"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

2001

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

online
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 4918
  • Gde živiš: Novi Sad

Kad je sistem glasanja retardiran, izađe 40% ljudi na izbore i od tog broja njih 60% glasa za sns i dobiješ da ti 25% ukupne populacije kroji sudbinu.
Zato mu je bilo bitno da penzionere dobije to je dovoljno da reši stvar.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

I još opzicija koja slavi pobjedu bojkota... Nerealno.



offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Косово не може да уђе у УН без дозволе Русије. Никаква промена устава ту не помаже.
Руси знају да ће по пријему Косова у УН Жвалави увести санкције Русији и увести Србију и БиХ у НАТО.
Какву корист има Русија од тога?
Реално једини начин да диктатор падне јесте да га сруше споља. Ја мислим да ће се круг затворити и да ће се кола сломити. Ако пређе руску црвену линију против себе ће имати родољубе које ће подржати Русија. Ако се замери Трамповој администрацији против себе ће имати америчке службе за борбу против наркотика и прања новца. Ако се замери Сорошу онда ће имати обојену револуцију.

У сваком случају расплет почиње од вечерас.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Pa prije će Kina da blokira nego Rusija. Krim... Tamo i jeste ruska crvena linija, ne na Balkanu. Ako "Srbija" prihvati Kosovo u UN, uz ublažavanje stava Zapada vezano za Krim... Neće se Rusi nešto potresti.
Što se tiče NATO-a, pa zvanično BiH nije u NATO-u ali je NATO u BiH već 25 godina. Slično kao i Kosmet.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Мислиш укинуће санкције Русији и признати анексију Крима ако Косово уђе у УН? Па то би се до сада десило шест пута најмање.
Па зар је КиМ западу важнији од Крима и Украјине? Коме је уопште толико важно да Косово уђе у УН? Трампу? Не верујем. Ја мислим да је Косово чедо Трампових непријатеља.
Русија не жели да се НАТО шири. Ма где у свету. Тај савез је непријатељ Русије. Србија је православна словенска изразито русофилна и анти НАТО земља. Зашто би Русија препустила Србију својим непријатељима?

Генерално гледано ни Русији ни Кини не одговара да Косово уђе у УН. Ако Кина жели продор у Европу онда јој одговара Србије ван НАТО-а и ЕУ.
И Русији одговара да има утицај на Балкан. А кроз коју државу на Балкану лакше може остварити утицај? У принципу може једино кроз Србију. У колико Србија уђе у НАТО то значи избацивање Русије са Балкана и југоисточне Европе.

online
  • Pridružio: 05 Jan 2012
  • Poruke: 995

Ovo sto je Georgius napisao je alfa i omega svega ovoga.Trecina glasaca(penzioneri i vecina zaposlenih u drzavnim ustanovama) jase ostatak zemlje i to je to.
O fenomenu jahanja vecine od strane manjine se moze pisati nasiroko i nadugacko,nije ovde mesto za to.
Neka nam je Bog u pomoci.

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2015
  • Poruke: 1524

Na slavlju SNS-a i bivša polužena Olivera Ivanovića.

Genijalno, kao kada u Radovanu III svi pređu na stranu Vilotića.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Ublažavanje stava ne znači da ću ukinuti sankcije, priznati Krim... To bi bilo poništavanje negativnog stava. To nećemo mi dočekati, bez nekih većih lomova. Ublažavanje u smislu da ih kritikuju, ali sve više se vraćaju ekonomskoj saradnji.
Ne znam kako očekivati neke crvene linije Rusije u Srbiji ako se narod u Srbiji ne pobuni. I vezano za NATO, Rusija ima daleko veće probleme pred svojm vratima nego što će se poremetiti neki strateški balans ako recimo Srbija i BiH uđu u NATO. Dok imaš Ukrajinu kao predstražu... Ako bi ikada i primili Srbiju u NATO u šta sumnjam.

offline
  • Pridružio: 13 Jun 2020
  • Poruke: 48

danijell ::Pa prije će Kina da blokira nego Rusija. Krim... Tamo i jeste ruska crvena linija, ne na Balkanu. Ako "Srbija" prihvati Kosovo u UN, uz ublažavanje stava Zapada vezano za Krim... Neće se Rusi nešto potresti.
Što se tiče NATO-a, pa zvanično BiH nije u NATO-u ali je NATO u BiH već 25 godina. Slično kao i Kosmet.


Zasto mislis da je Amerima bitnija kosovska nezavisnost od skidanja sankcija Rusiji? Kosovo za Krim je ponuda koju niko sa Zapada ne nudi Rusima, ovi bi to naravno prihvatili istog casa da neko nudi!

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Krusarac
Ма нема трећине. Краду бре. Безочно, брутално. Ово је класична диктатура.

Danijell

Мислиш да Руси не знају какво је стање у Србији?
Сви знају каква је овде диктатура и медијски мрак. Када сам написао родољуби нисам мислио на обичан народ. Него на делове војске и полиције. Реално гледано диктатура се не мења изборима.
Зашто би Русија тек тако дозволила улазак Србије у НАТО? Да будемо реални у колико Косово уђе у УН следећи корак је Србија у НАТО. И то експресно као ЦГ. У ЦГ је 80% људи било против НАТО-а а Мило их убаци без референдума.
Па ваљда је Русији циљ да спречи ширење НАТО-а? Ваљда има циљ да оствари утицај на Балкану?
Кажеш Русија има проблеме. Па има их и САД. Има их и Немачка, Британија, Француска, Кина...
Ми морамо да схватимо да се ситуација у свету много променила. И да су позиције западних сила много ослабиле.

Посету Лаврова ја видим као озбиљну опомену Вучићу. Много се он растртљао пре посете а онда мало променио плочу са изјавама око КиМ.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 854 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 2 sakrivenih i 802 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Areal84, arton, bladesu, bojcistv, bokisha253, botta, Brana01, cavatina, ccoogg123, dekan.m, Denaya, Dorcolac, dule10savic, Frunze, Georgius, h8propaganda, HogarStrashni, ivan1973, Karla, Kriglord, Krusarac, Kubovac, kubura91, kunktator, ladro, laki_bb, Luka Blažević, mercedesamg, Mercury, milenko crazy north, MrNo, novator, pacika, panzerwaffe, pein, rasok, Regrut Boskica, royst33, S-lash, savaskytec, Sir Budimir, slonic_tonic, SR-3m, Steeeefan, Sumadija34, tubular, Vlad000, vlad4, vladaa012