Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

1683

Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

offline
  • Aleksandar
  • Pridružio: 30 Okt 2012
  • Poruke: 901
  • Gde živiš: Kraljevo

opet po meni zavaravanje, nije to seoski fudbal pa moze kako hoce
doneses odluku jel to treba, treba kupuj novo kad je vec sve dotrajalo a jeste, nema dalje.
ili kljuc u bravu, nema tu neka daj sta das, to je takav sport ili si u vrhu ili igras seoski fudbal, onako rekreativno, uz pivo i psovanje sudije , mozda i malo da ga publika potera u kukuruz kad mnogo krade

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

Suvise si iskljuciv. Nije sve u zivotu pitanje krajnosti. Pa ili novi Gripen ili nista. Nekada mora i nesto izmedju. Kao sto smo 48 imali bugarski mesersmit pa nije odmah dosao mig21 nego je prvo bio polovni moskito pa polovni tanderbolt pa t33 i sve tako dok na kraju nisu dosli novi migovi koji su tada bili vrh. Da smo 1949 primenili tvoju logiku ne bi sada ni imali ovaj forum.

offline
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 129

Necu da imenujem, ali je prosoto neverovatno da se ovde javlja gomila nekih likova, koji pojma nemaju o avijaciji generalno, a o vojnoj avijaciji da ne pricamo i ostavljaju neke komentare i onda kad im neko da kazemo kompetentan argumentovano odgovori, onda se jos upute i u diskusiju.
Takvi bi predlagali i da se vade sedista iz aviona Air Serbia pa da tovare tenkove u njih.
Aman zaman ljudi, na kojim Orlovima i Galebovima da letimo pa da kupimo 35-ice??? i kada???
Nama avioni trebaju odmah i sa sto vise naleta za pilote i ne lupajte gluposti sa malim naletima i tehnoloskim skokovima na 35-ice.
Para za nalet ima, samo se usmeravaju u druge svrhe, da ne kazem dzepove.
Neka ispeglaju te migove 7-8 godina pa neka naruce i te 35-ice, ili Su-30 sto bi ja najvise voleo, ali je sad ovo jedino moguce i realno.

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2014
  • Poruke: 280

Nije bit6no sta treba pilotima, nego sta treba drzavi! Ne postoji drzava zbog pilota, imamo precih potreba od aviona.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2011
  • Poruke: 607

vlada123 ::Nije bit6no sta treba pilotima, nego sta treba drzavi! Ne postoji drzava zbog pilota, imamo precih potreba od aviona.

Јел то опет упоређујеш усране чучавце са РВиПВО?

Опет она мантра "народ нема леба да једе", па .ебо вас леб, а кад је то овде народ па имао леба да једе? Нема генерације која није преживела неки рат, јел ти знаш да ја уназад па до ко зна ког колена немам претка који није преживео неки рат?
Како да ишта имамо кад нас нападају сваких 30 година, да вам навали 2 милиона шиптара преко "Прешевске долине" и дођу до Ниша ко ће вам онда бити крив?

Бре за већину народа овде су предобре и суве шишарке да глођу... јбт пуни кафићи од 00 до 24, сви фурају нове телефоне и фенси одећу, пуше ко котларнице, на сваком сајму се распродају прво најскупља аута, сви иду на море (лично не познајем ни једну особу која не иде), а пара нема???
Да не говорим о државној администрацији, разним безименим агенцијама, политичарским мућкама и пљачкама итд...

Упоређује се канта јупола и wc шоља са авионима, а тек кад се потегну болесна деца...

Дакле слободно да ти кажем... јебеш државу која није у стању да има једну ескадрилу ловачких авиона, искрено не треба ни да постоји.
Ајде да разумем да смо ми Швајцарска или нека поларна вукојебина (наравно у географском смислу) која никад није ратовала и коју нико неће никад ни нападати па да разумем.

Не него иако живимо у окружењу где сваки сусед има територијалне претензије према нама овде људи и даље мисле да живе у неком свету једнорога и летећих медведића.
На милионе су нас убијали и одводили као робље што Турци, Немци, Бугари, хрвати, шиптари и овде појединци и даље расправљају да ли нам треба војска или не.

Да ти кажем треба нам... да онај врховни орк из тиране два пута размисли да ли ће ишта да покуша или не.

Ајде разуми, Турска је напала Кипар посредно и Грчку и окупирала север острва иако су и једни и други били у НАТО- у, друго... ми против НАТО- а никад не можемо да се одбранимо, али можемо против хрватске, Бугарске, оних орка из Мордора на југу итд...
Шта ћемо да радимо ако нам упадне нпр у Бујановац 3000 шиптара као што се десило Македонији кад је упало њих стотинак са Косова???

Дакле јака војска је средство одвраћања, ако ти имаш 16 авиона и Бугари имају 16 авиона тешко ће да се одлуче да те нападну.

Имаш и нешто што се зове хибридни рат итд... погледај Сирију и шта су тамо урадили, не ратују они против НАТО- а (ратују али...) него су им ови увалили на хиљаде и хиљаде страних плаћеника и џихадиста и да им није било руске авијације и војне помоћи Асад би завршио ко Гадафи.

Значи неће нас више никад напасти цели НАТО као 99- те али може да нам се деси Сирија или Македонија уз подршку неких сУсједа итд...

Још нешто... стане неки црнац од 2 метра и 200 кила испред тебе и оће да те знаш већ шта, е сад јел би се ти одмах сагнуо, скинуо гаће и стиснуо зубе јер немаш пиштољ или би потражио неку каменчину да му га сашијеш међу очи?

Дакле држава није ни чучавац у неком дому здравља ни хлеб тип 500 већ је држава организам као и људски и да би била здрава и да би опстала морају сви органи да функционишу јер ако одереш човеку кожу (држави војску) неће дуго да опстане иако му је желудац пун.

