"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

2022

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Čivi  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 02 Dec 2015
  • Poruke: 584

Ne može da prizna nezavisnost bez promene ustava a ustav ne može da promeni bez referenduma.

Drugim rečima uvalio Koštunica i njemu i nemačkoj babi do balčaka.
Zato i peni toliko i naglas danonoćno postavlja pitanje: A šta da radimo, a šta da radimo?

Jer ni on sam ne zna kako to da reši.
Bezidejan je. Kosovsko pitanje a i generalno pravac politike mu se menja od jutra do večeri.

Zato je spinovao o razmeni teritorija jer se nadao da će narod na taj način da proguta nezavisnost i da izgura novi ustav ali ne da mu ni Baba.

Nema džabe ni kod Babe.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Levi  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 12 Nov 2011
  • Poruke: 585

Koliko se zapad upleo oko pitanja Kosova to je skroz neverovatno. Zuri im se da rese to pitanje jednom za svagda al to uopste nece ici tako. Tu EU ima veci problem nego Amerika. Unutar Eu ima dosta rasprostranjene Albanske mafije (ajd da ne kazem dijaspore Very Happy) i zamisli koji bi haos oni pravili po Evropi sada da odjednom EU promeni pricu za 180 stepeni, jer kad su desavanja oko Kosova u pitanju Albancima se aktivira neverovatno zajednistvo i jedinstvo).

Ove ajd da kazem politicke pobede Albanaca kad je KiM u pitanju su samo dolile ulje na vatru i sada EU prosto mora da se drzi te price ko pijan plota jer ce ovi polude. E tu se zapad zenzuo mislieci ma lako cemo mi izaci sa Albancima i njihovim prohtevima, kad ono vruc krompir Very Happy I otud pritisak na Srbiju.



offline
  • Pridružio: 24 Jun 2015
  • Poruke: 655

^
Tome treba dodati i to da zapad ne želi da dozvoli da se šiposi okrenu Turcima ili ne dao Bog onima južnije, jer im je to veći problem nego omražena Srbija.
Ako dodamo istoriju i bliskost sa Rusijom, onda je normalno da nas tretiraju kao neprijatelja i nekog koga treba smạnjiti i njime namiriti susede.

offline
  • Levi  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 12 Nov 2011
  • Poruke: 585

Bliskost sa Rusima ne igra toliku ulogu da nas zapad mrzi, generalno boli ih uvo da nas zbog toga istrebe. Sve trce da nas istrebe.

Pa jaci uticaj Kina ima na Balkanu od Rusije.

A tih iracionalnih prica naseljavanja drugih naroda po Srbadiji manimo se toga. Ko da naseli? Albanci? pa to demografski ponor u Albaniji i na KiM. Imigranti? jeste sve crkose od zelje da zive u siromasnoj Srbiji i da ne uziva socijalne benefite EU zemalja.

Ako zapad treba da bira izmedju Albanaca i nas uvek ce njih izabrati jer su im lojalniji a mi smo uvek nekako bili nestabilni saveznici (izuzev Prvi svetski rat).

Zapad samo moze da nas iskoristi jer smo lud gromokuran narod da se bijemo za njihove interese.
Bre pa u jednom veku smo se tukli sa Turcima, sa Austrougarskom, sa Nemcima, umalo sa Staljinom da se posibamo i na kraju sa Amerikancima.

A Ako bi se kojim slucajem Albanci okrenuli Turskoj, mislim da bi instant dobili zeleno svetlo od zapada i mi i Grci da to resimo.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

