"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

2058

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

danijell ::Čudno da nisu Rusiju ubacili. I ovo 5G mreže je onako, nedorečeno. Zna se na koga se misli, ali ipak nije decidno navedeno. Da nisu slučajno uzeli pogrešan papir od nekog izraelskog lobiste SmileУбацили би они, али није било потребе. Слуга окупатора ће на томе радити за њих, добио је такве инструкције, па зашто љуљати чамац? Да су унели такву клаузулу у документ, постојала би мала могућност да се народ побуни (истина, занемарљиво мала). Па да се Слуги заљуља престо, као његовом сабрату Милу. Зашто уопште ризиковати?

Него, бреее..... Какве сплачине Слуга окупатора прави од нас Sad
Ономад забоде нож у леђа Русима (продајом муниције Укрима)... Па потом нож у леђа Лукашенку... Сада "брату Си"-ју... (а ракетни системи још нису ни стигли).

Нема шта - ако неко хоће на било ком пољу да сарађује са нама, ово шаље поруку да смо поуздан партнер, вредан поверења... какав се само пожелети може!

Знате, другари... Најгоре од свега је, што свако ко овај циркус посматра са стране, на основу до сада виђеног, може доћи до следећег закључка:
"Са Србима не вреди лепо. Чиниш им услуге, будеш им пријатељ - они те издају. Него њима треба заврнути муда у шрафтук. То доноси гарантоване резултате. Тада те неће издати, можеш мирно да спаваш".

Довео нас је у позицију да постанемо оно што никада, кроз читаву своју историју, нисмо били. Толико нам је укаљао имиџ за само 8 година, да Атлантик током народних 100 година неће моћи да нас опере Sad



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25665
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Ова тема има преко 2000 страна (!) а ја сам се тек јуче укључио у њу. За оне који не знају, да се врло кратко легитимишем, не као један од оснивача овог форума и смод, већ као човек који има конкретна искуства с косовским проблемом. Зато сам и ћутао јер није било сврхе полемисати с нечим што има своје очигледне историјске, политичке и војне циљеве. Али сада, када је и последњем Србину, ваљда, јасно шта се јуче догодило, мало сам се дохватио тастатуре. На Косову сам први пут био на оној великој интервенцији 1981. године као члан штаба ПЈМ у Призрену. Нисам ишао као батинаш, али ме је кордон запао неколико пута. Други пут сам био 1982. у Приштини, као припадник Бригаде милиције и проглашен најбољим у тој смени. Да не тупим даље, ово ми је било довољно (пошто сам одржавао оперативне везе са локалним становништвом) да видим о чему је реч и куда то води.

Суштина је у следећем: наши непријатељи никада не мењају образац и то ништа није ново, осим за наше ''политичаре'' ! Зна се шта су Велика Британија и САД (уз помоћ осталих колонијалних сила) радиле све све ове деценије и векове. Пљачкале и отимале. На пример - погледајте територију Туарега - подељена је лењиром (!) на пет делова и тако је направљено жариште за идућих ко зна колико година. А таквих жаришта има довољно по свету.

Шта ће у овој причи Израел? Ако то није очигледно, не вреди да пишем. Израел је инсталиран на исти начин како је инсталирано тзв. ''Косово'' - силом. Два милиона (тада, сада их је више ваљда) тврдоглавих Јевреја међу двеста милиона тврдоглавих Арапа. При том су добили на поклон и атомску бомбу, једно од најјачих РВ света, итд.

Да не тупим даље:
Ово јуче је био балкански Кемп Дејвид. Не може краће од ове реченице. Кемп Дејвид са свим оним што тај шаблон подразумева. Што се то баш нама дешава? Наш народ лепо каже - коме је суђено да буде је.ан, томе гаће саме спадају. Гурамо прст у око природним савезницима...А својевремено је један Романов знао да запрети Алијанси (Француској посебно) и спасе Србију, а имао је ко и да га замоли. Већ данашње вести показују да су наши непријатељи своју прилику шчепали за гушу и да се процес растакања свега што је српско на Косову убрзава. Нека се припреме остала српска жаришта...



offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2099

online
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10343

kuntalo ::Kažu da jedna slika govori više od hiljadu reči:



Ili možda treba još o tome na šta je ovaj nesoj spreman zarad vlasti u svojoj prćiji?


I ne treba ocekivati nista bolje od Trampa, pa makar bio car Dusan ispred njega, a ne ovaj... Tramp zna koliko on ima ''na racunu'', a koliko ovaj preko puta njega, figurativno receno. Ko je bio u nekim korpo pricama, posebno preko bare, zna o cemu govorim, posebno sto Tramp pripada onoj najgoroj vrsti kapitalista (moja zgrada je veca od tvoje).
Recimo ceo ovaj nastup gde on sedi i ne napusta fotelju, a njegovi savetnici stoje i raportiraju mu sa strane i iza ledja dok on gleda u plafon, kao da gledamo neku krs epizodu serije o srednjem veku. Ovo je uzeo kao priliku da malo provuce Izrael i ambasadu u Jerusalimu kroz nazovi istorijski pomak ka pomirenju koji je ''on pomogao''. Imam osecaj da dok su mu ovi pricali sta su potpisali, on razmislja o svom rejtingu i sta ce sledece da uradi jer ce izbori biti vrlo neizvesni. Sou se nastavlja, kakvo crna Srbija i KiM, vec posle pola sata je zaboravio da su bili tu...

