"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1645

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32328

Priština je - dovodeći našu južnu pokrajinu na ivicu rata ponovnim upadom ROSU u severnu Kosovsku Mitrovicu - počela da sprovodi najmračniji scenario na koji su srpske bezbednosne službe upozoravale mesecima, pišu današnje "Večernje novosti".
Kako piše list, taj scenario podrazumeva da Albanci, uz pomoć moćnih saveznika, pripremaju ratničku strategiju otimanja severa Kosova i Metohije i izazivanja destabilizacije za koju bi bili optuženi Srbi i Beograd.
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/britanci-reziral.....69552.html

U severnom delu Kosovske Mitrovice jutros je mirno, ali napeto. Ni danas na Kosovu i Metohiji nema srpske štampe, a kako je za Tanjug rekao Zvezdan Mihajlović iz firme "KiM Beokolp", neće je biti ni sutra s obzirom da kosovski carinici traže da na svim fakturama piše "Republika Kosovo".
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018.....id=1473492



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 29 Jul 2015
  • Poruke: 150

boyce ::Milan A. Nikolic ::Јањић је једна енигма британска. Шта ће бити видећемо.

Jel ti to tvrdiš iz dobro obaveštenih izvora informacija, tipa Informer, Srpski telegraf, Alo?



Njujork tajms tebra, Njujork tajms.



offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Za sve što su sudili i držali u pritvoru Šešelja, mogli su nešto spakovati i za Vučića. E sada, par godina u zatvor ili na vlasti... pitanje je sada. Za nekoga ko je godinama u drugom planu. U stranci. Manje-više uvijek opozicija. Još prilično inteligentan, ali manipulativan i šta već sve... Plodno tlo za obradu. Možda nije bila teška dilema. Šešelj uvijek birao zatvor Smile Ali očito neko u njegovoj blizini osjetio da je vrijeme da jin pređe u jang.
Haška priča je skoro gotova. I sada, ako je istina da je on posredno ili zna ko je ubio Ivanovića, pa ćutiš... Daješ kao na tacni još jedan povod za ucjenjivanje. Pošto i dalje smatram da je Vučić inteligentan, čudno mi je to. Osim ako u tom čudnom odnosu tvoj politički život zavisi od toga da imaju čime da te ucjenjuju. Pa igraš partiju šaha i znaš da nekada nešto moraš da žrtvuješ.
Samo, tu šahovsku igru može da igra Rusija na primjer. Koja ispod stola ima palicu ako zatreba. Mi mali, ako i nadmudrimo velike i dovedemo ih pred šah-mat... oni jenostavno mogu samo porušiti figure i dobiješ šamar u najboljem slučaju. Samo je pitanje, da li je partija šaha zbog što dužeg ostanka na vlasti ili zbog Srbije. Odgovor na to ipak traži neko vrijeme da prođe. Samo što izgleda da nije vlast ili Srbije. Nego što je duže na toj vlasti, sudbina Srbije i njegova vlast postaje jedno. To teško da može donijeti dobro, jer kakva god da je vlast njoj dođe kraj.

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2222

Markoni29 ::Milan A. Nikolic

А заузврат је добила ништа. И сада када су преговори пропали ми имамо ништа. И шта сад?
Шта ћемо са одговорношћу васти? После оваквог пораза они који имају и трунке части би поднели оставке, влада би пала а председник се повукао из политике.


A otkud mi znamo tacno da nismo dobili nista?

to nam vicu ovi na tv? ma ajde.
cim politicar (bilo koji na kugli zemaljskoj, ne samo ovi nasi) tvrdi nesto, uvek imam 70% sumnje da tu nisu cista posla a nekad i da otvoreno laze (iskustvo jbga, nisam u zivotu video politicara koji nije bar 10x uhvacen u lazi).

ko zna sta su se oni tacno izdogovarali.

nemora biti da je narod, drzava dobila nesto, mozda su to nesto politicari dobili.

kad budu svi papiri,dogovori,sastanci bez izuzetaka (i neisarani crnim flomasterom da se ono najvazniuje ne vidi) dostupni, na izvolte da svi mi mozemo procitati na netu, e onda cemo moci da sa sigurnoscu izgovorimo neke stvari.

ovako je sve to obicno prdenje u cabar ili nagadjanje najobicnije.

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2008
  • Poruke: 565

vranjanac29 ::Ako bi doslo do sukoba na kosmetu, jedino ko bi mozda krenuo da brani sipose je SAD i Engleska od NATO zemalja, mozda bi i taj rat znacio raspad NATO pakta. Generalno mi smo sada u ofanzivi, lopta je na nasoj strani, sto znaci ne ugnjetavmo ih, ne hapsimo, ne udaramo ekonomske blokade i cekaju se nasi konkretni potezi. Njima.je jos ostalo da posalju ROSU na Gazivode i zazmu branu, ako i tada ustuknemo onda mozemo svi kolektivno u azil.

