"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1640

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1599
  • Gde živiš: na zalasku sunca

Због упада РОСУ и хапшења Срба у северном делу Косовске Митровице, председник Александар Вучић састао се одвојено са амбасадорима Русије и Кине, Александром Чепурином и Ли Манчангом. Председник Вучић и премијерка Ана Брнабић замолили су амбасадора Ли Манчанга да пренесе кинеском руководству да Србија никад није била у тежој ситуацији. Ли Манчанг рекао да ће већ у току дана о томе обавестити председника Кине.

Генерални секретар Председника Никола Селаковић рекао је за РТС да ће Александар Вучић амбасадорима пренети поруке за Си Ђинпинга и Владимира Путина. Истиче да се Вучић данас неће састати са другим амбасадорима.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika.....-kine.html

Valjda je konacno shvatio da nema svrhe da razgovara sa ostalim ambasadorima.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3495

https://rs.sputniknews.com/vesti/201811231117927223-kosovska-policija-/
Косовска полиција потврдила је да је заменик градоначелника Косовске Митровице Милан Радојчић пета особа за којом се трага у оквиру акције наставка истраге о убиству српског политичара Оливера Ивановића, објавила је приштинска „Газета експрес“.
Ако је ово истина изгледа пуца коалиција Вучић-Харадинај, пошто је Радојчић био главна веза између њих двојице. Иначе у слободно време шамара градоначелнике, рекетира а вероватно и тргује шиптарским брашном а и око Ивановићевог убиства се помиње. Док је покојни Ивановић био главни, шиптари на северу КиМ нису могли да присмрде а сада се шеткају како хоће захваљујући горепоменутом и његовом ментору из Београда. Ко са ђаволом тикве сади... Додуше он је вероватно досад већ побегао у централну Србију, неће гром у коприве. А што се тиче рата немојте бити смешни, нешто слично овоме се догађа сваке две недеље, само је сада распоред мало гушћи. Следи још једна рунда уздисања по телевизијама а можда и који оштар протест.



offline
  • Konstruktor
  • Pridružio: 01 Nov 2013
  • Poruke: 1245

@amaterSRB
Shvatio??? On shvatio???
Da li je on nekad nešto uopšte shvatio?

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

vranjanac29 :: Mi i sada imamo prekaljene oficire i aktivne i u rezervi, pa s tim ne vidim razlog dezertiranja.

Србија увек има врло добре официре. Имали смо их и '99. Павковића, Лазаревића, Делића...
Шта се дешава са тим официрима касније у миру?
Негде сам прочитао да је војвода Мишић морао у Прокупљу да прода шињел да би купио хлеб
Судбину официра из најновије историје нажалост познајемо. О многим обичним херојима и њиховим судбинама знамо мало или ништа.
Због оваквих догађања многи имају дилему, ако одем шта после? Знам да многи нису у дилеми
засукаћемо рукаве па нека буде оно што једном бити мора

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2015
  • Poruke: 1524




Drugari. Samo im na fotki fali još jedan takav isti, sa Kosova poreklom, advokat za prljave poslove blizak vrhu države i SNS-a. Ali bolje da ne pišem ništa...
Čisto da čovek u nekom momentu poželi da ih Šiptari sad uhapse i malo našamaraju.

Nijedan normalan Srbin ne može da poželi i podrži odvajanje Kosova, ali kada vidiš kakav ološ nas kao narod predstavlja dole i ko drži konce u rukama, kune se u srBstvo i sl, a samo puni sopstvene džepove i maltretira normalne ljude u svakom smislu - zgadi ti se sve.
Sami smo sebe užasnom kadrovskom politikom kroz ceo dvadeseti vek doveli do današnjeg stanja, i to ne samo po pitanju Kosova. Naravno da Zapad, politički i verski, kopa, rovari i radi protiv nas još od kraja 18. veka i prvih pokušaja obnove državnosti (pravoslavlje, Rusija, kasnije otvaranje Istočnog pitanja, preterivanje Turske sa Balkana), ali smo mi tolikodoprineli sopstvenim idiotizmom, nesposobnošću, trpljenjem i gajenjem kriminalaca i ološa u sopstvenim redovima, da svako prebacivanje krivice samo na zapad i glumljenje žrtve apsolutno ne pije vodu.

