"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1704

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 995

J22
Narod ga glasa,narod ga slusa,narod ga podrzava,narod mu se uvlaci,narod se prodaje za obecanja o radnom mestu,narod se dobrovoljno uclanjuje u stranku zbog radnog mesta,narod ga jednostavno voli.
Neka bude volja narodna.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Okt 2016
  • Poruke: 178

___ поручио је да је неопростиво да будуће генерације буду таоци недостатка храбрости политичара да окончају, како је рекао, "вековни конфликт са ___".

Морамо размислити о својим достигнућима, изазовима и наслеђу које остављамо нашој деци, написао је ____.

"Било би неопростиво да будућим генерацијама оставимо будућност у којој би били таоци популистичких аката и недостатка храбрости да окончамо вековни конфликт са ___", наводи ___.

Празнине можете попунити са АВ или ХТ, потпуно је свеједно. rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika.....jama-.html



offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32530

Diplomatski izvori u Briselu ocenjuju da Vašington želi "trajno rešenje" odnosa Srbije i vlasti u Prištini, uključujući obostrano prihvatljivo "razgraničenje".
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1489542

offline
  • Pridružio: 20 Sep 2014
  • Poruke: 1969

pein ::Diplomatski izvori u Briselu ocenjuju da Vašington želi "trajno rešenje" odnosa Srbije i vlasti u Prištini, uključujući obostrano prihvatljivo "razgraničenje".
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1489542


Трајно решење проблема...

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2015
  • Poruke: 1097

Kaze AV da nije potrebno da se Rusi ukljucuju u pregovore

Citat:Бар десет пута сам разговарао с Путином о КиМ, први пут у Сочију. За компромисно решење сам имао његову подршку, питаћу га и у јануару. Имамо разговоре под окриљем ЕУ, а велике силе изражавају своје жеље. Нема потребе за додатним преговарачима, јер је суштина да се договоримо с Албанцима. Не могу да га наметну ни Американци, ни Руси ни Европљани ни нико други. Наравно да је САД на страни Албанаца, јер су признали Косово
https://rs.sputniknews.com/politika/201812221118260299-vucic-pregovori-rusija/

Izgleda ga je bas stislo da odradi posao sa Kosovom.

offline
  • Pridružio: 18 Jul 2017
  • Poruke: 48

Sad ce ovo da bude malo docekano na noz, a mozda je i vise za kantinu, ali moram da Vas pitam kakvo je resenje Kosovskog pitanja moguce upostaviti po Vama?

Ako kazemo da se pregovaranje vrati u UN, ne znam sta bi tamo mogli da postignemo jer SAD i VB sigurno ne bi nista pustili da prodje na sednici SB? Verovatno bi lobirali protiv vracanja tog pitanja u UN. I da nekim cudom ode u UN, opet nista ne bi moglo da se postigne zbog veta Kine i Rusije, odnosno SAD i VB. I onda kao idemo u neki pat i cekamo da se nesto promeni za 50,100 godina?

Ko nam garantuje da Albanci iz te neke fustracije situacijom ne bi preduzeli neke akcije progona i zauzimanja severa Kosova kao u martovskom nasilju 2003. godine? Da li mi mozemo da zastitimo taj narod dole? Ja mislim da mi to ne mozemo, a Kfor sigurno boli uvo da zastiti nas narod dole.

Hocu da kazem, da nema nikakvih ganancija da ce Albanci sedeti i cekati da se stvari preokrenu u nasu korist. Oni osecaju da su sad mocni, da imaju saveznike i tu pricu ce hteti da zaokruze po svaku cenu. Mi ne smemo da upotrebimo silu jer nemamo snagu, ni dovoljno blizu mocne saveznike koji bi nas vojno podrzali. Posledice intevencije bi bile u najboljem slucaju sankcije, a u najgorem nova 1999.