Дакле и здравство и школство и култура и војска и полиција... све, не може ово мало хоћу, ово мало нећу, држава тако не функционише.

offline
  • zixo  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 27 Sep 2006
  • Poruke: 23450
  • Gde živiš: Beograd

vlada123 ::Nije bit6no sta treba pilotima, nego sta treba drzavi! Ne postoji drzava zbog pilota, imamo precih potreba od aviona.

Državi treba vojska koja je nekompletna bez RV i PVO, PVO sistem je nepotpun bez LA makar ona bila simbolična i služila samo za mirnodopsku kontrolu vazdušnog prostora.

Dakle za sada ne možemo očekivati da ćemo imati 24, 36 ili 48 novih ili polovnih višenamenskih borbenih aviona ali da bi se održao kontinuitet i preživelo dobro je imati i 10 MiG-29.

A koliko država slabo ulaže u RV dovoljno govori info, koga ću ovde ponoviti po ko zna koji put, da je 2015. za funkcionisanje celog vida bilo planirano da se izdvoji samo 9 miliona evra. OK možda je na kraju izdvojeno nešto više ali je to zaista bila mizerija.

Onda se desio obrt krajem 2016. i potpisali smo ugovor za 9 helikoptera H145M čija je vrednost dobro preko 100 miliona evra, planiramo da potrošimo 185 miliona evra na 10 MiG-29. Dakle nije tačno da nema novca za RV i PVO, pogotovu ne sada.

offline
  • vampire and philosopher, po©smt, rhd©t
  • Pridružio: 13 Dec 2013
  • Poruke: 5918
  • Gde živiš: Esgaroth

vlada123 ::Nije bit6no sta treba pilotima, nego sta treba drzavi! Ne postoji drzava zbog pilota, imamo precih potreba od aviona.Везе ти немаш...

offline
  • Pridružio: 06 Maj 2013
  • Poruke: 748

vlada123 ::Nije bit6no sta treba pilotima, nego sta treba drzavi! Ne postoji drzava zbog pilota, imamo precih potreba od aviona.

Много си нам нешто "љут" на пилоте, опасно те нервирају, и ти њихови авиони и то летење. Ја мислим да би ти то све укинуо и затр'о да се не зна да је постојало икад. Да се питаш...

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Није битно шта треба пилотима! Потписујем.
Али овој земљи су потребни и пилоти и ловачка авијација. Од једне две ескадриле - од једне две ескадриле. Да смо већи и богатији, било би и пилота и авиона више. И време које они могу да нам купе, поред осталог.
Требају нам за време када ћемо имати више, па да можемо себи да обезбедимо миран живот. Овако, на нас оштри киту и кусо и репато, све од зла оца и од горе мајке. Сад томе додај и оне побегле са коца и конопца са друге стране (Ла Манша или Атлантика, свеједно) света и видећеш да нимало не пали она прича коју је просуо на нас к'о дажд господњи свети борис лепотан да Србија нема непријатеље. Има их и те како, јер је саградила кућу насред пута и зато што Срби не клече ни пред својим богом, већ само кад раде оне ствари, како то рече један наш песник.

А да се одбранимо, треба нам и јака војска и ПВО систем који ће да их подсети да нисмо спуштених гаћа. Поновићу ПВО систем, у којем је ловачка авијација само један део. Довољно је једном да научимо. Постали смо паметнији. (Бар се надам)

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2014
  • Poruke: 280

Dobri covek!
Svasta ovoj drzavi treba, treba nam veci natalitet, jer pustu teritoriju nece imati ko da brani ni zasto da je brani. Treba nam vise radnih mesta da od ono malo mladih koji se rode, polovina ne ode u inostranstvo. Prosle godine se rodilo oko 66000 dece a iselilo se oko 32000., umrlo preko 100000. Lako je izracunati kada ce Srbija nestati. godisnje iz Srbije ode vise lekara nego sto ih svi fakulteti iskoluju.
Drzava puca po temeljima a neki bi da trose gomilu para na RV koje je u slucaju rata neupotrebljivo, a u miru samo igracka za pilote. Jos bi da trose stotine hiljada eura na 80-90 sati naleta, a koja vajda drzavi i narodu od tolikog naleta?
Nece nas ni jedna susedna drzava napasti bes saglasnosti sa NATO. Jedinu pretnju koju vidim je nova navala migranata i pretvaranje Srbije u bliskoistocnu zemlju. Ti to mozda na jugu ne vidis, ali ako ziviz u BGD oko zeleznicke stanice ili u Sidu ili severu vojvodine video bi koliko je to realan problem. A samo je pitanje kada ce novi talasi migranata da krenu. Zato je bolje te pare uloziti u bodljikavu zicu i jacanje KOV. ja bih cak i regrutnu vojsku vratio, za odbranu granica. Uskoro mozemo dfa se pretvorimo u Francusku ili Englesku gde svaki dan pucaju bombe i gaze ljude...
Para nema, niti ce ih biti u doglrdno vreme, zato ono malo sto imamo treba najefikasnije iskoristiti, a tu je RV na zadnjem mestu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1019 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 10 sakrivenih i 968 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Andrija357, babaroga, bojankrstc, Bokiboks, cavatina, ccoogg123, Centauro, comi_pfc, debeli, Dvojac005, FOX, Georgius, gorican, HrcAk47, Karla, kolle.the.kid, Kubovac, kubura91, kunktator, loon123, mercedesamg, Mercury, mikrimaus, milenko crazy north, Milos ZA, mnn2, mocnijogurt, nenad81, Nobunaga, novator, ObelixSRB, pein, pera bager, randja26, slonic_tonic, stegonosa, Sumadija34, tubular, Vladko