"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1684

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Bili smo vojnici
  • Pridružio: 19 Maj 2009
  • Poruke: 4983
  • Gde živiš: Beograd - Srbija; Novi Grad - Republika Srpska

pavlo ::Ja ću nešto naglas da razmišljam.


Da li znate sta dolazi posle vuckovog resavanja Kosova? Dolazi na red Vasa domovina i moja dedovina, R.Srpska. To mislim da je svima jasno.
Ta Republika Srpska, kakva je da je, je jedino sto smo mi uspeli da dobijemo u onim nesrecnim ratovima.
Samo da Vas podsetim, danasnja Srbija je manja od Kraljevine Srbije od pre Prvog svetskog rata, tj. ovo sto nam se trenutno desava nije pocelo devedesetih, proces mnogo duze traje.



To što ti zoveš rešavanjem, to je rešeno 2006. godine. Do 2006. su oduzimane nadležnosti redom i redom, uključujući i delovi teritorije RS (delovi oko Sarajeva i Brčko distrikt). Poslednje što je RS oduzeto pod pritiskom stranaca uz poltronstvo političara je Vojska. Bio je pokušaj i MUP-a, ali zbog islamskog terorizma je ipak ostao u RS. Do tada se niko nije drznuo da išta kaže ni u BL ni u BG.
Republici Srpskoj su oduzimane nadležnosti, jer je 1997. godine imala sve atribute države osim stolice u UN.

Ovo na KiM se radi obrnuto, u odnosu na Srpsku. Njima se dodeljuju nadležnosti.

A osim toga.Srbija ništa nije uradila 2004. godine, kad je izbio pogrom nad preostalim Srbima. A neće ni sad. Jer tu nije pitanje NATO-a, već za slučaj da mi intervenišemo, a pogine slučajno jedan pripadnik američke vojske iz sastava KFOR. SAD bi imale legitimno pravo da otvoreno interveniše protiv Srbije. Iza njih bi ovaj put stojalo međunarodno pravo, koje nisu imali 1999.

E, a i da pomenemo opštu vojnu mobilizaciju. koliko bi se ljudi odazvalo a koliko ne bi. I šta su dobili oni koji su se odazvali mobilizaciji 1991 i 1999.?

Da vam kažem da Srbija ni dana danas nema Zakon o pravima boraca iz 1990-2000. godine.
Zašto, zato jer to nije politički korektno reći, da je neko iz Srbije učestvovao u ratu 1991-1995. a i rat iz 1999. se nešto ne kotira politički kod nas.

Uvek imaš ono, da Srbija nije učestvovala u ratu. Zato borci i nemaju nikakva prava. E ako oni iz devedesetih nemaju nikakva prava, šta čeka "buduće"?

Današnja Srbija je veća od Kraljevine Srbije. Površina 77474 bez KiM, a sa KiM 88499 kilometara kvadratnih.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Okt 2016
  • Poruke: 178

Insan ::Da se osvrnem na govor Vučića...
Nisam diplomata, mada pomalo shvatam šta je diplomatija i kako se diplomatski govori.
Vučić je uvjek govorio, Srbija želi mir, želi stabilnost po svaku cijenu i sl.
Danas slušam i nevjerujem kada kaže Srbija je želela mir? Prošlo vrijeme? Diplomatsko uopzorenje??
Meni nije jasno...
AV je uvijek u svojim obraćanjima ka javnosti govorio, Zapadne ekonomske sile i sl. (ali je i čobanu pored ovaca i tranzistora bilo jasno o kome se radi) ovaj put ih je taksativno naveo, SAD,Velika Britanija i što se tiče vojske Njemačka.
AV je uvijek u svojim obraćanjima javnosti bio suzdržan, danas je govorio ne za našu javnost (nama je to oduvijek bilo jasno) već vjerujem za stranu javnost.


I pomenuo je onog ilegalnog imigranta sto se predstavlja kao ,,ambasador SAD u Pristini", rekao je da cu mu danas nesto poruciti, ali za sad bar nista.



offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

pein ::Pa to su ti zapadni PARTNERI Exclamation Exclamation Exclamation

VUČIĆ: SADA JE JASNO DA SU ALBANCI ZA SVE IMALI PODRŠKU AMERIKE, BRITANIJE I NEMAČKE
https://www.blic.rs/vesti/politika/vucic-sada-je-j.....ke/ksk7rbk


ne partneri nego bukvalno "savjetnici"

offline
  • Pridružio: 27 Feb 2015
  • Poruke: 529

Sto se tice kraljevine bolje imati Vojvodinu nego Makedoniju. Dobili smo RS, dobili smo rezoluciju 1244, izgubili smo CG i polako gubimo Kosovo, a to su procesi zapoceti 5. oktobra.
Ovde se konstanto govori o tome, samo da skinemo Vucica i dovedemo patriote i oni ce j... majku svima i pobedicemo u svemu, postacemo nuklearna sila, prvi cemo kolonizovati Mars.. kakav progres nas ceka, samo treba uraditi najtezu stvar, dovesti patriote na vlast i smeniti Vucica i eto ga sah mat celom svetu.