Sto se samog sporazuma tice, treba sacekati i videti sta tacno pise i koja je prava verzija, mada ovako na prvu loptu mi deluje da je sve to jedna prazna prica i nista vise. Kao pozitivnu stvar za nas bih izdvojio to sto ce Ameri navodno garantovati da Siptari ne udaraju takse na nasu robu, a realno samo oni imaju tu moc, EU je naravno nema. Mislim da je Briselski sporazum imao daleko vecu tezinu, ali je ostao mrtvo slovo na papiru, tj mi ispostovali, oni jok. I da, kao sto vec neko rece, Ameri uleteli klizeci i sa kreditima, hoce i oni da se ogrebu uz Ruse i Kineze za infrastrukturne projekte.

online
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2263

kuntalo ::Kažu da jedna slika govori više od hiljadu reči:



Ili možda treba još o tome na šta je ovaj nesoj spreman zarad vlasti u svojoj prćiji?


bogte..

ko u skoli kad sam slomio prozor, pa se ide kod direktora ribanje.

znas da si zezno, gledas, cutis i slusas bez pogovora jer znas, ako pocnes da pametujes (i brutalno odgovoris) tek ce onda na nahebes jer ce disa da obavesti roditelje pa ce te i tata nalemati ako dodjes kuci...

bar je u ono moje vreme tako bilo...

offline
  • Pridružio: 24 Apr 2020
  • Poruke: 59
  • Gde živiš: Bgd

Шта је постигнуто овим споразумом, што је уопште потписиван, мислим шта је Србија добила од тога, то је ваљда поента било ког споразума са било ким ? Питам за председника

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32513

Dobiće navodno autoput i prugu i priznanje KiM od strane Izraela. Što je još interesantnije u nijednom mediju se to ne pominje.

online
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10909

Citat:Ово јуче је био балкански Кемп Дејвид. Не може краће од ове реченице. Кемп Дејвид са свим оним што тај шаблон подразумева.

Pre parodija na isti. Wink

Tramp se svojim glasačima predstavio kao mirotovorac svetske klase.

Vučić će moći da priča da se borio kao lav.

Bibi dobio priznanje i bitnije ambasadu u Jerusalimu.

Hoti je nešto dobi.

U svakom slučaju parodija, cirkus, kako god ga nazvali. Tramp našao dvojicu ornih za cirkus, dao im generičku dvolisku i ajde dalje. Ovo niti ima veza sa Srbijom, niti sa Arnautima, niti sa Izraelom. Ovo je sve čist Donald.

online
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

https://rs.sputniknews.com/svet/202009051123339395.....priznanja/
За Србију је најважније да на преговорима Београда и Приштине у Вашингтону, током потписивања формалног билатералног споразума, није дошло до признавања независности такозваног Косова, изјавио је специјалиста за Балкан, доцент Московске економске школе при Московском државном универзитету Михаил Лобанов.
Са друге стране, водећи научни сарадник Европског института Руске академије наука (РАН) Павел Кандељ обратио је пажњу на то да је Трамп „успео да извуче“ од својих партнера споразуме који се тичу Израела, „пре свега за своју предизборну кампању“.

Потписивање споразума у Белој кући
© REUTERS / LEAH MILLIS
Биланс из Беле куће: Чиста победа Трампа, Србија више добила, Приштина највећи губитник, шамар ЕУ...
„Наравно, то се може сматрати неком врстом уступка са стране председника Србије Александра Вучића, мада то није много коштало Београд, јер Србија и Израел су и до сада имали пријатељске односе“, објаснио је.

online
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1805

Шта је са заједнице српских општина, прича ли се шта? Шта је са 1244? Јесу ли договорили повратак нашег особља на Косово и Метохију? Кад ће укинути војску косова? Питам за Србију..

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1064 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 7 sakrivenih i 1011 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aramis s, babaroga, bladesu, Bobrock1, Bojan85, Bubimir, darios, Denaya, Excalibur13, FOX, Frunze, Gargantua, havoc995, ivan1973, JimmyNapoli, Kubovac, kybonacci, laurusri, Lucije Kvint, madza, Marko Marković, MB120mm, Mi lao shu, mile23, milenko crazy north, miodrag, nemkea71, Oscar, pacika, pein, radoznao, repac, sasa87, Sir Budimir, slonic_tonic, solic, sovanova95, SR-3m, stagezin, stalja, uruk, Vlada78, W123, zdrebac, |_MeD_|