"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1885

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3533

"Ministar zadužen za inovacije Nenad Popović ocenio je da je posle "svih poruka" koje je Beograd prethodnih nedelja "jasno da je Briselski sporazum mrtav".
Prema tim porukama koje je Beograd dobio od zapadnih zemalja, kako je dodao, jasno je i da "evropskih integracija Srbije više nema".
Predsednik Srpske narodne partije (SNP) i ministar zadužen za inovacije Nenad Popović je u pisanoj izjavi ocenio da posle "farse sа teroristom Rаmušem Hаrаdinаjem pred tаkozvаnim Specijаlnim sudom zа zločine OVK u Hаgu, novih osudа dа smo genocidаn nаrod, hаpšenjа Srbа i nаsrtаjа nа nаšu držаvnu teritoriju nа Kosovu", Srbija mora "još čvršće dа se drži svog Ustаvа i Rezolucije 1244, dа pomаže koliko god i kаd god može svoj nаrod nа Kosovu, dа se još više ekonomski i vojno konsoliduje i jаčа, oslаnjаjući se nа svoje prijаtelje i sаveznike Rusiju i Kinu".
"Srpski politički brod trebа okretаti polаko i mudro, bez potresа, u drugom prаvcu. Tаj prаvаc podrаzumevа dа Srbijа rаzvijа još čvršću političku, ekonomsku i vojnu sаrаdnju sа onim zemljаmа koje odnose sа Srbijom žele dа grаde nа rаvnoprаvnim osnovаmа uvаžаvаjući njen suverenitet i teritorijаlni integritet po pitаnju Kosovа", naveo je Popović a preneo SNP."
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1571020
Једини члан ове владе који није потпуни бескичмењак и који бар понекад каже истину.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2683

Ovo povlačenje priznanja ili preispitivanje... CAR-a poklon od Francuza?



offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3533

И испод дна постоји дно.

offline
  • liman 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 27 Okt 2018
  • Poruke: 963

dragoljub11987 ::И испод дна постоји дно.


Ovo je stvarno dno dna. užas.

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2016
  • Poruke: 2126

http://mondo.rs/a1207675/Info/Ex-Yu/Svedok-o-Zutoj-kuci-Srna.html

Nije bas prijatan tekst.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32708

Agencija Srna prenosi tekst u kojem tvrdi da su svedoci zločina trgovine organima navodili imena pripadnika terorističke OVK.
Pod njihovom komandom su Srbi kidnapovani sa Kosova i Metohije prebacivani u Albaniju, ali i kako su ubijani i sahranjivani u već iskopane grobnice.

Takođe, kako se navodi u svedočenjima koja Srna prenosi, Ramuš Haradinaj je tražio da lično bude obavešten o svakom zarobljenom Srbinu.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1571369

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 1053

https://www.youtube.com/watch?v=1tECHzB-uCM Зато је ЦАР повукао признање случајно?

offline
  • Pridružio: 02 Nov 2010
  • Poruke: 1285

ltcolonel ::
Ovih dana su neke stvari isplivale na površinu a o njima se samo šuškalo. Recimo nakon otkazivanja priznanja Kosova od strane Centralno afričke republike neki od ministara spoljnih poslova EU su direktno napali Ruse za taj potez a i prethodne da su oni a i Kinezi glavni krivci jer daju povoljne krediteu sklopu kojih postoji klauzula da zemlja koja primi izuzetno povoljan kredit ako je priznala Kosovo mora da se odrekne tog priznanja. Ti krediti se daju potpuno van američkog finansijskog sistema tako da oni ne mogu da utiču na to. Istovremeno Ameri sprečavaju zemlje EU da se one upuste u trku sa Rusima i Kinezima tj Vol strit ne da. Do sada je oko 30 zemalja uzelo te kredite i time postalo potpuno nezavisno od američkog finansijskog sistema. A najmanje još toliko čeka u redu. Bez obzira što je udeo tih zemalja u svetskoj privredi mali politički nije zanemarljiv a te zemlje izlaze iz interesne sfere zapada i postaju tržište za rusku i kinesku robu i deo njihove glasačke mašine u UN.
Zato Ameri i EU bagra nisu mogli da sakupe ni 60 zemalja koje bi podržale Kosovo za ulazak u Interpol a ne veština (ha ha ha) naših velikih vođa.