Treba nama Komitet javnog spasa kao u vreme Robespjera i Sen Žista, a tek onda da gledamo u tđe dvorište i krivicu za sopstvenu situaciju tražimo u drugima. Ovo što se među srpskom "elitom" nakotilo valjda nigde u svetu ne postoji.

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

https://youtu.be/3iQ2X7m3FwI
Zanimljivo izlaganje i jos bolji predlog za kosmet.
Jednostavno proglasiti okupaciju.

offline
  • Nebojša Đokić
  • vojni istoričar
  • Pridružio: 03 Jun 2010
  • Poruke: 4066
  • Gde živiš: Novi Beograd

Iza ubistva Olivera Ivanovića stoje Srbi i svi Srbi na KiM znaju ko su ti ljudi. Reč je o najbližim intimusima velikog ... tačnije bate velikog ... . Da mi neko rekao da ću da aplaudiram šiptarskoj policiji ne bi verovao ali ovo što su danas uradili trebali su da urade još ranije. Zato vreća smeća u ljudskom obliku i ne sme da se obrati zapadnim ambasadorima jer oni svi odlično znaju ko stoji iza ubistva Ivanovića. Znaju i Rusi i Kinezi ali oni moraju da glume budale a siguran sam da u sebi seire.

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3495

Sr.Stat. ::
Србија увек има врло добре официре. Имали смо их и '99. Павковића, Лазаревића, Делића...
Шта се дешава са тим официрима касније у миру?
Негде сам прочитао да је војвода Мишић морао у Прокупљу да прода шињел да би купио хлеб
Судбину официра из најновије историје нажалост познајемо. О многим обичним херојима и њиховим судбинама знамо мало или ништа.
Због оваквих догађања многи имају дилему, ако одем шта после? Знам да многи нису у дилеми
засукаћемо рукаве па нека буде оно што једном бити мора


И Мишића и Путника је у смрт отерало оно ђубре од Александра Карађорђевића. Бојовића и Драгутина Гавриловића и многе друге су мање више убили комунисти 1945. У сваком случају Србија се према својим херојима увек односила јако лоше. А Југославија и прва и друга их је немилосрдно уништавала јер су представљали све супротно од намене са којом је она створена.
А што се некаквог рата тиче о томе се увек поведу разговори када дође до овако нечега на КиМ. По мом мишљењу ово је позоришна представа, можда глумци нису најбоље усклађени али редитељ који нема алтернативу и даље држи све конце у својим рукама. А и сада озбиљно да ли искрено мислите да је Србија данас способна за неки озбиљнији рат? Председник нам се пре коју недељу хвали у којим деловима земље немамо ни једног војника као да је то сјајно и као да он нема ништа с тим и да није на власт већ 6,5 година. Људи који су учествовали у ратовима 1991-1999. имају сада минимум 40 година, дакле уз све уважавање, спадају у трећи позив. Ово више није она држава која је постојала до 2000. која је имала у редовном саставу 110.000. војника и официра и могла у сваком тренутку да мобилише још неколико стотина хиљада који су прошли једногодишњи војни рок. Данас редовни састав свеукупно има 28.000. какво је ту стање оу поређењу са ранијим периодом да не говорим, уз све уважавање наших војника и официра који се труде колико могу. Резервни састав скоро и да више не постоји откад је негде 2002. уведено служење у цивилу (и тако број регрута више него преполовљен а војни рок скраћен на 6 месеци) а нарочито од 2010. када је рок скроз укинут. Полиција сада броји такође око 28.000. униформисаних, не знам колико их је било некада вероватно и њих више. О наоружању и техници и читавој државној инфраструктури која је потребна за озбиљно вођење рата да и не говорим. Оно што је набављено и произведено не може да се пореди са оним што је уништено, пропало, окљачкано итд. Уз то сада су све околне државе пуноправне чланице НАТО (Македонци се опиру али нажалост безуспешно) или су у њима стациониране њихове трупе (БиХ и окупирани КиМ). Овде се стално понавља да се ситуација у свету мења и да време ради за нас. То је само делимично тачно. Ситуација у свету се сигурно мења, Запад више није свемоћан (али за скоро све наше странке и даље апсолутно нема алтернативу) и тренд његовог слабљења и јачања неких других ће се сигурно наставити. Али време не ради за нас јер ми не радимо за себе. Као народ смо потпуно морално и материјално уништени, патриотизам и национализам (у смислу љубави према свом народу) су на издисају. Ако би и дошло до рата верујем да би се поновила ситуација из Априлског рата, потпуни распад система. А и он се био само нешто више од две деценије после ратова 1912-1918. када је српска војска начинила небројене подвиге. Нама прво треба потпун унутрашњи заокрет на скоро свим политичким, војним, друштвеним, економским, привредним и другим пољима, затим неких 10-20 година обнове и јачања. Тек онда поново можемо постати неки фактор у региону.
И за крај једна тужна вест Аца и Ана изгубили поверење у НАТО. https://rs.sputniknews.com/vesti/201811231117929925-vucic-brnabic-cepurin-nato-/