Bojim se da nam je skori rat neminovan ali cini mi se po prvi put dogovoreni rat... u kojem ce glavnu rijec voditi Srbija a sa druge strane ovi retardirani kosovari koji nisu u stanju da vide kako ih Ameri namjestaju Srbiji na penal kako bi se i definitivno odradilo razgranicenje na KiM.

To vec postaje toliko ocigledno... sa tom razlikom sto se NATO naravno nebi umijesao u borbu protiv Srbije vec bi bio kao neki buduci faktor razgranicenja...sa kojim bi Srbija naravno imala normalne odnose kao sto i sada ima...
Cijena citavog desavanja i razgranicenja ce biti placena okretanjem Srbije ka EU i SAD-u... ukratko to vam je moja analiza... Very Happy

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3464

Бриселски споразум, тачка 7.Policija će biti jedinstvena i to će biti kosovska policija. Čitava policija sa severa Kosova treba da bude integrisana u okvire kosovske policije. Plate će isplaćivati jedino kosovska policija. Тачка 8. Pripadnicima drugih bezbednosnih srpskih struktura biće ponuđeno mesto u odgovarajućim kosovskim strukturama. Тачка 10. Predviđa se da pravosudne vlasti budu integrisane i rade u okviru kosovskog pravnog okvira.
Дакле ја не видим шта је овде спорно. Суд тј. тужилаштво "Косова" је наредио хапшење неколико људи а полиција "Косова" је хапшење извршила. На то је власт у Србији пристала 2013. а народ прихватио тиме што је гласао за ту власт 2014. 2016. 2017. Дакле маните се прича о рату, ко нам је од сила савезник а ко противник и слично. МИ смо на све ово пистали. Ако стварно хоћемо да се боримо за КиМ прва битка неће бити ни у К. Митровици, ни у Приштини, ни у Бриселу, Вашингтону итд. него једино и само у Београду. Тек после тога све ово о чему се пише долази у обзир.

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

Boris90 ::Plasim se da bi se opet razocarali.
Prethodne vlasti su imale priliku pa sta su uradile? Nista..


da, i prethodne vlasti su imale priliku da potpisuju briselske sporazume i ostale izdajničke ugovore i zato je dobro što nisu uradili ništa jer bar nisu napravili štetu(što su pravili štetu na drugim poljima to je druga priča)

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2826
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

dragoljub11987
Bojim se da se rat ne bi vodio samo u Bg vec u celoj srbiji, zalosno je sto i pojedini profesori na uglednom uneverzitetu iz Novog Sada, tacnije fakulteta iz Subotice propagiraju ovu ideju i to usred predavanja.
Ako jebtako i na ostalim fakultetima onda smo ugasili skroz.

offline
  • Pridružio: 30 Avg 2011
  • Poruke: 723

Šta vredi parkirati tehniku kad nema pvo da isprati, treba se prvo dobro opremiti pa onda pretiti. Nisu nama šipci problem nego tetka nata. Što se tiče AV da gledam sa strane čovek direktno radi za šipce ali možda nisam u pravu ali da je država pod naprednima nazadovala ko nikad to svaki debil može videti. Mislim da vreme ne radi za nas a rešenje se zna proglasiti okupaciju i nabaviti pvo i pvo i samo pvo...

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32328

Trojici Srba koji su u petak uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici Osnovni sud u Prištini odredio je do 30 dana sudskog pritvora na zahtev tužilaštva, javlja dopisnik RTS-a. Četvrti uhapšeni trebalo bi da bude priveden sudu u Kosovskoj Mitrovici. Advokat Dejan Vasić kaže da niko od četvorice uhapšenih nije optužen za ubistvo Olivera Ivanovića.
Uhapšeni Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković prebačeni su u zatvor visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika.....rbima.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1371 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 10 sakrivenih i 1327 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, ajo baba, amaterSRB, Andrija357, Asparagus, Batinas, bladesu, Boris90, BSD, cenejac111, Dimitrije Paunovic, Dorcolac, Fabius, Georgius, Karla, kihot, kybonacci, Leonov, Lieutenant, milenko crazy north, milos.cbr, mrvica78, nemkea71, procesor, Regrut Boskica, royst33, shadower78, srbijaiznadsvega, Stanlio, stegonosa, Toper, Trpe Grozni, vathra, W123