Dopuna: 29 Jul 2019 13:39

Da budem precizniji po pisanju ruske i zapadne štampe od 14 zemalja koje su na ovaj ili onaj način anulirale priznanje Kosova najmanje 10 je to uradilo zbog ruskih i kineskih kredita.


Link ka poruci: https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-des.....l#p2184312

Samo što ama baš ni jedna od tih zemalja koja je (valjda) povukla priznanje Kosova nema apsolutno nikakve praktične veze sa Kosovom, udaljene su bar ceo kontinent od njega, ljudi, a verovatno i političari koji su dali izjave o povlačenju priznanja tamo, bez gugla ni ne znaju ni gde je Kosovo i koja je njegova priča (kao i što mi ne znamo skoro ništa o njima), pitanje je da li su ga uopšte i priznale ili ne (a ako jesu, možda i da li su zaista povukle priznanje) i najzad imaju takvu ekonomiju i ozbiljnu vlast da će za neku desetinu hiljada evrića neki zvaničnik tamo izdati saopštenje kakvo donator želi (bilo da se radi o priznanju Kosova, povlačenju priznanja, ponovnom priznanju, ponovnom povlačenju itd.) a takva povlačenja priznanja znače samo našim političarima za dnevnopolitičke poene i od prilike nikom više. Situacija na terenu je kakva jeste ma šta ko pričao.

PS ako je neko uzeo kredit od Rusa ili Kineza uopšte ne mora da znači da je postao nezavisan od SAD. Za početak, kada nekom daš kredit a ne možeš da uteraš dug nije u problemu taj što je kredit uzeo već ti koji si ga dao. A uostalom siguran sam da su bar u većini slučajeva su Ameri to morali da aminuju da bi se desilo. Odnos SAD i Kine je kompleksan i sigurno veoma različit od odnosa hladnoratovskih blokova ili merkantilističkih kolinijalnih sila u 18. veku.

offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 4939
  • Gde živiš: Novi Sad

Naravno da je povlacenje priznanja od svake zemlje koja je u UN jako bitno. Glas CAR se vredi isto kao i glas od USA....e zato USA zavrce jaja EU i ostalim banana drzavama da bi mogla da progura svoj interes kroz UN

offline
  • Pridružio: 02 Nov 2010
  • Poruke: 1285

@Georgius

Kosovu je potrebna stolica u UN od prilike isto koliko i Krimu jer ako Ameri procene da im je tako povoljnije sutra ga mogu dodati Albaniji koja je već u UN. A sama skupština UN, kao uostalom i njen prethodnik Liga Naroda ionako ima uglavnom simboličnu ulogu. Savet Bezbednosti je tu mnogo važniji, ali i on je kao institucija jak tek koliko i konsenzus među njenim članicama. Ako ga po nekom pitanju nema, svako radi kako hoće a može.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 790 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 11 sakrivenih i 729 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, armor, babaroga, Bane san, bojank, bokisha253, comi_pfc, Darko8, dekan.m, Denaya, dulleo, FileFinder, Frunze, gmlale, Hans Gajger, ikan, indja, ivica976, Karla, ksyyaj, Kubovac, kybonacci, Leonov, Lubica, Manesaur, mikrimaus, mile23, milenko crazy north, mkukoleca, Motocar, mrav pesadinac, mushroom, Ripanjac, samocitam, shaja1, theNedjeljko, Vitomir, VJ, vladaa012, Vladko, vladulns, VP6919, vukovi, Wrangler, zillbg, |_MeD_|, Čivi, 125