"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1637

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Voja1978
На гласање изађе око 50% од укупног броја гласача. То значи да за власт гласа око 25% бирачког тела. Дакле то је мањина. А да не причамо да у тих 25% спадају уцене, крађа, покојници итд...
Изборни систем је лош. Али шта очекивати од демократије?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

http://rs.n1info.com/a437915/Vesti/Vucic-Kosovske-.....osova.html

Vučić: Kosovske trupe krenule ka severu Kosova
Izvor: N1


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na početku sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova, rekao da Beograd ima informacije o tome da su albanske trupe iz baza Belvedere i Vrelo krenule ka severu Kosova.

Vučić je kazao da su moguće dve namere Prištine. “Ponovo su uzeli onaj gliser kojim se Tači vozio na Gazivodama. Moguće je da kreću u kontrolu jezera da pokazuju mišiće, i da kontrolišu tzv. 'zeleni prelaz' na severu da bi srpečili bilo kakav protok robe ka srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji”, rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da će Beograd pratiti razvoj situacije na terenu.

Vučić je rekao i da odluka Vlade Kosova da poveća takse na srpsku robu na 100 odsto praktično onemogućava promet srpske robe.

Kazao je i da paljenje srpskih proizvoda na Kosovu podseća na paljenje jevrejskih knjiga u nacističkoj Nemačkoj.

Vučić je pozdravio reakciju EU na mere Prištine, izrazivši nadu da će Brisel uspeti da urazumi vlasti na Kosovu.


Хм, мени ово све више личи на ,,договорени инцидент'' који се раније спомињао, као окидач за опцију ,,разграничење'', имате у данашњем НИН-у Оца саву Јањића који о томе говори, тачније подсећа...



offline
  • Pridružio: 18 Nov 2014
  • Poruke: 651

Ја спремих своју књижицу и прибор за личну хигијену. Таман сам се и јутрос обријао, а пре неки дан ошишао Smile

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

@ Markoni i Su-27,
uvek se rezultat gleda u odnosu na broj izaslih, nije to ni argument protiv ni opravdanje. Nikada u odnosu na broj stanovnika po popisu. I vlast ima 55 od izaslih ali i opozicija ima toliko koliko ima u odnosu na taj broj. Ne racuna se njima drugacije.
Sve je to u redu, i kradja i korupcija i strah i licni interesi i medijska blokada. Ali niko nije branio i ostatku stanovnistva da izadje na izbore i kaze sta misli. I cutanje je glasanje. Ali ko cuti, nema posle pravo da se buni. Nazalost, i to je demokratija. Misljenje dve budale uvek vredi vise nego jednog pamentnog. Medjutim, dok se to ne promeni, moramo da se ponasamo u skladu sa tim pravilima.

offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

Voja1978 ::

Ja lično ne, ali činjenica stoji da 55 odsto stanovništva Srbije glasa za tu politiku. I to uporno i sve više, evo već šest godina. Dakle u svakom autobusu GSP u Beogradu ima više od polovine putnika koji nemaju nikakv problem sa tim što je autobus star, prljav i što ne dolazi na vreme. To ti je demokratija.


Vojo, oprostićeš na jednoj ispravci, nije 55% stanovništva nego 55% izašlih, koje se kreće tu negde oko 53-55% što znači konretno da je za AV na predsedničkim glasalo 2.012.788 ili 55% od 6.724.949 sa pravom glasa što znači da je uz sve zavrtanje ruku, ulje , šećer, medijsku dominaciju, ucenjivanje otkazima, kupovinom sigurnih glasova i ubacivanjem glasova mrtvih i drugim izbornim mahinacijama za njega ,,glasalo\'\' 29.9% građana Srbistana. Toliko!

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2222

Markoni29 ::Voja1978
На гласање изађе око 50% од укупног броја гласача. То значи да за власт гласа око 25% бирачког тела. Дакле то је мањина. А да не причамо да у тих 25% спадају уцене, крађа, покојници итд...
Изборни систем је лош. Али шта очекивати од демократије?


demokratija kod nas nema veze sa izborima.

usput, nemojmo da ulepsavamo stvarnost.
nema se sta tu ulepsavati.
biracki spiskovi se nisu menjali ko zna otkad.
od 100% upisanih glasaca barem 20% pobeglo odavde (mozda i vise).
jos 5% je umrlo (iako neki i dan danas glasaju).
5% nikad ne glasa.
imas oko 10-15% kojima je preko glave sve ovo ili nece da dozvole sebi da im jedan njihov glas preglasaju 2 nepismena i krezuba bota.
dakle ostaje bas tih 50-60% sto glasa.

dakle sve je to tacno tako kako jeste.
i sve to znaci da ovde nikad nece biti bolje.

kazete prodaju se neki za secer? tuca za pola piletine pred istekom roka?
pa, to vise govori o samom narodu nego o onome koga izaberu da ih vodi.
to sto se neko proda za po kile secera nije to do politicara (da ne pisem sta mislim o njima
) nego do naroda koji nema nimalo dostojanstva.
guslamo o slavnoj proslosti, trubimo o nebeskom narodu pa se damo za saku secera.

