"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1701

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 20 Sep 2014
  • Poruke: 1969

Лако је да се курчи када има залеђину.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

пеин
цитат-*"Sada imate situaciju u kojoj se briše granica Kosova sa Albanijom, što znači stvaranje velike Albanije. Svidjalo se to nekome ili ne, nemoguće je odvojiti pitanje Kosova od situacije u BiH", kazao je Dodik na godišnjoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.*
То је чиста манипулација Харадинаја,и отприлике на његовом интел.нивоу!Од момента доласка КФОР-а на Космет та граница не постоји.Кад у ком моменту ће неко манипулисати тиме је тотално небитно.Моменат који је неко проценио да објави рупу на саксији.Па и 99-те су нападали из Албаније.Албанија је била дираектно страна у сукобу.Ми то питање једном морамо решити.Много је важније одабрати моменат који нама одговара него ли примати се на овакве глупости...



offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32523

Nema mnogo ponuđenih rešenja koja su na stolu, znam za jedno-razgraničenje, a ima i drugih, kaže šef diplomatije Ivica Dačić.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018.....id=1488154

offline
  • Pridružio: 11 Okt 2016
  • Poruke: 178

Izvesno je da Srbija neće direktno priznati Kosovo bez celokupnog dogovora koji bi podrazumevao i zadovoljenje srpskih nacionalnih interesa. Ukoliko bi bio rešen problem u vezi sa ZSO i napravljen dogovor o razgraničenju, za koji predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je jako daleko, Priština bi možda mogla da se nada da će u 2019. godini uspeti u onome što nije u prethodnoj - da barem dobije status članice posmatrača u Ujedinjenim nacijama i ostvari napredak na putu ka članstvu u Interpolu... Ali za tako nešto su nužni ozbiljni ustupci prema Beogradu. informer.rs/vesti/politika/414386/pocinje-.....ce-dopasti

Излетело..., сем ако овим најављују да ће им ово бити јавна политика, УН и Интерпол за ништа.

offline
  • Pridružio: 19 Nov 2017
  • Poruke: 303

Ako Albanija od skora nema granicu sa Kosovom, kao ni mi, to sad znači da Srbija ima izlaz na more?

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3499

Он (командант Кфора Лоренцо Д' Адарио) је у даљем одговору затражио да "појасни да је Резолуција 1244, у тачки 9. (б), веома јасна у погледу одговорности Кфора: ''демилитаризација Ослободилачке војске Косова (ОВК) и других наоружаних група косовских Албанаца...С друге стране, према званичној дефиницији, косовске безбедносне снаге (КБС) су ''професионалне, мултиетничке, лако наоружане и униформисане снаге безбедности које подлежу демократској, цивилној контроли''. Поредећи ове две изјаве, разумљиво је да КБС нису ни ОВК ни наоружана група косовских Албанаца, тако да у складу са Резолуцијом 1244 СБ УН, не постоји обавеза за КФОР. Такође, транзиција је дугорочни план: ништа се није променило за две недеље", рекао је Д' Адарио.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika.....jr26sv0lH4

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Markoni29 ::Slobodarko
Не знам да ли не разумеш поенту онога што сам написао или се правиш да не разумеш.
Није битно ко је продавао пиштаљке или беџеве. Него ко све то плаћа. Зар ти мислиш да је једноставно смислити неки лого? Да то може да уради свако? То раде послебне агенције које је потребно ангажовати. Дакле потребно је све осмислити затим направити и потом дистрибуирати а свиме тиме координирати. Дакле то није једноставан посао већ озбиљан посао који захтева доста људи и доста новца. Ко плаћа и зашто? За чије бабе здравље?
Ја не називам тог човека који је изгубио сина идиотом нити кретеном. По мени он је двострука жртва.
А време ће показати ко је у праву.
Било је неких који су пре петог октобра указивали на заверу а већина није веровала. Ако нам није довољан пети октобар ту су разна пролећа и разнобојне револуције.
Паметном доста!


