Republika Srpska

68

Republika Srpska

offline
 • Pridružio: 25 Dec 2007
 • Poruke: 1312

Napisano: 15 Jul 2018 15:36

CyberWarrior ::Хрвати имају свој интерес што се огледао и у Бошњачко-Хрватском сукобу, који би врло лако могао опет да се распламса. Мислим да слепо веровање како ће они увек ићи против нас и у случају сопствене штете је погрешан.Па да сачекамо да се распламса.

Dopuna: 21 Jul 2018 15:53

ltcolonel ::Napisano: 17 Dec 2017 5:06

Dopuna: 17 Dec 2017 5:20
Mušketiru shvati jednu stvar. Skoro ni jedan sud na nivou BiH nije pravno legitiman a jedan ili dva koja jesu legitimna već su odavno izašli iz svoje nadležnosti. Tako da mogu da donose presude do mile volje njihove presude nisu pravno obavezujuće. Jednostavno ne postoji pravni mehanizam koji bi njihove pravno neutemeljene presude pretvorio u stvarnost. Osim pritiska na Vučića.

Dopuna: 17 Dec 2017 5:33

Bakir je poludeo u Beogradu iz jedne jednostave stvari. Sastanak u Beogradu je celom svetu pokazao da je trenutno jedini garant celovitosti BiH Aleksandar Vučić. Ni NATO, ni EU, ni Dejton ni ustavni sud BiH. Niko od njih već Aleksandar Vučić i njegova bolesna politika EU nema alternative.
PS Ja nisam nikakav obožavalac Vučića naprotiv o njemu mislim sve najgore ali je ovo činjenica.
Не знам да ли сам изабрао најбољи пример твојих изјава о Вучићу као чувару дејтонске Босне, али и ова је довољно добра да то илуструје.
Шта може да буде разлог да Вучић чека и спутава Додика да се отцепи? Један од разлога може да буде да чека да заврши са Косовом па да после тога или истовремено покрене рефереднум, чиме ће да уради потирање догађаја, изгледаће да смо добили РС за Косово. Наше за наше али је прича која у контролисаним медијима може да се експлоатише и донесе повољан утисак код гласача. Независно од ове ситауције, сећам се да сам пар пута указивао на ову могућност.
Главни проблем у БиХ за српске интересе је Бакир, јер је очигледно против Срба а плус исламизује Бошњаке преко сваке мере готово правећи исламску државу, и тек са његовом сменом и доласком на место вође Бошњака некога ко је нормалан може се створити БиХ која би била колико толико у интересу Срба. Јер, не заборавимо да немамо превише интереса да Хрвати направе трећи ентитет и отцепе се, чиме би се наши највећи западни конкуренти ојачали што нама не одговара. Узимајући у обзир да се Хрвати исељавају из Западне Херцеговине, па ако би теоријски Бошњаци временом (куповином имања као што су то урадили Албанци на Косову) преузели Западну Херцеговину, то би био мањи проблем него да се Хрвати отцепе, мада остаје питање колико би Бошњаци ојачали тим проширењем, поготово узимајући у обзир остале муслиманске земље које би новчано сигурно обилато помагале такву државу (или ентитет).
Суштина проблема је у бошњачком политичком вођству и његовој неспремности да се Босна може сачувати у консенсусу са Србима, којима је сигурно најбитнији интерес да се Хрватска не прошири, осим у случају да се не договори размена територија са Србима што не верујем да би сметало Бошњацима јер би се та територија припојила БиХ као проширење РС. Бошњаци имају интерес да се повезују са Бошњацима из Санџака, што је донекле и српски интерес и може се искористити за српске циљеве.
Отцепљење РС од БиХ није само по себи циљ, оно за собом повлачи и друга питања а које ће на крају испасти најбитније за владу Вучића показаће време. Да ли би био српски инерес да се РС отцепи од БиХ и тиме Хрватима поклони 51% БиХ? Нисам сигуран да је одговор позитиван.

online
 • Pridružio: 03 Nov 2006
 • Poruke: 413
 • Gde živiš: Adelaide, Australia


Evo jednog tipicnog primera kad neko od drveta ne vidi sumu.
Ovaj Stanivukovic mozda i nije svestan da radi na utapanju Republike Srpske u unitarnu bih ali to radi uporno i sa entuzijazmom kakav je karakteristican za mlade ljude.
Na stranu sto je nevaspitan pa bez pardona omalovazava Pavica koji je iako ne zivi u Republici Srpskoj vise za nju ucinio nego kompletan "PDP Budi drugaciji" kome ovo slinavo deriste pripada.
Naravno moguce je i da nadobudni Stanivukovic sve to sto radi radi iz razloga lukrativne prirode jer je poznato da je cika Soros darezljiv prema takvima.Ali za takav zakljucak ipak jos uvek nemamo dovoljno dokaza pa treba kao radnu pretpostavku ipak uzeti ovu prvu opciju, to jest da je samo glup i nevaspitan.

offline
 • Pridružio: 25 Dec 2007
 • Poruke: 1312

Постојем линк на интервју Младена Иванића.
Управо да покажем колико је српска политика у БиХ погрешна и бесциљна, онај ко хоће да са Хрватим сарађује на иоле дугорочнијој (па и краткорочној) основи у врло буквалном смислу је неразуман. Иванић лепо каже: "Posebno to kažem, jer sam 2001. godine razgovarao sa tadašnjim predsednikom HDZ-a gospodinom Jelavićem, koji mi je tada, vrlo jasno, rekao da ako Hrvati budu hteli treći entitet, oni su svesni da će ga dobiti samo ako načnu Republiku Srpsku." па даље каже:

