"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

2052

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

Zvrk ::Citav dan naši mediji trube o pobedi oko Gazivoda. Međutim žvalavi je poklonio veći deo Albancima tj kaze da ce energetske resurse jezera podeliti na osnovu američke studije izvodljivosti sto u principu znaci da ce Šipci dobiti preko 80%

Da to je onaj mic po mic, način na koji polako i malo po malo se gase prava Srbije na Kosovu.

Ja na ovaj sporazum gledam kao odstupanje. Na kraju izpalo, htjeli su da jih priznamo, al su dobili "samo Gazivode".....Tako to ide, staviš max zahtjev na sto, i dobiješ Gazivode.

Sporazum je štetan po Srbiju, to je jasno, jer Gazivode sigurno nisu napravljene sa američkim ili šiptarskim novcem, al kako če se podeliti zna se. Na štetu Srbije. I šta je najbitnije Srbija opet "posluje sa svojim teritorijem" Mr. Green , Opet nešto daje za obečani novac. Mr. Green

Odma sam sumnjao da nešto ne valja, jer su mainstraim mediji palsirali da šiptari kao kasne na podpisivanje. Kao da njim ne odgovara. A sve su znali unapred...A da je Srbija sada predala Gazivode u američke ruke. A oni če dat Gazivode šiptarima. To njim ne odgovara?

Valjda ima Srbija muda da skupština glasa protiv ovoga štetnog sporazuma. Ako ne...iči se dalje, dok ne ode Kosovo u cijelini. Onda zna se kojji je sledeči na redu.RS.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Feb 2008
  • Poruke: 1490

Kao što je rečeno:

Ameri su prvo tražili da Beograd i Priština (odnosno, oni kažu Srbija i Kosovo), zajedno pozovu Izrael, da Kosovo i oni (Izrael) uspostave diplomatske odnose (da Kosovo prizna Izrael, Izrael prizna njih, i Kosovo otvori svoju ambasadu u Jerusalimu).

Naši su to odbili jer ne možemo mi nikoga pozivati da prizna Kosovo.
Izrael može sam za sebe da odluči da li će da prizna Kosovo ili neće (kao što su i svih ovih godina unazad od 2008. odličili da ga ne priznaju).

Ipak, Srbija se obavezala da premesti svoju ambasadu u Jerusalim (znajući koliko to njima znači), i eto nadamo se da će taj potez Izrael ceniti, da zato i dalje neće priznavati Kosovo. Izrael nije potpisnik ovoga danas i nije se obavezao na bilo šta.

Još i kad bi mi kupili ''odmah sutra'' od njih i nešto naoružanja za malo veće pare...plus eto selimo ambasadu u Jerusalim...to bi trebalo da bude dovoljno da Izrael ipak ostane na istoj politici kao i do sada - da ne priznaju Kosovo.
Nešto ne verujem da Kosovo i do sada nije nudilo da otvori svoju ambasadu u Jerusalimu samo da ih Izrael prizna, da bi onda sada to bila neka prekretnica.



offline
  • Pridružio: 09 Feb 2015
  • Poruke: 1524

Brankoviću Vuče, ti si broj jedan po šuntavilu.

Ozbiljna redaljka nad "našom" delegacijom. Ali nekako bih lagao kada bih rekao da mi je žao, onako sa lične i ljudske strane, ako ne govorimo o ponižavanju cene države...

Uh, što bih voleo da sad Rusi baš dobro nagaze Srbiju, onako čizmom po potiljku. A oni su veliki znalci po pitanju diplomatije oduvek bili, tu rasprave nema...

offline
  • Pridružio: 29 Feb 2008
  • Poruke: 1490

kunktator ::Овде пише нешто друго?!!!



Rečeno je odmah da se verzije u nečemu razlikuju.
Ovo nije sporazum između Beograda i Prištine. Ovo je jedan sporazum između Srbije i USA, i drugi sporazum između Kosova i USA.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Mene sada zanima reakcija EU(=Merkel). Ovom igrom sa Izraelom "Kosovo" je isto tako gurnulo prst islamskim državama. Posebno ako i oni otvore ambasadu u Jerusalimu.

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

blue ::
5) na priznanje Izraela ne mozemo da uticemo svakako. Moze da molimo ali odluka je njihova.


