"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1715

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2015
  • Poruke: 1097

Ovi ce svi biti oslobodjeni kao i Haradinaj i Oric.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 545

boyce ::http://rs.n1info.com/Vesti/a451200/Organizatori-protesta-traze-od-Vucica-da-predstavi-plan-za-Kosovo-ako-ga-ima.html
Organizatori protesta traže od Vučića da predstavi plan za Kosovo, ako ga ima

Beta

Organizatori protesta traže od Vučića da predstavi plan za Kosovo, ako ga ima Izvor: N1
Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" zatražili su od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da građanima predstavi plan za Kosovo, navodeći da su oni adresa kojoj treba da se obrati a ne "Brisel, Vašington, Moskva ili Priština".

Oni su u saopštenju optužili Vučića da je politikom koju vodi, "država Srbija povučena sa Kosova".

"Osam godina je prošlo, otkako si obećao da ćeš, kad dođeš na vlast, poništiti sve što je bilo ko u vezi sa Kosovom dogovarao. Sedam godina je prošlo otkako si došao na vlast, a šest otkako si sam dogovorio i nametnuo Briselski sporazum. Dok slaviš pobede od pet nula, tvoje fabrike laži pokušavaju da nas ubede da je slika pobednika lik srpskog sudije koji se zaklinje na ustavu države Kosovo. I carinika u kosovskoj uniformi", stoji u saopštenju.

Organizatori protesta su optužili predsednika Srbije i da je "instalirao svoje kriminalce da gospodare ničijom teritorijom" nakon što je kako se navodi, "povukao srpske institucije sa severa Kosova".

"Aleksandre Vučiću, od tvojih epskih podviga i pobeda, od tvojih predstava da ne spavaš i ne jedeš, došli smo do toga da nam kažeš da nemamo ni metar srpske zemlje na Kosovu. Da nam kažeš da nema Srba na Kosovu. Zašto lažeš Aleksandre Vučiću? Ima Srba na Kosovu, a ima i srpske zemlje. Zašto nam carine od sto posto uvodi Vlada u kojoj sede tri tvoja ministra? Zašto su oni i dalje ministri", upitali su organizatori protesta.

Oni su upitali Vučića i "zašto se stavovi naše zemlje zauzimaju na privatnim ručkovima sa Hašimom Tačijem u Njujorku a ne u Skupštini Srbije".

"Kosovo nije tvoje Aleksandre Vučiću, nije nepokretnost u tvom ličnom vlasništvu. Ono je naše. Stvar je svih nas. Kako je moguće da nas vređaš i kažeš nam da nismo spremni da čujemo plan o onome što je naše? Pre pet godina si rekao da imaš plan. Gde je plan, Aleksandre Vučiću? Sa kim pregovaraš? Kako to da Hašim Tači u Skupštini Kosova debatuje o pregovorima i planovima, a ti bežiš od razgovora sa svojim narodom", upitali su organizatori protesta "Jedan od pet miliona".

Oni su podsetili da je predsednik Srbije dao zakletvu nad Miroslavljevim jevanđeljem u Skupštini Srbije da će štititi Ustav i Kosovo kao deo Srbije, a da danas kako su naveli, "priča o razgraničenju".

"Da li svaka tvoja zakletva ima težinu one date Vojislavu Šešelju i Srpskoj radikalnoj stranci u crkvi Svetog Marka? Zahtevamo da prestaneš da se ponašaš kao vlasnik ove zemlje, i da građanima Srbije predstaviš plan za Kosovo i Metohiju. Mi smo adresa. Ne Brisel. Ne Vašington. Ne Moskva. Ne Priština. Sa nama pričaš o tome. Ako plan nemaš, izađi pred javnost i to saopšti", navodi se u saopštenju



Zamenili su zastave duginim bojama sa srpskom pa se sad odjednom svi prave patriote. Kad je bilo stani pani za KiM nisu se organizovali protesti, to dovoljno govori o nama.

Opozicija bi isto prodala sto i Vucic samo da im se ukaze prilika. Pogotovo ovi liberali, ne zna se ko je gori.



offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

SAD zapretile Prištini: Ili ukinite takse ili sankcije?

Priština -- Savet za nacionalnu bezbednost SAD i američki Stejt department u dokumentu od osam tačaka od Prišine traže da odmah ukinu takse ili im slede sankcije.

Izvor: Tanjug ponedeljak, 14.01.2019. | 13:57 -> 14:13


"Tražimo da se odmah takse suspenduju", navodi se u dokumentu i dodaje da će u suprotnom Priština biti sankcionisana uskraćivanjem podrške Kosovskim bezbednosnim snagama. Dokument je, kako se navodi, u pisanom obliku dostavljen prištinskoj vladi, ali i drugimnadležnim institucijama, prenela je Kljan Kosova.

Ukazuje se da podrška SAD za Kosovo nije neograničena. "Kosovo trenutno sa sobom nosi teret opasnosti da dijalog doživi neuspeh", upozorava se u dokumentu.

U dokumentu se izražava "duboko razočaranje" jer, kako se navodi, Priština nije preduzela ništa što bi bila pozitivna refleksija na pismo američkog predsednika Donalda Trampa upućenog Hašimu Tačiju. Suprotno tome, mere su proširene i na druge proizvode.

"Uspeh i postizanje sporazuma se ne povezuje sa ulogom Federike Mogerini i EU. Uspeh sporazuma je strateški interes SAD, dakle, neprihvatljivo je za nas da se dovodi u pitanje ovaj strateški cilj, neodgovornim potezima kosovskih lidera", ističe se u dokumentu.