Mislim da je Usnija u pravu, cekanje nas samo vodi u progon sa KIM i gubljenje kompletne teritorije jer niko nece cekati na preokret, nas pitati za bilo sta. Ako necemo milom, uzece sve silom i mi nista necemo smeti da preduzmemo osim nekih sednica, kmecanja, osuda i sl. Ovako za stolim, ima barem neka teorijska sansa da se nesto izvuce.

Cak i da se ostvari ta fantazija da stojimo u patu, i da cekamo da Kina i Rusija ojacaju, mi cemo uz Kosovo i Bosnu jedini ostati van EU. Oni ce se razvijati, a mi cemo kaskati za njima i nazadovati. Mislim da je svim politicarima jasno da je Kosovo izgubljeno i da niko nije blesav da zrtvuje sve Srbe u regionu i Srbiju zarad neceg sto je otislo.

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

https://rs-lat.sputniknews.com/politika/2018122211.....ri-rusija/

"Ne želim da majke brinu da li će im deca kad napune 18 godina da idu u rov“, rekao je Vučić."

Ovo Vučič non stop priča. O rovovima, o ratu, kojeg neče biti, o djeci koja neče u rovove, zeeeh , meni postalo dosadno, al kot nacije očigledno pali.

Prema poslednjim iztraživanjima stranko njegovo podupira nešto više od 53%. Polako Kosovo klizi iz ruka Srbije, sada to postaje očigledno, a Vučič, izgleda če biti onaj koji če to da sprovede.

Nije mi jasno u ovom kontekstu, zašto uopšte ulagati u Armiju, kad se zna šta če biti. Ulizicama ne treba vojska. Ako non stop pričaš da neče biti rata, da neče iči deca u rovove, da uopšte Srbija neče ratovati, ni za bilo šta...zašto onda bacati pare na vojsku. Ako nezna Vučič, sa tim kad unaprijed odbija bilo kakvu konfrontaciju sa bilo kim, on vrlo loše utiče na poziciju Srbije sa aspekta pregovora.

Nato i šiptari misle si, dajmo još malo da ga stisnemo, ionako neče biti ništa....znamo mi, kakav je on vojnik bio u Sarajevu....kako on ratuje, AUUuu...

Ovo šta radi i priča Vučič meni postaje polako nerazumljivo.

offline
  • riva 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 02 Avg 2011
  • Poruke: 349

Pogled sa strane..
Kad si nešto predao, predao si.. gotovo i kraj.
Ako se nešto otme, uvijek je oteto. Bolje i oteto i zamrznuti konflikt, nego predato. Dobar dio međunarodne zajednice (prvenstveno Rusija i Kina) ne bi dozvolio da Kosovo uđe u UN, naročito u slučaju nasilnih poteza Prištine prema srpskom stanovništvu. I Kosovo bi ostalo u dugotrajnoj izolaciji.. bilo bi prisiljeno raditi kompromise. Nema šanse da bi ušli u EU, to nebi mogla ni Albanija, naročito sa ovom šemom otvorenih granica sa Kosovom. Samim tim su se izbacili iz igre za dugooo vremena. Sa druge strane upitna je I budućnost EU, naročito njenog proširenja. Vjerujem da će EU potrajati ali jako sam skeptičan na proširenje (naročito za Albaniju, "Kosovo"). Crna Gora jedina ima neke šanse, pa tek onda ali malo moguće i Srbija, BiH, Makedonija eventualno.
"Kosovu" ne daju ni bezvizni režim a kamoli ulaz u EU.

Stvarno ne znam zašto se rukovodstvu Srbije žuri sa rješavanjem ovog problema navrat na nos. Jedino objašnjenje je radi eventualne Nobelove nagrade ili nekog manjeg priznanja (npr. ceremonije potpisivanja u Bijeloj kući).
Ništa ne gori. Stvarno je nerazumno sad žuriti.

