Partner 2011

1

Partner 2011

offline
  • boksi  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Jun 2008
  • Poruke: 7818

MEĐUNARODNI SAJAM
NAORUŽANJA I VOJNE OPREME
28. 06. – 01. 07. 2011.

Partner – međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme po peti put će u Beogradu od 28. 06. - 01. 07. 2011. godine,
biti prilika za poslovno povezivanje izlagača i posetilaca,
za demonstriranje tehnoloških dostignuća i razmenu znanja.
Beogradski sajam


PARTNER 2011 trebalo bi da prevaziđe dosadašnje i potvrdi rastuće kapacitete i potrebe tržišta sredstava naoružanja i vojne opreme Srbije i zemalja Jugoistične Evrope i potrebu njihovog detaljnog i sveobuhvatnog predstavljanja.

Učesnici

Naučnoistraživačke, razvojne, remontne i prateće institucije Ministarstva odbrane Republike Srbije, proizvođači naoružanja i opreme iz Srbije i inostranstva, trgovinska i zastupnička preduzeća.



http://www.armamentfairbelgrade.com/PARTNER%202011%20internet.%20pdf.pdf



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 12 Jan 2006
  • Poruke: 3215
  • Gde živiš: Gde ja zivim...

Mozda cemo napokon nesto prodatai, a samim tim imati i vece sanse da nesto i kupimo.



offline
  • Pridružio: 16 Apr 2006
  • Poruke: 232

Link: http://www.sajamnaoruzanjapartner.com/

offline
  • Kos93  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Sep 2007
  • Poruke: 7282

Имају пар "нових" ствари, изложиће ваљда неколико верзија Сокола (ја сам до сад видео 3), оклопљену Нору, оне прерађене БОВ у командна артиљеријска возила , АБХО верзију ФАП-а 1118... А стварно су изабрали период да праве сајам, па дотле има мало мање од годину дана, боље да су изабрали март или април.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2008
  • Poruke: 3441

Ma glupost. Problem je u tome sto oni sve te stvari nude kao proizvode, ali jedan BOV u bilo kojoj verziji danas nema vise mesto na trzistu i na bojnom polju. Prelako je oklopljen, motor i sva ostala tehnika mu je zastarela, a i ne proizvodi se vise. Da su pametni oni bi kupili par savremenih vozila i nudili nadogradnje za njih, kao sto to na primer Izraelci rade. Oni valjaju ogromne pare sa tim RCWS-ovima i UAV-ovima i raznim drugim elektronskim sistemima, jer je to najskuplji deo (proporcionalno) i moze da se ugradi na bilo koje vozilo. Ali oni iz Yugoimporta neznaju da ponude na primer onu modernizaciju BRDM-2-a kao modernizaciju za svaku vrstu vozila, nego daju vozilu ime i stvore utisak da hoce da prodaju to vozilo. Isto tako sa M-84AS, isto tako sa BOV sa RCWS-om. Umesto da kupe nekoliko Iveco LMV pa da na jednom izloze RCWS, na drugom onu osmatracku spravu sa Kurjak-a koja se dize 10 metara u visinu i RCWS, na trecem nesta drugo, na primer dodatni oklop ili tako nesta, da bi potencijalni kupci mogli da vide da je kompatibilno i kako bi to izgledalo i sta to sve moze, oni je stave na BOV-a i BRDM-2 gde ljudi uopste ne vide to sta treba da vide (RCWS) nego im bije u oci staro vozilo i misle da neko hoce da im uvali staro vozilo, i gde ispadne kao da je to modernizacija za samo to jedno vozilo, a ne za bilo koje vozilo.
I Lazar je takav primer, ovakav kakav je, mogu da ga naprave na bazi bilo koje kamionske sasije i motora, bio to Kamaz ili Mercedes. Ali to oni nigde ne kazu niti nude, nego ga nude ovako gotovog na FAP sasiji, motoru i kvacilu starim 25 i vise godina. To niko nece kupiti iz samog razloga logistike, a kamoli drugih pitanja kao sto je za danasnje dane preslab motor i velika potrosnja za tako malu snagu. A inace bi se koncept vozila sigurno nekima dobro svideo, i sigurno je bolji i sigurniji nego obicni oklopljeni kamioni koje Rusi nude (obicna celicna kutija postavljena na onaj zadnji "krevet" kamiona (ne mogu da se setim sad kako se zove)) i sigurno dosta jeftiniji (cak i na mercedes sasiji) a od istih sigurnosnih performansi nego mnogo skuplja vozila koja su napravljena na posebnoj sasiji/motoru etc.. kao sto su sva druga 8x8 vozila (patria, pandur itd).

Isto to se i odnosi na Noru, koja bi mogla da se postavi na bilo koje vozilo, isto kao i Pantsir. Samo dok rusi to kazu i nude i prodaju ga na mercedes sasijama, na kamazu, da ga mi hocemo na fap-u oni bi ga nam stavili na Fap. Ali ovi iz Yugoimporta su budale pa umesto da nude taj modul koji su izmislili i koji moze da bude interesantan mnogim drzavama, oni su sklopili sami neku oklopnu kabinu da bi mogli Noru da prodaju kao ceo paket, kao gotov proizvod i da maksimalnu ukeshiraju, samo ne videci da niko nece hteti da je kupi sa takvom unutrasnjosti (mislim na tehniku, motor, sasiju, sve druge sisteme itd,ne na unutrasnjost kabine).

