"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

2084

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25671
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Ово су корисне информације, а сад - назад на тему.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Маркус Пападопулос: Издајничке српске елите де факто призналe „Републику Косово“

Вашингтонски споразум користи америчким спољнополитичким циљевима, израелским спољнополитичким циљевима, пројекту Велике Албаније и банковним рачунима издајничке српске елите, каже у ексклузивном интервјуу за Директно.рс, угледни британски аналитичар др Маркус Пападопулос, експерт за Русију, Србију и Балкан.

Arrow https://srbin.info/politika/markus-papadopulos-izd.....ku-kosovo/

Одломак из текста:

Citat:Потписивањем споразума у Вашингтону, Србија је, де факто, признала „Републику Косово“. Али запамтите да Србија није ни слободна ни независна и било какву акцију државе формулише Запад и спроводе западни извршитељи у Београду. Нека буде познато да НАТО има надзорне уреде у свим кључним институцијама Србије, попут Министарства одбране и Министарства спољних послова. Та стварност сама по себи показује да је Србија окупирана земља; окупирана не окупационом војском, већ Србима који раде за стране владе и организације. Контрола Запада над Србијом није толико видљива, него је подмукла – каже Пападопулос за dnevno.rs.



offline
  • Luka 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Mar 2011
  • Poruke: 3047

virked ::Nekad si morao da se prijavis da bi dobio zdravstvenu knjizicu a u zadnjih par godina ti ne treba potvrda od NZS.Ovo nije tačno. Potvrda ti više ne treba jer je socijalno elektronski povezano sa NSZ. A ako odeš kod specijaliste i on će da ti traži potvrdu ako u uputu nije naveden osnov osiguranja. Meni ovaj post, poput mnogih drugih, govori samo jedno - da su alternative koje nam se nude jednako sranje kao ovo što trpimo. Znam, znam... nije prijatno čuti. Ali i ovim bitangama su bila puna usta svega i svačega pre nego štu su zaposeli fotelje.
Neutral

offline
  • Pridružio: 10 Jan 2012
  • Poruke: 1700
  • Gde živiš: U koloniji po imenu Republika Srbija

Luka ::virked ::Nekad si morao da se prijavis da bi dobio zdravstvenu knjizicu a u zadnjih par godina ti ne treba potvrda od NZS.Ovo nije tačno. Potvrda ti više ne treba jer je socijalno elektronski povezano sa NSZ. A ako odeš kod specijaliste i on će da ti traži potvrdu ako u uputu nije naveden osnov osiguranja. Meni ovaj post, poput mnogih drugih, govori samo jedno - da su alternative koje nam se nude jednako sranje kao ovo što trpimo. Znam, znam... nije prijatno čuti. Ali i ovim bitangama su bila puna usta svega i svačega pre nego štu su zaposeli fotelje.
Neutral

1.Zasto bih lagao?
2. da bi otisao do specijaliste treba ti uput od lekara opste prakse. Ne mozes ti tek tako da banes u ordinaciju specijalste i kazes ja dosao pregledajte me.
3. ako odes kod lekara bez ,,overene'' zdravstvene knjizice pregledace te ali ce ti naplatiti pregled po cenovniku koji je istaknut na oglasnoj tabli. Licno i personalno sam platio pregled kod lekara mislim da je bila 2010god. Bio sam zaposlen ali poslodavac nije uplacivao doprinose pa mi knjizica nije bila overena. Ne secam se najbolje cifre ali mislim da je bio pregled oko 200 rsd. Taj pregled su mi naplatili a posto sam morao na previjanja da dolazim svaki treci dan to mi nisu napralcivali ali me valja nisu ni uvodili u evidenciju da sam dolazio. Hvala im za to.
Dodatak:
Citat:Prava iz zdravstvenog osiguranja, po osnovu nezaposlenosti, mogu ostvariti:

- lica koja imaju pravo na novčanu naknadu po osnovu nezaposlenosti, prema propisima o zapošljavanju (član 17. stav 1. tačka 12. Zakona o zdravstvenom osiguranju) i

- nezaposlena lica i druge kategorije socijalno ugroženih lica čiji su mesečni prihodi ispod prihoda utvrđenih u skladu sa ovim zakonom (član 22. stav 1. tačka 9. Zakona o zdravstvenom osiguranju).


Potvrda od NZS ti (NAVODNO) ne treba jer je neko konacno skontao da u u Ustavu pise da je da je lecenje besplatno (parafraziram)
Ja sam bio nezaposlen pre par godina ( ne znam tacno koja je godina u pitanju ali tad su prelazili na ove digitalne zdravstvene knjizice) i nisam imao zdravstveno osiguranje, nije mi ni trebalo a i nisam hteo da se smaram po NZS a onda sam cuo-procitao u medijima da za zdravstveno osiguranje ti ne treba potvrda od NZS.
Otisao do filijale Republickog zavoda za socijalno osiguranje popunio neki papir i dobio osiguranje.
Jedino sta su mi trazili je poslenji penzioni cek od oca na uvid posto sa njim zivim. Prosek primanja u domacinstvu ako se ne varam mora da je manji od 20k ( za cifru nisam siguran i ako se dobro secam stalno se menja) da bi imao pravo na besplatno zdravstveno osiguranje.

offline
  • Pridružio: 09 Feb 2015
  • Poruke: 1524

virked ::
1.Zasto bih lagao?
2. da bi otisao do specijaliste treba ti uput od lekara opste prakse. Ne mozes ti tek tako da banes u ordinaciju specijalste i kazes ja dosao pregledajte me.
3. ako odes kod lekara bez ,,overene'' zdravstvene knjizice pregledace te ali ce ti naplatiti pregled po cenovniku koji je istaknut na oglasnoj tabli. Licno i personalno sam platio pregled kod lekara mislim da je bila 2010god. Bio sam zaposlen ali poslodavac nije uplacivao doprinose pa mi knjizica nije bila overena. Ne secam se najbolje cifre ali mislim da je bio pregled oko 200 rsd. Taj pregled su mi naplatili a posto sam morao na previjanja da dolazim svaki treci dan to mi nisu napralcivali ali me valja nisu ni uvodili u evidenciju da sam dolazio. Hvala im za to.
...