LP

offline
  • Pridružio: 30 Jul 2011
  • Poruke: 775

Overkill ::Cak i da se ostvari ta fantazija da stojimo u patu, i da cekamo da Kina i Rusija ojacaju, mi cemo uz Kosovo i Bosnu jedini ostati van EU. Oni ce se razvijati, a mi cemo kaskati za njima i nazadovati. Mislim da je svim politicarima jasno da je Kosovo izgubljeno i da niko nije blesav da zrtvuje sve Srbe u regionu i Srbiju zarad neceg sto je otislo.

Sve sve ali ovo ti je jedna ogromna glupost.

Neka im je sa srecum i ulazak Albanije i "Kosove" u EU. Ovde je pitanje sta ce biti od EU i sta ce to uopste da lici i da bude u recimo 2-3 godine. Ne mora uopste da ne stane, nego to uopste ne mora niti mora da znaci da ce to da bude tvorevina bilo kakvog oblika koji ce moci ili uopste hteti da radi na "razvoju" nekih musavih Albanije i "Kosove". Ko to garantuje pristupne fondove ili da ce za 2-3 godine uopste biti na vlasti u Nemackoj, Francuskoj ili Italiji neko kome uopste pada na pamet razvoj islamista i zatucanih Siptara???

Ostalo stoji. Mene ne iritira razmisljanje nego stalno jedno razmisljanje u kojem EU nema alernativu. Da se razumemo, ne propagiram suprotno pa ni povezivanje sa ODKB ili CIS i slicno. Srbiji bi bolje bilo da se razvija sa svim i bilo kim kojim ima korist, trzisnu, tehnolosku, obrazovnu itd. Ako neko hoce od nas da uvozi i kod nas da ulaze - da je crna Somalija, SAD, Kina ili EU - nije vazno.

Iritira me samo taj precutni aksiom - EU donosi razvoj. To izgleda nema alternativu u mozgu. Srbi da hocemo i ako hocemo, mogu da se razvijaju sami. Stalno i uvek - treba "Vodja" i utopija u kojoj se svi nasi problem resavaju samo jednog lepog jutra negde u bubucnosti. Vodja je tu (Kralj, Tito, Slobo, djindjic, Usnija) da nas odvede u _____________ (napisi ime) sledece nove vizije svetle buducnosti (monarhija, socijalizam, EU ili bilo sta sto je u buducnosti). Srb sui narod sanjara da se razumemo (pa i kada je to lose i kada je, retko istina, dobro). Sve ce to narod pozlatiti (naravno u novoj svetloj buducnosti gde nas vodi najnoviji Vozd - onaj stari nas je izdao). I tako idemo i menjamo utopiju za utopijom i vozda za vodjom.

Na stranu sve ja samo toliko o srpskoj viziji EU i sta ona znaci.

offline
  • Shomy 
  • Super građanin
  • Pridružio: 04 Jan 2012
  • Poruke: 1390

Overkill ::Sad ce ovo da bude malo docekano na noz, a mozda je i vise za kantinu, ali moram da Vas pitam kakvo je resenje Kosovskog pitanja moguce upostaviti po Vama?

Ako kazemo da se pregovaranje vrati u UN, ne znam sta bi tamo mogli da postignemo jer SAD i VB sigurno ne bi nista pustili da prodje na sednici SB? Verovatno bi lobirali protiv vracanja tog pitanja u UN. I da nekim cudom ode u UN, opet nista ne bi moglo da se postigne zbog veta Kine i Rusije, odnosno SAD i VB. I onda kao idemo u neki pat i cekamo da se nesto promeni za 50,100 godina?

Ko nam garantuje da Albanci iz te neke fustracije situacijom ne bi preduzeli neke akcije progona i zauzimanja severa Kosova kao u martovskom nasilju 2003. godine? Da li mi mozemo da zastitimo taj narod dole? Ja mislim da mi to ne mozemo, a Kfor sigurno boli uvo da zastiti nas narod dole.

