"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1658

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

Georgius ::MB120

A преко чије територије лете да би дошли до Сирије, Придњестровја, Јерменије? А куда треба да лете да би до нас дошли? Бугари и Румуни немају независну политику као Турци, забранили би прелет руским авионима и шта онда? Сигурно неће заратити са НАТО-ом због нас.

За остало се слажем, били би у много већем чабру него што јесмо да нема подршке Руса


pa ako bi baš zagustilo mogli bi da lete sa Kuznjecova preko CG, mi nemamo čime da ih oborimo niti bi smjeli a NATO se neće kačiti sa njima zbog preleta obzirom da su im Rusi dozvolili da lete u Siriji, a mislim da bi im prelet dozvolili i Grčka i Makedonija...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • snop 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 20 Mar 2018
  • Poruke: 8

A ima li neko plan, viziju ili predlog kako bi ta nasa akcija trebala da izgleda ili se sve zavrsiti na prozivanju vlasti i zeljama da uzivamo u sendvicu dok vas par ne stigne do Prizrena.
Hajde da krenem od par kljucnih pitanja, sta ako pogine kforov vojnik ili konkretno amer i zapadni mediji udare u standardnu kukumavku "agresija Srbije na malu demokratsku drzavu u kojoj ginu i nasi mirotvorci bla bla truc truc" a znamo sta posle sledi.... u kom to smeru moze povoljno da se odvija po nas?
Kojim to kanalima Rusija moze da nam dostavi pomoc buduci da smo u potpunom obrucu nato i zemalja koje su manje ili vise neprijateljske?
Kako bi ljudi reagovali na ratnu opciju ukoliko i poslednjoj budali ne bude kristalno jasno da drugog izbora nemamo. Verujem da dosta vas na forumu radi u vojsci pa je atmosfera verovatno drugacija od nas koji smo prinudjeni raditi sa prosecnim gradjanima, a gledati njih je zaista deprimirajuce: dekintirani, mrzovoljni, teski, kontradiktorni, besni na sve... Hocu da kazem da ukoliko dodje do vojne akcije koliko bi neprijatelju tesko bilo da okupi srazmerno veliki broj korisnih i beskorisnih idiota za nerede u drzavi. Jedan od glavnih razloga ne ulaska Rusa u Ukrajinu bilo je i javno mnjenje koje je oko 70% pilo protiv rata (bar prema ruskim izvorima)
Verujem da su ovo neka od konkretnih pitanja koja interesuju posetioce ovog sajta i nadam se razumnim odgovorima.



offline
  • bedno piskaralo
  • Pridružio: 08 Maj 2011
  • Poruke: 217
  • Gde živiš: bg

snop ::
Kojim to kanalima Rusija moze da nam dostavi pomoc buduci da smo u potpunom obrucu nato i zemalja koje su manje ili vise neprijateljske?


Дунав.
Мислим да је међународни пут, исто као Босфор и Дарданели, и да је забрањено заустављање. Нека ме неко исправи ако грешим.

offline
  • Konstruktor
  • Pridružio: 01 Nov 2013
  • Poruke: 1245

Zandar ::Slobodarko dete ne pricaj gluposti.
Odjavljujem sa ove teme a vi samo pun gas nastavite.


Ne treba nipodaštavati glas učesnika forumske rasprave. Čitaju se naši postovi i koriste kao i metod utvrđivanja javnog mnjenja putem uzorkovanja. Nije baš internet ratovanje, ali nije baš ni "pas koji laje ne ujeda". Rekao bih da ova i slične aktivnosti na javno dostupnim izvorima informacija i mišljenja donose svoj uticaj kod one osobe, za koju se baš i najviše sumnja da dobar deo radnog vremena provede u pretraživanju javnog mnjenja umesto da radi ozbiljno svoj posao.

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

vranjanac29 ::Slobodarko
Ajde ne preteruj, nisu su svi u policiji povezani sa kriminalcima, cak je jedan mali deo ali i to se zna koji su i zasto su ubaveni po raznoraznim obezbedjenjima.
To sto imaju takvu zakletvu nikako ne znaci da treba da ostavljaju ranjene vec im stavlja do znanje sta ih ceka ako ae predaju. Vidi da sam i ja ranjen ili primoran da sen redam pre bi ispalio sebi metak u glavu nego li da me muce i vade organe.