Opekli smo se jednom i ovi sada poturaju frazu "strani faktor rovari" za svaku svinjariju koju naprave. Kakvo smisljanje lika Davida,distribucija,koordinisanje...? Logo je lik nastradalog klinca pa od 500 demonstranata mozda 150 nose tu majicu.
Ti koje ti spominjes su svakakvi ali nisu glupi i ne postoji promil sanse da izadju iz svojih rupa,pokrenu celu pricu, udju sa novcem i prikazu se svima ako ne kontrolisu situaciju i nisu uvereni u uspeh. Zamisli da naprave sve pomenuto a Dodik jednostavno uhapsi ubice, protesta nema a pocne cesljanje svega od bankarskih racuna do stamparija i prodavaca bedzeva.
Postoje dve opcije, ili uhapsiti ubice ili deliti narod, nazivati one koji su krvarili za RS izdajnicima i plasiti selo vukom tako da kada stranci stvarno pocnu rovariti svi ce misliti "opet ovaj plasi ljude vukom".
Sve je izgleda lakse od hapsenja ubica.

Kraj off-a i srecna nova godina

offline
  • Pridružio: 30 Avg 2011
  • Poruke: 723

Koliko sam saznao od rodbine iz BL pokojni momak se tu noć potukao sa valjda sinom (ili neki bliski rođak) načelnika policije. Čak je to i objavio na svom instagramu kako god ubice i likove koji su pokušali da zataškaju uhapsiti i robija. Isti problem je i kod nas selektivna pravda nazovi elita je zaštićena dok neka baba ne uzme stvar u svoje ruke.
Mene samo interesuju šta rade naše službe ? jel moguće da smo došli do toga da služe samo za praćenje i prisluškivanje neistomišljenika režima ? Dobiše lagano šiptari vojsku a naš ministar broji demonstrante i u slobodno vreme pare. Kako su mi se zgadila ova *ovna na vlasti nije samo problem izdaja nego totalno urušavanje svega...

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32523

Премьер-министр оккупированного албанцами сербского края Косово Cool Cool Cool Рамуш Харадинай заявил сегодня, что повышение налогов на товары из Сербии будет действовать до тех пор, пока Белград не признает независимость Косово.
Источник: http://rusvesna.su/news/1546277778

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2007
  • Poruke: 1160

Имам више времена него обично па га утуцавам и слушањем видео клипова на youtube-у. Тако набасах не један који је јако занимљив за овај топик о КиМ. Проф. др. Мирољуб Јефтић износи доста занимиљивих а битних података везаних за разумевање проблема КиМ. Мене је лично зачудио изношењем чињеница о Јакубу Селимоском, буквално сам згранут. Запад је прво разбио изнутра југословенску ДБ, па је тек онда кренуо у разбијање државе. То речито показују чињенице које износи Јефтић о Селимоском, да га "наша" ДБ уопште није контролисала а оно што је захтевао на неком битном скупу муслиманских земаља заслужује да буде стрељан (пред крај видеа, после 16:00 минута). За то време Бугари, који имају једнонационалну државу у којој не признају мањине и аутономне покрајине, су имали ситуацију да је њихов патријарх радио за ДБ и на путовањима у иностранству скупљао податке о тадашњој бугарској емиграцији и уопште непријатељима Бугарске.
Albanija ne postoji kao nacija, to je Austrougarski projekat - DJS - (TV Happy 25.12.2018)
Гост: Мирољуб Јефтић
Jutarnji Program TV HAPPY
Објављено је 25.12.2018.
https://www.youtube.com/watch?v=2zDaGqKCAbQ

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 783 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 2 sakrivenih i 765 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, bojcistv, Darko001, dekan.m, Dorcolac, drimer, HrcAk47, Ilija Cvorovic, Istman, Lazarus, miodrag, Oscar, Shilok, Srki94, zziko, šumar bk2