинк вести нећеш делити ентузијазам учесника једног или друго од та два шоу-а.

као што рекох, желео сам кијев у саставу русије макар за параду у мају 2014. није се десило и добро је што није тако. пар хиљада украјинаца је изашло на улице и рекло "хоћемо фашизам" и то је прошло у граду од неколико милиона становника. треба ли ићи у рат за тако неодговорне људе ? није Путин крив за фашизам у кијеву али сви очекујемо да он одмах крене на кијев, еј кијев град херој је дозволио фашизам а о одеси и да не причам !?!? . за то ће платити. па цела секташка хунта пре мајдана није заједно имала 3%. зашто сад РФ да облачи у војну униформу своју омладину која јој треба као инжењери или радници а просечног украјинца није брига за наци-марш у родном граду. русија се диже на ноге, гради и јача сваки дан, ратоваће кад буде морала јер може и има са чиме. али у украјини неће бити толико крвавог рата као што је то нпр био рат за донбас. у украјини ће ствар "сазрети" , као што рече маркони. али пре тога украјинци, они сами морају проћи кроз катарзу и схватити шта су дозволили да се догоди. колико год жалио донбас и све остале новорусе морамо схватити да се овако прави и чува империја. замерам једино што је русија показала слабост и један масован антимајдан је могао упростити ствари. замислите данас један харков или мариупољ, запорожје, одесу у новорусији... могло је то бити... али можда је боље да се тај народ мало и сам дозове памети.

маркони, нисам знао да је путин одабрао за тему у том обраћању феномен манипулисања људским умовима. то је јако добар сигнал.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2014
  • Poruke: 1263
  • Gde živiš: Srbija

Markoni29 ::Krusarac ::Samo da vas potsetim da vec 15god sanjamo americki san i ne vidim da se budimo cak naprotiv narod nam upada u komatozno stanje svesti.
Onolikoj drzavi kao sto je Ukrajna trebace jedno 215god dok se ne probude kako vi kazete.
Drugari moji lepo bi bilo da ste u pravu ali jako sumnjam.
Rusija na zalost osim tenkovima i cizmom ne zna i nema druge "alate" da udje u bilo koju drugu zemlju pa sad gde ih kako docekaju.
Dok su vec ovi drugi sa zapada maheri za te stvari da te osvoje a da narod brine ko je koga i ko ciju zenu po komsiluku.


Историјско време се све више убрзава.
Немој да мислиш да се наш народ не освешћује.Освешћује се итекако.
Али је још увек под јаком стегом окупатора.Суштина јесте у томе да народ више не верује у ту лаж о ЕУ демократији идр...Он тешко живи и у некој летаргији је.Па шта мислите зашто је Путин толико популаран код нас?И не само код нас него и шире.
Народ мора да прогледа.А то ће се десити.Историјско време је убрзано.
Дакле када крушка буде зрела сама ће пасти.

Разумеш шта желим да кажем?
Западна плутократија нема више лажи којима може да завара људе.Они имају инструменте да уплаше људе.Али то је нешто друго.Немогу га више лагати и приводити душе.
Могу да примењују силу у физичком смислу.А када примене силу осуђени су на пораз и пропаст.
А господарити окупираним простором изискује огромну енергију.И на крају окупатор мора бити поражен.И опет напомињем историјско време је убрзано!


Lajkov'o sam sve redom na prethodnih par postova jer ovo je upravo pravi nacin polemisanja.

Ne kazem da drugi razmisljau pogresno, ali Markoni29, kao i svaki put, pogadjas u srz.
Bar tako ja mislim.

Pozdrav svima.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1006 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 11 sakrivenih i 955 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Andrija357, bojank, bokisha253, danilopu, darkangel, Dimitrise93, DonRumataEstorski, dule10savic, elenemste, Excalibur13, FOX, Georgius, ivan979, Ivica1102, Kubovac, Lutvo_Redzepagic, mackenzie, Magistar78, mercedesamg, milenko crazy north, milutin134, nemkea71, nextyamb, nick79, nuke92, opt1, pacika, royst33, shadower78, slonic_tonic, sombrero, srbijaiznadsvega, Srki94, Steeeefan, vladaa012, Yugol33, YugoSlav, zdrebac, Čivi