"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1670

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • bato  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 31 Jan 2010
  • Poruke: 1053
  • Gde živiš: Novi Sad

Nebitno je sta su poslali. Bilo to da su tenkovi ili pracke. Bitno je da su poslali. Bitan je cin. Ako naoruzavaju nekoga ili nesto na nasoj teritoriji (de jure), onda cam cin slanja znaci da nas smatraju naprijateljem. Sve drugo je sviranje kurcu. Jasno mi je da sa americke strane gledista sve jasno (donacija nezavisnoj drzavi), ali mozda ovo izbistri neka razmisljanja sa srpske strane gledista. Pa mozda… Mozda kad sledeci put dobiju komandu "k nozi", pa potrce u ambasadu i pri tome lizu beton od trotoara do ulaza, mozda razmisle. Mozda… a mozda opet nestave da glodju "vlastito meso" kada je potreban bar minimum nacionalnog koncenzusa... verovatno….



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Sep 2014
  • Poruke: 1969

Превише господе добија простор у гласилима и трује овај народ, који све гута, као паче глисту.



online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3512

4channer ::


GUZ - Glavom U Zid Bebee Dol

Он је већ 20 година један од водећих НАТО лобиста и пљувача Русије. Што је доказ каква је странка СНС када су у њој Зорана Михајловић, Драган Шормаз, Драгишић и још много сличних којих се ни садашња украјинска власт не би постидела а Чеда, Чанак, Наташа Кандић, Соња Бисерко, Јелена Милић и слични их хвале на сваком кораку. Иначе са Факултета за безбедност долази много НАТО лобиста рецимо Дарко Трифуновић који се као бави питањима исламског тероризма а успут непрекидно пљује Русију (све њене присталице зове "Рубљаши") и сматра је главним фактором нестабилност на Балкану а НАТО нашим јединим спасом.
Узгред пролазим данас градом и видим нека девојка носи кесу на којој је мапа Србије без КиМ, нисам успео да видим чија је кеса тј. који "бренд" рекламира. И то је један од показатеља у каквом нам је стању држава, када се дозвољавају такве ствари које подсвесно итекако утичу на људе. О будалама које носе мајице са мотивима Британске и Америчке заставе да и не говорим.

offline
  • Pridružio: 27 Feb 2015
  • Poruke: 529

Meni nije i dalje jasno ovo oko vojske, posto su je oni imali de facto od UCK, pa kzk, kbs, evo vojska sada. Vojska kao institucija jeste stub suvereniteta i mogu da razumem da nam to smeta, samo mi nije jasno pored toga sta se menja. Jedino ako oni sa formiranjem vojske mogu da nabave i drugo tesko naoruzanje, oklopnu tehniku, avijaciju...

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 545

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika.....trofu.html

Интерсантно.

offline
  • Pridružio: 06 Jun 2009
  • Poruke: 79

Свако формирање шиптарске војске на КиМ је претња за националну безбедност не само срба на космету већ и у општинама јужне Србије, пре свега мислим на Прешево и Бујановац, а ако се то прати и опремањем (чак и оваквим симболичним за сада са борбеним возилима и сл.) да има имало мозга у државном врху Србије то је знак за аларм и потпуно мењање нашег концепта безбедности (мада какву стратегију одбране имамо и остале документе националне безбедности, боље и да их и немамо...) ВС и МУП-а. Помиње се да ће та њихова војска имати око 5000 људи, а ми заборављамо да цела ВС има смешних 5 бригада и 1 специјалну бригаду КоВ-а, без обзира што они немају предност у техници као и у људству, нису имали ни 1998 и 1999 у току ратних дејстава на КиМ, па смо доживљавали да и група терориста под ватром држи сатима озбиљне јединице МУП-а ранга одреда (као што је био ПЈП и сл.) да нико не може ни главу да дигне! А можете мислити шта би били да ураде са техником и мало јачим наоружањем. Наравно не треба очекивати масовне сукобе те величине као што је било 98/99 године, али са овим снагама шиптари могу без већих проблема да изврше потпуно етничко чишћење срба на северу КиМ, ја сам мишљења да Србија у овом тренутку са оваквом влашћу у таквом злом сценарију не би била у стању да предузме ништа! Колико би сами срби са севера КиМ-а била у стању да се организују и какав отпор да пруже то је друго питање, а после свега што се десило на северу КиМ и расформирањем "чувара моста" у сев. Кос.Митровици и др. српских структура, постоји веома малих изгледа . Ратни злочинац Харадинај најављује забрану српских обележија на целом КиМ као и забрану кретања са српским рег. ознакама возила и новчаног промета са Србијом. То се просто види из авиона да ће прво са таквим тихим средствима притиска приморавати на што веће етничко чишћење и исељавање и оно мало срба што је остало на КиМ а нарочито на северу. Просто је невероватно да наша "држава" једноставно нема никаквог одговора на овакве ризике и претње!
А овакве "стручњаке" као што је ова БАРАБА др.Драгишић не треба ни коментарисати, све је могуће у земљи Србији од СЕКТЕ на власти СНС и њихове политичке мафије!