Tako da ovi proizvodi, ili koncepti, koji bi potencijalno mogli da nadju dosta kupaca (np onih kojima treba 8x8 a koji nemaju pare za one skupe zapadne tockase, oni kojima treba mobilnija teska artriljerija) nece naci ni jednog kupca i propasti samo zato sto su oni iz Yugoimporta toliko pohlepani da hoce svaki saraf sami (mislim u srbiji) da naprave da nebi morali da daju ni evro iz svoje ruke i da maksimalno keshiraju. Sta je glupost jer se ipak zna da u nekim poljima srbija jednostavno nema niti moze da nudi nesta na danasnjem svetskom standardu, i umesto da se to shvati i realizuje i kupi sa strane to sto ne moze da se napravi i nudi samo ono sta moze, oni nude ceo paket, ali niko nece taj ceo paket. I zato sto oni hoce maksimalno da ukeshiraju, na kraju nece prodati nista i sa tim nece imati ni jedan evro, a gomilu bacenih para plus propasce radna mesta i industrija.

Rusi na primer uvek kazu da je nesta modularno i moze da se stavi na svaku vrstu vozila kad je to slucaj, i onda ga tako i nude. Ali ovi "nasi" su amateri i seljaci pa neznaju kako trziste funcionise...

offline
  • Pridružio: 21 Maj 2008
  • Poruke: 14802

mareCar ::Isto to se i odnosi na Noru, koja bi mogla da se postavi na bilo koje vozilo, isto kao i Pantsir. Samo dok rusi to kazu i nude i prodaju ga na mercedes sasijama, na kamazu, da ga mi hocemo na fap-u oni bi ga nam stavili na Fap. Ali ovi iz Yugoimporta su budale pa umesto da nude taj modul koji su izmislili i koji moze da bude interesantan mnogim drzavama, oni su sklopili sami neku oklopnu kabinu da bi mogli Noru da prodaju kao ceo paket, kao gotov proizvod i da maksimalnu ukeshiraju, samo ne videci da niko nece hteti da je kupi sa takvom unutrasnjosti (mislim na tehniku, motor, sasiju, sve druge sisteme itd,ne na unutrasnjost kabine).
А како онда продаше Мјанмару Норе на Камазу Question

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2008
  • Poruke: 3441

Pa zato sto su ih stavili na Kamaz. Ali ova oklopljena Nora se nece nuditi kao Modul koji se moze staviti na bilo koji kamion, vec kao gotov proizvod. I to nebi bio problem da je bar baziran na savremenom vozilu, kao sto je onaj Archer, ali ovo je totalna bezmislenost.

Inace, ko je osim Mijanmara kupio do sad? Tacno: niko. A nude je vec 6 ili vise godina.

Cudilo bi me da im uopste neko dodje ove godina na ovaj sajam, sve su vec videli prosle godine.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6924

Koliko znam i Kenija je narucila Nore.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2008
  • Poruke: 3441

Nije. To moze da pise na vikipediji, ali sve dok nema zvanicne vesti o tome i dok je nevidimo na putu u keniju, novine i internet mogu da valjaju sta god hoce.

offline
  • BSD 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Okt 2009
  • Poruke: 3189
  • Gde živiš: Kraljevo

mareCar ::Nije. To moze da pise na vikipediji, ali sve dok nema zvanicne vesti o tome i dok je nevidimo na putu u keniju, novine i internet mogu da valjaju sta god hoce.

Apsolutno si u pravu u svim komentarima. Stvar je u tome sto ovi iz Yugoimporta nece da odrese kesu za bilo sta. Da bi neko vrsio nadogradnju Mercedesove sasije mora to debelo da plati, a oni to ne zele. Oni misle da nekoga prevare na brzinu i onda ucenjuju fabrike namenske industrije do poslednjih granica. Ta vremena su prosla, a to im niko nije javio. Nesto sto su i projektovali to je od pre pet sest godina, a neceg novog nema. Ovogodisnji Partner je organizovan iz razloga sto je potrebno da se naprave tri priloga za RTS kako bi nastavili sa manipulacijom svesti gradjana ove zemlji odnosno kako bi dragi gledalac od sezdeset do osamdeset godina video u pola osam tamo nekakav sajam naoruzanja na kojem je pokazano neko ,,nase" novo naoruzanje cija ni imena nece zapamtiti, a ministar ce reci kako se NADA da ce naredne godine moci i nesto epohalno da im prikaze iz nasih fabrika npr. novi helihopter. Na ovogodisnjem Partneru treba da naprave jedan okrugli sto na kojem bi mogli da pozovu profesore u penziji koji su u zivotu nesto projektovali i radili poput Obrada Vucurevica , Sava Pustinju i druge pa da ih zapitaju za pomoc kako bi se ovo propadanje zaustavilo, a ne ovo zamazivanje ociju!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1193 korisnika na forumu :: 28 registrovanih, 6 sakrivenih i 1159 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., airsuba, Andrija357, Apok, bojank, djboj, flash12, galerija, hatman, jackreacher011011, Leonov, ljuba, Mcdado, mercedesamg, Mercury, Milos82, milutin134, Mlav, mnn2, MrNo, procesor, Sirius, StepskiVuk, TheBeastOfMG, vladaa012, zbazin, ZetaMan, |_MeD_|