"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

2035

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • raykan 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 15 Feb 2016
  • Poruke: 624

Ne obaziri se na lokalne malogradjane. Pravom Srbinu ne moze biti dobro ako svakom od nas nije dobro. Tipican drugosrbijanski nacin razmisljanja, NAS je kostao NAŠ dobitak, pazi boga ti.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 03 Jun 2011
  • Poruke: 1645

R. Srpska je deo BiH. BIH je strana drzava i Srbija je garant toga. Meni licno deo te strane drzave ne treba. I nikada ne bi dao deo svoje drzave za deo strane drzave. Ako prekodrinski Srbi zele samostalnost od BiH, nek se sami izbore za to. Srbija ne sme da placa njihovu nezavisnost delom svoje teritorije.

Prekodrinski Srbi su se izborili za svoju republiku unutar BiH i neka se sada brinu o njoj. Kao sto rekoh, Srbija treba da pomaze R. Srpskoj ali ne po cenu sopstvenog nestanka pa i po cenu dela sopstvene teritorije.



offline
  • x9  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 1169
  • Gde živiš: Vienna

auu sta procitah , kad me slog ne strefi...
VP3987 polovina razmisljanja ti je tacna...i to onaj deo vezan za KiM
sa drugom polovinom se nikako ne slazem, narod je narod pa gde god da se nalazio.ako svoj narod ostavis na cedilu jer je u drugoj drzavi, koja pretenduje da ga iskoreni, isto to ces i uraditi i sa narodom koji je u matici. RS je relanost koju moramo da sacuvamo i ojacamo.i da ne dozvolimo nista sto bi dovelo do centralizacije vlasti.isto ono sto nama rade.RS kao deo Srbije? apsolutno da.imaju pravo na odluku, i na referendum i to je potvrdjeno mnogo puta.cekati momenat,ako ga bude bilo ako ne stvoriti ga.KiM ostaviti na ledu osim ako ga kreten ne preda sam ili preko PM mamatate...

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

VP3987 :: Srbija ne sme da placa njihovu nezavisnost delom svoje teritorije.Није то никаква "њихова" територија, већ *наша*, (српска). А Срби живе с обе стране Дрине.
То: "њихова", "наша", "они", "ми"... је већ само по себи покушај подвале. (Да се разумемо, не твој - већ оних којима је жеља да у главама свих Срба створе такве вештачке поделе).

Али, с нечим се слажем - Срби не смеју једне своје територије мењати за своје друге територије.

offline
  • raykan 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 15 Feb 2016
  • Poruke: 624

Ako ne postuju Dejton, a ne postuju, nasa obaveza u tom pogledu da ne budemo vise garanti

Sto se tice "zlih" Srba sa Kosova koji su zadnjih decenija prodavali za "masne" pare zemlju Albancima-prvo, u vecini slucajeva uopste nisu bile masne pare, drugo, prodavali su i Srbima skoro isto kao Albancima, trece, bili su izlozeni stalnim napadima na imovinu-paljenje sena, stala, zita, trovanje stoke, i slicno, cetvrto, centralna Srbija je glumatala bratstvo i jedinstvo i nije se uopste obazirala na Srbe sa Kosova. Kosovo je pri tom bilo najsiromasnije, umesto da Srbija ubrizga veliki kapital na Kosovo, zaposli sve Srbe, poveca decje dodatke za njih, a u stvari, Tito i ostali BG indijanci kumovali Albancima na 10 komada dece, kupovali ih besplatnom strujom, fakultetima, nisu placali prakticno nikakve poreze...

Kosovo je samo najociglednija zrtva jugoslovenstva i izdaje od strane Beogradskih vlasti pocevsi od 1945 pa nadalje. Ne znam nikog sa Kosova u drugosrbijanskom duhu, punog defetizma i izdaje, a sama Srbija je takvih prepuna.

offline
  • Vienna  Male
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 08 Apr 2017
  • Poruke: 14

@VP3987
кажеш да теби лично тај део стране територије (Републик Српска) не треба?
Моје мишљење: Све је то света српска земља, нема предаје ни Бања Луке, ни Берана, ни Бијељине, ни Призрена, ни Гламоча, ни Прешева, ни Дрвара, ни Никшића, ни Косовске Митровице, ни Требиња ни Херцег Новог... нити једног педља српске земље.
Духовно да се препородимо, наће се решење за све. До године у Призрену.
Поздрав из Бања Луке за све Србе широм света.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

ПОКРЕТ ЗА ОДБРАНУ КиМ: Вучић још 2014. прихватио немачки ултиматум, сад се чуди

Као кукавица јаје власти Србије подметнуле су неке медије који су „сазнали“ да ће у четвртак у Бриселу Марку Ђурићу Лајчак уручити текст „правно обавезујућег споразума“ о тзв. свеобухватној нормализацији односа између Србије и „Косова“. Иако су се власти Србије на овакав акт обавезале још јануара 2014. године, њихови високи представници данас глуме изненађење и запрепашћење поводом понашања Европске уније. Можда Вучић и дружина нису баш ових дана очекивали наплату дуга за толерантан став Уније према диктатури у Србији у замену за саучесништво у динамици постепеног признaвања „Косова“, али овакав епилог био је очекиван свакоме ко је пажљивије посматрао дугогогодишњи ход званичне политике Србије према коначној издаји националних интереса.