Hocu da kazem, da nema nikakvih ganancija da ce Albanci sedeti i cekati da se stvari preokrenu u nasu korist. Oni osecaju da su sad mocni, da imaju saveznike i tu pricu ce hteti da zaokruze po svaku cenu. Mi ne smemo da upotrebimo silu jer nemamo snagu, ni dovoljno blizu mocne saveznike koji bi nas vojno podrzali. Posledice intevencije bi bile u najboljem slucaju sankcije, a u najgorem nova 1999.

Mislim da je Usnija u pravu, cekanje nas samo vodi u progon sa KIM i gubljenje kompletne teritorije jer niko nece cekati na preokret, nas pitati za bilo sta. Ako necemo milom, uzece sve silom i mi nista necemo smeti da preduzmemo osim nekih sednica, kmecanja, osuda i sl. Ovako za stolim, ima barem neka teorijska sansa da se nesto izvuce.

Cak i da se ostvari ta fantazija da stojimo u patu, i da cekamo da Kina i Rusija ojacaju, mi cemo uz Kosovo i Bosnu jedini ostati van EU. Oni ce se razvijati, a mi cemo kaskati za njima i nazadovati. Mislim da je svim politicarima jasno da je Kosovo izgubljeno i da niko nije blesav da zrtvuje sve Srbe u regionu i Srbiju zarad neceg sto je otislo.

Nece biti docekano na noz, ali...
Ne treba polaziti sa stanovista da je EU "sveta krava" i vrhunac ideala kome srbi kao narod teze. Na stranu sta kenjaju politicari. Ionako su dovedeni/placeni da pricaju sta im se kaze. Pomenuti stvorovi nece ili ne zele da cuje narod. A narod kaze " čukam NATO, EU...". I sta sad?
Moj licni stav je dijametralno suprotan tvom. Nema predaje, makar svi izginuli do poslednjeg. Ali ne damo KIM i kraj!! Jasno staviti do znanja da nema vise nazad. Pokazati i dokazati da smo reseni, spremni da ih razvalimo. Uraditi nesto konkretno a ne pozivati narod na uzdrzanost i smirenost. Realno, hiljadu puta ponovljena atvar je da su šuglje vojno i dalje inferiorninu odnosu na nas ( namerno kazem nas a ne VS, zemlju brane svi zdravi i radno aposobni muskarci). Imaju politicka ledja-imaju, al brate do kada. Istorija pokazuje da SAD pre ili kasnije prodaju svoje saveznike za interes ( takodje britanci ali oni su posebna podvrsta gmazova).
Stajati u patu nije fantazija. Stavise desava se...
A sad , u slucaju sukoba sa zapadom, zna se...nema mnogo filozofije. Verovatno su jaci, sto ne znaci da ce sigurno pobediti. Ali brate, ne zaboravi, MI branimo svoju dedovinu, svoju decu, svoju zemlju i porodice!! Predaj se sada, i dok je sveta i veka raznorazni lesinari ce obletati oko nas i kljucati nas ko rdja gvoždje dok ne crknemo. Treba pokazati zube pa po svaku cenu. Bar ce sipci da padnu na nivo statisticke greske a znace svako da nema sa nama zezanja o da skupo prodajemo kozu.
Prodavanje fora kako ON nece da nasa deca budu u rovovima, nego u skolama i fabrikama je cisto proseravanje i plasenje naroda. Ok, ajde onda da mi zalegnemo da NASA deca ne bi sutra bili robovi, jevftina 250€ radna snaga, i sto je najgore deca kukavica!!!
Jeste kliše ali u filmu "Boj na Kosovu", Miloš Žutić ima mnooogo jake dijaloge/ monologe. Objasnjeno sve.
Kosovo je Srbija, nema predaje!!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 833 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 0 sakrivenih i 827 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: DragoslavS, mrav pesadinac, Nobunaga, sokojet, Srle993, 125