ШАРИЋ: Вучић напада Русију? Он и његови плаћеници не разумеју једну ствар о КиМ

Недавно су провучићеви медији и аналитичари оптужили Хрвате, а касније и Русе да стоје иза протеста у Србији. На страну то што је немогуће да хрватске и руске службе у нечему таквом сурађују, кад знамо да је бивши, а и будући премијер Пленковић пријетио Русима у Украјини новом Oлујом и од тада је у Русији persona non grata. Посебно су били смијешни кључни докази хрватске умијешаности у протесте које је изнио предсједник Србије Александар Вучић. Била је то изјава од прије неколико година Давора Ива Штира, човјека чији је утјецај у ХДЗ-у миноран јер је прољетос водио унутарстраначку опозицију Пленковићу. Још је јадније било вађење из нафталина бивше хрватске премијерке Јадранке Косор (Српкиње поријеклом) и неког њеног твита. Јадранка Косор је највећи губитник у хрватској политици, изгубила је сваке изборе на којима се кандидирала и одавно је избачена из ХДЗ-а.

Arrow https://srbin.info/politika/saric-vucic-napada-rus.....var-o-kim/

Citat:Иако иза протеста у Београду не стоје Хрвати, могу се сложити да иза нереда у Београду стоје усташе. Ово што се одвија на улици, то су протести, а оно што се догађа у српским институцијама, то су нереди и дивљаштво. Зашто усташе? Како другачије назвати људе који или негирају геноцид на Србима у Јасеновцу или славе то клање? Ради се о два угледна професора са Филозофског факултета у Београду. Прва је ноторна Дубравка Стојановић. Познате су разне њезине србофобне изјаве, попут оне да је Јасеновац митологема српских националиста из осамдесетих година. Други је Никола Самарџић који се већ раније истакнуо тврдњама да су Срби отпадници од цивилизираног свијета. Ово је објава на Твитеру коју је Самарџић недавно лајкао:

„Ћириличној багри објасниш зашто им се мало-мало дешавају бомбардовања, уништење. Или су мозак и ћирилица у раскораку или они не контају латиницу. Србија је у глибу митоманије свињокрадице и коњокрадице Карађорђевића. Они су трудној жени одсекли сисе, измислили Косовски бој, створили СПЦ, измислили Светога Саву и остале глупости, направили ршум у Црној Гори и Косову. Јасеновац је одговор на њихову владавину, нема већих злотвора.“

И сад Вучић поред оваквих професора који формирају ставове и мишљења младих људи, студената који ће сутра бити професори и интелектуалци тражи неке непостојеће Хрвате и Русе на спонтаним протестима младих?! Србима поред Филозофског факултета у Београду и тзв. САНУ (а у ствари то је АНУС) непријатељи не требају. Шлаг на торту било је прекјучерашње јављање академика Душана Теодоровића у програм Н1. Да није писало да глас припада академику Теодоровићу, помислио бих да се ради о неком албанском лобисту или сураднику нарко дилера са Косова.

Теодоровић је прво изјавио да се Срби морају помирити са тим да је Косово већ 20 година независна држава. Каква је то држава коју не признаје више од 70 посто свијета? Тко је одредио да је ових 30 посто важније? Косово не признају неке од најмоћнијих држава (Ватикан, Израел, Русија), неке од најмногољуднијих (Кина, Индија, Нигерија), неке од највећих муслиманских (Иран, Индонезија)… зашто Теодоровић не објасни Израелу или Кини да је Косово већ 20 година независна држава? Када би ванземаљац гледао Земљу из свемира примјетио би да већина тог планета не признаје Косово. Каква је то независна држава које нема у УН? Које нема у Унеску? Које нема у Интерполу? Која не би имала ни позивни број да јој га Србија није дозволила?

Академик Теодоровић наставља како ако Срби желе ратовати за Косово морају знати како су прошли 1999. године. Како су прошли? Разбили албанску војску и терористе ОВК на Кошарама и изборили резолуцију 1244! Година 1999. била је јединствена по томе што никад већа сила у повијести човјечанства није напала мању – толики је несразмјер снага био између Србије и НАТО-а предвођеног Америком. У агресији на Србију НАТО је користио 29 врста авиона, 10 врста хеликоптера, 5 врста беспилотних летјелица, 7 врста авио бомби, 6 врста ракета, носаче авиона… Па ипак, Срби су сами без ичије помоћи изборили резолуцију 1244. Данас НАТО нема снаге да то понови, Америка је заокупљена короном, немирима, а све и да није, Русија и Кина не би дозволиле америчко дивљање по Србији.