N1: Netanjahu potvrdio da će Izrael priznati Kosovo

http://rs.n1info.com/Vesti/a636525/Netanjahu-potvr.....osovo.html

Gde su sad oni što su pričali da su Izraelci najbliži Srbima?
Da su Izraelci dobri kao što su neki spekulisali, verovatno bi se držali principa i rekli: Kosovo je Srbija, nema priznanja. Ali jok. Ne leži vraže. I njima gori pod nogama, okupirali su sve što su mogli, otkinuli teritoriju od međunarodno priznate zemlje i izvršili aneksiju iste, vrše agresiju mimo svih međunarodnih normi (bez obzira što se to pravda time da brinu o bezbednosti)... Može im se.

Kad malo bolje pogledam ovaj sporazum, UN nigde (što bi i bili kad Ameri mogu da krše Povelju UN, kao i Izrael), a garant ovog sporazuma je predsednik SAD.

Ovakva događanja, od danas, su dokaz da se gleda interes i da je sve "brat za brata ali sir za pare".

offline
  • Pridružio: 21 Maj 2012
  • Poruke: 2288

Sim.a ::@darkangel
Poslušaj AV, on je to predstavio kao svoju super ideju i ponudu. SAD su predložile da mi pozovemo Izrael da prizna Kosovo a mi smo rekli da to ne možemo ali da nudimo da ako ne priznaju mi ćemo...
Trampu je izgleda to važnije od Kosova Smile
Koja zbrka, baš me zanima da li će neko na Kosovu da razmisli o tom detalju. Obradovao se i objavio to kao da je to bio razlog svega ovog juče i danas.

Pa da, mi smo skinuli tu omcu sa naseg vrata kako je prvobitno bilo zamisljeno, a na priznanje Kosova od strane Izraela svejedno ne mozemo puno da uticemo. Mozemo im ponuditi jos vecu nabavku naoruzanja da to ne urade.

Juce rekose da je i predstavnik neke jevrejske organizaciji isto prisutan u toj prici, zato rekoh da mi sigurno to nismo predlagali vec je to paket njihovih zahteva prema svima u Evropi.
Dobro je sto smo ovo oko gasa ostavili u ovakvoj definiciji (svejedno se radi na diverzifikaciji ruta, ali ce se uvek kupovati najjeftiniji gas pa ko god ga ponudi).
Ako je cena dovodjenja njihovih ulaganja bilo to da se ne kupuje oprema od Huawei onda nije placena skupa cena. Mnogo nam vise znace investment grade statusi kod bonitetskih kuca nego nesto skuplja zapadna 5G oprema.

offline
  • Pridružio: 26 Jan 2015
  • Poruke: 118

Moje vidjenje: Pobednik: Amerika. Gubitnici svi ostali. Huawei isteran. Srbija mora kupovati naftu i gas od drugih, sto kosta vise i ne ide u Ruske ruke. Gazivode su jos nejasne. Izrael dobija veci legimitet. Amerika finansira sve ekonomske projekte (koje inace podrzavam), a posto ce US firme raditi, opet profit ide u americke ruke. Sve u svemu, ovo je ekonomski sporazum. Americki. Naveli vodu na svoju vodenicu. Srbija i Kosmet nebitni. Srbi i Albanci ce samo da placaju te kredite za puteve i pruge.

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

Evo sad Dačić objasnio kako nam to što Izrael prizna Kosovo neće smetati mnogo.
Logično, bitno je da se na svim medijima tri dana priča kad Burundi ili neko koralno ostrvo odprizna Kosovo jer ipak su to veliki svetski faktori i igračio dok nas za Izrael zabole ćošak. Oni su sitniš. Burundi, Valua itd se računaju kao uspesi diplomatije a Izrael je sića i koga briga ako su oni priznali.
Da sam juče umro mislio bih sve obrnuto ali objasnili danas majstori.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2121

neshaoct ::Rečeno je odmah da se verzije u nečemu razlikuju.
Ovo nije sporazum između Beograda i Prištine. Ovo je jedan sporazum između Srbije i USA, i drugi sporazum između Kosova i USA.

Тачно! Најављиван међусобни споразум Београда и Приштине а на крају испаде да два вазала сепаратно прихватају обавезе према господару.
У "споразуму" је само оно што у овом моменту треба Американцима и Израелу.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 768 korisnika na forumu :: 17 registrovanih, 3 sakrivenih i 748 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, BORUTUS, cikadeda, dragoljub11987, flash12, ILGromovnik, Kenanjoz, Krvava Devetka, Kubovac, mikrimaus, Parker, radionica1, saputnik plavetnila, Srle993, Stoilkovic, wizzardone, wolverined4