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 516

ltcolonel ::Iza ubistva Olivera Ivanovića stoje Srbi i svi Srbi na KiM znaju ko su ti ljudi. Reč je o najbližim intimusima velikog ... tačnije bate velikog ... . Da mi neko rekao da ću da aplaudiram šiptarskoj policiji ne bi verovao ali ovo što su danas uradili trebali su da urade još ranije. Zato vreća smeća u ljudskom obliku i ne sme da se obrati zapadnim ambasadorima jer oni svi odlično znaju ko stoji iza ubistva Ivanovića. Znaju i Rusi i Kinezi ali oni moraju da glume budale a siguran sam da u sebi seire.

ovo je nazalost tacno 100%

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

ltcolonel ::Iza ubistva Olivera Ivanovića stoje Srbi i svi Srbi na KiM znaju ko su ti ljudi. Reč je o najbližim intimusima velikog ... tačnije bate velikog ... . Da mi neko rekao da ću da aplaudiram šiptarskoj policiji ne bi verovao ali ovo što su danas uradili trebali su da urade još ranije. Zato vreća smeća u ljudskom obliku i ne sme da se obrati zapadnim ambasadorima jer oni svi odlično znaju ko stoji iza ubistva Ivanovića. Znaju i Rusi i Kinezi ali oni moraju da glume budale a siguran sam da u sebi seire.

Зашто не би ти рекао каква сазнања имаш? Није у реду да осуђујеш некога и да доводиш у заблуду, по овом јако важном питању.

Дакле, коме је било у интересу да убије Ивановића, али пази, да га убије, а не само што га је мрзео или га није волео због неких интереса и сукоба, као што већина има неке интересе и сукобе?

Не знам како неко може некога да осуди по овом питању тако олако и да остане чисте савести. Зар је противљење Вучићу оправдање и окидач за овакве оптужбе? Дајте молим вас, мржња према главном у власти државе је постала патологија у овој земљи.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 822 korisnika na forumu :: 53 registrovanih, 3 sakrivenih i 766 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., AleksSE, AMCXXL, Andrija357, antonije64, Brana01, BSD, CikaKURE, Dimitrise93, djboj, djo97, drimer, Excalibur13, FOX, galerija, Georgius, Griffon vulture, Hans Gajger, Instruktor 1223, Karla, Kibice, kjkszpj, Krvava Devetka, Kubovac, kybonacci, laki_bb, laurusri, Leonov, Lieutenant, Luka Blažević, mercedesamg, Metanoja, milutin134, MiroslavD, moldway, MrNo, NoOneEver Dreams, nuke92, operniki, pristinski korpus, rovac, Sirius, Smiljke, Srle993, Tas011, vladulns, Vlajman1957, wizzardone, x9, yrraf, yufighter, Zoca, |_MeD_|