Овакви академици и професори су прави проблем Србије, а некакви твитови пропалих хрватских политичара. Да је 1389. године српска елита била као ова данашња, онда Срба одавно не би било. Као што данашњи политичари и академици прелазе на еуроунијатсво и натоатлантизам, тако је средњовјековно српско племство могло прећи на католицизам или на ислам, задржати своје титуле, привилегије, богатство. Србија тог времена била је пуна двораца и замкова од којих није остао камен на камену. Само зато јер се ти људи нису хтјели одрећи образа, части и вјере. За данашњу српску елиту то су апстрактни појмови, ближа им је квантна физика на кинеском.

Србија се налази у тешком стању, западњачки вирус зла продро је у све поре друштва. Пропада породица, морал се срозава, на дјелу је опћа ријализитација сваког сегмента живота. Само још једна ријеч за Србе је света – Косово. Само је Косово сламка спаса. Већина Срба не зна објаснити шта им значи Косово? Зашто им је важно? Зашто га се не желе одрећи? И управо то доказује величину Косовског завјета! Јер највеће ствари у животу ријечима су необјашњиве, неизрециве! Како да објасниш својој жени да баш њу волиш поред свих других жена? Жена која може навести конкретне разлоге због којих воли мужа (богат, згодан, духовит…) она га не воли. Косово је ријечима неизрециво, а ипак га сваки Србин осјећа од рођења.

Косово – то је онај посљедњи знак српског идентитета. И зато је народ изашао на улице, а не због каквих руских или хрватских служби. Оно што Вучић и његови академици и плаћени аналитичари и режимски новинари не разумију: има једно веће право од права на живот, то је право на достојанство. Косово је граница српског достојанства.

offline
  • Pridružio: 29 Feb 2008
  • Poruke: 1490

Eyes Wide Shut ::^
Ипак, притискају ГА, а не НАС. ОН је тај који тражи решење за КиМ мимо Р1244, а не МИ (читај: тражи начин како да изда). Не ни да га подели, већ да трампи наше за наше.

Šta je sve tačno naše danas na KiM?
Možeš li ukratko napisati kako vidiš rešenje na KiM? Dakle, ne zanima me šta sve nećeš, nego šta hoćeš...šta misliš da je put kojim treba ići? Ili mi daj link ka tom postu ako si već pisao...

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Као да се спрема нова резолуција, овог пута у америчком конгресу
Извор је Спутњик, али где има дима, биће сигурно и ватре

Нови удар на Србе: Амерички конгрес спрема резолуцију за геноцид у Сребреници
Америчка конгресменка Еди Бернис Џонсон која долази из реда демократа у Заступничком дому Конгреса САД представила је Резолуцију о осуди геноцида и других злочина над Бошњацима које су српске снаге наводно починиле у Сребреници у јулу 1995. године.
Citat:Тако се у резолуцији коју би ускоро требао да усвоји Амерички конгрес:
Осуђују изјаве, радње и политике које негирају или доводе у питање да је масакр у Сребреници представљао геноцид и омаловажавање жртви;

Подстиче Вијеће за спровођење мира да пуна овлаштења Уреду високог представника Босне и Херцеговине, те подстиче високог представника да извршава своја пуна извршна овлашћења како би осигурао да се Општи оквирни споразум за мир у потпуности спроведен и да позове за окончање историјског ревизионизма, што се посебно односи на геноцид у Сребреници;

Подстичу Сједињене Америчке Државе да одржавају и изнова потврђују своју политику подршке суверенитету, правном континуитету, јединству и територијалном интегритету Босне и Херцеговине унутар њених међународно признатих граница;

Поновно потврђује снажну подршку народу Босне и Херцеговине и њиховим тежњама за већом демокрацијом, економским просперитетом и успехом у евроатлантским и европским интеграцијама;

