"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1693

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3499

gorozup ::
А зар такве снаге и постоје? (ако искључим овај издајнички режим)

Не у НАТО, не НИКАД, ни данас ни сутра ... НИКАД!!!

Наравно да постоје. И у издајничком режиму и у издајничкој опозицији. Не треба заборавити да су до негде 2006/2007. када је постало потпуно јасно да ће бити проглашено независно "Косово" уз подршку Запада све бивше ДОС странке биле за улазак и у ЕУ и у НАТО. Против су били тада јаки радикали и тада распали социјалисти. У исто време односи са Русијом нису били ништа нарочито. Тек тада због подршке око КиМ тадашња власт Коштуница/Тадић јача односе са Русијом (постаје један од стубова спољне политике, продаја НИС испод цене, хуманитарни центар у Нишу итд.) док се питање уласка у НАТО ставља у запећак. У међувремену је тадашња СПС/преимеовани СРС опозиција дошла на власт, зна се како и уз чији благослов и шта су све морали да обећају што сад испуњавају. А садашњу опозицију највећим делом воде бивши функционери ДС који су неки мање, неки више прозападни (али сви јесу). Тако да сам ја сигуран да ће ако прође издаја КиМ која се припрема следећи бити улазак Србије у НАТО уз нагло погоршање односа са Русијом (плус офанзива против Републике Српске и можда још нешто). Уосталом ЕУ интеграције то и значе. "Усклађивањем" са њиховом спољном и безбедносном политиком а они су скоро сви и чланови НАТО и ми ћемо спроводити НАТО политику, без обзира да ли смо формално чланови или не. Тако нешто може да се избегне или ако овде дођу на власт "праве патриотске снаге" мада такве огранизације немају скоро никакву снагу или ако се ЕУ распадне брже него што се претпоставља (распашће се сигурно) а замени је нека организација која неће бити вазал САД.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Od UN-a gdje se moglo očekivati koliko-toliko ravnopravan tretman vezano za pregovoroe oko statusa Kosmeta. prebaci se na nivo EU. Sva sreća pa u EU ima što se tiče Kosmeta nama naklonjenih članica, pa koliko god oni bili nesposobni, osima da Srbiju natjeraju na neka ustupke, ipak i tu se moglo računati na nečiju podršku ili barem masku neke ravnopravnosti. Ako sada prihvate ovaj poziv Trampa i pregovore prebace na onu stranu Atlantika... Hoće li opet narod okriviti? Ili Crkvu? Novinara nepodobnog... Pa kada bude 24/7 Vučić kao Kalimero.



offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

https://rs.sputniknews.com/politika/201812211118247211-ana-brnabic-edi-rama/
Премијерка Србије Ана Брнабић упутила је писмо албанском премијеру Едију Рами, у којем изражава забринутост да се ситуација у региону знатно погоршава због Косова и позива Раму да преиспита подршку независности Косова, преноси данас приштински лист „Коха диторе“.
*БрнабиЋ без ваџења...

offline
  • Bili smo vojnici
  • Pridružio: 19 Maj 2009
  • Poruke: 4983
  • Gde živiš: Beograd - Srbija; Novi Grad - Republika Srpska

Eto da i ja turim svoj komentar:

https://www.youtube.com/watch?v=l3QxT-w3WMo

Biće, što biti mora.

Zaboravili smo mi mnogo toga, propustili još više. Pa čemu sad jadikovka.

Izdaja nije, već naplata računa. Uvek dođe do naplate, ovako ili onako. Mi nikada nismo imali ljude koji su u politici bili sposobni da vide dalje od sadašnjosti, zato su generacije koje su dolazile posle njih plaćale njihov nedostatak vizionarstva.
Ali nema veze, bitno je da smo spremni na guslamo i da naričemo i da nam uvek neko drugi bude kriv,ali mi sami nikad.

online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3499

"Може ли контрамера Србије бити враћање цивилне заштите на Север". Ови вајни аналитичари као да живе у паралелном универзуму. Могу Срби са севера КиМ поново да успоставе цивилну заштиту само што би сад уместо дугих цеви које су по наредби Великог Вође предали КФОР-у, сада били наоружани дугим штаповима.
https://rs.sputniknews.com/komentari/2018122111182.....m-kosovo-/

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

https://rs.sputniknews.com/politika/201812221118257988-Dacic-ekskluzivno-Rusija/
Србија би могла званично да затражи укључивање Русије у преговоре Београда и Приштине уколико се у тај процес у наредном периоду директно укључи Америка — изјавио је ексклузивно за Спутњик Ивица Дачић, шеф српске дипломатије.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32511

Potpredsednik stranke kosovskih Srba Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da sve što se desilo u zadnjih nekoliko meseci govori o tome da se nekome žuri da što pre završi sa Srbima na Kosovu i Metohiji.
"Kada je u pitanju žurba kako bi se postiglo kompromisno rešenje, to je i pozitivan stav. Ali to da neko misli da na brzinu reši pitanje na taj način što će proterati Srbe sa KiM kod Srba izaziva zabrinutost", rekao je Simić za RTS.
Kako kaže, strah postoji, oni će odgovoriti da su zabrinuti i da razmišljaju o tome šta je to što može da se desi, a neizvesnost je nešto što je najgore.
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/simic-nekome-se-.....77743.html

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32511

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić govorio je o eventualnom scenariju promene formata pregovora o rešenju za Kosovo i Metohiju.
Ukoliko bi se, eventualno, pokrenuo scenario promene formata pregovora o rešenju za KiM, tako što bi briselski dijalog zamenili razgovori u koje bi bila uključena i Amerika, srpska strana bi trebalo da pozove i Rusku Federaciju da uzme učešća, rekao je ministar Ivica Dačić za portal Sputnjik.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018.....id=1485219

Pa valjda mogu da im doture M70 koju bombu i zolju dole za zlu ne trebalo.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32511

Здесь Сербия и навсегда останется Сербия
https://vk.com/video-70187376_456241571
Сербский дедушка из Северной Косовска-Митровицы заявил швейцарскому оккупанту из миссии КФОР, что «здесь Сербия и всегда будет Сербия, пока здесь есть хоть один cерб. Всё, что вы сделали на юге Косово, теперь делаете и здесь, но мы выживем».
Источник: http://rusvesna.su/news/1544905802

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

https://rs.sputniknews.com/analize/201812221118262567-tramp-srbija-prorokovic-/
Трампу је очајнички потребан спољнополитички успех, он се негде мора доказати, мора нешто значајно и крупно својим бирачима приказати. „Решавање“ Косова му зато дође као „спас у последњи час“, прилика да се код куће прикаже као миротворац, као „нови Картер“.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 937 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 3 sakrivenih i 887 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Alibaba1981, Ben Roj, Bloody, bojankrstc, Bokiboks, bufanje, Buzdovan, Centauro, comi_pfc, Dannyboy, Djokislav, dragoljub11987, FileFinder, Georgius, ILGromovnik, Joja, Karla, Kibice, ladro, Lucije Kvint, Mcdado, mercedesamg, Metanoja, MiG-29M2, MikeHammer, milenko crazy north, Mixelotti, Mlav, mocnijogurt, Motocar, mrav pesadinac, Nikolaa11, Oscar, pein, Petarvu, robertino, royst33, shone34, slonic_tonic, SR-3m, Srky Boy, ss10, stegonosa, theNedjeljko, W123, YU-UKI, zdrebac