U slučaju da sporazum doživi neuspeh zbog Kosova, teret odgovornosti i posledice će snositi samo Kosovo i odgovorni pojedinci za taj neuspeh, upozorava se dalje u tekstu.

Kljan Kosova navodi da im je potvrđeno da je ovo upozorenje prištinskim vlastima poslato na više relevantnih adresa diplomatskim putem. Navodi se i da su mere Prištine donete bez ikakvih konsultacja sa SAD.

SAD su upozorile da Priština svojim "neodgovornim ponašanjem ozbiljno ugrožava prijateljstvo sa SAD". "Ako tarife ne budu suspendovane odmah, SAD će suspendovati pomoć na polju bezbednosti, dakle podršku KBS", stav je Saveta za nacionalnu bezbbednost SAD i Stejt departmenta.

Podsetimo, ranije je prištinska Koha objavila da im je iz američke ambasade u Prištini rečeno da je od kosovskog rukovodstva više puta zatraženo obustavljanje ovih mera, preneo je Radio Kontakt plus.

"Mi snažno ohrabrujemo obnavljanje fokusiranja na ključne ciljeve Kosova - evropsku perspektivu i normalizaciju odnosa sa Srbijom", saopšteno je iz ambasade.

Međutim, prištinska vlada, s druge strane, tvrdi da nije dobila nikakvu poruku od SAD u vezi sa ukidanjem nametnutih uvećanih taksi na proizvode iz Srbije.

"Nismo dobili nikakav zahtev od SAD", rekeo je za GazetaExpres šef kabineta premijera privremenih kosovskih institucija, Avni Arifi. Koha onlajn objavila je ranije danas da je Vašington, preko Ambasade SAD, pozvao Prištinu da ukine mere stopostotno uvedjanih taksi na robu iz Srbije i tako otvore put za nastavak dijaloga sa Beogradom.

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 96554

Haradinaj: Spremni da ukinemo takse, ali ovo je uslov
Citat:Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je vlada Kosova spremna da privremeno ukine taksu na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.
Međutim, Haradinaj je kazao da su spremni to da urade uz međuanrodne garancije za potpisivanje konačnog sporazuma koji će rezultirati priznanjem Kosova.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2019.....id=1493023

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32528

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je vlada Kosova spremna da privremeno ukine taksu na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.
Međutim, Haradinaj je kazao da su spremni to da urade uz međuanrodne garancije za potpisivanje konačnog sporazuma koji će rezultirati priznanjem Kosova.

On je na Fejsbuku napisao da će takse i dalje biti na snazi "dokle god imamo sugestije za neuspešne sastanke, bez cilja i jasno utvrđenih rokova, bez usaglašenih ugovora, bez medjunarodnih garancija da će se potpisati konačni sporazum koji za rezultat ima priznanje".
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2019&mm=01&dd=14&nav_id=1493023

offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

Šta znači kad sponzor podvikne...

offline
  • Pridružio: 28 Jul 2018
  • Poruke: 50

Они укину таксе, ми ето нисмо признали. Прогласимо победу. Онда поново отпочнемо преговоре на нашу штету.
Све то да се заборави прави разлог за прекидање преговора а то је неиспуњавање већ договореног- формирање заједнице српских општина. Шиптари дају алиби нашој власти да настави преговоре и прави нове уступке. Конференција за штампу у Београду. Вођа победнички саопштава 6:0 за Србију.

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

djox ::Haradinaj: Spremni da ukinemo takse, ali ovo je uslov
Citat:Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je vlada Kosova spremna da privremeno ukine taksu na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.
Međutim, Haradinaj je kazao da su spremni to da urade uz međuanrodne garancije za potpisivanje konačnog sporazuma koji će rezultirati priznanjem Kosova.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2019.....id=1493023


Za sada sve u redu. Šiptari blokiraju dialog, sam da potraje. Traže nemoguče, u biti bezuslovno priznanje, koje ni Vučič njim nemože dati, bar ne u ovoj situaciji. Kad dvije godine pričaš o kompromisu, ne možeš ostat bez ijednog poena.

Vučič danas opet otvara neki pogon u Leskovcu, se mi čini. No, jedno treba priznat, bar privreda se izgleda diže, a to znači da če biti više novca za sve i za vojsku.

offline
  • Pridružio: 20 Sep 2014
  • Poruke: 1969

boyce ::Šta znači kad sponzor podvikne...

Полако с' то подвикивање...

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 545

Ево блокираше главосечи и визу.

Заиста, Вучић ће да прогласи победу ускоро. Нема везе што заједница српских општина не постоји и што су Шиптари формирали војску. Који циркус.

На жалост, колико год ове царине коштале наш народ доле, надам се да ће потрајати. Јер царине су ништа за оно шта чека наш народ доле кад Вучић потпише издају.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1107 korisnika na forumu :: 60 registrovanih, 6 sakrivenih i 1041 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Acivi, adamantadv, Alibaba1981, Andrija357, babaroga, bagor10, bato, Bobrock1, bojcistv, Bokiboks, Boris90, BSD, cavatina, darcaud, debeli, djboj, Djokkinen, djordjekec, DonRumataEstorski, Dorcolac, draganv97, dragoljub11987, DrugiREI, dule10savic, flash12, Gosha101980, ikan, ivan1973, Karla, Kibice, Klecaviks, kobaja77, Kubovac, Luka1998, mile23, milenko crazy north, Oscar, Panter, Parker, RJ, rovac, S2M, scimitar19, shone34, slonic_tonic, SR-3m, Srle993, stagezin, Tas011, theNedjeljko, Tvrtko I, uros, uruk, vathra, vlad4, Vladko, voja64, vukovi, wizzardone