Nisam imao nameru da sve u policiji trpam u isti kos vec da kazem da istorija nije pocela onog trenutka kada je sluzba svog kolegu kriminalca obukla u sinjel Zivojina Misica i fotkala kao model patriote. Ta retorika informera vise ne prolazi ni kod baba na pijaci ko sto ne prolazi upadica djonom "ja sam zandar a vi internet ratnici pojma nemate".
Presao sam COD4 i ne dam na sebe

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3512

dolinalima ::

Дунав.
Мислим да је међународни пут, исто као Босфор и Дарданели, и да је забрањено заустављање. Нека ме неко исправи ако грешим.

То се колико знам односи само на цивилне бродове. Војни бродови (или они који носе напружање, трупе итд.) могу да плове само уз дозволу држава кроз чију територију пролазе. И то само војни бродови Подунавских земаља. За остале је забрањено. Наравно може се под маском цивилних бродова покушати достава неког оружја али то тешко да би успело у већим количинама.
Википедија: Полазећи од потребе јачања економских и културних веза између држава, конвенција у чл. 1. прокламује начело слободе за држављане, трговачке бродове и робу свих држава »на бази равноправности, у погледу лучких и пловидбених такси, као и у погледу услова трговичке пловидбе«. С друге стране, водећи рачуна о интересима прибрежних земаља и њеним сувереним правима, Конвенција забрањује пловидбу ратних бродова неприбрежних земаља. Што се тиче пловидбе ратних бродова подунавских земаља, они могу пловити само у својим територијалним водама, а у туђе воде могу упловити само уз претходну сагласност односне државе. На тај начин начело слободе пловидбе, у чијем основу лежи идеја о свеопштем економском интересу, доведена је у склад са потребама безбедности прибрежних држава.
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%83%D0%BD%D.....0%B1%D0%B5

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

https://www.srbijadanas.com/vesti/kosovo/albanci-d.....2018-12-03

"Vučić je istakao da će morati da donese odluku, ako nam Albanci pošalju vojsku na liniju sa centralnom Srbijom."

Možeš još danas da uradiš. Pozovi kineze i ruje, da ti šalju več onaj PVO, koji se nabavlja več 20 godina i tek da nije stigao.

offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 4934
  • Gde živiš: Novi Sad

su27 :: pa ako bi baš zagustilo mogli bi da lete sa Kuznjecova preko CG, mi nemamo čime da ih oborimo niti bi smjeli a NATO se neće kačiti sa njima zbog preleta obzirom da su im Rusi dozvolili da lete u Siriji, a mislim da bi im prelet dozvolili i Grčka i Makedonija...

Шта могу да ураде 4 авиона са Кузњецова? како да нам помогну? Под прелет кроз друге земље сам првенствено мислио на транспортне авионе јер у случају пиздарије мораш имати непрекидан доток муниције,горива и свега осталог. Обрати пажњу на Сирија експрес, која количина свега долази бродовима у Сирију. Снабдевање Србије тог размера једноставно није могуће сад кад је ЦГ друга држава и кад су у НАТО-у.

online
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1820

Колико ја знам, носач им је на ремонту и планира тамо и остати још коју годину.

offline
  • j22  Male
  • Građanin
  • Pridružio: 17 Apr 2017
  • Poruke: 293
  • Gde živiš: Beograd

ako me pokaže kohomes pvi će nastaviti da divljaju a tzv eu če i dalje boleti ono pored kohones za NJegovo dahtanje na vanrednim kzš.

to može i relativno bezbolno da se pokaže, recimo, MO pozove dobrovoljce da se prijave od npr 5 do 10 decembra koji su spremni da se u roku od 12 sati momentalno stave na raspolaganje VS. Pa onda lepo slažu da ih ima 30 tak hiljada i eto onda pritiska na tzv eu da pritisne šumske teroriste da se smire.

a ako je sve ovo uvod da ih prizna, onda ne znam šta je činiti a da ne spada u unutrašnju politiku.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1102 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 7 sakrivenih i 1061 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Bobrock1, cavatina, cenejac111, CikaKURE, comi_pfc, doktor1964, FileFinder, galerija, HrcAk47, Kubovac, Leonov, ljuba, Luka1998, MB120mm, mercedesamg, Mi lao shu, Milenaaa, Milos ZA, Milos82, Mlav, mocnijogurt, Ne doznajem se u oružje, nemkea71, Parker, procesor, rodoljub, Singidunumac, suton, tomigun, Trpe Grozni, vlajkox, wolverined4, 1107