Nama nisu valjali Obrenovici, koji su stvorili Srbiju i prosirili je, vaspostavili Kraljevinu. Nama nije valjao Aleksandar jer je stvorio vecu drzavu jos od cara Dusana, pomerio granice pravoslavlja najzapadnije, stvorio unitarnu drzavu sa 6 od ukupno 9 banovina, sa srpskom vecinom. Nama nije valjao Tito jer je ubijao Srbe. Nama nije valjao Milosevic, jer je branio R.S. i Kosmet, (DOS ne bih da spominjem, oni su svakako najgori), evo sada ne valja Vucic. A dosta toga se promenilo na bolje posle dosmanlija, vojska je prestala da se urusava kao onda, ne koristi se termin nato intervencija nego argesija, radi se spomenik momcima sa Kosara, podignut je Tiboru Cerni, i puno toga ide nabolje, nesto stagnira, nesto je i gore. Al tako je to. Ne mozete ocikvati od njih da budu efikasniji, kada najveci deo svoje energije trose upravo da bi se odrzali na vlasti, jer ovde je plodno tle za korisne idiote Zapadu. Nama nece valjati niko ko dodje, vecito cemo cekati patriote, i svoje vreme cemo trositi na unutrasnje sukobe, a hijene vrebaju sa svih strana.

offline
  • j22  Male
  • Građanin
  • Pridružio: 17 Apr 2017
  • Poruke: 293
  • Gde živiš: Beograd

[quote="Danko SVIK VRS"]pavlo ::Ja ću nešto naglas da razmišljam.



A osim toga.Srbija ništa nije uradila 2004. godine, kad je izbio pogrom nad preostalim Srbima. A neće ni sad. Jer tu nije pitanje NATO-a, već za slučaj da mi intervenišemo, a pogine slučajno jedan primadnik američke vojske iz sastava KFOR. SAD bi imale legitimno pravo da otvoreno intervenisali protiv Srbije. Iza njih bi ovaj put stojalo međunarodno pravo, koje nisu imali 1999.
kvadratnih.


po kom to medjunarodnom pravu američka vojska može da interveniše bilo gde na svetu ako neko ugrozi njihovog vojnika, po kojoj rezoluciji ?

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

Skijavoneska :: ne koristi se termin nato intervencija nego argesija,

uu strašna stvar, neka ovi ponište sve ono što su potpisivali od 2013e pa neka je zovu kako god oće Wink

offline
  • Pridružio: 12 Feb 2007
  • Poruke: 8633

Po rezoluciji sila boga ne moli.

offline
  • liman 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 27 Okt 2018
  • Poruke: 963

verovatno je mislio na NATO a ne na SAD. NATO ima misiju koju je dobio od UN na KiM i oni su odgovorni za sve što se događa tamo. Po meni uopšte nije bitno da li će neki vojnik KFOR da pogine, čim bilo ko pređe granicu Kosova bez njihove dozbole izvršio je agresiju na teritoriju pod zaštitom NATO i NATO ne da ima pravo nego je dužan da brani Kosovo. Jedino pitanje je kako bi se u tom slučaju ponele države iz NATO koje ne priznaju Kosovo.

offline
  • Pridružio: 28 Jul 2018
  • Poruke: 50

dragoljub11987 ::Једно лично запажање што би реко Курсула из Марша на Дрину. Наравно ми сви емотивно реагујемо када се дешавају овакве ствари али ништа посебно се није десило. Једна иста терористичка оргаизација је четврти пут променила име, ОВК-КЗК-КБС-ВК. Али нешто ми паде на памет. Сврха сваке војске је између осталог чување суверенитета и територијалног интегритета државе. Е сад да Неко зна се ко 2013. на северу КиМ није распустио институције државе Србије, разоружао цивилну заштиту а полицију предао у надлежност "Косову", данас не би било ни ове "војске" јер она не би имала контролу над целом територијом КиМ тј. "Косова" и морала би да га силом заузме. А то не верујем да би чак и НАТО-у у овом тренутку било у интересу па се не би ни догодило. Овако кад је тај Неко предао и последњи остатак КиМ под власт шиптара и та "војска" може да постоји. А да се не заборави цивилна заштита у 4 општине на северу КиМ је бројала неколико хиљада људи, практично су сви мушкарци од 16 до 60 били у њој. И имала је на располагању више од хиљаду комада аутоматског оружја итд. Уз то ту је било и неколико стотина полицајаца РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ без обележја на рукаву. Сада од свега тога нема ништа, оружје ЦЗ је предато КФОР-у (можда чак и шиптарима), полиција је под контролом "Косова" а ми можемо само да се нервирамо.

Нешто куцах па нестаде. Можда се појаве два коментара. Лепо сажета суштина ствари. Врати старе људе, устројство, наоружање. Додај боља средства везе, маљутке,тешке митраљезе и лаке ПВО ракете за КФОР-ове хеликоптере и транспортере. Ако не могу брзо да одраде неће ни одрадити (улазак и контролу севера). Све остало је представа драмосера.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Kumanovski spporazum im ovaj put daje pravo. Ono šro prošli put nisu imali.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 908 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 6 sakrivenih i 861 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Amigdala, anta, Bobrock1, Boris90, cenejac111, darkojbn, debeli, Dimitrise93, djboj, dragoljub11987, flash12, GenZee, HrcAk47, ILGromovnik, Karla, kuntalo, Leonov, Lieutenant, mercedesamg, miodrag, Mlav, nebkv, nebojsag, nenad81, Oscar, Parker, pavlo, radoznao, rajkoplje, sasa87, Simon simonović, Sirius, Skywhaler, Steeeefan, styg, Sumadija34, TheBeastOfMG, Toper, Trpe Grozni, žeks62