Ne moraš uopšte. Nama svakog dana dolaze u urgentni centar +%$&/(#) (samocenzura) i čim zakukaju da imaju bol u stomaku ili grudima odmah pregled, odmah laboratorija, EKG, po proceni i RTG, UZ, nekad i CT. Ako se nešto iskopa - samo se iz prijemno trijažne ambulante prebaci pacijent kod interniste, neurologa, ortopeda, hirurga, urologa... sve ambulante imamo u UC-u. I svima se kuca osnov osiguranja 539 - što znači da ni dinar ne plaćaju.
Naravno, naš voljeni srpski narod je strašno pametan, jel, i masovno koristi takvu organizaciju i u širokom luku zaobilazi svoje izabrane lekare, čekaonice i sl. Svi pravo u UC.
I onda zašto zdravstvo propada i zašto svi odlaze napolje...

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Tema je KiM.
Poruke o zdravstvenom osiguranju i socijalnom sistemu u Srbiji neće biti objavljivane.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2106

Занимљив текст, који је прво изашао у новембру прошле године а сад је поновљен:
http://www.nspm.rs/komentar-dana/mini-sengen-kao-maksi-prevara.html

Ево пар цитата:
Citat:„Мини Шенген“ је поновно замајавање Србије. Јасну корист од њега могу да имају јужни сусед Србије променљивог имена и Албанија

Citat:Србији изгледа није било довољно искуство са ЦЕФТА споразумом (балканска зона слободне трговине) у којем учествују сви из „мини Шенгена“? ЦЕФТА је мртво слово на папиру, што доказују косовско-метохијске царине више од годину дана у висини од 100%. Зар Србији треба још један сличан циркус и превара са злонамерним државама из „мини Шенгена“[2]? У оваквим условима слободна продаја албанског парадајза и поврћа у Србији не сме никада да буде преча од заштите српског поизвођача и пољопривредника[3]. Да ли је „мини Шенген“ добар пут за придобијање гласова српских пољопривредника? Шта добро и битно може да донесе Србији „мини Шенген“, а чега већ нема у ЦЕФТА споразуму?

Да се о овоме дискутовати али морам да признам да ни ја не видим неку корист од "мини Шенгена".

offline
  • yrraf  Male
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 2488
  • Gde živiš: Loznica Srbija

^Najveća korist koju ja vidim je da se praktično ukloni barijera Srbima sa KiM prema Srbiji i u smislu slobode kretanja i u trgovine i povezivanje RS sa Srbijom. Niste čekali na prelazu Šepak po dva sata u jednom pravcu da bi otišli u školu, na posao ili da posetite rodbinu. Srbi sa obe strane Drine a ti se maltretiraš svaki ***eni dan na granici.
Sad će neko da kaže "ali isto će biti između KiM i Albanije", a moj odgovor je da je već tako ili bi bilo uskoro i bez mini Šengena. Ekonomski će se malo uštedeti na čekanjima kamiona i papirologiji, neće tu niko ne znam kako profitirati ili izgubiti tržište.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2106

yrraf ::^Najveća korist koju ja vidim je da se praktično ukloni barijera Srbima sa KiM prema Srbiji i u smislu slobode kretanja i u trgovine i povezivanje RS sa Srbijom. Niste čekali na prelazu Šepak po dva sata u jednom pravcu da bi otišli u školu, na posao ili da posetite rodbinu. Srbi sa obe strane Drine a ti se maltretiraš svaki ***eni dan na granici.

Ово је свакако аргумент који не могу да спорим. Верујем да би то много значило свим поштеним људима, како Србима тако и осталима.

Оно што ме брине јесте злоупотреба.
Када се успостави "слободан промет људи и робе", шта ће спречити другу страну да се, рецимо, инфилтрира у рубне општине на које има претензије? Да мења демографску слику већ виђеним методама - куповином некретнина прљавим новцем, уценама, притиском, злоупотребом службеног положаја. Ни ови "наши" сигурно нису имуни на корупцију.
Шта ће бити тамо према Куршумлији? Да ли ће и даље бити патрола у КЗБ? Имамо ли механизме да спречимо ширење криминала у тој зони? И још доста тога што можемо претрести, да не иде све у један пост.
И да ли смо уопште видели шта у том споразуму пише?

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32530

Uticajni prištinski list "Koha ditore" tvrdi da su Srbi prisvojili srednjovekovne albanske spomenike na Kosovu.
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2020&mm=09&dd=14&nav_id=1732858

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 868 korisnika na forumu :: 10 registrovanih, 1 sakriven i 857 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., babaroga, Istman, ladro, marsovac 2, Mi lao shu, Mixelotti, nebkv, Oscar, stegonosa