"- Ja sam vrlo protiv trećeg entiteta. Tu se gospodin Dodik i ja, razlikujemo neviđeno. Protivim se, jer znam da bi bilo zahteva za Republikom Srpskom. I vrlo precizno znam, koje opštine. Tada je rečeno Šipovo, da bi se povezao stolni grad, Jajce sa Kupresom i da bi se napravio hrvatski prostor. Vrlo jasno je rečeno i Derventa, Brod i Šamac, da bi se dobila Bosanska Posavina."
Колико год да је ово нереално, шта је онда српска политика? Шта ће тражити Бошњацима да буду уз њих? Или ће јасно рећи да се може направити трећи ентитет али само са заменом територија за Српску Крајину! итд. итд.....
А посебно ми се свиђа што је лепо рекао да се Република Српска не сме мешати са питањем Косова, да треба да се боримо и за једно и за друго.

http://www.telegraf.rs/vesti/politika/2980697-hrva.....ta_novosti

offline
 • Pridružio: 30 Mar 2011
 • Poruke: 1084

Stanivukovići imaju novca, od posla sa Telekomom pa do... Tako da bi prije bio motiv da očuvaju to, nego da im nekih fond uplati koju markicu...

offline
 • goxin 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 20 Dec 2013
 • Poruke: 5059
 • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

https://youtu.be/jYCkHdaE6tc
Ovo se slabo spominje...
Laka im zemlja , ostaje tuga sto ih bolje nismo mogli zastiti .

offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 22857

“Министар спољних послова Руске федерације Сергеј Викторович Ларов, по нашој посљедњој информацији долази 17. септембра у Бања Луку на позив предсједника Милорада Додика. Ми у представништву смо малтене дневно у контакту са МСП-ом Русије око те посјете која је у ствари требала да буде у јулу мјесецу. Међутим, због његове заузетости одгођена је за 17. септембар.
http://www.vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&.....-Banjaluci

offline
 • Pridružio: 25 Dec 2007
 • Poruke: 1312

Napisano: 12 Avg 2018 18:49

Са БН телевизије, видео у коме се износе ставови српских странака о трећем ентитету. Опет је Додикова странка најреалнија, и не знам по основу чега било ко у БиХ има моћ да тражи делове РС за тамо неки договор.
Ако су Срби јединствени, поготово у стратешким питањима, требали би да буду и по овом питању.

Treci entitet
BN TV
Published on 11 Aug 2018
https://www.youtube.com/watch?v=Guua7MKUwJg

Dopuna: 12 Avg 2018 18:59

Има још на исту тему:

Ništa od trećeg entiteta, ali ni građanske BiH
TV1 HD
Published on 11 Aug 2018
https://www.youtube.com/watch?v=nzzmMAFmCZk

offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 22857

Stvaranjem trećeg entiteta Republika Srpska bi ostala bez osam opština, 1945 kvadratnih kilometara teritorije, preko 140 000 stanovnika! Tako bi konačno bila podijeljena na dva dijela, istočni i zapadni, koji bi razdvajala tzv “Hrvatska posavina” koju bi činile opštine Derventa, Vukosavlje, Modriča, Šamac, Brod zajedno sa opštinama sadašnjeg posavskog kantona.

U Derventi i Modriči nema više Hrvata ili je taj br mizerija a i za k***c se ginulo i probojao Koridor, isto važi za Šipovo i Jezero nemaju šta da traže. Mogu dobiti samo Mostar, Livno, Tomislavgrad, Bugojno, Jajce, Konjic, Travnik i Odžak.

offline
 • Bili smo vojnici
 • Pridružio: 19 Maj 2009
 • Poruke: 4965
 • Gde živiš: Beograd - Srbija; Novi Grad - Republika Srpska

pein ::Stvaranjem trećeg entiteta Republika Srpska bi ostala bez osam opština, 1945 kvadratnih kilometara teritorije, preko 140 000 stanovnika! Tako bi konačno bila podijeljena na dva dijela, istočni i zapadni, koji bi razdvajala tzv “Hrvatska posavina” koju bi činile opštine Derventa, Vukosavlje, Modriča, Šamac, Brod zajedno sa opštinama sadašnjeg posavskog kantona.

U Derventi i Modriči nema više Hrvata ili je taj br mizerija a i za k***c se ginulo i probojao Koridor, isto važi za Šipovo i Jezero nemaju šta da traže. Mogu dobiti samo Mostar, Livno, Tomislavgrad, Bugojno, Jajce, Konjic, Travnik i Odžak.


E vidiš druže, zbog tih i takvih, sam se spakovao i prešao da živim u Beograd. Onomad kad su spasavajući svoje fotelje, pod izgovor da spasavaju Srpsku preneli nadležnosti za odbranu sa RS na BiH, ja sam shvatio da tu nemam šta da tražim više. Još sam 1997. shvatio, da Srpsku neće izdati Beograd već srpska politička elita iz same Srpske. Nije trebalo mnogo, da se to obistini.
Bitne su fotelje i prinadležnosti, jebeš narod i Republiku. Sve što rade je farsa.

offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 22857

Danko tuga toliki narod izginuo i izbegao da bi nas izdali naši mada još uvek nekako verujem da od davanja tih delova neće biti ništa.

Udeo Srba u BiH popis 2013


Udeo Hrvata u BiH popis 2013


Udeo muslimana u BiH popis 2013


Nacionalna struktura BiH 1895


Religijska struktura BiH 1879

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 622 korisnika na forumu :: 12 registrovanih, 4 sakrivenih i 606 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ALBION101, Bane san, bato, Bokster, havoc995, kvarc, Nebo_M, nemkea71, nuke92, ognjenv, Vlad000, zlaya011