Citat:Покрет за одбрану Косова и Метохије упозорава целокупну јавност Србије и српски народ, где год живео, да се великим брзином приближава час Вучићеве коначне предаје наше јужне покрајине, чиме би започео ланчани процес отуђивања и других делова Србије. Нико не треба да очекује чуда у виду некаквог преокрета политике која се, што у отвореном, што у скриваном сагласју са западним учесницима, води већ осам година. Наредних дана можемо очекивати врхунац лажљиве и преварантске реторике са врха власти, чији је једини смисао да се избегне историјска одговорност за Велеиздају и, штавише, пребаци на неког другог.



Када најкрупније националне и државне интересе гази сама власт, онда је на народу да их брани и спасава. Сада је тренутак за то. Покажимо непристајање и пружимо отпор овој национално деструктивној политици. Нека свако зна да ће отпор народа довести до заслуженог краја све оне који свесно и плански воде Србију у пропаст.

offline
  • Vienna  Male
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 08 Apr 2017
  • Poruke: 14

Молим администратора да обрише задњу порукu од VP3987 пошто вређа људе из Републике Српске.
Ако није дозвољена расправа онда је боље да се све обрише и да тема буде Косово и Метохија.
Лично вређа ми осећања кад се неко представља да је из Србије и каже да га не занима Република Српска, и да је то страна земља.
Надам се Вашем разумевању, боље онда обрисати све и да се држимо теме.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Москва: Помажући Албанцима на КиМ да формирају војску САД крше Резолуцију СБ УН

Вашингтон, помажући косовским Албанцима да формирају своју војску, грубо крше Резолуцију Савета безбедности УН 1244, према којој је на територији Косова једино могуће присуство мировних снага, изјавио је заменик званичног представника руског Министарства спољних послова Алексеј Зајцев.

Arrow https://rs.sputniknews.com/rusija/2020073011231081.....iju-sb-un/

Citat: „Замисао Вашингтона састоји се у томе да помогну косовским Албанцима да формирају војску, међутим, на тај начин грубо крше Резолуцију Савета безбедности УН 1244 која управо подразумева демонтирање било каквих војних формација косовских Албанаца и допушта једино присуство међународног мировног контингента“, рекао је Зајцев на брифингу за новинаре.

Москва, како је рекао, позива све који нису равнодушни према ситуацији на Балкану и будућности тог „осетљивог региона“ да не дозволе кораке који могу да доведу до дестабилизације и нарастања опасног потенцијала за сукоб.

Медији су пре неколико дана пренели да је други део контингента оклопних возила из Сједињених Америчких Држава стигао је на Косово и Метохију.

То је потврдио је командант Косовских безбедносних снага Рахман Рама. Како је додао, у питању је тајни уговор са САД и најавио даљу набавку наоружања.

Рама је за Радио Слободна Европа рекао да је допремање овог контингента повезано са споразумом који је тзв. Косово потписало са САД прошле године, пренео је Танјуг.

Додао је да је прошле године тзв. Косово добило као донацију 27 идентичних војних возила од САД, док су пре две године купљена 24 возила.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32584

"Bio sam iznenađen tom izjavom, što niko nije demantovao iz Brisela, demantovali su samo pisanje naših novina, koje su samo mogle da prenesu izjavu Avdulaha Hotija", rekao je Vučić u obraćanju javnosti u Predsedništvu Srbije.

"Mi ništa o tome ne znamo, znamo da želimo da pregovaramo o temama koje su na stolu, želimo da se razgovara o ispunjavanju onoga što je potpisano u aprilu 2013, to je Zajednica srpskih opština, uopšte nas ne interesuje šta je u skladu, a šta nije sa kosovskim ustavom", rekao je Vučić.
https://www.rtv.rs/sr_lat/politika/predstoje-teski.....49073.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1203 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 6 sakrivenih i 1153 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, ajo baba, aleksandarbl, babaroga, bojanM84, Brana01, cavatina, Denaya, Dimitrise93, djboj, doktor123, Dorcolac, dragoljub11987, FileFinder, ikan, Istman, Karla, kikisp, kjkszpj, Krvava Devetka, kunktator, kybonacci, Lieutenant, M1los, Marko Marković, Mi lao shu, milenko crazy north, milutin134, mnn2, nemkea71, novator, opt1, pein, Pohovani_00, procesor, Srle993, suton, Trpe Grozni, tubular, virked, Vladko, wizzardone, zillbg, |_MeD_|