Подстичу сви политички лидери у Босни и Херцеговини да престану користити поделу реторике за подривање етничких подела како би постигли кратковидни
политички добитак.

https://rs.sputniknews.com/politika/20200715112301.....rebrenici/

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Neshaoct

Ево како ја видим решење на КиМ. Да напр. нам данас врате.
Војску би вратио на границе и у пар великих база као Бондстил. Полицију би распоредио тамо где су Срби. Албанску полицију не би укидао као ни судство. Дао би им велику аутономију. А кренули са нападима на наше снаге ту побуну би угушио оружјем.
То није могуће? Шта? То је баук? Шта да радимо са Шиптарима? Па ако им се не свиђа нека иду.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32557

Ako ako demografski faktor je na našoj strani matica im Albanija brzim koracima geabi ka minusu već sad ih ima ispod 3 miliona. KiM malo sporije gazi ka tome al ide natalitet opada iz godine u godinu iseljavaju se masovno što se Srba tiče za sad je natalitet koliko toliko pozitivan.

offline
  • Čivi  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 02 Dec 2015
  • Poruke: 584

Citat:Šta je sve tačno naše danas na KiM?
Možeš li ukratko napisati kako vidiš rešenje na KiM? Dakle, ne zanima me šta sve nećeš, nego šta hoćeš...šta misliš da je put kojim treba ići? Ili mi daj link ka tom postu ako si već pisao...


A šta Bošnjaci tačno danas imaju u Republici Srpskoj pa je ne daju ni za živu glavu.

Ne pada im napamet da olakšaju i sebi i Srbima pa da taj mrtvački sanduk zvani Bosna puste niz vodu.

Samo smišljaju kako da "zavuku" Srbima i da stvore jednu i jedinu.

E, pa tako i mi. Treba biti podmukao, dosta smo bili dobri prema okolini.

Povratak Kosova se neće desiti preko noći. Mi najverovatnije to nećemo doživeti a najverovatnije ni naši unuci. Povratak Kosova će biti mitskih i biblijskih razmera. Kao što je povratak Jevreja i obnavljanje Izraela, kao što je oslobadjanje Turskih okova.

Naši stari su 5 veka hajdukovali i sanjali slobodu. Nema predaje i kraj. Raditi stalno na tome, kočiti Albance gde god treba samo da ta njihova tvorevina bude stalno nedovršena i nemoćna kako bi se iseljavali kao što se i iseljavaju. Raditi na natalitetu, jačati državu, naseljavati Srbe, jačati vojsku. A ako se stvore povoljni medjunarodni uslovi blic-krigovati i proterati nezahvalne pobunjenike do poslednjeg, što da ne. Šta će nam?
Da nećemo možda sa njima da gradimo neku normalnu državu. Oni da to žele ne bi se bunili još u Jugoslaviji.

Ako priznamo Kosovo opet nećemo ući u EU. Nikad nas neće primiti jer nam ne veruju, znaju da smo ludi. Kad priznamo Kosovo tražiće da uvedemo sankcije Rusiji. Kad uradimo to tražiće da rešimo Dodika, kad rešimo Dodika tražiće da isporučimo Amfilohija Hagu, itd, itd..

Hoćete Kosovo gospodo?
Nema problema, dajte Republiku Srpsku.
Za maglu vam ga ne damo.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 868 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 6 sakrivenih i 816 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, bestguarder, bokisha253, Brana01, Bubimir, darios, Denaya, Dimitrije Paunovic, draggan, drimer, FOX, goxin, havoc995, ivica976, ivicasimo, Karla, Kibice, kybonacci, laurusri, Lord Nem, Magistar78, mercedesamg, Mercury, Mi lao shu, milenko crazy north, mnn2, Nemanja.M, nemkea71, oldtimer, operniki, procesor, RJ, S2M, Smiljke, Sokic, Srki94, Srle993, suton, vathra, Vlad000, vladaa012, voja64, zillbg, |_MeD_|