offline
  • Kos93  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Sep 2007
  • Poruke: 7281

По мени је и постојање оног тзв. косовског заштитног корпуса у периоду од споразума до 2008. једнако био претња колико и ово постојање тзв. КСБ и плана да се преименују у војску. Кадар из УЧК је сачуван и доучен.

offline
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1599
  • Gde živiš: na zalasku sunca

Koliko mi je poznato nasi nisu napustili haradinajevu vladu, dakle ucestvuju u radu iste i samim tim podrzavaju odluke koje ta vlada donosi. Zasto bi se onda bilo ko drugi cimao za nas.

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10347

Kos93 ::По мени је и постојање оног тзв. косовског заштитног корпуса у периоду од споразума до 2008. једнако био претња колико и ово постојање тзв. КСБ и плана да се преименују у војску. Кадар из УЧК је сачуван и доучен.

Na osnovu neke moje skromne analize snimaka dejstava 98/99, razgovora sa ljudima koji su ucestvovali u tim operacijama i nekih postova sa MCM, mislim da su siptari dosta opasniji kad deluju kao plemenska gerila nego da ih neko organizuje u vojnu formaciju sa komandom na celu i gde bi oni vrsili neku operaciju...i ja mislim da ova vozila sama po sebi ne znace njima mnogo, a ni nama nista posebno kao pretnja, vise su signal da su Ameri i dalje uz njih i da guraju pricu kako su zamislili.

Iskreno, najvise bih voleo da je sav OVK potencijal okupljen u nekakvoj 'vojsci kosova', mislim da su tada dosta laksi neprijatelj nego da su banda rastrkana po celoj teritoriji KiM i gde svako selo ima svog staresinu, raskopane rovove, minirane puteve i slicno.

I da, realno gledano ne vidim razlog zasto bi siptari bas 'vojskom kosova' dosli na sever KiM, tj sta time postizu vise, a nisu do sad postigli upadom onih majmuna iz FIT - svi su tad bili naoruzani pesadijskim naoruzanjem, pancir, slemovi, oklopna vozila, samo uniforma plava, a ne zelena.

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

msta ::Свако формирање шиптарске војске на КиМ је претња за националну безбедност не само срба на космету већ и у општинама јужне Србије, пре свега мислим на Прешево и Бујановац, а ако се то прати и опремањем (чак и оваквим симболичним за сада са борбеним возилима и сл.) да има имало мозга у државном врху Србије то је знак за аларм и потпуно мењање нашег концепта безбедности (мада какву стратегију одбране имамо и остале документе националне безбедности, боље и да их и немамо...) ВС и МУП-а. Помиње се да ће та њихова војска имати око 5000 људи, а ми заборављамо да цела ВС има смешних 5 бригада и 1 специјалну бригаду КоВ-а, без обзира што они немају предност у техници као и у људству, нису имали ни 1998 и 1999 у току ратних дејстава на КиМ, па смо доживљавали да и група терориста под ватром држи сатима озбиљне јединице МУП-а ранга одреда (као што је био ПЈП и сл.) да нико не може ни главу да дигне! А можете мислити шта би били да ураде са техником и мало јачим наоружањем. Наравно не треба очекивати масовне сукобе те величине као што је било 98/99 године, али са овим снагама шиптари могу без већих проблема да изврше потпуно етничко чишћење срба на северу КиМ, ја сам мишљења да Србија у овом тренутку са оваквом влашћу у таквом злом сценарију не би била у стању да предузме ништа! Колико би сами срби са севера КиМ-а била у стању да се организују и какав отпор да пруже то је друго питање, а после свега што се десило на северу КиМ и расформирањем "чувара моста" у сев. Кос.Митровици и др. српских структура, постоји веома малих изгледа . Ратни злочинац Харадинај најављује забрану српских обележија на целом КиМ као и забрану кретања са српским рег. ознакама возила и новчаног промета са Србијом. То се просто види из авиона да ће прво са таквим тихим средствима притиска приморавати на што веће етничко чишћење и исељавање и оно мало срба што је остало на КиМ а нарочито на северу. Просто је невероватно да наша "држава" једноставно нема никаквог одговора на овакве ризике и претње!
А овакве "стручњаке" као што је ова БАРАБА др.Драгишић не треба ни коментарисати, све је могуће у земљи Србији од СЕКТЕ на власти СНС и њихове политичке мафије!