ako nas nato jednom ponovo napadne, bolje da baca iz aviona piletinu i secer, pobeda ce mu biti zagarantovana. + barem nece biti mrtvih niti razaranja.

offline
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2742

"Vidiš li prijatelju ona tri čobana? Sve dok oni mogu da nadglasaju mene i Sokrata, i usled toga da donose odluke, ja u demokratiju ne verujem!"- Platon "Država" (4. vek p.n.e.)

offline
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25465

Danko SVIK VRS ::Ekipa Albanaca koja je na vlasti na KiM, jednostavno je u svojoj gluposti napravila veliku štetu upravo sopstvenom narodu (albanskom).
Oni su sami sebi dobrovoljno uveli sankcije i kaznili sopstveni narod.
Problem je u tome što robu proizvedenu u Srbiji i BiH nema ko da zameni, a da kvalitet i cena budu iste.
Nešto će se kao uvesti iz Makedonije i eventualno iz CG, ali je to nedovoljno da zameni robe iz Srbije, možda iz BiH.

Problem predstavlja taj, što postoji mogućnost da ako su albanski političari skoloni autodestrukciji, da mere ostanu, onda je najviše ugrožen onaj deo srpskog naroda južno od Ibra. Pre svega ekonomski, tako da je moguće da narod zbog toga počne da rasprodaje svoju imovinu i da krenu ka centralnoj Srbiji. To ne bi bilo prvi put.

Oni koji bi da uvedu reciprotne mere od strane Srbije, trebaju da shvate da bi te mere pogodile isključivo srpsko i albansko stanovništvo. Kriminalce u vlasti u Prištini ne bi, jer oni trguju samo drogom.

Na kraju, smatram da je kriminalnoj ekipi "šiptara" u Prištini odzvonilo. Oni moraju ići, odradili su svoje sad njihovim mentorima oni smetaju.
E sad, da li će ih mentori odbaciti ili ne, do njih je?


Bravo Danko pravo u centar a ovi iz NJUZ Neta kao da prate tvoje pisanije i gle

https://www.njuz.net/srpski-ovisnici-bojkotuju-nar.....Mh3FuuKels
Srpski ovisnici bojkotuju narkotike koji stižu sa Kosova
Doduše tekst je malo bajat ali je princip isti..

offline
  • liman 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 27 Okt 2018
  • Poruke: 963

dragoljub11987 ::Само да питам, јел ове мере увела иста она влада "Косова" у којој седе три министра са тзв. Српске листе а заправо огранка СНС-а за КиМ? И која без гласова истих у скупштини не може да опстане? Ако је то та влада а јесте онда не разумем шта се Вучић и компанија буне јер су и њихова три члана одговорна за ово. Ако нису нека дају оставке.

Vučić se buni da bi ispao glavni badža kod naših glasača. Vlada na Kosovu kupi poene jer je oštra prema Srbiji. Sad će da krene šverc sa Srbije ka Kosovu a svi znamo ko drži šverc na severu Kosova. Dakle ne postoji ni jedan razlog da Vučić ruši vladu Kodova jer sve mu ovo ide na ruku. Vešto organizovana kampanja Vučića i Šiptara iz koje će i jedni i drugi da profitiraju i materijalno i politički.

offline
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1917
  • Gde živiš: Republika Srpska

Vrlo dobro znamo ko voli da uvodi sankcije, a ovo sto su uradili siptari je jedan vid sankcije. Prema tome znamo odakle je ovaj plan potekao i ko je dao odobrenje da se primjeni. Zaliti se istim, nema smisla. Sa obzirom da je nasem narodu ionako otezano da se snabdjeva osnovnim potrepstinama tj direktno je zavisan od siptara ovo je najgore sto je moglo da se desi, ako ne uzmemo u obzir mogucnost upotrebe direktne sile u svrhu represije i protjerivanja. Pravne sankcije su potrosili, sad se udara direktno na kvalitet i standard zivota koji je kao sto znamo manje vise patnja za vecinu. Videcemo do kad ce ovakvo stanje potrajati. Mislim da nece dugo, jer zele opet da pokazu koliko smo bespomocni na Kosovu. Ono sto me brine, je mogucnost da je ovo mozda jedna od pocetnih predigri dogovorenih sa obije strane koje vode ka razgranicenju.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1346 korisnika na forumu :: 54 registrovanih, 3 sakrivenih i 1289 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Acivi, amaterSRB, aramis s, babaroga, bankulen, bojankrstc, Botovac, Bubimir, comi_pfc, danilopu, darcaud, DENIRO, Dimitrise93, Doca, dule10savic, GandorCC, Georgius, HogarStrashni, HrcAk47, hyla, Ivan001, kalens021, kjkszpj, krkalon, Kubovac, kunktator, kybonacci, Luka Blažević, milanovic, milenko crazy north, milutin134, Mixelotti, mrvica78, nenooo, Panonsky, Panter, panzerwaffe, pristinski korpus, proka89, raptorsi, robertino, ruma, sickmouse, slonic_tonic, Smajser, Sumadija34, suton, taz1cl, vathra, VJ, Vladko, vukovi