Naravno, posle svega šta se dešava u poslednjih 20 dana, da če biti potrebno, da se nešto uradi.
Crvena lampica vjerovatna več upaljena. Amerikanci počeli, da dostavljaju oružje svojim miljenicima.

Najprije, evo, to su ovi Hameri, njih 20 ili možda koji komad više. Posle toga, če malo da posmatraju Srbiju, koja če malo da se buni, Vučič če izač na binu, kazat da sa amerikancima nečemo ratovat još jednom.....onda če počet stizati ostala oprema, tenkovi, topovi, i ostalo oružje, da se napravi vojska Kosova.

Šta mora da napravi Srbija u takvoj situaciji, koja postaje neodrživa na dulji rok.

Prvo Vučič mora prestati, da priča sa kim če Srbija ratovat i sa kim neče. Evo, kad je izjavio da neče Srbija ratovat još jednom protiv Amerike, odma za nekoliko dana stigao prvi avijon sa opremom za vojsku Kosova. Bolje bi bilo, da šuti. Odnosno da priča kakva če biti iduče godine velika privredna rast, i slične gluposti.

Potrebno je, razraditi plan novih sukoba sa alijansom. Sa Nato alijansom. Da se ne pravi ponovo greška iz vremena Miloševiča, koji ni dozvolio ni pomisao, na eventualeni sukob sa Nato alijansom. Naravno ako se hoče održati bilans snaga.

U ovoj situaciji, koja se pogoršava, možemo reči iz dana u dan, več postaje sasvim jasno, kako če se situacija odvijati.

14. 12. 2018 Kosovo dobija Vojsku. Posle toga, još če biti avijona, američkih sa opremom. Nezna se, koliko ljudi je prošlo sa obukom za vojsku koja se formira, pa je brojčana cifra više manje nagadanje.
To znači, da če za kojih trideset dana na Kosovu biti vjerovatno najmanje oko 5000 vojnika, a možda i više. Možda i dosta više.

A mislim, da če njih biti dovoljno, da sa Nato avijacijom u brzi akciji zauzmu sjever i Gazivode. Srbija protiv Nato avijacije nema lijeka.

Jer če akciju šiptara vjerovatno pratiti Nato, odnosno američki avijoni, (avijoni velikih srbskih prijatelja), ako Srbija bilo šta pokuša. I to je to.

Ako hoče Srbija brzo reagovat na novi balans snaga na terenu, hitno treba da na Batajnicu stignu ovaki veliki avijoni,(koji su stigli na Kosovo) koji če dovuč bar nešto od PVO, jer če izgleda uskoro počet promjene na terenu. Vojska Srbije na Kosovu, mislim samo na sjever i Gazivode, bez PVO kišobrana nema šta tražiti, vrlo moguče je, da bi u tom slučaju, bili veliki gubici. Pa je bolje, da se bar šuti, nego budi u ljudima lažnu nadu, da Srbija može da zaštiti svoje ljudi na Kosovu. Jer balans snaga se počeo okretati, ako dodamo na 5000-10000 obučenih šiptarski vojnika, vjerovatno i neke paravojne formacije i američke avijone, Srbija ima problem.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1150 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 8 sakrivenih i 1094 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., antonije64, Areal84, bozo13, celik, cikadeda, crnitrn, dragoljub11987, Duh sa sekirom, dushan, flash12, FOX, hooraay, Ivica1102, janbo, Karla, kjkszpj, krkalon, ksyyaj, laganini123, laurusri, Leonov, mackenzie, mercedesamg, Metanoja, milenko crazy north, Mixelotti, ninareflex, Oscar, Parker, pavlo, pein, procesor, radoznao, ruger357, Sirius, stalja, stegonosa, styg, Trpe Grozni, uruk, Valter071, Vlad000, VP6919, Webb, wolf431, yrraf, žeks62